ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στήνουν νέο «διάλογο» απάτης

Και στη μέση της «εργασιακής ζούγκλας»... διάλογος. Σε έναν ακόμα «κοινωνικό διάλογο» παραπέμπουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας μετά και τη χτεσινή τους συνάντηση. Δηλαδή, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, θα συζητήσει με την κυβέρνηση, τους βιομήχανους και την μεγαλοεργοδοσία, με τους κατ' εξοχήν υπεύθυνους αυτής της εργασιακής ζούγκλας, πώς θα «ρυθμίσουν» την αγορά εργασίας. Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή για να εξουδετερωθούν οι αγώνες των εργαζομένων. Γι' αυτό ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε «ανοίγει ο κοινωνικός διάλογος για τα εργασιακά». «Εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος καλλιεργώντας σκόπιμα αυταπάτες και φρούδες ελπίδες στους εργαζόμενους είπε ότι «στο μέτρο που το αποτέλεσμα είναι θετικό για τους εργαζόμενους θα είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες...» Βέβαια δεν διευκρίνισε τι θεωρεί «θετικό» για τους εργαζόμενους. Γιατί θετικό στο παρελθόν, είχε θεωρήσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ την ανασφάλιστη εργασία (stage), τους ενοικιαζόμενους, τις εργολαβίες, κ.λ.π. και πάντα στο όνομα της «ρύθμισης» της αγοράς!

Απάντηση στη νέα απάτη που στήνεται σε βάρος των εργαζομένων έδωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θ. Κούτρας ο οποίος μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα από τους «κοινωνικούς διαλόγους». Με τους κοινωνικούς διαλόγους όλα τα προηγούμενα χρόνια, πετσόκοψαν δικαιώματα και κατακτήσεις. Θεωρούμε πρόκληση, αυτοί που δημιούργησαν τον εργασιακό μεσαίωνα , αυτή τη ζούγκλα όπως είπαν, σήμερα να παριστάνουν τις μωρές παρθένες και ότι δεν ευθύνονται για τίποτα.

«Και η ΓΣΕΕ -υπογράμμισε ο συνδικαλιστής- έχει σοβαρότατες ευθύνες γιατί και με τη δική της συμμετοχή, χτυπήθηκαν και αφαιρέθηκαν δικαιώματα των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους, να μην δείξουν καμιά ανοχή στην κυβέρνηση. Να παλέψουν για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους . Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος για τους εργαζόμενους».

  • Στην κατεύθυνση της αθώωσης της αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της αποθέωσης του «κοινωνικού εταιρισμού» κινήθηκε και η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ). Η πλειοψηφία, ουσιαστικά, ζήτησε την αποκατάσταση του «διαλόγου» μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων», δηλαδή της ίδιας και των τραπεζιτών.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
Αγρια επίθεση με ρόπαλα και ΜΑΤ ενάντια σε απεργούς μεταλλεργάτες

Η «συμμετοχή του πολίτη» που το ΠΑΣΟΚ έκανε και προεκλογικό του σύνθημα χτυπιέται αλύπητα, όταν ο εργάτης οργανώνεται ταξικά για να κερδίσει το δίκιο του

Δύο εργάτες κατέληξαν στο νοσοκομείο

Eurokinissi

Δύο εργάτες κατέληξαν στο νοσοκομείο
Βροχή από χημικά, ακόμα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και άγριος ξυλοδαρμός ήταν η «υποδοχή» που επιφύλαξε χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Αμέτρητες δυνάμεις καταστολής, ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, με ατόφια την εντολή της κυβέρνησης, βρέθηκαν σε πλήρη δράση μετατρέποντας την Πειραιώς στο ύψους του υπουργείου Εργασίας και την συμβολή των οδών Ευριπίδου και Αθηνάς σε πεδίο μάχης κατά των εργατών και θάλαμο αερίων. Χτυπώντας ανελέητα με γκλομπς και ρίχνοντας συνεχώς χημικά, χτύπησαν τους εργάτες αλύπητα. Ενας εργάτης μεταφέρθηκε από συναδέλφους τους σε κοντινό ιατρείο με σπασμένα δόντια για τις πρώτες βοήθειες και ένας δεύτερος στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά επειδή του έφυγαν νύχια από τα δάχτυλα των χεριών του όταν τον πάτησαν άντρες των ΜΑΤ. Ηταν τέτοιες οι εντολές προς τις δυνάμεις καταστολής που ακόμα και ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, δέχτηκε προπηλακισμούς ενώ είχε ενημερώσει για την ιδιότητά του!

Ζητούσαν δουλειά με δικαιώματα

Η χτεσινή κινητοποίηση των εργατοτεχνιτών της Ζώνης στο υπουργείο Εργασίας έγινε στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν τα ταξικά σωματεία του κλάδου, απαιτώντας μέτρα για να έρθουν δουλειές στη Ζώνη και πραγματική προστασία των ανέργων.

Η κυβέρνηση υποδέχτηκε τους εργάτες με εντολή στους «προστάτες του πολίτη» να σπάσουν κεφάλια
Η κυβέρνηση υποδέχτηκε τους εργάτες με εντολή στους «προστάτες του πολίτη» να σπάσουν κεφάλια
Στις 9 χτες το πρωί, οι εργάτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη στης Ζώνης στο Πέραμα. Με τα αυτοκίνητά τους και τις μοτοσικλέτες τους, ξεκίνησαν πορεία συγκροτώντας ένα τεράστιο κομβόι. Η ντουντούκα που είχε στηθεί στο αυτοκίνητο «επικεφαλής», απηύθυνε συνεχώς το κάλεσμα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι», ξεκαθάριζε ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και κατέθετε τα αιτήματα των απεργών.

Το κομβόι, αφού πέρασε από το λιμάνι του Πειραιά λίγο μετά τις 11 το πρωί, μέσω της Πειραιώς, έφτασε στην πλατεία Κουμουνδούρου, από όπου οι απεργοί άφησαν στη λεωφόρο τα οχήματά τους και συγκρότησαν μια μαζική, μαχητική συγκέντρωση με συνθήματα: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», «Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε». Με πορεία έφτασαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος τους περίμενε στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο και πήγε να τους σφίξει το χέρι... Στη διάρκεια της συνάντησης που ακολούθησε οι συνδικαλιστές θέτοντάς του τα προβλήματα που υπάρχουν στη Ζώνη, με κυρίαρχο αυτό της ανεργίας, ζήτησαν από τον υπουργό ανάμεσα στα άλλα αιτήματα, ως ελάχιστο μέτρο αντιμετώπισής της, την άμεση οικονομική ενίσχυση των ανέργων με 1.500 ευρώ. Ακουσαν τον Α. Λοβέρδο να τους δίνει απαντήσεις «καρμπόν» με αυτές που εισέπρατταν από τους υπουργούς της ΝΔ, όπως η επιδότηση των επιχειρηματιών για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες την έκτακτη ενίσχυση. Λίγα λεπτά μετά, η κυβέρνηση αποκάλυψε ολοκληρωτικά το αληθινό της πρόσωπο...

Η τρομοκρατία δεν πέρασε

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει την ανοχή των εργατών δεν πέρασε. Μετά την απάντηση Λοβέρδου, που δεν ικανοποιούσε τα δίκαια αιτήματά τους, προσπάθησαν να αποκλείσουν συμβολικά τις εισόδους του υπουργείου. Τότε άρχισε η έφοδος των δυνάμεων καταστολής, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και κλομπς. Ωστόσο, η επίθεση δεν «καρποφόρησε». Οι εργάτες παρέμεναν εκεί παλικαρίσια. Παράλληλα, μέσα σε λίγη ώρα άρχισαν να καταφτάνουν εργάτες άλλων κλάδων, μετά το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ που, στο αίτημά του να δει τον επικεφαλής των δυνάμεων καταστολής για να καταγγείλει αυτό το αίσχος δέχτηκε προπηλακισμούς από τους «ράμπο».

Κάτω από την αποφασιστικότητα των εργατών που προέταξαν το όπλο της αλληλεγγύης, οι δυνάμεις καταστολής οπισθοχώρησαν, ωστόσο όλη η περιοχή είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης διμοιριών ΜΑΤ.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι δόθηκε από τα σωματεία το σύνθημα να ξεκινήσει πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή. Τότε, κλούβες των ΜΑΤ έφραξαν το δρόμο στην Πειραιώς αλλά και στη συμβολή των Ευριπίδου - Αθηνάς όταν το κομβόι προσπάθησε να κάνει παράκαμψη. Ταυτόχρονα άρχισε δεύτερη, ακόμα πιο σφοδρή επίθεση σε βάρος των εργατών ξανά με χημικά και πιο άγριο ξυλοδαρμό. Ενώ ορισμένοι εργαζόμενοι κυριολεκτικά ποδοπατήθηκαν. Η επίθεση ήταν τέτοια που προκάλεσε την οργή όλων όσοι βρίσκονταν σε εκείνη την περιοχή. Και πάλι η αποφασιστικότητα των εργαζομένων έδωσε τέλος στην έφοδο. Οι εργατοτεχνίτες ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την ερχόμενη βδομάδα. Η μορφή της κινητοποίησης θα καθοριστεί από τη σημερινή κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των σωματείων.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Για την «κακιά ώρα» μιλά η εργοδοσία

Εξόρμηση στο εργοστάσιο της εταιρείας έκαναν χτες το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ

Η εκατόμβη των δολοφονημένων εργατών δε θα έχει τελειωμό, όσο το κουμάντο της οικονομίας βρίσκεται στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες στους εργαζόμενους των μεταλλείων «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της εταιρείας, όπου προχτές σκοτώθηκε ο 45χρονος εργάτης Δημήτρης Χαριστάς και ακρωτηριάστηκε ο 47χρονος Χρήστος Παπαϊωάννου. Το δυστύχημα έγινε ενώ οι εργάτες δούλευαν στα 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης και σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από την έξοδο της στοάς, όταν αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι βράχου.

Ιδιαίτερα βαρύ το κλίμα στη Μεγάλη Παναγιά, όπου χτες κηδεύτηκε ο 45χρονος εργάτης. Οι δηλώσεις της εταιρείας πως θα σταθεί οικονομικά στην οικογένεια και η απόφασή της να αναστείλει για τρεις μέρες τη λειτουργία όλων των τμημάτων της, καθόλου δεν αποτελούν ένδειξη ότι είναι διατεθειμένη να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής των εργατών που δουλεύουν στις στοές της στα έγκατα της Γης, ή στα τμήματα του εργοστασίου. Αλλωστε, πριν καν βγει το πόρισμα του κλιμακίου των μηχανικών της Επιθεώρησης Μεταλλείων που πήγαν στο χώρο του δυστυχήματος για να εξετάσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε, ο διευθυντής του εργοστασίου έσπευσε να το αποδώσει στην «κακιά ώρα».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλήρης και προκλητική κάλυψη στην καταστολή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «καταστάσεις ανομίας» τις εργατικές κινητοποιήσεις, για να δικαιολογήσει την επίθεση

Πλήρη κάλυψη πρόσφερε η κυβέρνηση στην άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των εργαζομένων και των ανέργων της Ζώνης του Περάματος, χαρακτηρίζοντας «καταστάσεις ανομίας» τις εργατικές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, ύστερα από τη σχετική ερώτηση του «Ρ». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φανερώνοντας τις αντιδραστικές πολιτικές προθέσεις της κυβέρνησης ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ανεκτές καταστάσεις ανομίας, γιατί τότε δε θα υπάρχει κράτος», υπήρξαν ισχυρίστηκε «ενέργειες οι οποίες δεν είναι νόμιμες»!

Ενα μόλις 24ωρο μετά τις υποκριτικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ περί «νέας διακυβέρνησης» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να καλύψει την επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής χαρακτήρισε «καταστάσεις ανομίας» τις κινητοποιήσεις και ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία ασκεί τα καθήκοντά της «με πολλή μετριοπάθεια».

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που όταν ρωτήθηκε για την επέμβαση των ΜΑΤ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να 'μαστε απόλυτα καθαροί δεν έχουμε να απολογηθούμε για κανέναν». «Οπου υπάρχει νόμιμη άσκηση των καθηκόντων τους, των καθηκόντων της αστυνομίας, είναι υποχρεωμένοι αυτοί που είναι ταγμένοι από το Σύνταγμα να προστατεύουν τη δημόσια περιουσία και τη ζωή των ανθρώπων και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και της κοινωνίας μας να εκτελούν τα καθήκοντά τους», τόνισε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά από την αντιμετώπιση που είχαν οι απεργοί έξω από το υπουργείο του, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ζητά «την κατανόηση όλων των κοινωνικών εταίρων όσο μαχητικοί και αν είναι προκειμένου να γίνει ένας διάλογος που θα καταλήξει κάπου».

Την επίθεση των ΜΑΤ καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Ασπίδα η αλληλεγγύη

Ο Γ. Μαρίνος απευθύνεται στους διαδηλωτές πριν τη δεύτερη επίθεση
Ο Γ. Μαρίνος απευθύνεται στους διαδηλωτές πριν τη δεύτερη επίθεση
Εξω από το υπουργείο ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την επίθεση του υπουργείου της Δημόσιας Τάξης, των δυνάμεων καταστολής κατά της πάλης των εργαζομένων της Ζώνης. Στεκόμαστε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι, και διεκδικούμε, παλεύουμε μαζί σας για την ικανοποίηση των αιτημάτων σας. Πρώτα από όλα για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αυτό ήταν, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Ούτε άλλαξε ούτε θα αλλάξει. Είναι φορέας μιας σκληρής αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Για να περάσει αυτή την άθλια αντεργατική πολιτική χτυπάει, όπως χτυπούσε και πριν, τους εργάτες. Σήμερα είναι ανάγκη να βγουν συμπεράσματα, να γίνει διόρθωση της ψήφου από τις εργατικές, λαϊκές δυνάμεις με καλή οργάνωση και συμμετοχή στους αγώνες, κοντά στα συνδικάτα που δουλεύουν στις γραμμές του ΠΑΜΕ, κοντά στα ταξικά συνδικάτα της Ζώνης. Το ΚΚΕ ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό της εργατικής τάξης, θα παλεύει μαζί σας».

Χαιρετισμό στους απεργούς απηύθυνε ακόμα ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό τους. Επίσης εκπρόσωποι από τα συνδικάτα Μετάλλου και Οικοδόμων Αθήνας, την Ομοσπονδία Γάλακτος, Ποτών και Τροφίμων, τα Σωματεία Χαρτεργατών Αττικής, Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού κ.ά. Με ανακοινώσεις τους, την επίθεση καταγγέλλουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

ΚΚΕ
Φάνηκε το αληθινό πρόσωπο της νέας κυβέρνησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το χτύπημα των εργατών της Ζώνης Περάματος στο υπουργείο Εργασίας

Για το χτύπημα των εργατών της Ζώνης Περάματος στο υπουργείο Εργασίας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

«Το αληθινό πρόσωπο της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ φάνηκε ανάγλυφα σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, όπου ισχυρές δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με χημικά και με βόμβες κρότου - λάμψης κατά των συγκεντρωμένων εργαζομένων και ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, ενώ παρεμποδίστηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος να εισέλθει στο υπουργείο.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα απαράδεκτα γεγονότα και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των εργατών στη Ζώνη, που διεκδικούν έκτακτο επίδομα στους ανέργους, πάγωμα των δανείων και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των ανέργων.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έρχεται θύελλα και από τη νέα κυβέρνηση. Το εισόδημα, το δικαίωμα στην εργασία, ό,τι απέμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκονται στο στόχαστρο του κεφαλαίου και του υπηρετικού προσωπικού του.

Ούτε μία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Οργάνωση και πάλη για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Αντίσταση - λαϊκή συμμαχία - αντεπίθεση, είναι ο μόνος δρόμος των εργαζομένων».

ΠΑΜΕ
Προάγγελος γενικευμένης αντεργατικής επίθεσης

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για την επίθεση που δέχτηκαν οι μεταλλεργάτες

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει με έντονη αγανάκτηση τη βάρβαρη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ και την άγρια καταστολή ενάντια στους μεταλλεργάτες του Πειραιά.

Μ' αυτή την επίθεση η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει τη νέα αντεργατική της πρεμιέρα και βγάζει τη φιλολαϊκή μάσκα της, αποκαλύπτοντας μπροστά στο λαό τη νέα αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, που συμβαδίζει με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Η επίθεση των ΜΑΤ προς τους μεταλλεργάτες σηματοδοτεί μια γενικευμένη αντεργατική κυβερνητική επίθεση, που σχεδιάζει να βάλει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί την εργατική τάξη άμεσα και έμπρακτα να καταδικάσει και την επίθεση των ΜΑΤ και τους γενικότερους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους μεταλλεργάτες και σε ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, να αποτρέψουν τα αντιλαϊκά - αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα, να συγκρουστούν με τη γενικότερη πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να ανοίξουν δρόμους και για την κατάκτηση του δικαιώματος στην εργασία για όλους, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Το ταξικό εργατικό κίνημα καλεί τα συνδικάτα, την εργατική τάξη της χώρας μας να προετοιμαστούν καλά για νέους, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης δε θα μείνει αναπάντητη. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ