ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφάπαξ ... επένδυση

Για ...«αιφνιδιασμό» του επιχειρηματικού κόσμου και για ...«περιφρόνηση» του διαλόγου κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Π. Κασιμάτης αναφερόμενος στην έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντάς την, προκλητικά, ως τον «εύκολο δρόμο αύξησης των φόρων» για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

Με δεδομένο ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν ήδη εκφράσει μέσω του ΣΕΒ τη συμφωνία τους για το μέτρο που αγγίζει μόλις 300 επιχειρήσεις, κάτι που συνεπάγεται ότι οι «λογαριασμοί» και τα «αντισταθμιστικά οφέλη» όχι μόνον έχουν υπολογιστεί αλλά και έχουν εκτιμηθεί και ως επαρκή για να στηθεί το «πανηγυράκι» της ...κοινωνικής συμβολής του μεγάλου κεφαλαίου, η παρέμβαση της ΚΕΕΕ μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι ότι τα Επιμελητήρια στηρίζουν μια πολιτική που προβλέπει ψίχουλα για τα πιο εξαθλιωμένα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων και προετοιμάζει τον εξαναγκασμό τους σε δυσβάσταχτες συνεισφορές μακράς πνοής, που μεταφράζονται για το μεγάλο κεφάλαιο σε πολλαπλάσια κέρδη με αντίτιμο μια μικρή, εφάπαξ «επένδυση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ