ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2009
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

: ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
: ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 8 Δεκέμβρη 1988 έφυγε από κοντά μας ο σύντροφός μας, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ, γνωστός αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης, που για πολλά χρόνια δούλεψε στο «Ριζοσπάστη». Στη μνήμη του προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 150 ευρώ.

Η γυναίκα του Λίτσα Καραγεωργοπούλου - Γενναίου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 28 Οκτωβρίου έφυγε ο αγωνιστής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΟΥΛΗΣ, ετών 98. Ηταν πιστός στο Κόμμα, πολέμησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Πολέμησε σε όλη την Πελοπόννησο, Στυμφαλία κλπ., καθώς και στο Γοργοπόταμο. Εκανε φυλακή 16 χρόνια σε όλα τα μέρη της χώρας.

Η γυναίκα του προσφέρει στο Κόμμα, το ΚΚΕ, 100 ευρώ, και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* Στη μνήμη του κουνιάδου μου ΝΙΚΟΛΑ ΓΕΡΟΥΛΗ που, στις 6 Δεκέμβρη, κλείνουν 40 μέρες από το θάνατό του και για την ονομαστική του εορτή, με όλο το σεβασμό που του πρέπει, προσφέρω 200 ευρώ στη ΝΕ Αργολίδας, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος. Βαδίζουμε σταθερά το δρόμο που μας έδειξαν οι αγωνιστές του Κόμματός μας.

Νότα Γερούλη

***

ΦΩΤΟ

Νίκο μου, πάντα γιορτάζαμε μαζί στις 6/12 που ήταν η ονομαστική σου γιορτή. Φέτος για πρώτη χρονιά, μετά από 27 χρόνια, θα λείπεις από κοντά μου και οι άλλοτε χαρούμενες μέρες γιορτής, τώρα είναι μέρες μεγάλης λύπης για μένα που είμαι τελείως μόνη. Πάντως όσο θα ζω θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη, ήσουν ξεχωριστός άνθρωπος και τέλειος κομμουνιστής με μεγάλα ιδανικά. Ο θάνατός σου θα έχει αφήσει μεγάλο κενό και στο λαϊκό κίνημα. Στην άσβεστη μνήμη σου προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ερυθραίας, 200 ευρώ.

Η γυναίκα σου Βάσω

* Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΚΟΪΝΗ, το Αχτιδικό Γραφείο Βορείων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ προσφέρει 250 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος. Ο σύντροφος Νίκος, πάντα πρωτοπόρος στις οικονομικές εξορμήσεις, λίγο πριν φύγει απ' τη ζωή, συνέβαλε αποφασιστικά στην αγορά ιδιόκτητων γραφείων για τη βόρεια αχτίδα.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΣ
Στη μνήμη του θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να καλύψουμε το κενό του σ' αυτή τη μάχη.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας ΦΡΟΣΩΣ ΜΑΝΙΤΣΑ - ΚΟΤΟΡΟΥ, που «έφυγε» πριν από 10 μήνες, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου - Πλάκας, 100 ευρώ.

Σπύρος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου, ΣΤΑΥΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω οικονομική ενίσχυση μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας, 50 ευρώ.

Η σύζυγός του Βέτα Ραφαηλίδου και οι κόρες του: Μυροφόρα και Ζαχαρούλα.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ Πιέρου ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ από το Μαυροβούνι Γυθείου Λακωνίας, ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, πιάστηκε από τους συνεργάτες των κατακτητών και εκτελέστηκε σε ηλικία 18 ετών από τους Γερμανούς μαζί με άλλους 40 πατριώτες στον Πασσαβά Γυθείου στις 7 Δεκέμβρη 1943.

Στη μνήμη τους, η ανιψιά του Κατερίνα, προσφέρει, μέσω της Επιτροπής Λακώνων, 100 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των 118 ηρώων Σπαρτιατών που εκτελέστηκαν στις 26 Νοέμβρη του 1943 στη θέση Μονοδένδρι Σπάρτης. Προεξέχων ο γιατρός ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ από την Σκούρα Σπάρτης, ο οποίος σπούδασε στη Γερμανία. Κατηγόρησε τους Γερμανούς για τα εγκλήματα που έκαναν και ήρθε στα χέρια με Γερμανό αξιωματικό ο οποίος, αφού του τσάκισε τα χέρια, τον εκτέλεσε. Του χάριζαν τη ζωή την οποία δε δέχθηκε γιατί θα έβαζαν άλλον στη θέση του. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «'Η όλοι ή κι εγώ μαζί τους»!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΛΗΣ
Προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μενιδίου, για να συνεχιστεί ο αγώνας για τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν οι πατριώτες αγωνιστές

Κ.Ν.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΑΒΒΑ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, η συζυγός του, Βέτα, προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές), προσφέρει μέσω της ΝΕ Λευκάδας, 400 ευρώ.

***

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μου θείος, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ως το τέλος της ζωής του υπήρξε πιστός και συνεπής στις αρχές και στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Πάλεψε για καλύτερες μέρες για την εργατική τάξη και τη νεολαία μας.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Η ανιψιά του, Βάσω Πανταζή

***

Στις 15.11.2009 «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλλιθέας.

***

φωτό

Στη μνήμη της συζύγου του ΚΑΛΛΙΤΣΑΣ ΛΙΑΚΟΥ, ο σύζυγος της Βασίλης Λιάκος προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ με την συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό της, μέσω της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
***

φωτό

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο σ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑΝΤΑΡΙΔΑΣ σε ηλικία 54 χρονών. Ο σ. Στέλιος μεγάλωσε στη Σουηδία από μετανάστες γονείς και όταν επαναπατρίστηκε στο Σταυρό (Κουμάδες) Καρδίτσας, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και ήταν παρών σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες του λαού της περιοχής.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του, από την ΚΟΒ Σταυρού, προσφέρουν στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αδελφών μου Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: ΒΑΣΩΣ, ΠΑΚΗ και ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ ΑΝΘΟΥΛΗ, προσφέρω στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ 100 ευρώ για το μνημείο της Φλώρινας.

Επίσης, στη μνήμη του συντρόφου μου, ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, δικηγόρου στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Κολιάτσου του ΚΚΕ.

Λιλίκα Ανθούλη - Βασιλάκη

***

Φωτό

Στη μνήμη του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΟΥΒΡΗ, προσφέρω 200 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα, μέσω του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ των Τρικάλων. Με σεβασμό και σε όλους τους ήρωες του ΔΣΕ, γυναίκες και άνδρες, που σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σ' αυτό τον τάφο. Σ' αυτόν τον τάφο μπορεί να είναι και ο αδελφός μου.

Η αδελφή του Στέλλα Γεροκώστα, Μεγαλοχώρι Τρικάλων.

***

φωτό

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ (Σίφουνας) πολέμησε τους κατακτητές ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ. Οι μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις του ανταπέδωσαν, για την πατριωτική δράση του, βασανιστήρια και 19 χρόνια φυλακή.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Δήμητρα Μπουρίκα προσφέρει 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ μέσω των ΚΟ Ηλιούπολης.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (Αλέκου Ψηλορείτη), στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Ταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, από την Κάτω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης, προσφέρω 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στην ΚΟ υπουργείου Οικονομικών, για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ
Η κόρη του

Σμαράγδα Αγγουράκη

***

φωτό

Ο Παύλος Ζήκος, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ του «Ριζοσπάστη», προσφέρει 500 ευρώ, στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης πατέρα του, ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ, του φίλου του, ηθοποιού ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ και των ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΑΓΙΩΡΓΑ, συντρόφων του πατέρα του, στην Αρτα.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ και ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, και του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ζωγράφου.

Μοσχούλα Αθανασίου

***

φωτό 2

Στη μνήμη του αντιστασιακού κομμουνιστή ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, καπετάνιου του 44 Συντάγματος του ΕΛΑΣ στο Ρέθυμνο, που κλείνουν 7 χρόνια από το θάνατό του.

Επίσης, στη μνήμη του αντιστασιακού κομμουνιστή δημοσιογράφου ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, αξέχαστου φίλου που τόσα πρόσφερε με την πένα, τη συνδικαλιστική του δράση αλλά και με το παράδειγμά στάσης ζωής του.

Στη μνήμη αυτών των δύο αγαπημένων αγωνιστών προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ρ».

Μανώλης Μαθιουδάκης

***

Στη μνήμη του αδερφού της ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΕΝΔΕΡΛΗ (Ατάραχος) που σκοτώθηκε τον Αύγουστο του '49 στο Γράμμο σε ηλικία 23 χρόνων, η αδερφή του Δέσποινα Σκενδερλή που διαμένει στην Καβάλα, μαχήτρια του ΔΣΕ, προσφέρει 100 ευρώ για το μνημείο στη Φλώρινα και 30 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή», μέσω της ΝΕ Καβάλας.

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ
Ο Γιάννης Σκενδερλής γεννήθηκε στο Αργος Ορεστιάδος. Μπήκε στο ΔΣΕ το '47. Από την αρχή και για 3 χρόνια που ήταν μαχητής του ΔΣΕ ήταν ελεύθερος σκοπευτής. Τραυματίστηκε δυο φορές χωρίς να λυγίσει. Μόλις αποθεραπευόταν βρισκόταν στις μάχες.

***

Φωτό

Το ΝΣ Αργολίδας της ΚΝΕ προσφέρει, στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη κλείνουν 28 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, για μας είναι σαν χτες που τον είχαμε κοντά μας.

Στην μνήμη του, τα παιδιά του Γιώργος Σιμόπουλος και Δήμητρα Βάνα και η εγγονή του Σάρα προσφέρουμε στο κόμμα του/μας 150 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

***

φωτό

Στη μνήμη της ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΤΙΠΗ που «έφυγε», πρόσφατα, για όλα τα δίκια που μας έμαθε, προσφέρουμε 300 ευρώ για την ανέγερση του Μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Τα παιδιά και τα εγγόνια της και η οικογένεια Μιλιαρονικολάκη

***

φωτό 2

Στις 2 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μητέρας και γιαγιάς μας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ, ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943.

Επίσης, στις 16 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 21 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου πατέρα και παππού μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1936, αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

ΜΠΑΝΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΑΝΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ «902», 50 ευρώ, και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ Ζωγράφου, για το Μνημείο στη Φλώρινα.

Τα παιδιά τους: Τάκης και Βικτώρια

τα εγγόνια: Σοφία, Μαργαρίτα, Χρήστος

τα δισέγγονα: Ουρανία, Βικτωρία

***

φωτό

Πέρασαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ από το Δάρα Μεσσηνίας, αγωνιστή της ΕΑ και μέχρι το τέλος της ζωής του πιστού στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Α. Γαλάτσι για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Οι κόρες του: Κανέλα, Χρυσούλα, Τούλα

οι εγγονές του: Κλεοπάτρα, Αφροδίτη, Αννα

***

φωτό

Στη μνήμη των γονιών μας ΔΙΑΛΕΧΤΗΣ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου, το ποσό των 200 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, από Κυριακή Σουφλίου, πιστού οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα.

Λένα Πολυχρονίδου

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΙΣΗ, η κουνιάδα του Μαρία Χαρίση προσφέρει 20 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του θείου μας ΣΤΕΦΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, που αναλώθηκε στον αγώνα για τα δίκαια των καπνεργατών, καθώς και στη μνήμη όλων όσοι έπεσαν για τα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της ανθρωπιάς, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟ Στοκχόλμης.

ΧΩΡΑΪΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΧΩΡΑΪΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Αννα, Κατερίνα

***

φωτό 2

Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο σύζυγος και πατέρας μας ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Μπαταλιάς), από το Λιτόχωρο Πιερίας. Μαχητής του ΔΣΕ από το 1946 έως 1949, στη συνέχεια πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία μέχρι το 1977 οπότε επαναπατρίστηκε και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ως το τέλος, ενεργό και πιστό μέλος του ΚΚΕ.

Επίσης, στις 8 Νοέμβρη 2009, έπειτα από μακρόχρονη αρρώστια, έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή και συντρόφου, μέλους του ΚΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΛΗ. Γεννήθηκε στο Δοτσικό Γρεβενών το 1924. Μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στέλεχος της ΕΠΟΝ στην Κατοχή. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην ΛΔ της Ουγγαρίας και αργότερα στη ΣΔ Τσεχοσλοβακίας. Επαναπατρίστηκε το 1977 και διέμενε στην Κατερίνη. Υπήρξε ως το τέλος, πιστός στο ΚΚΕ και την κοσμοθεωρία του.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ και του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΛΗ, προσφέρουμε, εγώ και τα παιδιά μου, μέσω της ΚΟ Παπάφη - Δόξα Θεσ/κης 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αρετή Παπαϊωάννου

***

φωτό

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΝΤΙΑ από τα Ρίζια Εβρου, μέλους του ΚΚΕ, μαχητή - ανάπηρου του ΔΣΕ, καθώς επίσης, και στη μνήμη της μητέρας μου ΦΑΝΗΣ, του πατέρα μου ΧΑΡΙΣΗ ΜΑΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το Ελληνοχώρι Εβρου, της γιαγιάς ΖΛΑΤΟΥ, του αδελφού μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΟΥ και της γυναίκας του ΑΝΝΑΣ, οι οποίοι πέθαναν πολιτικοί πρόσφυγες στη Βουλγαρία, της αδελφής μου ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΜΑΟΥ και του εξαδέλφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΛΑ, μαχητών του ΔΣΕ οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφυλίου, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

ΧΩΡΑΪΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΧΩΡΑΪΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Δήμητρα Μπαντιά, Βόλος

***

φωτο

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΪΠΑΛΕΞΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας αργότερα, πέθανε στα 1966.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης, στη μνήμη των γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ από το Ελληνοχώρι Εβρου, των αδελφών μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ, μαχητών του ΔΣΕ, του γαμπρού μου ΒΑΪΤΣΗ ΧΑΤΖΑΡΑ, ο οποίος πέρασε 17 χρόνια στις φυλακές, του ΚΩΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ που πέθανε στη Ρουμανία, της αδελφής μου ΟΛΓΑΣ που πέθανε κι αυτή πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, προσφέρω, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 40 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Χρυσούλα Καϊπαλέξη, Βόλος

***

Ο ΣΥΜΕΩΝ (Σίμος) ΤΙΡΧΑΣ από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας προσφέρει στο ΚΚΕ 120 ευρώ, μέσω ΚΟ εκπαιδευτικών της ΝΟ Μαγνησίας, για την οικονομική εξόρμηση και στη μνήμη των φίλων του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΣΤΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΤΡΑ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ και ΘΕΟΔ. (ΛΑΚΗ) ΣΤΙΝΗ, αγωνιστών της ΕΑ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, και ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΑΜΟΥ (Καπετάν Φεραίου), διοικητή Ταξιαρχίας του ΔΣΕ.

***

φωτό

Πέρασαν 20 χρόνια που χάσαμε την πολυαγαπημένη μας μητέρα ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΒΛΑΧΟΘΕΟΔΩΡΟΥ, μέλος της ΕΠΟΝ από το 1943 και του ΚΚΕ από το 1944. Το 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Από το 1949 πολιτική πρόσφυγας στη ΛΔ Βουλγαρίας, τέλειωσε την Ακαδημία Οικονομικών Επιστημών Σόφιας. Ηταν μέλος του ΚΣ της οργάνωσης των πολιτικών προσφύγων στη Βουλγαρία.

ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Επίσης, φέτος στις 8.5.2009, συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατο της αξέχαστης για μας συντρόφισσας γιαγιάς ΒΕΝΕΤΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗΣ. Γεννήθηκε το 1903 στην Ανατολική Ρωμυλία, στο χωριό Κετενλή Ορτάκειο Θράκης. Οργανώθηκε στο ΕΑΜ, ενώ το 1946 συνελήφθη και στάλθηκε εξορία στην Ικαρία. Το 1949 πέρασε στη ΛΔ Βουλγαρίας.

Στις 8.12.2003 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας ΑΡΓΥΡΗΣ ΒΛΑΧΟΘΕΟΔΩΡΟΥ. Γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής. Ως επονίτης πήρε μέρος στον ΕΛΑΣ. Στο ΔΣΕ κατατάχτηκε στα 1947 παίρνοντας μέρος σε πολλές σκληρές μάχες. Εγινε μέλος του ΚΚΕ. Το 1949 πέρασε πολιτικός πρόσφυγας στη Λ.Δ. Βουλγαρίας.

Στη μνήμη των γονιών μας και της γιαγιάς μας δίνουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Συκεών Θεσσαλονίκης.

Οι κόρες: Ελένη και Σμαράγδα και τα εγγόνια τους.

***

φωτο

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που όλη του τη ζωή πάλεψε για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε στην ΚΟ Αρτας 170 ευρώ προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Μαργαρίτα, η κόρη του Αγγελίνα.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παιδιού, αδελφού και θείου ΑΝΔΡΕΑ ΔΑΟΥΣΗ, που «έφυγε» από ξαφνικό θάνατο στις 31.10.2009, ο πατέρας του Γιάννης Δαούσης, η μάνα του Καρολίνα Δαούση (Ντίνα), οι αδελφές του Αναστασία και Θεοδώρα Δαούση, καθώς και οι ανιψιές του Στέλλα και Καρολίνα Λαδά, προσφέρουμε, στη μνήμη του και για την ονομαστική του εορτή, 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

3 φωτο

Για την ονομαστική γιορτή του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και γαμπρού ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη μνήμη των αξέχαστων γονιών μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ ΟΤΑ Αιγάλεω.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ (ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ (ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ)
Ολγα Κυριαζοπούλου

Αγγελική Χωραΐτου

Νάσος Κυριαζόπουλος

***

φωτο

Για να τιμήσω την ονομαστική γιορτή του άντρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΡΑΓΚΕΑ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η σύζυγος, Κωνσταντίνα Φραγκέα

***

φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου μου και μέλους του ΚΚΕ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟ Γκύζη.

Αντωνοπούλου Μαρία

***

2 φωτο

Στις 7 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΑΡΓΥΡΗ ΔΡΑΝΟΒΑΛΗ από τη Χωριστή Δράμας. Η σύζυγος Καλλιόπη προσφέρει 100 ευρώ στο Κόμμα και η κόρη του Μαρία 100 ευρώ για τον πατέρα της και για το σύζυγό της ΚΥΡΙΑΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα το 1986, οικονομική ενίσχυση στη ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ.

***

φωτο

Την 1η Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1941 στο Μαζαράκι Αχαΐας, εγκαταστάθηκε το 1958 στο Χαϊδάρι και δούλευε ως οικοδόμος. Περισσότερο από 20 χρόνια δούλεψε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, αναπληρωτής δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΣ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ρίτσα, τα παιδιά του: Θοδωρής - Αντζελα, Χριστίνα - Γιώργος, τα εγγόνια του Μαντώ, Ηλίας, Λευτέρης, Ελευθερία και ο αδελφός του Γιώργος, προσφέρουν στο κόμμα του, το ΚΚΕ, 350 ευρώ.

***

φωτο

Ο πάντα πρόθυμος για κάθε αγωνιστική προσφορά ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΣ, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, έφυγε από τη ζωή στις 7/12/98, πριν 11 χρόνια.

Η γυναίκα του Νικολέττα και τα παιδιά του, αγωνιστικά πάντα και τώρα, στη μνήμη του προσφέρουν, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, για την Οικον. Εξόρμηση του ΚΚΕ, 350 ευρώ. Επίσης, για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα 50 ευρώ, για τη «Φωνή της Αντίστασης» και το ΚΜΙΕΑ 50 ευρώ, και 50 ευρώ για το «Ριζοσπάστη».

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔ. ΚΟΡΜΠΙΛΑ (ΦΟΙΝΙΚΑ), υπολοχαγού της ηρωικής 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, που δολοφονήθηκε άνανδρα μετά από φρικτά βασανιστήρια στο Β' Αστυν. Τμήμα Τρίπολης το 1948, προσφέρω, πρώτη δόση, για την ανέγερση του μνημείου των μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα το ποσό των 100 ευρώ.

Ο ανιψιός του Γιάννης Κων. Νίκας

***

φωτό

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ, η συντρόφισσά του Μαρία και οι κόρες του προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟ Καλαμπάκας και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

φωτό

Στις 30 Οκτώβρη 2009 έφυγε από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΓΚΟΣ χάνοντας τη μάχη με την επάρατο νόσο. Γεννήθηκε στο Λιβάδι Ολύμπου στις 30/4/1934. Παιδί αγροτικής, προοδευτικής οικογένειας, από νέος εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα. Το 1952 που ιδρύθηκε η οργάνωση της ΕΔΑ στο χωριό, εντάχθηκε στο τμήμα της Νεολαίας, ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της. Το 1974 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Οικογενειάρχης, εργατικός και έντιμος πάλευε με πάθος και πείσμα για την ιδεολογία και τους σκοπούς του Κόμματος. Ανυποχώρητος και ασυμβίβαστος ως το τέλος της ζωής του δε δέχονταν, όπως λέει ο λαός, «μύγα στο σπαθί του», γι' αυτό και οι Λιβαδιώτες τον αποκαλούσαν «Αντάρτη».

Στη μνήμη του η ΚΟ Λιβαδίου του ΚΚΕ, αντί στεφανιού, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ και 50 ευρώ στην τοπική εφημερίδα «Λιβάδι».

***

φωτο

Στη μνήμη του ξεχωριστού ανθρώπου και κλλιτέχνη ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμιση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Δικηγόρων.

Μαρία Βαλαβάνη - Καραμίχα (παιδίατρος)

***

φωτο

Στη μνήμη του ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗ, τρία χρόνια μετά το θάνατό του, η οικογένειά του προσφέρει, ως 1η δόση στην οικονομική εξόρμηση, 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Π. Κοκκινιάς Πειραιά.


ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ

ΑΝΘΟΥΛΗ ΒΑΣΩ
ΑΝΘΟΥΛΗ ΒΑΣΩ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΛΙΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΣΑ
ΛΙΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΣΑ

ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

ΚΑΪΠΑΛΕΞΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΪΠΑΛΕΞΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΤΤΟΡΟΥ ΦΡΟΣΩ
ΚΟΤΤΟΡΟΥ ΦΡΟΣΩ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΓΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΓΚΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑΝΤΑΡΙΔΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑΝΤΑΡΙΔΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΟΥΒΡΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΟΥΒΡΗΣ

ΔΑΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΑΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΦΡΑΓΚΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΡΑΓΚΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΡΑΦΑΪΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΡΑΦΑΪΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΡΑΝΟΒΑΛΗΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΡΑΝΟΒΑΛΗΣ

ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΒΛΑΧΟΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΒΛΑΧΟΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΤΕΡΤΙΠΗ ΑΘΗΝΑ
ΤΕΡΤΙΠΗ ΑΘΗΝΑ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ