ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει προσπάθειες τρομοκράτησης πρωτοπόρων αγωνιστών

«Το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις που το στηρίζουν και τα κόμματά του, φοβούνται, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την ανεξάντλητη δύναμη του εργαζόμενου λαού», τονίζεται στην ανακοίνωση

Νεολαίοι κομμουνιστές, σε πρόσφατη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα
Νεολαίοι κομμουνιστές, σε πρόσφατη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα
Τη δράση μηχανισμών που το τελευταίο διάστημα «με απειλές, παρακολουθήσεις και ανώνυμα τηλεφωνήματα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και πρωτοπόρους αγωνιστές και αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος, του κινήματος της νεολαίας, των μαθητών», καταγγέλλει η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται συγκεκριμένα:

«Οι απανωτές προσπάθειες τρομοκράτησης στόχο έχουν να ανακόψουν την ανοδική δράση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών, να προετοιμάσουν το έδαφος για τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Ο αντικομμουνισμός, η επίθεση στο ΚΚΕ, στην ιστορία του και την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, η προσπάθεια να ξαναγραφτεί από την ανάποδη, τα ακόμη πιο αυταρχικά μέτρα της ΕΕ που σφαγιάζουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, "λύνουν τα χέρια" αυτών των μηχανισμών ακόμα και αν δεν καθοδηγούνται άμεσα από κρατικές υπηρεσίες.

Το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις που το στηρίζουν και τα κόμματά του, φοβούνται, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την ανεξάντλητη δύναμη του εργαζόμενου λαού, όταν αποφασίσει να τη χρησιμοποιήσει. Ξέρουν επίσης πολύ καλά πως η φυσική πρωτοπορία της εργατικής τάξης και του λαού είναι το ΚΚΕ με την επαναστατική κοσμοθεωρία του, την 90χρονη εμπειρία, το πρόγραμμα και τη στρατηγική του.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί εκείνους που καθοδηγούν και οργανώνουν την επιχείρηση τρομοκράτησης μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να μάθουν καλύτερα την Ιστορία του Κόμματος και του Εργατικού Κινήματος. Τους θυμίζουμε ότι κανένας και ποτέ δεν ξέφυγε αλώβητος από την οργισμένη απάντηση του λαϊκού κινήματος. Ολα αυτά τα χρόνια το εργατικό λαϊκό κίνημα συγκέντρωσε τεράστια εμπειρία, έμαθε να υπερασπίζεται και να περιφρουρεί τους αγωνιστές του.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να περάσουν στην αντεπίθεση με ανυπακοή, ρήξη και ανατροπή με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ. Απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, με την πάλη τους να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Αντικομμουνιστικά συνθήματα στην Ξάνθη

Καταγγελία της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ για τη στάση ΠΑΣΟΚ - ΕΑΑΚ - «αντιεξουσιαστών» στην προχτεσινή πορεία για το Πολυτεχνείο

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στη μαζική - μαχητική συγκέντρωση - πορεία που διοργάνωσε η επιτροπή φορέων για την 36η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου, αναδείχνοντας την ανάγκη συνέχισης του αγώνα με αιτήματα που να διεκδικούν την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Παράλληλα, η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ σημειώνει την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσαν τα αντικομμουνιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από την πορεία που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο. Το σύνολο των μπλοκ (ΠΑΣΟΚ, ΕΑΑΚ, «αντιεξουσιαστές»), περνώντας μπροστά από τα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ, αποκάλυψαν τι είναι αυτό που τους ενώνει, ο αντικομμουνισμός. Γι' αυτό και επιλέγουν να μη συμμετέχουν στην πορεία που διοργανώνει η επιτροπή φορέων με αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο.

Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Οι εργαζόμενοι, η νεολαία γυρνάνε την πλάτη στους φορείς του αντικομμουνισμού, γνωρίζοντας καλά πως αυτός πάει χέρι χέρι με το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων. Αλλωστε, η χούντα προφασιζόμενη τον κίνδυνο του κομμουνισμού εγκαθιδρύθηκε, ενώ πρόσφατα η κυβερνητική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε με θέμα την αντιμετώπιση του ΚΚΕ μπροστά στη λαίλαπα που ετοιμάζει για τα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας. Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία να συστρατευθούν με τους κομμουνιστές στην προσπάθεια που κάνουν για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού - νεολαιίστικου κινήματος».

Εκδηλώσεις για το Σοσιαλισμό

Εκδηλώσεις με θέμα την Οχτωβριανή Επανάσταση και την προσφορά του Σοσιαλισμού διοργανώνουν τις επόμενες μέρες οι κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-- Την Κυριακή 22/11, στις 11 π.μ. στην Ξυλοτεχνία Περιστερίου (Κωστή Παλαμά και Παρασκευοπούλου), με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ.

-- Το Σάββατο 28/11, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), η Αχτίδα Υπηρεσιών οργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας», με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- Το Σάββατο 28/11, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα μουσικών συνόλων του Δήμου Αθήνας (Αρτέμωνος 7, Νέος Κόσμος), οι Κομματικές Οργανώσεις του 2ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ οργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας» με ομιλητή τον Κώστα Σκολαρίκο, συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- Την Κυριακή 29/11, στις 11 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17, Αιγάλεω), οι Κομματικές Οργανώσεις Αιγάλεω διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου. Σοσιαλισμός - η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της.

Συγκεντρώσεις - περιοδείες του ΚΚΕ

-- Την Πέμπτη 19/11, στις 6 μ.μ., περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα της Αγίου Μάρκου, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

-- Την Πέμπτη 19/11, στις 8.30 π.μ., περιοδεία στα γραφεία του ΑΣΕΠ και στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ στους Αμπελόκηπους, με επικεφαλής τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 25/11, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Μπραχαμίου (Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου), θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στην κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, με ομιλητή τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή του Κόμματος.

-- Την Κυριακή 29/11, στις 11 π.μ., στην Ξυλοτεχνία Περιστερίου (Κωστή Παλαμά και Παρασκευοπούλου), οι Κομματικές Οργανώσεις Περιστερίου της Νοτιοδυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ οργανώνουν εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου «Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας», με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 30/11, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), η Αχτίδα Καλλιτεχνών της ΚΟΑ διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Η οργάνωση της πάλης απέναντι στην κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ». Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΟΙ ΕΕΔΥΕ - ΠΕΔΥΕ πηγαίνουν θέατρο

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ στο πλαίσιο των πολιτιστικών της εκδηλώσεων σε συνεργασία με την ΠΕΔΥΕ προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη της να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ», στο Θέατρο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ (Ακαδημίας 3), το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 6.15 μ.μ.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κ. Καζάκος, Γ. Ηλιόπουλος, Μ. Σαουσοπούλου, Ντ. Παπαδημητρίου, Π. Μιλήτση

Σκηνοθεσία: Αντ. Καλογρίδης

Μουσική: Θ. Οικονόμου

Τιμή: 15 ευρώ.

Για την παράσταση θα διατεθούν προσκλήσεις από τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ και της ΠΕΔΥΕ και από τις τοπικές επιτροπές Ειρήνης.

Για πληροφορίες: Γραφεία ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48, τηλ: 210 3844.853, -54) ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 56, τηλ.: 210 3827.303). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ