ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε πανηγυρικό κλίμα το «κλείσιμο» της πρώτης μέρας

Πάνω από 1.000 μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος στην Αθήνα πρόσφεραν κόκκινο μεροκάματο. Κάθε όροφος και ένα γλέντι χτες στα γραφεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Σε κάθε γραφείο, συνωστισμός συντρόφων γύρω από τον υπεύθυνο για τα οικονομικά, ο οποίος «κλείνει» τα χρήματα που πρόσφεραν από το υστέρημά τους, μέσα σε λίγες μόλις μέρες, εργάτες και νεολαίοι, χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ να ενισχύσουν και οικονομικά το Κόμμα. Μαζί και τα χρήματα από τα κόκκινα μεροκάματα προς τιμήν της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ που τυπικά ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει τους μήνες Δεκέμβρη και Γενάρη. Η ΚΟΑ του ΚΚΕ υπολογίζει ότι μόνο χτες, πάνω από 1.000 μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αθήνα πρόσφεραν ένα κόκκινο μεροκάματο για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γι' αυτό και χτες, στο πρώτο «κλείσιμο» στα γραφεία του Κόμματος, κάθε όροφος φιλοξενούσε και ένα γλέντι, με κρασί, μεζέδες και τραγούδια. Κόκκινες, συντροφικές γιορτές, μέσα σε απανωτά συνθήματα, με φανερή την αισιοδοξία που αποπνέει μια καλή αρχή και αυξάνει τη μαχητικότητα για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια στην οικονομική εξόρμηση, συνολικά στο πολιτικό άνοιγμα του Κόμματος στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Γλέντι σε κάθε όροφο

Η χτεσινή - επίσημα - πρώτη μέρα της οικονομικής εξόρμησης βρήκε τους κομμουνιστές και τους φίλους του Κόμματος να κάνουν έναν πρώτο απολογισμό από τη μέχρι τώρα δράση τους, από το μέχρι τώρα άνοιγμα, που στόχο είχε από την πρώτη μέρα να καλυφθεί το 25% του πανελλαδικού πλάνου που καθόρισε η ΚΕ του ΚΚΕ για τη φετινή οικονομική εξόρμηση. Και τα πρώτα μηνύματα χτες το βράδυ ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα, με αρκετές Αχτίδες της ΚΟΑ να έχουν υπερκαλύψει από νωρίς το πλάνο τους.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά στον «Ρ» ο Γιάννης Πατσής, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, «σήμερα εκφράζεται το πνεύμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας που κυριαρχούσε όλο το προηγούμενο διάστημα στο δυναμικό μας. Συνέβαλε το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν όλες οι συνελεύσεις των ΚΟΒ, όπου έγινε ιδιαίτερη συζήτηση πάνω στα ζητήματα της οικονομικής δουλειάς, της ιδεολογικής και πολιτικής κουβέντας και εμβάθυνσης πάνω σε όλα εκείνα τα ζητήματα που χρειάζεται να δούμε το επόμενο διάστημα.

Τα χιλιάδες κόκκινα μεροκάματα και η προσφορά των ανθρώπων του μόχθου γίνονται δύναμη για το Κόμμα
Τα χιλιάδες κόκκινα μεροκάματα και η προσφορά των ανθρώπων του μόχθου γίνονται δύναμη για το Κόμμα
Αυτό συνέβαλε κατά πολύ, ώστε και οι Κομματικές και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις στην Αχτίδα να υπερκαλύψουν τα πλάνα τους, αγγίζοντας από την πρώτη κιόλας μέρα το 50%. Συνέβαλε καθοριστικά ότι πραγματοποιήσαμε ένα πολύ πλατύ άνοιγμα σε φίλους, οπαδούς, σε συνεργαζόμενους, σε ανθρώπους που όλο το προηγούμενο διάστημα συστρατεύθηκαν μαζί μας στον αγώνα, που δώσαμε μαζί μάχες, τόσο στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές, όσο και στις σπουδαστικές εκλογές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ».

Με στόχο την υπερκάλυψη

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα και στην Αχτίδα Βιομηχανίας, που είχε στήσει το δικό της γλέντι, με συντρόφους και φίλους του Κόμματος να μοιράζονται αισιόδοξα μηνύματα από το άνοιγμά τους στους τόπους δουλειάς. «Η Αχτίδα Βιομηχανίας όπως και όλο το Κόμμα δίνει σήμερα μια μεγάλη μάχη, εκείνη της οικονομικής εξόρμησης, με στόχο να καλύψει τα οικονομικά πλάνα που έχει βάλει το Κόμμα μας.

Εχει ιδιαίτερη σημασία επειδή αυτά τα χρήματα που μαζεύουμε και σήμερα είμαστε σε κατεύθυνση κάλυψης των πλάνων μας, ήρθαν μετά από ένα πλατύ άνοιγμα όλες αυτές τις μέρες στους εργαζόμενους, στους κλάδους, μέσα από συζήτηση για την πολιτική πρόταση του Κόμματος, την πολιτική του διέξοδο, την πάλη για το σοσιαλισμό, την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο αντικομμουνισμός και η προσπάθεια να χτυπηθεί το Κόμμα μας», τόνισε ο Δημήτρης Κυπραίος, μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Βιομηχανίας της ΚΟΑ.

Ενθουσιασμός και χειροκροτήματα από νεολαίους κομμουνιστές, στο χτεσινό πρώτο «κλείσιμο»
Ενθουσιασμός και χειροκροτήματα από νεολαίους κομμουνιστές, στο χτεσινό πρώτο «κλείσιμο»
Αλλο ένα γλέντι είχαν στήσει οι σύντροφοι της Αχτίδας Υπηρεσιών, που από προχτές έπιασε το 25% του πλάνου και χτες είχε στόχο να καλύψει το 35%. Οπως σημειώνει η Μαρία Θεοφίλη, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Υπηρεσιών, «υπάρχει ενθουσιασμός, έχουν καθορίσει όλες οι ΚΟΒ τα πλάνα τους, γίνεται μια προσπάθεια να καθοριστούν και τα προσωπικά πλάνα των συντρόφων. Φαίνεται ότι υπάρχουν δυνατότητες και από το άνοιγμα που έχει κάνει η Οργάνωση όλο το προηγούμενο διάστημα, και από τους δεσμούς με τους οπαδούς στους χώρους δουλειάς».

«Κάνουμε μια πιο συγκεκριμένη προσπάθεια με τους συντρόφους, έτσι ώστε να δώσουν όλοι το κόκκινο μεροκάματό τους. Εχουμε εκδώσει μια καρτούλα που δίνουμε αναμνηστικά στον σύντροφο που δίνει κόκκινο μεροκάματο, όπως επίσης έχουμε πει ότι θα βραβευτεί από την Αχτίδα η ΚΟΒ της οποίας οι σύντροφοι θα δώσουν τα περισσότερα κόκκινα μεροκάματα αναλογικά και με τα μέλη της», κατέληξε.

Με εθελοντές πυροσβέστες

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Ελληνικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών, σήμερα, Τετάρτη 2 του Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ