ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση τιμής στο Δεκέμβρη του '44

Στις 6.30 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στις 11 π.μ. θα τοποθετηθεί τιμητική στήλη στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας

Η αφίσα της σημερινής εκδήλωσης
Η αφίσα της σημερινής εκδήλωσης
Με μια διπλή εκδήλωση, σήμερα Σάββατο, 5 του Δεκέμβρη, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ τιμά τα 65 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944 και τα διδάγματά του στο σήμερα.

  • Στις 6.30 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό αφιέρωμα.
  • Νωρίτερα το πρωί, στις 11 π.μ., διοργανώνει εκδήλωση στα «Προσφυγικά» της Λ. Αλεξάνδρας, κατά την οποία θα τοποθετηθεί τιμητική στήλη για τους μαχητές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που πολέμησαν ενάντια στην αστική τάξη και στον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό.

Στο τετρασέλιδο έντυπο που εξέδωσε με αφορμή την εκδήλωση, η ΚΟΑ του ΚΚΕ συμπυκνώνει το μήνυμα που αντανακλούν στο σήμερα τα γεγονότα εκείνης της εποχής: «Το ΚΚΕ τιμά την ΕΑΜική Αντίσταση. Τιμά το Δεκέμβρη 1944. Τιμά το ΔΣΕ. Και ταυτόχρονα αντλεί διδάγματα από τα λάθη που έγιναν στη στρατηγική του Κόμματος. Βγάζει συμπεράσματα που βοηθούν την ισχυροποίηση της πάλης σήμερα. Το κυριότερο: Ανάμεσα στην αστική και στην εργατική εξουσία δε μεσολαβεί άλλη. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας 1941-44 έπρεπε να συνδυαστεί και να μετεξελιχθεί σε πάλη για την εργατική εξουσία. Μόνο με αυτή τη γραμμή θα διαμορφωνόταν μεγάλη πιθανότητα να νικήσει ο λαός. Η πολιτική της "ομαλής δημοκρατικής εξέλιξης" και της "εθνικής ενότητας" αποδείχθηκε καταστροφική.

Κατά τους αστούς, ο Δεκέμβρης ήταν μία "κομμουνιστική στάση" και μια επιλογή "εθνικού διχασμού"! Κατά τους οπορτουνιστές, που συνηθίζουν να ασελγούν επί των λαϊκών αγώνων που υπερβαίνουν το αστικό πλαίσιο, ο Δεκέμβρης ήταν ένας ακατανόητος τυχοδιωκτισμός!

Ο Δεκέμβρης κατατάσσεται αμετάκλητα στις μεγάλες ώρες της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, στις κορυφαίες φάσεις της πορείας του λαϊκού μας κινήματος, κατά τον εικοστό αιώνα. Οσα κι αν γραφτούν εναντίον του Δεκέμβρη, κατευθυνόμενα ή ανιστόρητα, θα μένει ζωντανό το πύρινο σύνθημα του πανό που κρατούν οι μαυροφορεμένες κοπέλες της ιστορικής φωτογραφίας: "Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"».

Αλλες εκδηλώσεις

Με το ίδιο περιεχόμενο διοργανώνονται και οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Η Κομματική Οργάνωση Αμφιάλης του ΚΚΕ και η Οργάνωση Βάσης Κερατσινίου της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση, σήμερα Σάββατο 5 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Β' ΚΑΠΗ Κερατσινίου (Π. Τσαλδάρη) με θέμα: «Δεκέμβρης του 1944 - Η Ιστορία μας διδάσκει». Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαγεωργάκης, ιστορικός και μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση με θέμα «Δεκέμβρης 1944 - Ιστορική αλήθεια», διοργανώνει η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, την Τρίτη 15 Δεκέμβρη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ και ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Μεγάλο το κύρος του Κόμματος στο λαό

Κατά 32% κάλυψε το πλάνο της η Οργάνωση Περιοχής, από το πρώτο κιόλας κλείσιμο

Με στόχο να παραμείνει στην πρώτη θέση της άμιλλας, η ΚΟ Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ, μετά και τα αποτελέσματα του πρώτου κλεισίματος, στο οποίο κάλυψε κατά 32% το συνολικό πλάνο από την πρώτη ημέρα, συνεχίζει δυναμικά για την υπερκάλυψη του πλάνου. Πρωτοπόρες οργανώσεις, μέχρι στιγμής, είναι οι ΚΟ Ηλείας και Λακωνίας που κάλυψαν κατά 35% το πλάνο τους και ακολουθούν οι ΚΟ Αργολίδας με 31%, Κεφαλονιάς με 30,5%, Αρκαδίας με 25% και Μεσσηνίας με 23,5%.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ, σημείωσε σχετικά: «Η πρώτη επιτυχία είναι αποτέλεσμα των ισχυρών δεσμών της ΚΟ με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής, είναι απόδειξη του υψηλού κύρους και της βαθιάς εκτίμησης προς το Κόμμα. Είναι πρακτική απάντηση από τους κομμουνιστές, τους φίλους του Κόμματος, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες στη βρώμικη επίθεση ενάντια στο Κόμμα μας.

Επίσης, σημαντική συμβολή σε αυτό το αποτέλεσμα έχει ο σχεδιασμός των ΚΟ στους Νομούς μέχρι την ΚΟΒ, ο ατομικός σχεδιασμός του μέλους του Κόμματος με τον περίγυρό του, που εξειδικευόταν συγκεκριμένα με στόχους για την πρώτη ημέρα της εξόρμησης, αλλά και για όλο το δίμηνο. Σ' όλες τις Νομαρχιακές, έγκαιρα οργανώθηκαν συσκέψεις στελεχών μέχρι και Γραφεία ΚΟΒ και συζητήθηκε στο σύνολο των ΚΟΒ. Εγκαιρα, τα κομματικά μέλη αλλά και εκατοντάδες φίλοι και οπαδοί προμηθεύτηκαν κουπόνια, καθόρισαν τους στόχους τους.

Για την ΚΟ Πελοποννήσου βαραίνει και η ευθύνη που απορρέει από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις δύο προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις και πρέπει ν' αποδείξει ότι δεν ήταν συγκυριακή αυτή η επιτυχία.

Τεράστια διαπαιδαγωγητική σημασία έχει το γεγονός της ατομικής προσφοράς και αυτοθυσίας που δείχνουν κομματικά μέλη, μέλη της ΚΝΕ, εργάτες, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές που δίνουν από το ελάχιστο υστέρημά τους. Μέλη της ΚΝΕ, παιδιά εργατών, φτωχών λαϊκών ανθρώπων καταθέτουν το υστέρημά τους. Είμαστε σίγουροι ότι η μάχη της οικονομικής εξόρμησης μπορεί να πάρει χαρακτήρα κινητοποίησης στήριξης του ΚΚΕ, απάντησης στη βρώμικη επίθεση».

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Κηφισίας 7, Αμπελόκηποι). Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για:

  • Ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα.
  • Διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους & Πανεπιστημίου).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ