ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Στη Βουλή σήμερα το αίτημα για άρση της ασυλίας

Ο Αρειος Πάγος ζητάει τη δίωξη των Γ. Μαρίνου, Γ. Ζιώγα και Σ. Καλαντίδου για τη συμμετοχή τους σε εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις

Σήμερα συζητιέται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας το αίτημα της Εισαγγελίας του Αρειου Πάγου για άρση της ασυλίας των βουλευτών του Κόμματος Γιώργου Μαρίνου, Γιάννη Ζιώγα και Σοφίας Καλαντίδου. Οι κατηγορίες, με τις οποίες επιχειρείται η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης στο πλευρό του λαού, είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο η αστική δικαιοσύνη και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι προσπαθούν να εκφοβίσουν το λαϊκό κίνημα, να σταματήσουν τους δίκαιους εργατικούς αγώνες, να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίησή τους.

Ο Γ. Μαρίνος κατηγορείται επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι των διοδίων τον Απρίλη του 2008. Οι Γ. Ζιώγας και Σ. Καλαντίδου καταγγέλλονται από τον εισαγγελέα επειδή βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, που το Φλεβάρη του 2009 απαιτούσαν έξω από τα «Τζάμπο» της Θεσσαλονίκης την επαναπρόσληψη του Νίκου Νικολόπουλου. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες που κατατίθεται στη Βουλή αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας σε βάρος της Σ. Καλαντίδου για κινητοποίηση έξω από τα «Τζάμπο». Η προηγούμενη αίτηση σε βάρος της απορρίφθηκε από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Οι διώξεις σε βάρος βουλευτών του ΚΚΕ αποτελούν μέρος της συνολικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει η μεγαλοεργοδοσία και οι μηχανισμοί της, με τη βοήθεια της αστικής δικαιοσύνης, σε βάρος πρωτοπόρων αγωνιστών του ταξικού κινήματος και των κομμουνιστών που δρουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ και στέκονται με συνέπεια στο πλευρό των εργαζομένων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι διώξεις, οι μηνύσεις και οι συλλήψεις φούντωσαν μετά την παρέμβαση Σανιδά τον περασμένο Φλεβάρη, ο οποίος με έγγραφό του απαιτούσε από τους υφισταμένους να συμβάλουν με κάθε μέσο στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με αφορμή τα «Τζάμπο». Σ' αυτό το πλαίσιο εκκρεμούν σήμερα δεκάδες μηνύσεις και δίκες σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / ΘΡΑΚΗ
Ο καλός σχεδιασμός έφερε το ελπιδοφόρο ξεκίνημα

Πάνω από το 30% του πλάνου της έχει καλύψει η Οργάνωση Περιοχής, καθώς αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα της εξόρμησης

Σήμερα είναι προγραμματισμένο το δεύτερο πανελλαδικό «κλείσιμο» της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης
Σήμερα είναι προγραμματισμένο το δεύτερο πανελλαδικό «κλείσιμο» της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης
Με πείσμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν οι κομμουνιστές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, καθώς εξαιρετικά ελπιδοφόρο ήταν το αποτέλεσμα των πρώτων ημερών για την κάλυψη των αυξημένων στόχων. Συγκεκριμένα, η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ έχει ξεπεράσει την πρώτη βδομάδα το 30% του πλάνου της, με πρώτη τη ΝΕ Ροδόπης, που χτες έφτασε στο 37%.

Τα θετικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα, συνέπεια της σχεδιασμένης και επίμονης δουλειάς εκατοντάδων μελών και φίλων του Κόμματος, αναμένεται να αποτυπωθούν και στο αυριανό δεύτερο πανελλαδικό κλείσιμο της Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει το Κόμμα για τους μήνες Δεκέμβρη - Γενάρη.

Ο έγκαιρος και μελετημένος σχεδιασμός που ακολούθησε η Οργάνωση δίνει μεγάλες δυνατότητες για υπερκάλυψη των στόχων. «Το αυξημένο κύρος του ΚΚΕ μέσα στο λαό και η απήχηση της πολιτικής του πρότασης, που έρχονται ως αποτέλεσμα και της πολύμορφης και πολύπλευρης παρέμβασης των κομματικών οργανώσεων, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων», δηλώνει ο Νίκος Φακιρίδης, υπεύθυνος οικονομικών της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό την οικονομική εξόρμηση για να γίνει πιο αποτελεσματική η πολιτική πάλη του Κόμματος και πιστεύοντας ότι θα πρέπει να δοθεί μια αποτελεσματική απάντηση σε όλες τις συκοφαντίες και προβοκάτσιες σε βάρος του Κόμματος.

Η απάντηση των εργαζομένων στη μεγάλη αυτή κινητοποίηση του ΚΚΕ για την οικονομική του ενίσχυση είναι συγκινητική, αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Οι εργαζόμενοι μέσα από αυτή την οικονομική εξόρμηση δηλώνουν ότι στηρίζουν το μοναδικό πολιτικό φορέα που στηρίζει τον αγώνα τους, που δίνει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, για να μπορούν να αμυνθούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της δουλειάς, προηγήθηκε στις Οργανώσεις πλατιά συζήτηση για να καθοριστούν οι προτεραιότητες της δράσης μας. Πατώντας στην πείρα των προηγούμενων χρόνων, έχουν επιμεριστεί τα πλάνα και υπάρχει πλατύ άνοιγμα στον κόσμο για να στηρίξει και οικονομικά το ΚΚΕ» τόνισε στη δήλωσή του ο Νίκος Φακιρίδης.

ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για το Δεκέμβρη του '44

Εκδήλωση με θέμα «Δεκέμβρης 1944 - Ιστορική αλήθεια», διοργανώνει η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, την Τρίτη 15 Δεκέμβρη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ και ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ.

Ανάλογη εκδήλωση διοργανώνει και η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ αύριο Τετάρτη 9/12 στις 7 μ.μ.στο «Πάνθεον» με ομιλητή τον Λαέρτη Ρέγκα, μέλος της ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αύριο Τετάρτη 9 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για:

  • Ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα.
  • Διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).

ΝΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την επικαιρότητα του Σοσιαλισμού

Εκδήλωση για την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, διοργανώνει η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, στα πλαίσια των γιορτασμών για τα 91 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος και τα 92 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην «OLYMPIC CATERING»

Την Παρασκευή 11/12, στις 11 π.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί την εταιρεία «OLYMPIC CATERING» (Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», Κτίριο 4Β, Σπάτα) και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ