ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

Με τους εργαζόμενους στην εταιρεία «Ολύμπικ Κέτερινγκ» στα Σπάτα συζήτησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την εταιρεία «Ολύμπικ Κέτερινγκ» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφτηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Μιλώντας για τις εξελίξεις στην οικονομία και τα νέα σκληρά μέτρα, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«

Σας είχαν ζαλίσει τα αυτιά για το ιρλανδικό θαύμα, τόσο η ΝΔ όσο και τα άλλα κόμματα στη βουλή, πλην ΚΚΕ. Το ιρλανδικό θαύμα, που ήταν το παράδειγμα όλα τα χρόνια εντός ΕΕ, μετατράπηκε στο εξής: Στην Ιρλανδία καταργήθηκε ο 14ος μισθός, το δώρο των Χριστουγέννων, και πάνε να καταργήσουν το επίδομα αδείας του Πάσχα και το επίδομα αδείας της ανάπαυσης.

Αυτό έγινε με νόμο στην Ιρλανδία και πότε έγινε; Οταν, έστω με ισχνή πλειοψηφία, οι Ιρλανδοί άλλαξαν το "ΟΧΙ" στην "ευρωσυνθήκη" και είπαν το "ΝΑΙ". Η λογική που λέει όταν συμμορφώνεσαι με το σύστημα τότε χάνεις λιγότερα, ενώ όταν είσαι αντίθετος με το σύστημα απομονώνεσαι, δεν έχει δικαιωθεί πουθενά. Εάν οι Ιρλανδοί είχαν πει "ΟΧΙ" δεν ξέρω αν θα τους αφαιρούσαν τον 14ο μισθό, αλλά αφού είπαν "ΝΑΙ" τους έσυραν.

Και σήμερα άρχισε η συζήτηση και στην Ελλάδα για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και του 14ου μισθού. Οταν βγαίνει η κυβέρνηση και λέει "προς το παρόν δεν τίθεται θέμα 14ου μισθού, θα προηγηθούν άλλες μεταρρυθμίσεις", σημαίνει ότι αύριο θα τεθεί. Δηλαδή λέει πρώτα να περάσουμε αυτά και μετά πάμε παρακάτω. Και ήδη έχουμε την εξής εξαγγελία: Τη Δευτέρα θα έχουμε έκτακτες εξαγγελίες, παραμονή της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέσα στο Φλεβάρη, είπε ο πρωθυπουργός θα πάμε για καινούριο προϋπολογισμό.

Ερχονται μέτρα και λένε τώρα "θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αν δεν παρθούν αυτά τα μέτρα". Εμείς οι εργαζόμενοι χρεοκοπήσαμε την Ελλάδα, με τους "υψηλούς μισθούς, με τις υψηλές παροχές"; Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δοθεί. Αν δε διεκδικήσουμε νέες παροχές, θα μας τα πάρουν όλα. Αυτό μην το βγάλετε από το μυαλό σας και αυτά γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θα μου πείτε, αφού γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης να μη γίνουν και στην Ελλάδα; Οπου δεν υπάρχει αντίσταση, περνάνε τα μέτρα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, καταρχήν στην Ελλάδα και αυτό είναι και μια συμβολή και στην Ευρώπη, να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Από τη χτεσινή ομιλία στους εργαζόμενους της «Ολύμπικ Κέτερινγκ»
Από τη χτεσινή ομιλία στους εργαζόμενους της «Ολύμπικ Κέτερινγκ»
Το ΚΚΕ λέει το εξής: Οσοι δε μας πίστεψαν έγκαιρα, ας μας πιστέψουν τώρα. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσετε σε όλα μαζί μας, συμφωνήστε όμως στο εξής: Δε φταίνε οι εργαζόμενοι για την κρίση και δεν πρέπει να πληρώσουν».

Το σύστημα της εκμετάλλευσης είναι διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι

Στην επικείμενη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για τη διαφθορά και τη διαφάνεια, αναφέρθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους της «Ολύμπικ Κέτερινγκ»

Στην ομιλία της στους εργαζόμενους της «Ολύμπικ Κέτερινγκ», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε και στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων με θέμα τη διαφάνεια και σημείωσε σχετικά:

«

Μην αποπροσανατολιστείτε από αυτά που από χτες λένε, ότι την Τρίτη στη 1.30, θα γίνει υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να συζητήσουμε, λέει, για τη διαφάνεια και τη διαφθορά. Μη σκεφτείτε ότι κάτι καλό πρόκειται να προκύψει. Πρόκειται για θέατρο. Βεβαίως, εμείς θα πάρουμε μέρος σε αυτή τη σύσκεψη, γιατί αν δεν παίρναμε μέρος, θα γινόταν ένας τεράστιος αποπροσανατολισμός: Το ΚΚΕ δε μετέχει, δεν έχει προτάσεις, δε θέλει να συμβάλει. Εμείς θα πάρουμε μέρος αποκαλύπτοντας όμως το θέατρο και για αυτό το θέατρο δεν αναφερόμαστε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το θέατρο είναι το εξής: Ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να γίνει αυτή η σύσκεψη και λέει "θα συζητήσουμε για τη διαφθορά ως αιτία της οικονομικής κρίσης". Διαφθορά υπάρχει, είναι υπαρκτό πρόβλημα, αλλά η διαφθορά των πολιτικών και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι μέρος του προβλήματος που προκαλεί την οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση, η οποία είναι παγκόσμια, είναι κρίση καπιταλιστική. Είναι αποτέλεσμα και της νόμιμης πολιτικής και της πολιτικής "κάτω από το τραπέζι" και αν θέλετε η πολιτική "κάτω από το τραπέζι" είναι ένα μέρος της νόμιμης, της νομιμοποιημένης κλοπής του μόχθου των εργαζομένων.

Το σύστημα είναι διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι. Είναι ανήθικο και διεφθαρμένο γιατί είναι εκμεταλλευτικό και γιατί έχει νομιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της κλοπής. Βέβαια όταν νομιμοποιείς την κλοπή, θα υπάρχει και η διαφθορά των προσώπων. Εμείς δε δεχόμαστε ότι η αιτία της οικονομικής κρίσης είναι η διαφθορά, μέρος ναι. Ακόμα και αν καταργηθεί η διαφθορά στο πεδίο κομμάτων και πολιτικών προσώπων, ο λαός δεν πρόκειται να ζει σε ευημερία.

Εμείς θα πάμε, δε θα τους δώσουμε τη χαρά να μην είμαστε και μετά να μπερδεύουν τον κόσμο "γιατί δεν ήρθε το ΚΚΕ". Αλλά δεν πρόκειται να υπογράψουμε τίποτα, δεν πρόκειται να πέσουμε σε καμία παγίδα. Κι αν θέλετε θα σας το πω καθαρά: Να ζητήσετε να δημοσιευτούν τα πρακτικά της συνάντησης. Για να ξέρετε τι είπε ο καθένας, να μη σας κοροϊδεύουν. Εμείς δεν κοροϊδεύουμε, αλλά έχετε το δικαίωμα να πείτε "πού ξέρουμε"; Τα πρακτικά της συνάντησης να δημοσιοποιηθούν, αυτή είναι η διαφάνεια. Να τα βάλουνε στο διαδίκτυο και να τα δώσουν δωρεάν ένθετα στις εφημερίδες».

Στην Καβάλα

Εκδήλωση για την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού διοργανώνει η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή 13 Δεκέμβρη, στο πλαίσιο των γιορτασμών για τα 91 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος και τα 92 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε συγκέντρωση της ΚΟΝ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών (ΚΟΝ) του ΚΚΕ τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21 - Πειραιάς).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ