Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10571

10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ισχυρή ΚΝΕ στο πλευρό του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό

Οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 10ο Συνέδριο δημοσιεύτηκαν χτες στον «ΟΔΗΓΗΤΗ». Ο «Ρ» συζητά με τον Γραμματέα του ΚΣ Γιάννη Πρωτούλη για το Συνέδριο.


ΣΕΛ.  8   -   9

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ στην επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ

Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι την επαύριον των εκλογών η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα έκανε αντιλαϊκή επέλαση με μείωση συντάξεων και μισθών, «ευλύγιστο» ωράριο των μισθωτών, φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων, περιορισμό της επιδότησης και των εγγυημένων τιμών των φτωχών αγροτών

Οριστικοποιείται τις επόμενες μέρες το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», με βάση το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε άμεση συνεργασία και συμφωνία με τα επιτελεία της ΕΕ, ξεδιπλώνει την αντιλαϊκή της επίθεση. Με τη συναίνεση της ΝΔ διαμορφώνονται προϋποθέσεις για ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη για τους επιχειρηματίες, για ακόμα πιο μεγάλη χρηματοδότησή τους για επενδύσεις, για φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα, ενώ προωθείται νέα αντιασφαλιστική επίθεση, μείωση μισθών και συντάξεων. Ηδη κατατέθηκε τροπολογία για αυξήσεις των φόρων σε τσιγάρα, ποτά, γονικές παροχές, μεταβιβάσεις ακινήτων. Οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί «δικαιότερης φορολόγησης του συνόλου των εισοδημάτων» είναι απάτη. Το ίδιο και ο ισχυρισμός ότι το ξεπέρασμα της κρίσης απαιτεί συναίνεση, μας αφορά όλους. Το κεφάλαιο αφορά. Καμία αυταπάτη ότι αν μειωθεί το δημόσιο χρέος, θα δοθούν αυξήσεις ή θα χρηματοδοτηθούν κοινωνικές υπηρεσίες. Η προοπτική και η διέξοδος βρίσκεται μόνο στην εργατική, λαϊκή αντεπίθεση για την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών κόντρα στο κεφάλαιο που πρέπει να πληρώσει την κρίση.


ΣΕΛ.  3,   4  -  5,   7,   10  -  11

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στους δρόμους του αγώνα από αύριο

Σε πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό προχωρούν οι αγρότες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ. Σε πολλές περιοχές της χώρας τα τρακτέρ ετοιμάζονται να πάρουν θέσεις μάχης. Η μικρομεσαία αγροτιά έχει μπροστά της μόνο την αγωνιστική προοπτική και το δρόμο της πάλης, με διεκδικητικό πλαίσιο τέτοιο που θα αντιπαλεύει τις αντιαγροτικές εντολές της ΚΑΠ και του ΠΟΕ, θα προβάλλει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις και θα δίνει προοπτική στον αγώνα. Συγκέντρωση αύριο στην Αρτα, ακολουθούν τα Χανιά, μετά η Βοιωτία και συνεχίζει η Θεσσαλία.


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορές

Ο Βερβεράκης Δημήτρης προσφέρει 1.250 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ, 6η δόση, ακόμα 1.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Καραπάνος προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ.


Η Αλέκα Παπαρήγα στο MEGA

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συζητήσει την επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα, αύριο Δευτέρα 11 Γενάρη και ώρα 8.30 π.μ., στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα ΜEGA».



ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ
Στην καρδιά της στρατηγικής του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  14  -  15
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας στη Βραζιλία

ΣΕΛ.  20  -  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ