ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Γενάρη 2010
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ
φωτο 2

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Καπετάν Διαμαντή) και του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ (Καπετάν Γιώτη), ο Μπαλαφούτης Βασίλης, πιστός οπαδός του ΚΚΕ, προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 200 ευρώ. Επίσης, προσφέρει για την ανέγερση του μνημείου του ηρωικού ΔΣΕ στη Φλώρινα 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αρακύνθου Αιτωλοακαρνανίας.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΟΡΓΙΑΣ «έφυγε» τη Δευτέρα 21/12/2009, διαβάζοντας στο σπίτι του την αγαπημένη του εφημερίδα, τον «Ριζοσπάστη». Δεν άλλαξε ιδέες, ούτε είχε «δίλημμα» ποτέ, σε όλη του τη ζωή. Ζητούσε καθημερινά να αγοράζουμε τον «Ριζοσπάστη» και να τον διαβάζουμε.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του, στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο Κόμμα του, 1.000 ευρώ μέσω ΚΟ ΔΕΗ.

***

φωτό

Για τη γιορτή σου, σύντροφε της ζωής μου ΑΝΤΩΝΗ ΑΣΜΑΝΗ, προσφέρω 500 ευρώ στο ΚΚΕ, που από τις γραμμές του αγωνίστηκες με σεμνότητα και ανιδιοτέλεια ως την τελευταία σου πνοή.

Η γυναίκα σου

Βάσω Ασμάνη

***

φωτό

Εξι μήνες συμπληρώθηκαν από τότε που «έφυγε» κοντά από την οικογένειά του και το κόμμα του ο πατέρας, σύζυγος, σύντροφος ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ. Παιδί εργατικής οικογένειας, από μικρή ηλικία βίωσε την εκμετάλλευση, την αδικία, εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, αναδείχθηκε στέλεχός του παλεύοντας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Αντώνης Καλαμπόγιας
Αντώνης Καλαμπόγιας
Η οικογένειά του προσφέρει 800 ευρώ στη ΝΕ Αιτωλ/νίας και 200 ευρώ στο ΝΣ Αιτωλ/νίας της ΚΝΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

φωτο

Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ γεννήθηκε στα 1914 στο Καρς Καυκάσου. Πέθανε στις 2.1.2010. Την επομένη στο Λιποχώρι έγινε η πολιτική του κηδεία. Το βουνό της εξορίας του Προμηθέα, του πρώτου μάρτυρα της ανθρωπότητας, τον καθόρισε. Εντάχτηκε στο ΚΚΕ το 1935. Από τότε αρχίζει η ουσιαστική πορεία της ζωής του. Μήτε στιγμή παύσης. Και στις εξορίες και στις φυλακές ήταν ενεργός. Μάθαινε. Γέννησε παιδιά. Απέκτησε εγγόνια και δισέγγονα. Κράτησε την οικογένεια η συντρόφισσά του Αλέκα. Τον υπερασπίστηκε επιθετικά.

Τα δισέγγονα, τα εγγόνια του, οι νύφες και οι γαμπροί του, τα παιδιά του, συνεχίζοντας τη στράτα του, προσφέρουν για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λιποχωρίου Σκύδρας, 2.100 ευρώ.

***

φωτο

Στη μνήμη του πατέρα μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΟΥΖΑ ο γιος του Θανάσης προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδος.

***

φωτό

Την Παρασκευή 22/1/2010 συμπληρώνονται 6 μήνες από τον «χαμό» του λατρεμένου μας συζύγου και πατέρα ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ. Γεννήθηκε το 1920 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας και από μαθητής Γυμνασίου εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Μαζί με τ' αδέρφια του Παναγιώτη και Γιώργο αγωνίστηκε στις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης, δίπλα στον Αρη Βελουχιώτη. Για τη δράση του αυτή, φυλακίστηκε στη Μακρόνησο, υφιστάμενος πολλούς ακόμα διωγμούς. Ηταν πάντα ενεργό μέλος του ΚΚΕ, μια ζωή ολόκληρη αγωνιστής που δεν αλλαξοπίστησε και δε μετάνιωσε ποτέ για τις ιδέες και τη δράση του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Αικατερίνη και οι κόρες του Ευανθία και Κωνσταντία προσφέρουν 200 ευρώ στον αγαπημένο του «Ριζοσπάστη», που ήταν το «Ευαγγέλιό» του!

ΗΛΙΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
***

φωτό

Κλείνουν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας αδελφή και θεία ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ. Στη δύσκολη και τραχιά, αλλά γεμάτη με την ομορφιά του αγώνα ζωή που διάλεξε, υπηρέτησε με πάθος και αυτοθυσία τα ιδανικά του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας, τα ιδανικά του κομμουνισμού. Σε πολλές επίπονες ώρες και δοκιμασίες της, σαν άγρυπνος φρουρός, σταθηκε πλάι της όλη η οικογένειά της, στην Αντίσταση, στον Εμφύλιο, στα στρατοδικεία, στα χρόνια των φυλακών Αβέρωφ, στις εξορίες της χούντας. Δεν έκανε ποτέ πίσω, πήγαινε πάντα μπροστά. Ετσι αγέρωχη θα την θυμόμαστε πάντα και θα ζει στις καρδιές μας η μεγάλη της αγάπη για τον άνθρωπο και τον αδιάκοπο αγώνα του.

Στη μνήμη της η αδελφή της Μαρίκα Παπάνθιμου και η ανιψιά της Γεωργία Παπάνθιμου προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, 100 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή» και 200 ευρώ για την ανέγερση του Μνημείου των ηρωικών πεσόντων μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

* Στη μνήμη της σ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΛΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 1.000 ευρώ.

Σ/φος και Σ/σα Κ. & Β.

* Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, που με την προσφορά της στους εργατικούς αγώνες μέσα από το τιμημένο κόμμα μας το ΚΚΕ, μας έδειχνε το σωστό ταξικό δρόμο και μας ενίσχυε την πίστη μας στο κόμμα της εργατικής τάξης, εμείς οι σύντροφοί της των ΚΟ της Καισαριανής προσφέρουμε στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης 200 ευρώ.

***

φωτό

Ο σ. Δημήτρης Ζώτος από τη Βρυσούλα του δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Μολοσσών προσφέρει 50 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, μέσω ΚΟ Βουτσαρά Ιωαννίνων.

***

Καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου)
Καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου)
Στη μνήμη της αγαπημένης αγωνίστριας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΑΛΛΑ (ΣΠΑΝΟΥ) που, στις 6 Γενάρη, συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρουμε 70 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Υμηττού.

Τα παιδιά της Βασίλης και Νίκη,

τα εγγόνια της Μαρίτσα και Λάλλα Σαλλά

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΡΩΝΙΑ και των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΪΛΑ , ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΪΛΑ και ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΪΛΑ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στη ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Μαρούλα Κοτρωνιά - Καΐλα

***

φωτό

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου, δημοσιογράφου και αγαπημένου εξαδέλφου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, που εκείνοι που τον γνώρισαν, είτε προσωπικά είτε μέσω του συγγραφικού του έργου, λένε ότι ο θάνατός του ήταν μεγάλη απώλεια, όχι μόνο για το ΚΚΕ αλλά και για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, συμμετέχω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ με 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Χολαργού.

Νίκος Χαρίσης

***

Φωτ. 2

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ, 8η δόση, μέσω ΚΟ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΓΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ, από το χωριό Φιλιππαίοι.

Και από το χωριό Μεσολούρι: ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτογραφία), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ (φωτογραφία), ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, Α. και ΝΙΚΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ και ΝΙΚΟΥ ΛΑΤΣΟΥ, MIX. ΑΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, Κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ΑΠ. ΓΚΟΥΝΤΙΠΟΥΛΙΟΥ, ΙΩΑΝ. ΤΖΙΒΗ, ΔΗΜ. ΜΠΙΤΗ, καθώς επίσης και στη μνήμη του ΘΩΜΑ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, πιστού αγωνιστή και φίλου του ΚΚΕ, καθώς και του υποστράτηγου του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (Σκοτίδα), από το Κυπαρίσσι Γρεβενών, που σκοτώθηκε στο Γράμμο.

ΛΑΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΑΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ οι φίλοι και σύντροφοί του Βασίλης Βούλγαρης, Χρήστος Γιάνναρος, Μάνος Κόχυλας, Δημήτρης Οικονομάκος, Αγγελος Τσουραπάς, Νίκος Τσακανίκας, Ασπα Πάλλη, Ελένη Μπιρλή, Φωτεινή Τσώλου και Μυρσίνη Μπέλλου προσφέρουν στο ΚΚΕ 900 ευρώ.

***

φωτό

Ο ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ γεννήθηκε στο Λιτόχωρο το 1914. Σε νεαρή ηλικία γνωρίστηκε με τα ιδανικά του κομμουνισμού. Το 1940 έλαβε μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο στο μέτωπο της Αλβανίας, όπου και τραυματίστηκε. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον Εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ. Από το 1949 ήταν πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, τίμιου ανθρώπου και συνεπούς αγωνιστή. Επαναπατρίστηκε το 1959. Απεβίωσε στις 28 Οκτώβρη 2009, πλήρης ημερών.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στην ΚΟ Λιτοχώρου του ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ η σύζυγός του Ελάς Νικολούζου προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΨΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και τραυματία του Αλβανικού πολέμου, όπως και της συντρόφου του ΣΕΒΑΣΜΙΑΣ ΚΟΨΗ, πιστής πάντα στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέραμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Παπανικολάου
Τα παιδιά τους

Κώστας και Ελένη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ που «έφυγε» από κοντά μας πριν 3 χρόνια, για τη γιορτή του, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας που πιστά υπηρέτησε όλη του τη ζωή, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του, στη ζωή και στους αγώνες, Μαρία Μητσάκου

***

Στη μνήμη των συντρόφων μου ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΑΚΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΕΡΑΜΑΡΗ και της ΣΑΪΤΣΑΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗ προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου.

Αγγελική Τουμανίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου συζύγου μου ΗΛΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Ν. Σμύρνης.

Μαίρη Χωριανοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του γαμπρού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ - ΜΑΡΙΑΤΟΥ, που πέθανε ξαφνικά στις 7-1-2010, προσφέρουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, που για τα ιδανικά του πάλευε μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Ηλίας - Χρυσούλα Ζέρβα

Γιάννης - Λίτσα Αναστασίου

Ελένη Αναστασίου

* Στη μνήμη του συντρόφου ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΩΡΓΟΥ, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και αντί για στεφάνι προσφέρουμε για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Π. Φαλήρου, 350 ευρώ.

Σύντροφοί του από την ΚΟ Π. Φαλήρου

* Στη μνήμη του συναδέλφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, που τόσο αναπάντεχα «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε το ποσό των 140 ευρώ στο ΚΚΕ που τόσο πιστά υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή.

Οι συνάδελφοί του από τον ΟΤΕ Κεφαλονιάς

* Ο Αλεξανδρόπουλος Παναγιώτης, στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ που «έφυγε» αναπάντεχα από κοντά μας, προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Κεφαλονιάς.

***

ΦΩΤΟ

Στις 8-1-2010 έκλεισαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος, πατέρας, παππούς ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ. Ο Ευστάθιος ήταν μέχρι το τέλος της ζωής του πιστός στο ΚΚΕ και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Στη μνήμη του ο γιος του Αλέκος Καλπακίδης προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Στοκχόλμης 1.000 κορόνες Σουηδίας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 18 Γενάρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Παρθενόπη Μιχαηλίδου προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που έχει «φύγει» από το Μάρτη του 1977. Του γονιού μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, κομμουνιστή, αρχιτέκτονα αναστηλωτή του Ερεχθείου, που «έφυγε» στις 10 Αυγούστου 1998 και μου λείπει έντεκα ολόκληρα χρόνια. Του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ, στελέχους του ΚΚΕ που πέθανε και θάφτηκε στο Λιβόρνο Ιταλίας εδώ και τρία χρόνια, και της γυναίκας του ΜΑΡΙΑΣ ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑΣ ΦΕΝΤΕΡΙΤΣΗ - ΑΓΓΕΛΙΝΑ που «έφυγε» πριν τρεις μήνες και κηδεύτηκε στο Γκροσέτο Ιταλίας, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

Νίτσα Αγγελίνα - Παπανικολάου

***

ΦΩΤΟ

Στις 29 Νοέμβρη 2009 έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος αγωνιστής του ΔΣΕ, σύντροφος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΝΑΡΗΣ. Γεννημένος στο χωριό Βαλανίδα Ελασσόνας το 1930, στην Κατοχή εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1948 κατατάχθηκε στο ΔΣΕ και με το τέλος του Εμφυλίου βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Επαναπατρίσθηκε το 1977 με τη σύζυγό του Ευγενία Αμελίδου - Λάναρη και τα δύος του παιδιά Κατερίνα και Δημήτρη. Εγκαταστάθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα, όπου συνέχισε την αγωνιστική του δράση έως το τέλος της ζωής του.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΤΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΤΑΣ
Στη μνήμη του αγαπημένου αγωνιστή η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια και το δισέγγονό του προσφέρουμε 70 ευρώ στο ΚΚΕ.

* Στη μνήμη του μπατζανάκη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, συναγωνιστή και συντρόφου στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς, ο Κουματζίδης Γεώργιος προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ. Επίσης, οι σύντροφοι Κουματζίδης Απόστολος και Γεωργιάδου Λούμπα προσφέρουν το ποσό των 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, συνεργάτες του από τα παλιά προσφέρουν στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 570 ευρώ και εύχονται καλούς αγώνες.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του λατρευτού μας παιδιού και αδελφού ΑΝΤΩΝΗ ΛΑΤΑ, μέλους της ΚΝΕ που «έφυγε» από κοντά μας πριν από 7 χρόνια, καθώς και στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΤΑ, μέλους του ΚΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, αντιστασιακού μέλους του ΚΚΕ, ΕΛΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΠΙΝΑΚΙΔΗ, οπαδών του ΚΚΕ, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Καισαριανής.

Πόπη και Δήμος Λάτας

Ελένη και Κατερίνα Λάτα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου και πατέρα μας ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΤΖΕΛΗ, αγωνιστή του ΔΣΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ

Eurokinissi

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥΣΗΣ, από τη Μυρίνη Σερρών. Ενας σπουδαίος αγωνιστής, ακέραιος άνθρωπος, πατέρας πρότυπο. Στη μνήμη του αποστέλλω 300 ευρώ στην ΚΟΒ Ροδολίβους Σερρών.

Η κόρη του Αλίκη Κουτουρούση

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΙΜΑΝΤΟΥ, από τον Ελαφο Αγιάς Λάρισας, που σκοτώθηκε το 1948 στη μάχη της Εδεσσας, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

***

ΦΩΤΟ

Η ΘΕΑΝΩ ΠΑΝΑΓΟΥ, από τη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας, στην περίοδο της Κατοχής ήταν οργανωμένη στην ΕΠΟΝ, νοσοκόμα στο αναρρωτήριο του χωριού. Οργανώθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Φοίτησε στη σχολή εφέδρων αξιωματικών στη Λάρισα. Μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη που άρχισαν οι διώξεις και η τρομοκρατία του καθεστώτος έγινε μαχήτρια του ΔΣΕ και ήταν δραστήρια σε όλους τους τομείς. Ηταν αντιπρόσωπος στη συνδιάσκεψη δημοκρατικών γυναικών που έγινε στο Βίτσι. Μετά την ήττα του ΔΣΕ, σκοτώθηκε σε άγνωστο για μένα μέρος.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη όλων των μαχητών και μαχητριών που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την ενίσχυση του Κόμματος και τους σκοπούς του (αρχείο, Μνημείο Φλώρινας, κλπ.).

Καλουδίτσα Πανάγου - Αντωνίου, Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ

***

φωτο

Με τη συμπλήρωση 27 χρόνων από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ προσφέρουμε στη μνήμη του, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 300 ευρώ ενίσχυση.

Τα αδέλφια του

Βασίλης και Χρήστος Παπαδούλης

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΤΑΚΗ ΜΑΜΑΤΣΗ, στελέχους του ΚΚΕ, με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρουμε, σαν ελάχιστο φόρο τιμής, 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Περισσού. Τάκη, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Είσαι πάντα ανάμεσά μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Η συντρόφισσά σου στη ζωή και στους αγώνες του ΚΚΕ, οι κόρες σου και τα εγγόνια σου.

* Επίσης, στη μνήμη των αγαπημένων μου αδελφών ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΡΑΓΚΑ, δασκάλου ανθυπολοχαγού του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε το 1944 στην Αρτα και ήταν μόλις 23 χρόνων, καθώς και του άλλου μου αδελφού ΜΙΜΗ ΖΑΡΑΓΚΑ, ο οποίος γεννήθηκε το 1929. Ηταν μαθητής Γυμνασίου όταν βγήκε αντάρτης στα τμήματα του Αρη Βελουχιώτη. Μετά πέρασε στη διμοιρία των ανταρτοΕΠΟΝιτών της 8ης Μεραρχίας. Στο μισαλλόδοξο καθεστώς στάλθηκε με τον άλλο αδελφό του εξορία στη Ζάκυνθο. Μόλις βγήκαν από την εξορία, και οι δύο, βγήκαν στο ΔΣΕ. Σκοτώθηκε στη μάχη της Καρδίτσας. Και οι δύο διακρίθηκαν για τον ηρωισμό τους, όπως έλεγαν οι σύντροφοί τους. Δε σας ξεχνάμε ποτέ. Πάντα είστε όλοι ανάμεσά μας. Σας αγαπούσαμε πολύ.

Στην άσβεστη μνήμη σας προσφέρω στο κόμμα μας, μέσω ΚΟ Περισσού, 100 ευρώ. Είστε στην καθημερινή ζωή μαζί μας.

Η αδελφή σας Φρόσω Μαμάτση

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ) ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει, μέσω της ΝΕ Λευκάδας, 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη». Ο Γιώργος Κατσαρός ήταν στρατιωτικός υπεύθυνος του εφεδρικού ΕΛΑΣ στην περιοχή Αλεξάνδρου Λευκάδας και μέλος του ΚΚΕ. Πιάστηκε το Φλεβάρη του 1944 στα Κολυβάτα Λευκάδας σε μπλόκο που έκαναν οι Γερμανοί και εκτελέστηκε στις 14 Απρίλη του 1944 (Μεγάλη Παρασκευή) στο Αγρίνιο μαζί με 118 άλλους αγωνιστές.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΝΑ, της σεμνής, ακούραστης και θαρραλέας αγωνίστριας, της λατρευτής «μάνας» που πάλεψε σ' όλη της τη ζωή για το δίκιο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 60 ευρώ.

Η οικογένειά της

***

φωτο 2

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων μας ΘΩΜΑ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μελών του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ στην ΚΟΒ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας.

ΚΟΥΝΑ ΤΑΣΩ (Τασία)
ΚΟΥΝΑ ΤΑΣΩ (Τασία)
Σταυρούλα Μπατζιόλα, Αρετή Μπατζιόλα - Παπαδοπούλου. Τα εγγόνια - παιδιά Βασίλης και Ελισσάβετ.

***

φωτο

Στις 2 του Γενάρη αποχαιρετίσαμε μια αγωνίστρια και φίλη, την ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΒΔΑ (Μπέμπα). Τη γνώριζα από τα χρόνια της Κατοχής, από τότε που με τον τηλεβόα πάνω στο αυτοκίνητο έλεγε τα συνθήματα του αγώνα. Σα νεολαίισσα είχε δυνατή φωνή. Η συντροφική φιλία μαζί της κράτησε μέχρι που μας άφησε χρόνους. Ηταν δεμένη με το κίνημα και το Κόμμα. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, βοηθούσε όπως μπορούσε, συμμετείχε στις εκδηλώσεις του. Την αγαπούσα και με αγαπούσε. Θα τη θυμάμαι. Γι' άλλη μια φορά τα θερμά μου συλλυπητήρια στο μονάκριβο γιο της, τον Αλέξη.

Στη μνήμη της προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής, 50 ευρώ.

Γιάννα Τρικαλινού

***

Στη μνήμη του ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥαπό του Βάγγου Μεγαλόπολης, που ήμαστε συγκρατούμενοι στην Κέρκυρα και στα Γιούρα, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟ Ν. Ερυθραίας για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γιώργος Δημητρόπουλος

***

Στη μνήμη της αδερφής μου ΗΡΩΣ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥπου, σήμερα Κυριακή 17 Γενάρη, κλείνουν 40 μέρες από το «χαμό» της, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Κεντρικού Μενιδίου.

Η αδερφή της Ισμήνη Μπινίκου και τα ανίψια της Αρτεμις και Παντελής

***

Φωτο

Συμπληρώθηκαν, χτες, 16.1.2010, 5 χρόνια από τον άδικο θάνατο της ΑΝΔΡΙΑΝΗΣ (Λιάνας) ΘΕΡΜΟΥ - ΡΑΠΤΑΚΗ, βυθίζοντας την οικογένειά της σε απερίγραπτο πένθος. Η Λιάνα, από μικρή ηλικία, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και, αργότερα, στο ΚΚΕ, αναπτύσσοντας δράση στο γονεϊκό μαθητικό κίνημα του Χαϊδαρίου, αλλά και σε πολιτιστικούς μαζικούς φορείς της περιοχής. Βοήθησε στη δημοτική κίνηση Χαϊδαρίου που στήριζε το ΚΚΕ, ενώ ξεχώριζε για το ήθος, τη σεμνότητα και την αξιοπρέπειά της. Η Λιάνα παρέμεινε μέχρι το τέλος της σύντομης ζωής της πιστή στα ιδανικά και τις αρχές του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, του ΚΚΕ.

ΜΑΜΑΤΣΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΜΑΜΑΤΣΗΣ ΤΑΚΗΣ
Στη μνήμη της η οικογένεια Ηλία και Πηνελόπης Θέρμου και του Ανδρέα Θέρμου προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «902».

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ η σύζυγος και συντρόφισσά του Βάσω, τα παιδιά του Εφη - Νίκος, Ελένη - Σταύρος, Στέλλα - Μιχάλης και τα εγγόνια του Βασίλης, Αννα, Βάσω, Ελενα, Γιώργος, Αντιγόνη προσφέρουν στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Λυκόβρυσης.

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου της ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΟΥΠΑΤΗ η συζυγός του, και στη μνήμη του αγαπημένου και μονάκριβου γιου της ΑΝΔΡΕΑ. Επίσης, στη μνήμη της αδελφής της ΚΑΙΤΗΣ, πιστής οπαδού του ΚΚΕ, και στη μνήμη του μονάκριβου ανιψιού της ΓΙΑΝΝΗ, επίσης πιστού οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρει στο ΚΚΕ 350 ευρώ, μέσω ΚΟ Κηφισιάς.

***

φωτό

Στη μνήμη των 118 ηρώων της Σπάρτης που εκτελέστηκαν στη θέση Μονοδένδρι στις 26 Νοέμβρη του 1943 με προεξάρχοντα τον ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΗ, γιατρό, ο οποίος είχε σπουδάσει στη Γερμανία. Ο Χρήστος Καρβούνης υπήρξε εξαίρετος άνθρωπος και γιατρός. Οι Γερμανοί του χάρισαν τη ζωή, αλλά δε δέχτηκε γιατί στη θέση του θα έβαζαν κάποιον άλλον. Τους απάντησε: «Είναι φθηνότερη η ζωή του άλλου αγωνιστή από τη δική μου;». Γι' αυτό και τον εκτέλεσαν, αφού πρώτα τους ονόμασε εγκληματίες, ήρθε στα χέρια με Γερμανό αξιωματικό και του έσπασαν το χέρι. Οι 118 αγωνιστές ήταν πρωτεργάτες στο Νομό Λακωνίας στο ΕΑΜ, τους οποίους συνέλαβαν κουκουλοφόροι κατόπιν προδοσίας.

Στη μνήμη τους προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την Οικονομική του Εξόρμηση.

Κ. Ν.

***

φωτο

To Σεπτέμβρη του 2004 έφυγε από τη ζωή ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, από το Γαβαλοχώρι Αποκορώνου Χανίων. Από νέος οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ στην Αντίσταση. Η «ανταμοιβή» του ήταν 4 χρόνια στις φυλακές Ιντζεδίν στο Καλάμι Χανίων. Παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και του ΚΚΕ.

ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟ Λογιστών Πειραιά.

***

φωτό

Για την ενίσχυση του ΚΚΕ και στη μνήμη του συζύγου μου ΑΝΘΟΥΛΗ ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ, προσφέρω 70 ευρώ.

Η σύζυγος

Ιωάννα Ανθούλη

***

φωτό

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, που αυτές τις μέρες συμπληρώνει 8 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας, η σύζυγος και ο γιος του Γιάννης προσφέρουν 50 ευρώ για την ανέγερση του Αρχείου του Κόμματος.


Χαρίλαος Φλωράκης
Χαρίλαος Φλωράκης

ΠΑΝΑΓΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΠΑΝΑΓΟΥ ΘΕΑΝΩ

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΖΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΖΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΜΗΤΣΑΚΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΜΗΤΣΑΚΟΣ

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ
ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΟΥΠΑΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΟΥΠΑΤΗΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ

Αντώνης Ασμάνης
Αντώνης Ασμάνης

Χρυσούλα Γκόγκογλου
Χρυσούλα Γκόγκογλου

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ (Μπέμπα)
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ (Μπέμπα)

Σεβασμία Κόψη
Σεβασμία Κόψη

Γρηγόρης Κόψης
Γρηγόρης Κόψης

ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Ευστάθιος Καλπακίδης
Ευστάθιος Καλπακίδης

Γεώργιος Λαναρής
Γεώργιος Λαναρής

Κώστας Κουτουρούσης
Κώστας Κουτουρούσης

Χρήστος Καρβούνης
Χρήστος Καρβούνης

Σωτήρης Χασιώτης
Σωτήρης Χασιώτης

Θωμάς Μπατζιόλας
Θωμάς Μπατζιόλας

Αγγελος Γοργίας
Αγγελος Γοργίας

Ιωάννης Μαρτζέλης
Ιωάννης Μαρτζέλης

Ελευθέριος Παπαδόπουλος
Ελευθέριος Παπαδόπουλος

Νίκος Κατσιμαντός
Νίκος Κατσιμαντός

Γιάννης Χατζηδάκης - Χειλαδάκης
Γιάννης Χατζηδάκης - Χειλαδάκης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ