ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Ιούλη 2000
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΚΕΝΗ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η Ιθάκη του ερασιτεχνικού θεάτρου

Ο Πολιτιστικός Φορέας του Δήμου Ιθάκης «Ο Φήμιος», σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τον 22ο Θεατρικό Διαγωνισμό Ιθάκης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή.

Ο Θεατρικός Διαγωνισμός που αποτελεί θεσμό μεγάλης πολιτιστικής σημασίας, θα διεξαχθεί από 16 μέχρι 24 του Σεπτέμβρη. Οποια θεατρικά σχήματα επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 1η Αυγούστου με αίτησή τους: Δημοτικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ιθάκης ο «Φήμιος», Σπύρου Ράζου 138, 28300 Ιθάκη.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα νέων ανθρώπων, που εδώ και 22 χρόνια έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό πόλο ενδιαφέροντος, από θιάσους από όλη την Ελλάδα. Ο ερασιτεχνισμός είναι δυνατόν να φέρει γοητευτικά αποτελέσματα. Πολλές φορές μέσα από τον αυθορμητισμό και την άδολη αγάπη για το θέατρο, πηγάζει μια αναπάντεχη ομορφιά και αλήθεια. Και ο θεατρικός διαγωνισμός Ιθάκης όλα αυτά τα χρόνια βοηθάει στην επικοινωνία μεταξύ νέων θεατρικών ομάδων. Στην Ιθάκη έχει δημιουργηθεί ένας «χώρος» συνύπαρξης προβληματισμού και επικοινωνίας μεταξύ νέων ανθρώπων που επιθυμούν να υπηρετήσουν την ερασιτεχνική ιδέα.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι: Στην αίτηση συμμετοχής πρέπει να επισυνάπτονται απαραίτητα τα εξής: Τίτλος του έργου, Αντίγραφο του θεατρικού κειμένου, συντελεστές της παράστασης, βιογραφικό της πορείας του θεατρικού σχήματος, βιντεοκασέτα και φωτογραφίες της παράστασης, έγγραφη άδεια από τον συγγραφέα για την παρουσίαση του έργου καθώς και καταστατικό του Νομικού Προσώπου στο οποίο υπάγεται το Θεατρικό σχήμα.

Ο φορέας υλοποίησης του 22ου Θεατρικού Διαγωνισμού Ιθάκης, διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει πρόσθετα συμπληρωματικά στοιχεία αναφορικά με τη συγκεκριμένη παράσταση του αιτούντος ή την ιστορική διαδρομή του σχήματος.

Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν είναι: Καλύτερης παράστασης συνόλου, Σκηνοθεσίας, Σκηνογραφίας, Κοστουμιών, Μουσικής, Ερμηνείας Α΄ και Β` ανδρικού ρόλου, Ερμηνείας Α` και Β` γυναικείου ρόλου, Βραβείο Ροντήρη και Βραβείο Κοινού.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 0674 32795 και 32197, στη Μαρία Μολφέση.


Ατζέντα Εκδηλώσεων
Κυριακή 16/7
  • Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα το «6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2000». Σήμερα και αύριο (10μμ, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας), παρουσιάζεται η δυναμική και αυθεντική Καναδέζα χορογράφος Μαρί Σουινάρ. Στις 18/7, (Αμφιθέατρο Κάστρου, 9.30μμ) φιλοξενείται το Χοροθέατρο «ΟΚΤΑΝΑ» με το «Ρινγκ» του Κ. Ρήγου. Ακολουθεί (19/7, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, 10μμ), η Ομάδα Χορού «ΑΝΑΛΙΑ» με την «Κόκκινη Εσκορτ» της Ι. Πορτόλου και η Ομάδα Χορού «ΕΛΑΤΗΡΙΟ» με την παράσταση «Στο τετράγωνο» της Μ. Χρυσοσπάθη. Η πρωτοποριακή Ρόζμαρι Μπούτσερ παρουσιάζεται στις 20, 21 και 22/7 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Στις 21/7 στο Αμφιθέατρο Κάστρου (9.30μμ) φιλοξενούνται οι γεμάτοι ποίηση και ανθρωπιά Λιατ Ντρορ και Νιρ Μπεν Γκαλ. Στις 22/7 (10μμ, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας) παρουσιάζεται ο ευρηματικός Ντομινίκ Μπουαβέν.
  • Ροκ ιστορίες της Δυτικής Αθήνας, σήμερα (9μμ), στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη όπου εμφανίζονται τα συγκροτήματα «Οναρ», «Ντομένικα», «Ανύποπτοι Διαβάτες» και «Κακή Συνήθεια».
Δευτέρα 17/7
  • Σήμερα και αύριο στο Ηρώδειο παρουσιάζεται το έργο του Μάρλοου «Εδουάρδος Β». Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, μετάφραση Σεραφείμ Βελέντζας, σκηνικό Αντώνης Δαγκλίδης, κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ, μουσική Αριστείδης Μυταράς, χορογραφία Αγγελική Στελλάτου. Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Δημήτρης Λιγνάδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κ.ά.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει, σήμερα στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, το έργο «Σινάνης» σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη και μουσική Δημήτρη Λέκκα. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Παύλος Χαϊκάλης, Αντώνης Ξένος κ.ά.

Βραδιά αφιερωμένη στον τραγουδιστή της Ρωμιοσύνης Γρηγόρη Μπιθικώτση, το Σάββατο, στη Ρεματιά Χαλανδρίου
Βραδιά αφιερωμένη στον τραγουδιστή της Ρωμιοσύνης Γρηγόρη Μπιθικώτση, το Σάββατο, στη Ρεματιά Χαλανδρίου
Επιλογές από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και ανέκδοτα κομμάτια παρουσιάζει ο Σωκράτης Μάλαμας, στη σημερινή του συναυλία (9μμ), στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πέτρας.

Εβδομάδα εκδηλώσεων με θέμα: «Το Βιβλίο στις διακοπές -Ταξιδέψτε με ένα βιβλίο στο χέρι...», ξεκινά σήμερα στη Στοά του Βιβλίου. Εκτός από έκθεση βιβλίων ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, θα πραγματοποιηθεί έκθεση έγχρωμων αφισών, θα προβληθούν βιντεοταινίες από διάφορα μέρη της πατρίδας μας και θα διανέμονται δωρεάν έντυπα ταξιδιωτικού περιεχομένου. Κάθε μεσημέρι (12μ - 2μμ) και βράδυ (7μμ έως 8.30μμ) θα γίνονται μουσικές συναυλίες.

Τρίτη 18/7
  • Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει, στο Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, στίχους και μουσική Διονύση Σαββόπουλου. Παίζουν: Αντώνης Κατσαρής, Νίκος Χαραλάμπους, Σταύρος Λούρας, Κώστας Δημητρίου, Σπύρος Σταυρινίδης κ.ά.
  • Στη Σκιά των Βράχων, στο Βύρωνα, σήμερα (9.30μμ) θα δώσει συναυλία ο Λάκης Παπαδόπουλος, με το υλικό της τελευταίας του δουλιάς «Εντεκα» και επιλογές από τη δισκογραφία του.
Τετάρτη 19/7
  • Από τις παραστάσεις χορού της ομάδας της Μαρί Σουινάρ
    Από τις παραστάσεις χορού της ομάδας της Μαρί Σουινάρ
    Σ' ένα μικρό χωριό, τη Λευκοχώρα Μεσσηνίας, συναντάται από σήμερα και για λίγες μέρες, η χαρακτική, η φωτογραφία και η ζωγραφική. Γενέθλια γη για τον μεγάλο μας χαράκτη Τάσσο Αλεβίζο, το φωτογράφο Μιχάλη Αλεβίζο, το φωτορεπόρτερ Χρήστο Ζουλιάτη και τη ζωγράφο Αγγελική Σαμπαζιώτη - Ζάππα. Μία ξεχωριστή έκθεση, στην άνυδρη πολιτιστική ζωή της επαρχίας, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Λευκοχωριτών, σε συνεργασία με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος» και θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου.
  • Τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και από τη συνεργασία του με τον Νίκο Ζούδιαρη, καθώς και μεγάλες στιγμές σημαντικών δημιουργών περιλαμβάνει το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, σήμερα (9.30μμ), στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στο Βύρωνα.
Πέμπτη 20/7
  • «Συνέβη στην Αθήνα» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης των Νίκου Ξυδάκη - Ελευθερίας Αρβανιτάκη, σήμερα, στο Ηρώδειο, με μουσική και τραγούδια που αναφέρονται στην Αθήνα, άμεσα ή έμμεσα. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από «Το αμάρτημα της μητρός μου» σε μουσική Ν. Ξυδάκη και ποίηση Γ. Βιζυηνού.
  • Τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη παρουσιάζει ο θίασος «Ράμπα», σήμερα (9.30μμ), στη Σκιά των Βράχων, στο Βύρωνα, σε διασκευή Κώστα Σταματίου, σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, σκηνικά Νάνσυς Σούσουλα, μουσική Διονύση Τσακνή και χορογραφίες Κέι Χόλντεν. Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Γιάννης Μόρτζος, Παναγ. Λακιώτης, Μιχάλης Θεοδώρου, Κυριάκος Κατριβάνος, Ανδρέας Βαρούχας, Σεραφείμ Ιατρόπουλος, Κατερίνα Σουβλή, Εβίτα Παπασπύρου, Λίλιαν Δημητρακοπούλου, Νίκος Καραγιώργης, Πέτρος Αποστολόπουλος, Γεωργία Φωτιάδου.
Παρασκευή 21/7
  • Χαρακτικό του Τάσσου
    Χαρακτικό του Τάσσου
    Στην Επίδαυρο, το «Μεταξουργείο» και «Πολιτεία», σήμερα και αύριο παρουσιάζουν τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Ερμηνεύουν: Αννα Βαγενά, Μίμης Χρυσομάλλης, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Γιάννης Δεγαΐτης, Μαρίκα Τζιραλίδου κ.ά.
Σάββατο 22/7
  • Μεγάλη συναυλία, προς τιμήν του τραγουδιστή της Ρωμιοσύνης Γρηγόρη Μπιθικώτση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (9.15μμ), στη Ρεματιά Χαλανδρίου.
  • Ο βαρύτονος Λούης Μανίκας θα δώσει ρεσιτάλ τραγουδιού, σήμερα (9.30μμ), στη Σκιά των Βράχων, στο Βύρωνα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ