Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Ιούλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7729

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Καλοκαιρινή πολιτιστική δραστηριότητα

Οι δήμοι το καλοκαίρι φροντίζουν να εξασφαλίσουν στους απλούς ανθρώπους του μόχθου τη δυνατότητα ψυχαγωγίας, με πολιτιστικά προγράμματα, που συνδυάζουν την ξεκούραση με την ποιότητα. Ετσι, όπου κι αν έχετε αποδράσει για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ή για σας που μένετε εκτός Αττικής, αλλά και για όσους βρίσκεστε ή επιστρέψατε στην Αθήνα, οι επιλογές είναι αρκετές. Ενας οδηγός για το υπόλοιπο του Ιούλη, για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη ελπίζουμε να σας είναι χρήσιμος.


ΣΕΛ.  4  -  5


Προεκλογικά θα... μετεκλογικά τίποτα

Προεκλογικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός φρόντισε να καλλιεργήσει την ιδέα της πολιτιστικής άνθησης με την ενίσχυση της δουλιάς των δημιουργών της τέχνης. Μετεκλογικά καμιά αναδιοργάνωση, κανενός είδους διάλογος με τις δυνάμεις της δημιουργίας, καμιά προετοιμασία και σχεδιασμός και φυσικά πάγωμα κάθε χρηματοδότησης.


ΣΕΛ.  6
Πολικό σέλας

Σε μια εποχή που οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι παίζουν καθοριστικό ρόλο, η κατανόηση του φαινομένου του πολικού σέλατος, των ηλιακών ανέμων και των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών που προκαλούν σε Γη και εγγύς Διάστημα, γίνεται ακόμα πιο σημαντική.


ΣΕΛ.  7
«Ομογενείς»

Αυτή την Κυριακή το διήγημα του Αντώνη Μάρταλη «Ομογενείς», του λογοτέχνη με κοινωνική προσφορά και αγωνιστική δράση μέσα από την ενεργητική συμμετοχή στη συλλογική προσπάθεια του συνδικαλιστικού οργάνου των Ελλήνων λογοτεχνών.


ΣΕΛ.  8  -  9
Το «Ιδιώνυμο»

Ο σκοπός της νομοθέτησης από τον Ελ. Βενιζέλο του διαβόητου «ιδιώνυμου» περικλείεται στην επεξήγηση του ίδιου του νόμου ότι: «Το νομοσχέδιον δεν επιδιώκει να διώξη τον κομμουνισμόν ως ιδέαν, αλλά την Γ` Διεθνή και τας μπολσεβικικάς αρχάς αυτής, αίτινες απέχουν πολύ του ιδεώδους κομμουνισμού. Το νομοσχέδιον επιδιώκει την δίωξιν των οπαδών της Γ` Διεθνούς».


ΣΕΛ.  10  -  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ