ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Ιούλη 2000
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΚΕΝΗ
Απέναντι στην Ιστορία

(2)

Στην αχλή σκέφτεται αυτό που του περισσεύει να το ανταλλάξει μ' αυτό που περίσσεψε στον άλλο, στο γείτονά του, να πούμε. Και επειδή αυτό το «πάρε - δώσε» γίνεται σιγά σιγά «συμφέρον», αποφασίζει να το προγραμματίσει ο ίδιος, όπως ήθελε. Να παραγάγει, με άλλα λόγια, μόνος του το «περίσσευμα», να το αποθηκεύσει, και να το πάει στην αγορά, όποτε το ήθελε αυτός. Τότε είναι που σκέφτηκε να κατασκευάσει τα πρώτα πιθάρια στην Ιστορία του Ανθρώπου. Να επινοήσει, δηλαδή την αποθήκευση. Επανάσταση μεγάλη στην Οικονομία. Κι όμως δε θα βρείτε λέξη γραμμένη γι' αυτό το σημαντικό άλμα στη σκέψη και στη συμπεριφορά του Ανθρώπου. Ενα άλμα που τον απομακρύνει από την παγίδα της ζωικής εξίσωσης: παραγωγή + τροφή = επιβίωση. Και τον μεταφέρει στο πεδίο της δημιουργικής οικονομικής σκέψης, όπου είναι αναγκασμένος να διατυπώσει σύνθετα ερωτήματα που σχετίζονται με την αρχή της οικολογικής του συνείδησης (τι να παραγάγω; Γνώση του περιβάλλοντος), της τεχνολογικής του εμπειρίας (πώς, με ποια εργαλεία, δηλαδή), και τέλος, της κοινωνικής του συνείδησης (για ποιον προορίζεται αυτό που θα παραγάγω και πώς θα το μοιράσω;).

Κι αυτό το πάνε κι έλα στο χωράφι και στην αγορά, το μάζεμα και το κουβάλημα, τα πιθάρια για την αποθήκευση και τα καινούρια εργαλεία από χαλκό και μπρούντζο, και πάνω από όλα το μοίρασμα των προϊόντων λέγεται Ιστορία. Ετσι είναι στην αρχή η Ιστορία: άνθρωποι και εργαλεία, εργαλεία και χώμα, χώμα και στάρι, στάρι και αλεύρι, αλεύρι και ψωμί. Υστερα το πλεόνασμα, πρώτα το φυσικό και ύστερα το σκόπιμο. Υστερα η αγορά, η αγορά και το εμπόριο. Το χρήμα, η υπεραξία, οι προφητικοί στίχοι του Σοφοκλή «... ως κακόν κτήμα ο άργυρος» και οι μαγικές ακροστιχίδες του Μαρξ ΧΕΧ ΕΧΕ. Κι όλα αυτά μαζί σαν ένα απροσδόκητο θαύμα που κρατάει μέσα στο φόβο και τη χαρά, στην έκπληξη και στον ιδρώτα τη Ζωή!

Κι όπως περιδιάβαινα τη ζωή με τα θαύματά της, ανάμεσα σε ευρήματα και σε βιβλία, μέσα σε λάσπες αρχαιολογικές και σε αποσπερνές συνομιλίες, μέσα σε μουσεία πληκτικά και σε επιστημονικές συνάξεις. Ετσι που μάθαινα το μάθημα του Κόμματος και τις οιμωγές των συντρόφων και διάβαζα σε άσπρους τοίχους ματωμένα συνθήματα γεμάτα με ιστορία και σε ένα κρυφό πορτοφόλι μάζευα φωτογραφίες αγαπημένων νεκρών. Ετσι που κρατούσα σφιχτά στο χέρι μου την Αναστασία και την Ελένη, πανάκριβες θυγατέρες, λουσμένες στο γάλα και στο νερό της γνώσης, για να τους δείξω τα αποκαΐδια φτωχών οραμάτων της προσωπικής μου ιστορίας σκόνταψα πάνω στο άλλο θαύμα της ζωής και είπα να το διαβάσω καλά και να το μάθω. Το θαύμα εκείνο που σε κάνει να σκέφτεσαι πολιτικά. Να βρίσκεις τη δική σου θέση, δηλαδή, μέσα στην κοινωνική αγωνία, απέναντι στην εξουσία, μέσα στην τάξη σου, με άλλα λόγια, μέσα στην καρδιά της Ιστορίας. Γιατί έτσι το κατάλαβα εγώ κι ακόμα δεν μπόρεσα να βρω εκείνες τις λέξεις που θα το έκαναν ποίημα, για να το απαγγέλλω κρυφά απέναντι στο επερχόμενο τέλος! Κατάλαβα, δηλαδή, πως η Ιστορία χωρίς την πολιτική σκέψη δεν μπορεί να υπάρξει, κι αυτή η τελευταία χωρίς την ταξική συνείδηση είναι ένα απλό παραμύθι, όπως αυτά που μας διηγήθηκε ο Ηρόδοτος. Η πολιτική σκέψη σε κάνει «περιβολάρη», όπως θα έλεγε και ο Μπρεχτ, και τότε μόνο μπορείς να γνωρίσεις πότε τα μήλα έχουν ωριμάσει και πότε είναι άρρωστα.

Και ένα πρωινό μιας Κυριακής, παλικαρόπουλο εγώ και η Μαρία αστραφτερή και καρηκομόωσσα, που διάβασα στην εφημερίδα «Σήμερον περί ώραν πρωινή εξετελέσθη ο Νικόλαος Μπελογιάννης» πήρα ένα χαρτί, πήρα και το καλό μου μολύβι και έγραψα «Ιστορία είναι η πάλη των Τάξεων». Κι αυτή η Πάλη είναι η πιο τραγικά ποιητική πράξη στη ζωή του Ανθρώπου. Μόνο που οι λέξεις της ποίησής της ΔΕ γράφονται με πεζά γράμματα, όπως «της καρδιάς μου ανθέ» ή «μέσα σε θαλασσινές σπηλιές», αλλά με κεφαλαίες πληγές.


Tου
Γιώργου Χ. ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗ


Πολιτιστική δροσιά σε όλη την Ελλάδα

Παντελής Θαλασσινός
Παντελής Θαλασσινός
Οπου κι αν έχετε αποδράσει για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ή για σας που μένετε εκτός Αττικής, κάπου κοντά οι δήμοι έχουν φροντίσει να σας εξασφαλίσουν και τη βραδινή σας ψυχαγωγία. Οσοι πάλι βρίσκεστε ή επιστρέψατε στην Αθήνα οι επιλογές για τη βραδινή σας έξοδο είναι αρκετές. Ενας οδηγός για το υπόλοιπο του Ιουλίου, για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη ελπίζουμε να σας είναι χρήσιμος.

Φεστιβάλ Βύρωνα

Α. Μουτσάτσου - Μ. Σκιαδαρέση (24/7), Κώστας και Αλέξανδρος Χατζής (26/7), Λάκης Χαλκιάς (28/7), «Πέρσες» του Αισχύλου από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθετική επιμέλεια Γ. Λαζάνη - Μ. Κουγιουμτζή (30/7), «Μαντζουράνα στο κατώφλι - Γάιδαρος στα κεραμίδια» του Γιώργου Αρμένη από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας - Σερρών (31/7).

Φεστιβάλ Πέτρας

Στη δεύτερη ενότητα του Φεστιβάλ (23/8 - 22/9), που θα είναι κυρίως θεατρική, θα φιλοξενηθούν παραστάσεις με τα έργα: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη «Θεατρική Διαδρομή» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου (23/8). «ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ» από το θίασο «Ρόδα» (28/8), «Μαντζουράνα στο κατώφλι - Γάιδαρος στα κεραμίδια» του Γιώργου Αρμένη συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών με τον Γιώργο Αρμένη (30/8), «Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου (3/9), «Εδουάρδος Β» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (4/9). Στις 6/9 θα δώσει συναυλία ο Δημήτρης Μητροπάνος, στις 7, 8/9 θα φιλοξενηθούν δυο παραστάσεις των περίφημων Μπαλέτων «Μπολσόι», ενώ στις 9/9 θα δώσει συναυλία ο Μπάμπης Τσέρτος. Στις 10 και 11/9 το Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης παρουσιάζει την παρωδία «www.oagapitikos tis voskopoulas.gr», στις 15/9 θα δώσουν συναυλία οι Χ. και Π. Κατσιμίχας και οι «Πυξ Λαξ» και στις 22/9 θα πέσει η αυλαία με τη «Μουσική Συνάντηση» - συναυλία των καθηγητών του Ωδείου Δήμου Πετρούπολης.

Φεστιβάλ Ηλιούπολης

Δημήτρης Μητροπάνος
Δημήτρης Μητροπάνος
Χορωδία Ουκρανίας (26/8), «Πέρσες» από το «Θέατρο Τέχνης» (30/8), Ν. Παπακώστας με τα Πνευστά της Γουμένισσας και τον Φράνκο Σιμόνε (2/9), «Το μελτεμάκι» του Παντελή Χορν (5/9), Βαγγέλης Κορακάκης (8/9), «Περιστασιακό όνειρο» (9/9), «Εκκλησιάζουσες» της «Θεατρικής Διαδρομής» (10/9), «Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα» (13/9), Θέατρο Σκιών Σπαθάρη (15/9), Πορτοκάλογλου - Ενδελέχεια (16/9), «Μαντζουράνα στο κατώφλι - Γάιδαρος στα κεραμίδια» (19/9).

«Εναστρες Εκδηλώσεις - Βεάκειο 2000»

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με παράσταση της κωμωδίας του Μενάνδρου «Επιτρέποντες» από το «Θεατρικό σανίδι» (25/8). Παντελής Θαλασσινός (26/8). Στις 28/8 παράσταση με τις αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες». «Ειρήνη» από το Εθνικό Θέατρο (30/8). Την 1/9 συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής με διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου. Στις 2/9 συναυλία - αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα. Στις 4/9 παράσταση με το «Λεωφορείο ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς από το «Ιωνικό Θέατρο». «Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» από την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (6/9). Στις 8/9: Γιάννης Σπανός με τους «Αρμενιστές του Βορρά». Στις 9/9: «Ανεβαίνοντας στη σκάλα» από το «Θεατρικό μονοπάτι». Στις 11/9: Γλυκερία. Στις 12/9: «Λαμπηδόνα» από τις «Μορφές έκφρασης». Στις 13/9 συναυλία με τους «IDOLS». Στις 15/9 βραδιά με τον Μπάμπη Τσέρτο. Στις 18/9 βραδιά ροκ με τους «SOCRATES». Στις 19/9 συναυλία Κ. Κοτσιώλη. Στις 20/9 συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης». Στις 22/9: Γιάννης Σαββιδάκης.

«Φεστιβάλ Αιξωνής»

Στο θέατρο Αιξωνής το Σεπτέμβρη θα φιλοξενηθούν: συναυλία των Μάριου Φραγκούλη - Ντέμπορας Μάγιερς (1/9), παράσταση με τις αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» με τους Γ. Μιχαλακόπουλο, Μ. Παπακωνσταντίνου κ.ά. (3/9), συναυλίες των Κώστα Μακεδόνα (4/9), Πασχάλη και Συμφωνικής Δημοτικής Ορχήστρας Αθηνών (6/9), παραστάσεις με τον «Εδουάρδο Β`» του Μάρλοου (8/9), με το έργο του Γιώργου Αρμένη «Μαντζουράνα στο κατώφλι -Γάιδαρος στα κεραμίδια» (9/9). Στις 10/9 συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου.

«Ρεματιά» Χαλανδρίου

«Πέρσες» από το «Θέατρο Τέχνης»
«Πέρσες» από το «Θέατρο Τέχνης»
«Η σιωπηλή μουσική, η ηχηρή μοναξιά» με τους Αννα Παρλαπάνου, Νέλλη Σεμιτέκολο, Κώστα Γρηγορέα, Δημήτρη Καταλειφό (2/8). Το θεατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα Κέρκυρας με το «Σινάνη» του Βυζάντιου (24/7), Αγρινίου και Β. Αιγαίου με το «Μελτεμάκι» του Π. Χορν (30/7), Βέροιας και Σερρών με τη «Μαντζουράνα στο κατώφλι - Γάιδαρος στα κεραμίδια» (3/8).

Θέατρο Δάσους - Θεσσαλονίκη

«Ειρήνη» του Εθνικού (9-10/8), «Δερβίσηδες» (21/8), Οπερα της Τιμισοάρα: «Ο κουρέας της Σεβίλλης» (29/8), «Βόσπορος» (31/8). ΚΘΒΕ: «Καραγκιόζης ο μέγας» του Φ. Πολίτη (13 - 14/9), Ακρίτες του Πόντου (30/9).

43ο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας, έχει ως εξής: Στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων: «Θέατρο του Νέου Κόσμου» με την παράσταση «Εδουάρδος Β`» (29/7), ΚΘΒΕ με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη (5/8), «Θεατρική Διαδρομή» με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (11/8), Παιδικό Στέκι του Εθνικού «Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» (31/8), Εθνικό με τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή (2/9) και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Νυρεμβέργης (6/9). Επίσης εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κάστρο, όπου από τις 17 μέχρι τις 20/8 θα παρουσιαστεί η κωμωδία του Ρουτζάντε «Λα Μοσκέτα». Στις 21/8 η «Θεώρηση» θα παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η φυλλάδα του Μ. Αλεξάνδρου». Ενώ στις 28/8 θα δώσει συναυλία ο Αντώνης Καλογιάννης σε ένα αφιέρωμα «100 χρόνια Γιώργος Σεφέρης - Οδυσσέας Ελύτης». Απαγγέλλει η Δήμητρα Χατούπη. Στο Ακόντισμα, στις 6/8 η παράσταση «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» και στις 12/8 η συναυλία του Κώστα Χατζή για τους σκοπούς του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη.

«Φεστιβάλ Ολύμπου 2000»

«Το μελτεμάκι» από τα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Β. Αιγαίου
«Το μελτεμάκι» από τα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Β. Αιγαίου
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Κάστρο Πλαταμώνα: συναυλία με τα Χάλκινα της Σερβίας (28/7). Αρχαίο Θέατρο Δίου: το ΚΘΒΕ παρουσιάζει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη (29/7). Ο Αύγουστος περιλαμβάνει Μουσικές νύχτες στο ΑΓΙΟΝΕΡΙ (Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου). Μουσική παράσταση με τον Σάκη Παπαδημητρίου (πιάνο) και τη Γεωργία Συλλαίου (φωνή) (1/8). Συναυλία τζαζ με την SHERYL MARTIN & TRIO (2/8). Συναυλία ελληνικής τζαζ μουσικής με τη Λία Βίσση και τον Σάββα Σάββα (3/8). Στο Αγιονέρι: 4/8: Αρχαιολογικές ομιλίες στο Δίον 2000. Ομιλητής ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής με θέμα «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις ανασκαφές του Δίου». Την ίδια μέρα, στο Κάστρο Πλαταμώνα το έργο του Οσκαρ Ουάιλντ «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ». Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου: «Θέατρο του Νέου Κόσμου»: Κρίστοφερ Μάρλοου «Εδουάρδος ο Β`» (5/8). Στις 12/8, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη. Μαζί του η Αγγλίδα σοπράνο Deborah Myers. Στο Κάστρο Πλαταμώνα συναυλία με τα Νεορεμπέτικα του Γιώργου Βατουσιάδη, με τη Μαριώ (13/8). Στις 19/8, στο Αρχαίο θέατρο Δίου η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει τις «Εκκλησιάζουσες», ενώ στις 26/8 ο θίασος «Ράμπα» παρουσιάζει τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη.

«Φεστιβάλ Σάνης» Χαλκιδική

Σήμερα, τελευταία του τριημέρου τζαζ, με τη συμμετοχή γνωστών σχημάτων («Ρέι Μπράουν τρίο», Τ. Τέρασον, Στέφον Χάρις κ.ά.). Στις 29/7, η Νάντια Ουάινμπεργκ θα μας προσφέρει μια βραδιά «Τραγουδώντας τον αιώνα που πέρασε». Τις εκδηλώσεις του Αυγούστου θα ανοίξει η «Πριγκίπισσα των φάντο», η Μπεβίντα. Ακολουθούν: Δημήτρης Μητροπάνος (14/8), «Μικρές ιστορίες» παρέα με τον Γιάννη Κότσιρα, τη Μαριάννα Ρηγάκη και εξαμελή ορχήστρα (19/8). Στις 25/8 ο Κώστας Μακρυγιαννάκης (κιθάρα) και ο Νίκος Βελιώτης (τσέλο), και 26/8 το «Κουαρτέτο Θεσσαλονίκης». Την 1η του Σεπτέμβρη, φιλοξενούνται οι: Σοφία Ευθυμιάδου (πιάνο), Μαριαλένα Ελευθεριάδου (φλάουτο), Γιάννης Σαββίδης (βιολί). Ακολουθούν (2/9) η Κλειώ Παπαδοπούλου (φλάουτο) και η Ελενα Κωνσταντινίδου (πιάνο). Στις 8/9, ο Νίκος Μεζίλης (φλάουτο) και η Κρίστη Καραχάλιου (πιάνο) και στις 9/9 φιλοξενείται ρεσιτάλ για πιάνο της Μαρίας Παναγιωτίδου. Από τις εικαστικές διοργανώσεις αναφέρουμε: έκθεση έργων του Μπ. Φίλντμαν (μέχρι 25/7). Εκθεση ζωγραφικής των: Νικόλα Κυριάκου (28/7-8/8) και Γιώργου Γαβρίλη (11/8-20/8). Εκθεση φωτογραφίας του Ρ. Μπέιλεν (18/8-9/9). Από τις βραδιές χορού σημειώνουμε τη βραδιά αργεντίνικου ταγκό (12/8).

4ο Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» στη Σάμο

«Πλούτος» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας
«Πλούτος» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας
Το φετινό πρόγραμμα, που θα διαρκέσει έως τις 18 Αυγούστου, περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και ελαφράς μουσικής με την παρουσία καθιερωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Καναδά και τη Γερμανία: Alain Lefevre (23/7 Πυθαγόρειο), Nadia Weinberg (4/8), Ελενα Μουζάλα (13/8 Πυθαγόρειο), Διονύσης Μαλλούχος (25/7, Καρλόβασι), Νίκος Πίττας (31/7 Καρλόβασι), Διονύσης Σαββόπουλος (8/8 στο Βαθύ), Μάριος Τόκας με τη Γλυκερία (18/8 στο Πυθαγόρειο). Παράλληλα με τις μουσικές βραδιές θα πραγματοποιηθούν και διεθνή σεμινάρια μουσικής, καθώς και έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του διάσημου μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου.

Φεστιβάλ Ζεύξεια 2000

Στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί βραδιά τζαζ και έθνικ μουσικής. Το φεστιβάλ θα κλείσει στις 26 Αυγούστου στο Ενετικό Κάστρο Αντιρρίου, με παραδοσιακούς χορούς από τον κόσμο. Στο χώρο του Κάστρου θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής του Θωμά Κουτσομπίνα, ενώ η Αννα Βάσιτς Αγγελοπούλου θα πραγματοποιήσει εικαστική παρέμβαση.

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Βραδιά φλαμένκο με τη Νίνα Κόρτι, στο «Ρωμαϊκό Ωδείο» (24/7). Θέατρο Κάστρου: «Καλλιπάτειρα» (26 και 27/7). Ρωμαϊκό Ωδείο: «Εκκλησιάζουσες» από τη «Θεατρική Διαδρομή» (28/7). Ρωμαϊκό Ωδείο: Συναυλία της ορχήστρας Μπαχ του Gewandhaus Λειψίας (30/7). Θέατρο Κάστρου: «Τρίχορδο» (2/8), παράσταση με τις «Τρωάδες» από τη Θεατρική Ομάδα του Παντείου (27/8), η συναυλία των «Ιασις» - Τεκμπιλέκ (28/8), «The Nino Rota Ensemble» 31/8), «... προς ύστατον φως...» με τη Λήδα Τασοπούλου (6/9).

Φεστιβάλ Δήμου Σκιάθου

Στο «Μπούρτζι»: Συναυλία των Γ. Γλέζου και Τ. Κωνσταντακόπουλου (23/7). Στις 27/7: «Μοντέρνο Θέατρο» του Γιώργου Μεσσάλα με την κωμωδία του Μαριβώ «Τα παιχνίδια του Ερωτα», ενώ στις 28/7 η παιδική σκηνή του Γ. Μεσσάλα θα παρουσιάσει τον «Θείο Σκρουντζ» του Ντίκενς. Συναυλία JAZZ-BLUES με το συγκρότημα του Γιώργου Κοντραφούρη (1/8). Στις 3/8: Εκδήλωση του Συλ. Απανταχού Σκιαθιτών - Συναυλία με τον Νίκο Γράψα. Στις 5/8: «Ξύλινα σπαθιά», 8/8: «Απουριμάκ», 9/8: Συναυλία με το κουιντέτο «ΤANGARTO». Στις 11/8: Συναυλία με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής των αδερφών Παπαεμμανουήλ. Στις 13/8: Πλατεία Παπαδιαμάντη, Τρίο έντεχνης μουσικής (πιάνο - βιολί - φωνή) με τη σοπράνο Σοφία Καγιά. Συναυλία με την Ελλη Πασπαλά (19/8). Ρεσιτάλ πιάνου με τη Μυρτώ Ακρίβου και κιθάρας με τους μαθητές της Ε. Ασπρούδη (25/8). Συναυλία με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Κοντραμπάντο» (29/8). Συναυλία με τον Αντώνη Μιτζέλο, τον Δημήτρη Μπάσση και τη Νατάσσα Μακρυνικόλα (31/8).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ