ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΘΕΣΗ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Αστήριχτα τα στοιχεία για το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια

Η πρόβλεψη ότι οι πάγοι στα Ιμαλάια θα λιώσουν μέχρι το 2035, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, που διατυπώθηκε σε Εκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) του ΟΗΕ το 2007 είναι αστήριχτη, αφού περιέχει πέντε χοντροειδή υπολογιστικά λάθη!

Το γεγονός αυτό, που αποκαλύφθηκε μόλις πριν λίγες μέρες αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι πολλές από τις Εκθέσεις που δίνονται στη δημοσιότητα κατά καιρούς παρουσιάζουν σκόπιμα «φουσκωμένα» στοιχεία για το «φαινόμενο του Θερμοκηπίου», με στόχο να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη και να διευκολύνουν το μεγάλο κεφάλαιο να προωθήσει τις «πράσινες» μπίζνες, εξασφαλίζοντας ασφαλείς επενδύσεις και ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε πρόσφατη Εκθεση της τράπεζας HSBC, όπου υπολογίζεται ότι τα διεθνή έσοδα από επιχειρήσεις που σχετίζονται με το κλίμα, όπως η παραγωγή συσκευών μεγαλύτερης ενεργειακής αποδοτικότητας, αυξήθηκαν το 2008 κατά 75%, ξεπερνώντας τα 530 δισ. δολάρια, ενώ εκτιμάται ότι γενικότερα τα κέρδη των «πράσινων» εταιρειών μπορεί να ξεπεράσουν έως το 2020 τα δύο τρισ. δολάρια!

Τα πέντε λάθη της Εκθεσης για τα Ιμαλάια αποκάλυψε ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Trent του Καναδά Γκ. Κόγκλεϊ, ο οποίος επισήμανε μάλιστα ότι ολόκληρη η Εκθεση (η οποία συντάχτηκε από εκατοντάδες επιστήμονες αρκετοί από τους οποίους, μάλιστα τιμήθηκαν και με ...βραβείο Νόμπελ!) είναι αναξιόπιστη... Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι στην υπόθεση είναι αναμεμιγμένες και διάφορες λεγόμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», που «στάζουν μέλι» αναφερόμενες στην «πράσινη ανάπτυξη».

Αλλωστε, η Εκθεση για να βγάλει το συμπέρασμα για το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια μέχρι το 2035 επικαλέστηκε στοιχεία της οργάνωσης WWF, που είχαν διατυπωθεί το 2005. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί ειδικοί επισημαίνουν πλέον ανοιχτά ότι αν κανείς λάβει υπόψη του σωρευτικά το σφάλμα με τους πάγους στα Ιμαλάια και το σκάνδαλο με την υποκλοπή των ηλεκτρονικών επιστολών από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της μονάδας κλιματικής έρευνας του Πανεπιστημίου της Ιστ Ανγκλια, είναι πολύ αμφίβολο ότι θα μείνει κάτι στην κλιματική επιστήμη που να μπορεί να θεωρηθεί ως αξιόπιστο...

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

-- Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει 1.000 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Λάρισας του Κόμματος.

-- Η Πλιάτσικα Αλέκα, για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο της μητέρας της, προσφέρει στη μνήμη της, ως 2η δόση, 250 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

-- Ο Γιάννης Θεολόγου, από τα Καλάβρυτα, προσφέρει 50 ευρώ στο Κόμμα, στη μνήμη των αδικοχαμένων αγωνιστών, της ευρύτερης οικογένειας Θεολόγου, μέσω της ΚΟ εργατοϋπαλλήλων Δ. Ηλιούπολης.

-- Η Κατίνα Κορωνέλλου προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, στη μνήμη του συζύγου της ΜΑΘΙΟΥ ΚΟΡΩΝΕΛΛΟΥ, μέσω της ΚΟ εργατοϋπαλλήλων Δ. Ηλιούπολης.

-- Η Μαρία Δελή, στη μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, αντί για στεφάνι, προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ανω Πατησίων.

-- Ο Νίκος Ζηκοστάθης προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αμπελώνα Λάρισας του Κόμματος.

-- Ο Σάββας Κατιρτζόγλου, στη μνήμη της γυναίκας του ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ δίνει 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Φρυγίας Βύρωνα.

-- Οι σύντροφοι της ΚΟ Σεπολίων, στη μνήμη του σ. ΦΑΣΟΥΛΑ ΣΟΛΩΝΑ, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

-- Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΡΔΑ και της γυναίκας του ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΥ ο Στέφανος Αλεξανδράκης προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟ Μελισσίων.

-- Στη μνήμη του πατέρα του ΓΙΩΡΓΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος δίνει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ζωγράφου.

-- Στη μνήμη όλων των αγωνιστών και αγωνιστριών από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, η οικογένεια του Σοφιανού Βαλέντη προσφέρει, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Τζιτζιφιών, 300 ευρώ.

-- Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΟΥΛΑΣ ΣΙΩΤΑ, ΠΑΥΛΟΥ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΑΛΑΝΟΥ, που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, η Σπυρέτα Παναγή προσφέρει 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Νταμαρακίων του Αιγάλεω.

-- Στις 27/6/49 με απόφαση του εκτάκτου Στρατοδικείου Τρίπολης εκτελέστηκε η ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ της 3ης Μεραρχίας σ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΡΑΠΑ, 23 χρόνων μόλις, μαζί με άλλους έντεκα μαχητές του ΔΣΕ στο γνωστό τόπο εκτέλεσης έξω από τις φυλακές Τρίπολης. Παρά τις εκκλήσεις του πατέρα της ότι «Θα φάει το κεφάλι της», αυτή τίμησε με τη ζωή της την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ.

Στη μνήμη της η εκπαιδευτικός Φανή Ζαχαριάδου - Βρατίμου, εγγονή της, προσφέρει μέσω της ΝΕ Αρκαδίας 300 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα. Επίσης προσφέρει πολύτιμο υλικό για το ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ.

-- Στις 23/5/49 στο γνωστό τόπο εκτέλεσης έξω από τις φυλακές Τρίπολης εκτελέστηκε με απόφαση του εκτάκτου Στρατοδικείου Τρίπολης ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, μαζί με άλλους συντρόφους μαχητές του ΔΣΕ. Ο σύντροφος Παρασκευάς αποτελεί σύμβολο λαϊκού αγωνιστή - κομμουνιστή για την ανδρεία του και την κομματική του αφοσίωση στα ιδανικά του κομμουνιστικού αγώνα. Στις εκκλήσεις της μάνας του, που γονατιστή στα πόδια του τον εκλιπαρούσε να κάνει δήλωση, αυτός πήγε στο εκτελεστικό απόσπασμα φωνάζοντας για το δίκιο του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του ο ανιψιός του Γεώργιος Δημόπουλος προσφέρει 100 ευρώ, μέσω της ΝΕ Αρκαδίας, για την ανέγερση του μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

-- Ο Παπαβασιλείου Γιάννης του Ευθυμίου, συνταξιούχος πρώην οικοδόμος, δίνει 50 ευρώ για το Μνημείο του ΔΣΕ στο «Λάκκο» της Φλώρινας, μέσω της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Περιστερίου.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΡΑΣ 59 ετών με ιστορικό κακοήθειας έχασε χτες τη ζωή του από τη «νέα γρίπη», σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Πρόκειται για το 101ο θάνατο απ' τη «νέα γρίπη» στη χώρα μας.

ΣΕ ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 22,5 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη, τον έναν από τους κατηγορουμένους (τον πορτιέρη), για τη δολοφονία του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ, το 2008 στη Μύκονο. Το δικαστήριο μετέτρεψε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη, τη σε βάρος του κατηγορία. Αρχικά, κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για άμεση συνέργεια και καταδικάστηκαν, σε ποινές φυλάκισης 8 ετών και τριών μηνών και επτάμισι χρόνων, αντίστοιχα. Από τις κατηγορίες απαλλάχτηκε ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση που είχε εκδώσει το Εφετείο Κρήτης σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννη και του προέδρου της ΝΟΔΕ και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Α. Σπανουδάκη, για υπόθεση σχετική με κατηγορούμενους για ναρκωτικά. Το Εφετείο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον πρώην βουλευτή και δύο μηνών στο στέλεχος της ΝΔ με τριετή αναστολή, κρίνοντάς τους ένοχους για τα αδικήματα της ψευδορκίας (Γ. Κεφαλογιάννης) και της απλής συνδρομής σε πρόκληση πλημμελήματος (Α. Σπανουδάκης). Ο Αρειος Πάγος απάλλαξε τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

ΥΠΟΠΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ κατά πάσα πιθανότητα εμπρηστικός, εντοπίστηκε χτες το πρωί να είναι τοποθετημένος κάτω από αυτοκίνητο που ανήκει σε αρχιεργάτη του ΟΛΠ, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Οργανισμού στο Ικόνιο. Τον μηχανισμό βρήκε ο ίδιος ο υπάλληλος, ο οποίος ενημέρωσε το λιμεναρχείο Κερατσινίου. Εγινε ελεγχόμενη έκρηξη και τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο εγκληματολογικό για παραπέρα έλεγχο.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Η ΠΕΣΑΘΕΑ (Ανάπηροι Εθνικής Αντίστασης) διοργανώνει συνεστίαση (θα γίνει και κοπή της πίτας) το Σάββατο 23.1.010 στο Κέντρο Σκάλας Ωρωπού (Για συμμετοχή: τηλ. 210.3249.037, Λυκούργου 9 Αθήνα).

-- Την Κυριακή 24.1.2010 και ώρα 10.30 το πρωί, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Αγίου Δημητρίου πραγματοποιεί εκδήλωση (όπου θα κοπεί και η πίτα της), στην αίθουσα των γραφείων της (Πηλέως 56, στο παλαιό 3ο Δημοτικό Σχολείο στον Αγ. Δημήτριο).

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των ειδικών φρουρών

Συνεχίζεται σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αμφισσας, μετά τη διακοπή λόγω κωλύματος του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του Επαμεινώνδα Κορκονέα, η δίκη των ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια. Στο δικαστήριο θα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες και η μητέρα του δολοφονημένου παιδιού που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και δεν είχε παραστεί, λόγω προβλήματος συγγενικού της προσώπου.

Η δίκη στην Αμφισσα, αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πρόεδρος του δικαστηρίου στο ξεκίνημα της, είχε σημειώσει ότι υπάρχει η δυνατότητα η δίκη να γίνεται δύο φορές την βδομάδα. Αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους της οικογένειας, δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων. Γι αυτό το λόγο, θα τεθεί σήμερα, το θέμα της παραβίασης της συνέχειας της δίκης. Επιπλέον, η μακρόχρονη διαδικασία δημιουργεί θέμα αναπλήρωσης ενόρκων και δικαστών σε περίπτωση κωλυμάτων τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ