ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Γενάρη 2010
Σελ. /32

www.μπλόκερς.gr

Το «Κολωνάκι» και η Εκάλη

«Μιλήσατε κυρία Παπαρήγα για τον κατ' επάγγελμα αγρότη. Δεν καταλαβαίνω ποιον θέλετε να βοηθήσουμε (...) θέλετε να βοηθήσουμε τον αγρότη του Κολωνακίου, αυτά είναι τα ταξικά συμφέροντα που εσείς εκπροσωπείτε (...)»!

*

Αυτά είπε χτες στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας και την ύβρη στην έτσι κι αλλιώς κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που επιδιώκει να πετάξει τον μισό αγροτικό πληθυσμό της χώρας στον Καιάδα μέσω του διαχωρισμού των αγροτών στους «κατά κύριο επάγγελμα και μη».

***

Αυτή την ύβρη την απηύθυνε,

  • ένας πρωθυπουργός που - προεκλογικά - διοργάνωνε «μυστικούς δείπνους» στην Εκάλη με συνδαιτυμόνες τους εκπροσώπους της «Eurobank» του κ. Μπόμπολα, της «Vivardia» του κ. Βγενόπουλου, τον εφοπλιστή Λασκαρίδη, τον κ. Βασιλάκη της «Aegean», τον κ. Σκλαβενίτη των γνωστών σούπερ μάρκετ, τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Παπαλεξόπουλο της «Τιτάν» κ.ά.
  • ένας πρωθυπουργός που - μετεκλογικά - ο υπουργός του των Οικονομικών διοργανώνει «κλειστές εκδηλώσεις» με τραπεζίτες στο Σίτι του Λονδίνου για να τους διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων,
  • ένας πρωθυπουργός, που προΐσταται μιας χώρας με υπηρεσίες όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, που σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία για το 2009, το 50% (!) των αγροτών - στη Θεσσαλία και μόνο - δηλαδή πάνω από 60.000 άνθρωποι, δε θεωρούνται αγρότες, για τον πολύ απλό λόγο ότι επειδή δεν τα βγάζουν πέρα στο χωράφι, αναγκάζονται να κάνουν δεύτερες και τρίτες δουλειές!

*

Αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους που για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους «ζητιανεύουν» μεροκάματα από δω κι από κει, ο κ. Παπανδρέου τους αποκαλεί «αγρότες του Κολωνακίου» (!) ώστε να τους αποκλείσει από τις ενισχύσεις και να τους εξοντώσει πλήρως!

*

Φυσικά, είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, της ίδιας κυβέρνησης, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιδοτείται και να επιχορηγείται ένας βιομήχανος που είναι ταυτόχρονα και τραπεζίτης, και εφοπλιστής, και εργολάβος και καναλάρχης,

αλλά θεωρεί ...«κολωνακιώτικη» κραιπάλη (!) να ψάχνει ο αγρότης τρόπο να ζήσει τα παιδιά του κάνοντας, παράλληλα, τον σερβιτόρο ή τον χτίστη!

*

Πρόκειται για «άτεγκτη» πολιτική γραμμή στρέβλωσης, παραχάραξης και συκοφαντίας, που αποτυπώνει επακριβώς τις μεθοδεύσεις κατά των ξωμάχων από μια κυβέρνηση των «μυστικών δείπνων» της Εκάλης (και του Κολωνακίου)...

Αγροτικός «ευρω-παράδεισος»!

Το έλλειμμα του αγροτικού ισοζυγίου - από πλεονασματικό το 1980 πριν η Ελλάδα ενταχθεί στην τότε ΕΟΚ - έχει πλέον εκτιναχτεί σε πάνω από 3 δισ. ευρώ!

Το μεγάλο άνοιγμα του ελλείμματος έχει να κάνει με τις χώρες της ΕΕ.

Το 2008 το έλλειμμα με τις χώρες της ΕΕ έφτασε στα 2,5 δισ. ευρώ και με τις τρίτες χώρες στα 530 εκατομμύρια.

*

Ιδού ο «ευρωπαϊκός παράδεισος» για τα ελληνικά προϊόντα και κατ' επέκταση τους Ελληνες αγρότες, όπως αποτυπώνεται μέσα από τα στοιχεία για το έλλειμμα, όπως διαμορφώθηκε στα τέλη του 2008 συγκριτικά με το 2002, δηλαδή από τη στιγμή της ένταξης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ :

  • Δημητριακά: Το έλλειμμα το 2008 έφτασε στα 365 εκατομμύρια από 248 εκ. ευρώ το 2002 (αύξηση 47%).
  • Ζωοτροφές: Το έλλειμμα έφτασε τα 355 εκ. από 203 εκ. ευρώ (αύξηση 75%).
  • Ζάχαρη: Το έλλειμμα εκτινάχτηκε στα 168 εκ. από 23 εκ. ευρώ (αύξηση 630%!!!).
  • Καπνός: Το πλεόνασμα έπεσε στα 80 εκ. από 95 εκ. ευρώ (μείωση 16%).
  • Καφές: Το έλλειμμα πήγε στα 335 εκ. από 189 εκ. ευρώ (αύξηση 77%).
  • Ελαια και λίπη: Εδώ όπου το λάδι κατέχει σημαντική θέση, το πλεόνασμα υπέστη πραγματική καθίζηση, αφού περιορίστηκε στα 38 εκ. από τα 120 εκ. ευρώ (μείωση 68%).
  • Κρέατα: Το έλλειμμα ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 δισ. ευρώ από 754 εκ. ευρώ (αύξηση 33%).
  • Γαλακτοκομικά: Το έλλειμμα έκλεισε στα 533 εκ. από 436 εκ. ευρώ (αύξηση 22%).
«Σόι το βασίλειο»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει άρρηκτους δεσμούς με τους αγρότες», ισχυρίζεται ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και επαναλαμβάνουν τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Πράγματι:

  • Ο Αντρέας Παπανδρέου ήταν αυτός που αποκαλούσε το 1995 τις αγροτικές κινητοποιήσεις «ανταρσία»!
  • Το 1997 ο κ. Σημίτης ήταν αυτός που ανέσυρε ακόμα και το χουντικό διάταγμα 269/72 περί «διαλύσεως δημοσίων συναθροίσεων», για να χτυπήσει τα αγροτικά συλλαλητήρια!
  • Το 1999 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ ήταν που αποκαλούσε τους αγρότες «γαϊδούρια»!

Στα παραπάνω προσθέστε, βεβαίως, τα «σαμποτάζ» και τα «βουλκανιζατέρ» του Τσουκάτου (γνωστός και από την υπόθεση «Ζήμενς») κατά των τρακτέρ των αγροτών, καθώς και τα χιλιάδες «αγροτοδικεία».

Οσο για χτες, ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την κομματική του (και όχι μόνο) παράδοση, μίλησε για «αγρότες του Κολωνακίου»!

Φανταστείτε, δηλαδή, τι θα γινόταν, αν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν το ...«κόμμα της αγροτιάς»!

Icon

Το πριν και το μετά...

«Τα αιτήματα τα οποία θέτουν οι αγρότες δεν απέχουν πολύ από την λύση του εφικτού και του νόμιμου»!

*

Ναι, πρόκειται για δήλωση της κυρίας Μπατζελή!

Μόνο, προσοχή:

Δεν είναι δήλωση της υπουργού Μπατζελή, είναι δήλωση της... ευρωβουλευτού Μπατζελή.

*

Με άλλα λόγια, τα αιτήματα των αγροτών,

ήταν «εφικτά και νόμιμα»,

όπως δήλωσε η κυρία Μπατζελή (27/1/2009, στον ρ/σ «9,84»),

αλλά ήταν «εφικτά και νόμιμα»... πέρσι ,

όταν, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν στην κυβέρνηση και η κυρία Μπατζελή δεν ήταν υπουργός.

*

Τα αιτήματα των αγροτών παραμένουν τα ίδια και φέτος,

αλλά φέτος,

που το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση και η κυρία Μπατζελή έγινε υπουργός,

τα αιτήματα μάλλον άρχισαν να απέχουν (!) «από τη λύση του εφικτού και του νόμιμου»...

1933 Αιματηρά γεγονότα ξετυλίγονται στη Νάουσα. Με διαταγή του επικεφαλής μοιράρχου, οι χωροφύλακες πυροβόλησαν στο πλήθος. Επεσαν νεκροί τέσσερις εργάτες και τραυματίστηκαν είκοσι. Οι φαντάροι αρνήθηκαν να πυροβολήσουν το λαό. Τα γεγονότα ξεσήκωσαν κύμα διαμαρτυριών σ' όλη την Ελλάδα.

1968 Μείζων κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας πυροδοτείται από την κατάληψη του αμερικανικού κατασκοπευτικού σκάφους «Πουέμπλο» και την αιχμαλωσία των 83 μελών του πληρώματος από τις βορειοκορεατικές αρχές.

1968 Η μεγαλύτερη μάχη από την έναρξη του πολέμου στο Βιετνάμ διαδραματίζεται στην περιοχή της αμερικανικής βάσης Κε Σαν, που πολιορκείται από ισχυρές δυνάμεις των ανταρτών.

1974 Με γενική απεργία απειλούν τα εργατικά συνδικάτα της Βρετανίας τη συντηρητική κυβέρνηση Χιθ, ενώ συνεχίζεται για 72η μέρα η σκληρή απεργία των ανθρακωρύχων και για 14η μέρα η απεργία των σιδηροδρομικών.

Τα όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διάστημα,

προφανώς συνιστούν αποτύπωση του πώς ορισμένοι αντιλαμβάνονται τις προσωπικές τους στρατηγικές και τις αποκλίνουσες πολιτικές τους φιλοδοξίες σαν «αριστερή πολιτική»,

άμα τε και σαν «ενότητα» της «Αριστεράς»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ