ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συντροφικό γλέντι για μια νέα αγωνιστική χρονιά

Με φίλους και συνεργαζόμενους με το Κόμμα μας στο εργατικό - λαϊκό κίνημα γέμισε την Κυριακή η αίθουσα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι

Κατάμεστη η αίθουσα της Τεχνόπολης στο Γκάζι
Κατάμεστη η αίθουσα της Τεχνόπολης στο Γκάζι
Μια ζεστή, συντροφική εκδήλωση - συνεστίαση για την υποδοχή της νέας χρονιάς και της νέας δεκαετίας, με καλή μουσική, φαγητό και κρασί, οργάνωσε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής η ΚΕ του ΚΚΕ στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Μια εκδήλωση διαφορετική, ένα γλέντι πλημμυρισμένο από κόσμο και χρωματισμένο με την αισιοδοξία για την ανάπτυξη νικηφόρων εργατικών και λαϊκών αγώνων. Αλλωστε, το στίγμα το έδινε το πανό πίσω από την ορχήστρα που τόνιζε: «Τον κόσμο άλλαξε: Το χρειάζεται!».

Στη συνεστίαση παραβρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του Κόμματος, στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, βουλευτές του Κόμματος και βέβαια πλήθος φίλων και συνεργαζόμενων με το ΚΚΕ, προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από καλή μουσική, με τα δύο συγκροτήματα που ανέβηκαν στη σκηνή για να συντροφεύσουν τις συζητήσεις που «άναβαν» στα τραπέζια και να πυροδοτούν το κέφι των παραβρισκόμενων. Στη σκηνή ανέβηκε και ο Βασίλης Λέκκας για να τραγουδήσει λίγα τραγούδια.

Τους συντρόφους και τους συναγωνιστές καλωσόρισε στην εκδήλωση ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόσαστε μαζί μας όλοι εσείς που καθημερινά δίνετε μάχες στο εργατικό λαϊκό κίνημα, για να ανοίξει μια άλλη πορεία για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Αισθανόμαστε πιο δυνατοί και αισιόδοξοι να συνεχίσουμε».

Είμαστε αισιόδοξοι

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με καλλιτέχνες φίλους του Κόμματος
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με καλλιτέχνες φίλους του Κόμματος
Σε άλλο σημείο της σύντομης ομιλίας του ο Δ. Αρβανιτάκης τόνισε: «Αν πριν μερικά χρόνια ήταν απαραίτητη η λαϊκή συμμαχία για την Ελλάδα των εργατών, των αγροτών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στη χρονιά που ζούμε και στα χρόνια που έρχονται είναι ακόμα πιο αναγκαία. Περιθώρια αναμονών πλέον δεν υπάρχουν. Τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με τη συμμαχία τους, πρέπει να απαντήσουν σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση των αστικών κομμάτων και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. `Η αυτοί ή εμείς. Αυτό είναι το δίλημμα για τα λαϊκά στρώματα. Μπλόκο χρειάζεται στα αντιλαϊκά μέτρα που εξαγγέλλονται από το Νταβός. Μπλόκο των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην κυβέρνηση και την ΕΕ. Συμμαχία με δύναμη.

Μόνο ένας δρόμος υπάρχει: Αντιμονοπωλιακή συμμαχία εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων μαζί με τη νεολαία και τις γυναίκες, με γραμμή ρήξης και ανατροπής, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, για να καταργηθεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία, για τη λαϊκή εξουσία. Είμαστε αισιόδοξοι. Γίνονται βήματα μετά το 18ο Συνέδριο του Κόμματος και μέσα στο λαϊκό κίνημα, και το Κόμμα μας προχωράει μπροστά, και η ΚΝΕ κάνει βήματα και τώρα με το συνέδριό της μεγαλώνουν οι δυνατότητες συσπείρωσης για την εργατική λαϊκή αντεπίθεση. Το Κόμμα μας, μαζί σας, θα χαράξει πιο γρήγορα αυτό το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, για να περάσει το εργατικό λαϊκό κίνημα στην αντεπίθεση, ώστε όχι μόνο να αμυνόμαστε, αλλά να χαράσσουμε δρόμο για νίκες, μέχρι την τελική νίκη, τη νίκη για το σοσιαλισμό».


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Στις 5 Φλεβάρη η Συνάντηση για την Παιδεία

Διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και τη συμμετοχή περισσότερων από 20 κομμάτων και οργανώσεων

Την Παρασκευή 5 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, στις Βρυξέλλες η 4η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Παιδεία.

Η Συνάντηση αποτελεί συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν το 2006 και έχουν πλέον σταθεροποιηθεί σε ετήσια βάση. Προϊόν των Συναντήσεων αυτών ήταν μια σειρά δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και μια έκκληση που στηρίχθηκε από εκατοντάδες συνδικαλιστές και εκπαιδευτικούς από διάφορες χώρες (περισσότερες πληροφορίες στο http://edu4all.kke.gr/).

Η φετινή Συνάντηση έχει θέμα «Η επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου στην εκπαίδευση», θέμα που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς η παραχάραξη της Ιστορίας αποτελεί ουσιαστικό συστατικό της αντικομμουνιστικής επίθεσης που δυναμώνει σε όλη την Ευρώπη.

Στο κέντρο της συζήτησης θα τεθεί η κατάσταση με τα σχολικά εγχειρίδια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επιστρατεύονται σε αυτή την εκστρατεία επιδιώκοντας να δηλητηριάσουν τις νεανικές συνειδήσεις από πολύ μικρή ηλικία και θα ανταλλαχθούν εμπειρίες από τις αντιστάσεις και τους αγώνες που αναπτύσσονται από εκπαιδευτικούς, μαθητές - φοιτητές και γονείς.

Η συμμετοχή στη Συνάντηση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς - μέχρι στιγμής - έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 20 Κομμουνιστικά - Εργατικά Κόμματα και οργανώσεις από όλη την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα τα εξής:

Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας, Κόμμα Εργατών Βελγίου, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, ΑΚΕΛ, Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Εσθονίας, Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κόμμα των Εργατών της Ιρλανδίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λιθουανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρώσικης Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Επαναστατικό Κόμμα Κομμουνιστών, Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των λαών της Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία.


Η συνεστίαση του «Ριζοσπάστη»

Σύντροφοι, συνάδελφοι και καλοί φίλοι ανταμώσαμε και φέτος στην καθιερωμένη συνεστίαση της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη», που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Το φετινό ραντεβού μας ήταν την περασμένη Κυριακή σε μια μουσική ταβέρνα στο Περιστέρι, που ευχαρίστησε τους πάντες με το καλό κρασί της και το πλούσιο και ποιοτικό φαγητό. Τα παραπάνω, μαζί με την καλή μας διάθεση και την πολύ καλή μουσική ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν ένα ζεστό και πραγματικά όμορφο μεσημεριάτικο γλέντι, που έληξε με την ευχή όλων μας: Και του χρόνου! Ηταν μια ευχάριστη ανάπαυλα στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη», μαζί με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «902», να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων που βάζει σήμερα η πάλη του ΚΚΕ για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την αντεπίθεση της εργατικής τάξης, σε ενιαίο μέτωπο με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους. Την αναγκαιότητα αυτή αντανακλά και η πανεργατική απεργία στις 10 του Φλεβάρη, στην οποία με όλες μας τις δυνάμεις συμμετέχουμε οι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη» και στον «902».


Αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι

Οι κλαδικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνουν συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι, την Κυριακή 7 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα (Ριζούπολη).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ