ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ξεσηκωμός τώρα!

Με περιοδείες, εξορμήσεις και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, δόθηκε χτες μια πρώτη απάντηση στις κυβερνητικές εξαγγελίες. Η μάχη κλιμακώνεται για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 10 Φλεβάρη

Στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα
Κάλεσμα σε παλλαϊκό ξεσηκωμό απευθύνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 10 του Φλεβάρη. Με μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες και άλλες παρεμβάσεις, σε τόπους δουλειάς, σχολές και συνοικίες, Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις έδωσαν χτες μια πρώτη αποφασιστική απάντηση στα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε η απεργία της ερχόμενης Τετάρτης να σηματοδοτήσει ένα γερό εφαλτήριο στο δυνάμωμα της ταξικής πάλης, στην οργάνωση της εργατικής άμυνας και αντεπίθεσης.

Στην Αθήνα, με εξορμήσεις σε όλες τις σχολές, στα κυλικεία, στα μαθήματα, στα πηγαδάκια, οι ΚΝίτες μετέδωσαν το κάλεσμα να «νεκρώσουν» οι σχολές τη μέρα της απεργίας. Συζήτησαν με τους φοιτητές για την ανάγκη να τσακιστούν τα ιδεολογήματα ότι τάχα «πρέπει να κάνουμε όλοι θυσίες», αποκαλύπτοντας ότι αυτές οι θυσίες που τους καλεί η κυβέρνηση να κάνουν, είναι για τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών, ενάντια στις πραγματικές ανάγκες αυτών και των οικογενειών τους.

Εξόρμηση ενημέρωσης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στις καφετέριες και στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά οι Οργανώσεις Α' Πειραιά και Εργατικού της ΚΝΕ.

Σε Θεσσαλονίκη - Γιάννενα - Πελοπόννησο

Εξόρμηση στην ΑΣΟΕΕ
Εξόρμηση στην ΑΣΟΕΕ
Στη Θεσσαλονίκη, από το πρωί, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζικές εξορμήσεις στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ και σε επισιτιστικές επιχειρήσεις και το απόγευμα πικετοφορία στην Κάτω Τούμπα.

Στην Καλαμάτα, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και συμμετείχε σε πικετοφορία που ξεκίνησε από τα γραφεία της Οργάνωσης, πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις, περιοδείες, βγήκαν αυτοκίνητα με ντουντούκα που καλούσαν τον κόσμο να αντιδράσει αποφασιστικά.

Δυναμική πικετοφορία πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα Γιάννενα. Οι νεολαίοι συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά από τη νομαρχία. Σχημάτισαν με τα αναρτημένα πλακάτ το σύνθημα «ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ», μοίρασαν υλικό και ενημέρωσαν τους περαστικούς για τη σαρωτική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, όπως αυτή καταγράφηκε και στο προχτεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού. Με βροχή από συνθήματα, η πικετοφορία συνεχίστηκε στην αγορά της πόλης.

Σε άλλες πόλεις

Στην Ξάνθη με πρωτοπόρα τη νεολαία χτες έγιναν εξορμήσεις σε καταστήματα και εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης, στο Πολυτεχνείο και τα σχολεία. Στην Κομοτηνή στις πανεπιστημιακές σχολές του ΔΠΘ, σε ΙΕΚ, σχολεία και καταστήματα. Στην Κατερίνη σε σχολεία και στη σχολή του ΟΑΕΔ. Στη Βέροια σε σχολεία και καταστήματα. Στην Καβάλα στην σχολή του ΟΑΕΔ και στις Σέρρες σε ημερήσια και νυχτερινά σχολεία, στο ΤΕΙ και το απόγευμα στα στέκια νεολαίας στο κέντρο της πόλης. Με εξορμήσεις σε σχολεία και σχολές στην Πάτρα και την Καλαμάτα απάντησαν χτες οι οργανώσεις της ΚΝΕ της περιοχής.

Εξόρμηση στον ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη
Εξόρμηση στον ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη
Να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους στη νέα αντιλαϊκή θύελλα καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα η Επιτροπή Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΚΝΕ, που διοργανώνουν πικετοφορία αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία των Λιονταριών. Σε πικετοφορία καλεί επίσης και η ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο.

Σήμερα Πέμπτη 4 Φλεβάρη, πικετοφορίες οργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε: Αλεξανδρούπολη στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο, Ξάνθη στις 6 μ.μ. στην πλατεία, Κομοτηνή στις 6 μ.μ. στην πλατεία, Καβάλα στις 6 μ.μ. στην πλατεία, Δράμα στις 6 μ.μ. στην πλατεία, Κοζάνη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία, Πτολεμαΐδα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία και Φλώρινα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κανείς στη δουλειά και στο μάθημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωση για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου, κεφάλαιο, ξεπουλημένοι συνδικαλιστές κήρυξαν μαζί τον πόλεμο στα δικαιώματά μας στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή.

Καμιά θυσία δεν έχουμε να κάνουμε! Δεν έχουμε τίποτα να παζαρέψουμε μ' αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματά μας τα δικά μας και των γονιών μας, το μέλλον μας.

Στις 10 Φλεβάρη κανείς νέος εργαζόμενος να μην πιάσει δουλειά, κανείς μαθητής - σπουδαστής - φοιτητής να μην μπει για μάθημα. Πλημμυρίζουμε τους δρόμους, στο πλευρό του ΠΑΜΕ, παίρνουμε τη θέση μας στο ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, φτωχομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων. Αυτή είναι η απάντηση στην καπιταλιστική κρίση. Ολοι στον αγώνα! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία»!

ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πικετοφορίες και περιοδείες

Συμβάλλοντας στην προπαγάνδιση της απεργίας της 10ης Φλεβάρη και με κεντρικό στόχο να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση κόντρα στην πολιτική της πλουτοκρατίας, οι Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ προγραμματίζουν καθημερινά νέες μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες. Ανάμεσά τους είναι και οι εξής:

  • Αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στην Καισαριανή από το παλιό τέρμα.
  • Το Σάββατο, στις 11 π.μ. στο Ζωγράφου στη Λεωφ. Παπάγου και στις 11 π.μ. στο Βύρωνα, στην αγορά (Χρυσοστόμου Σμύρνης).

Επίσης, σήμερα και αύριο προγραμματίζονται από την ΚΟΑ του ΚΚΕ οι εξής κεντρικές περιοδείες στελεχών και βουλευτών:

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 10 π.μ. στο πολυκατάστημα «PRAKTIKER» στη Μεταμόρφωση, ο Σπύρος Χαλβατζής.

-- Στις 10 π.μ. στο αμαξοστάσιο της «ΤΡΑΜ ΑΕ» στο Ελληνικό ο Νίκος Παπακωνσταντίνου.

-- Στις 7 π.μ στην ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια ο Βασίλης Δημόπουλος.

Αύριο Παρασκευή:

-- Στις 8 π.μ. στο νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ» ο Γιώργος Νάνος.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η εργατιά απαντά στις 10 Φλεβάρη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το προχτεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ συμμερίζεται τις ανησυχίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τη δεινή θέση όπου έχουν περιέλθει τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και μεγαλοεισαγωγείς και άλλοι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές.

Είμαστε σίγουροι ότι τα επώδυνα μεν, αλλά σωτήρια μέτρα για την αύξηση των κερδών τους, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα αναγνωριστούν ως πράξη εθνικής ευθύνης, πράγμα το οποίο ήδη γίνεται, αν κρίνουμε από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τη στάση των καναλιών που ανήκουν στους εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους.

Το ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης καλεί σε γενικό ξεσηκωμό κάθε εργαζόμενο και Σωματείο και σε καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ