ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
Σελ. /32
Την Τετάρτη να «βουλιάξουν» δρόμοι και πλατείες

Φορώντας πικέτες, μοιράζοντας προκηρύξεις, σκορπώντας τρικάκια, διαδηλωτές «οργώνουν» καθημερινά λαϊκές συνοικίες για να φτάσει παντού το μήνυμα της απεργίας

Με πείσμα και αισιοδοξία συνεχίζει τη δράση του το ΠΑΜΕ, για να σπάσει ο φόβος και η ηττοπάθεια που καλλιεργεί το κεφάλαιο
Με πείσμα και αισιοδοξία συνεχίζει τη δράση του το ΠΑΜΕ, για να σπάσει ο φόβος και η ηττοπάθεια που καλλιεργεί το κεφάλαιο
Με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα οι εργάτες και οι εργάτριες δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας μέχρι την τελευταία μέρα. Προχωρώντας καθημερινά σε ένα πολύμορφο άνοιγμα καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους νεολαίους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δίνοντας έτσι απάντηση στην αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και ΕΕ μαζί με τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.

Χτες, λοιπόν, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μαζί με τοπικούς φορείς πραγματοποίησαν πικετοφορίες σε λαϊκές συνοικίες σε διάφορες πόλεις όλης της Ελλάδας.

Στην Αθήνα, στην πλατεία Αμερικής, με πείσμα, με επιμονή και μαχητικότητα, η Επιτροπή Αγώνα Πατησίων - Κυψέλης διοργάνωσε πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, προπαγανδίζοντας την απεργία στις 10 Φλεβάρη. Με συνθήματα όπως «Ξεσηκωθείτε, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, όλοι στην απεργία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», «ΓΣΕΕ εργατών κι όχι των εργοδοτών», πορεύτηκαν όλη την Πατησίων, στη διαδρομή από την πλατεία Αμερικής ως την Αγ. Βαρβάρα.

Εργαζόμενοι, νεολαίοι, άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, φωνάζοντας συνθήματα, σκορπώντας τρικάκια, κολλώντας αφίσες, μοιράζοντας φυλλάδια, φορώντας πικέτες, σηκώνοντας πανό, ενημέρωναν τον κόσμο για την απεργία, το νόημά της, την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και απάντησης στα αντεργατικά σχέδια που απεργάζονται εδώ και πολύ καιρό κυβέρνηση, ΕΕ, όλα τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.

Στην Αθήνα (φωτ.) και αλλού το απεργιακό κάλεσμα μοιράστηκε και χτες πλατιά
Στην Αθήνα (φωτ.) και αλλού το απεργιακό κάλεσμα μοιράστηκε και χτες πλατιά
Η μαζικότητα και η μαχητικότητα που χαρακτήρισαν και αυτή την κινητοποίηση, αλλά και η θετική ανταπόκριση του κόσμου (οι συζητήσεις που άνοιγαν στο πεζοδρόμιο για τα μέτρα και την ανάγκη απόκρουσής τους, η προσεκτική ανάγνωση των φυλλαδίων κλπ.) στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων για συμμετοχή στην απεργία δείχνουν και τα περιθώρια που υπάρχουν αυτή η μάχη να δοθεί με επιτυχία.

Αντίστοιχα, στο Μαρούσι, το Συντονιστικό Φορέων του δήμου, μαζί με το ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν πικετοφορία στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ηλεκτρικού και στο εμπορικό κέντρο. Εκεί απηύθυναν πλατύ κάλεσμα, μοιράζοντας και υλικό του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΕΒΕ στους εμπόρους και στους εμποροϋπάλληλους. «Κάτι πρέπει να γίνει», «δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», έλεγαν οι εργαζόμενοι. «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», τόνιζαν απ' τις ντουντούκες οι πορευόμενοι.

«Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ δεν είναι Ιρλανδία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία». Με αυτό το σύνθημα εργάτες και εργάτριες, με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Γυναικών, πραγματοποίησαν πικετοφορία στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας. Σημαντική ήταν η ανταπόκριση, ιδιαίτερα απ' τους εμποροϋπάλληλους, οι οποίοι τόνιζαν πως θα συμμετάσχουν στην απεργία και θα κατέβουν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στο μεταξύ, απόφαση για 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη πήραν το Συνδικάτο Οικοδόμων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλύμνου, η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΙΚΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημόσιων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ).

Συνεχίζονται οι πικετοφορίες

Την Τρίτη 9/2, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ διοργανώνει πικετοφορίες:

  • Στη Νέα Σμύρνη στις 6 μ.μ. από Ομήρου και Βενιζέλου.
  • Στο Ιλιον στις 7 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.
  • Στην Πετρούπολη στις 7 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.
  • Στους Αγ. Αναργύρους στις 7 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.
  • Στο Καματερό στις 7.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.
  • Στα Μελίσσια, στις 6 μ.μ. στο εμπορικό κέντρο, εκκίνηση από Λ. Δημοκρατίας 65.
Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχουν οριστεί στις 9 το πρωί ως εξής:

  • Πλ. Κάνιγγος: Οικοδόμοι - Αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ
  • Ομόνοια: Σωματεία και εργαζόμενοι Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου, Ιδ. Υπαλλήλων, Λογιστών, Χρηματοπιστωτικού, Δημοσίου, Μεταφορών, Καλλιτεχνών και Εκπαιδευτικών
  • Πλ. Βάθης: σωματεία και εργαζόμενοι Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών-Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χαρτιού, Τηλεπικοινωνιών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δυτικών συνοικιών και 3ου - 4ου διαμερίσματος.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ)
  • Σταθμός Ευαγγελισμού: Σωματεία, μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι Υγείας, Ανατολικών, Βορειοανατολικών συνοικιών και 7ου διαμερίσματος
  • Πλ. Βικτωρίας: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς βορειοδυτικών συνοικιών, 5ου - 6ου Διαμερίσματος.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Νότιων, Νοτιοανατολικών συνοικιών και 2ου διαμερίσματος.
ΕΕΔΥΕ
Καλεί στην απεργία

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, καταγγέλλει τις αντιλαϊκές εξαγγελίες της κυβέρνησης και καλεί στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στις 10 Φλεβάρη.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, «αποτελούν τεράστια πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται και πάλι να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης. Ομως, η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί γίνεται προσπάθεια αυτά τα αντιδραστικά μέτρα να συνδεθούν με την προστασία της εθνικής κυριαρχίας, η οποία δήθεν κινδυνεύει αν δεν εφαρμοστούν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απ' αυτό. Αλλά και μεγαλύτερη υποκρισία».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, όλους τους εργαζόμενους «να ξεσηκωθούν για να προστατέψουν πραγματικά την κυριαρχία της χώρας και τα συμφέροντα του λαού, αποτρέποντας την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης».

Ανακοίνωση σε 6 γλώσσες

Αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η στοχοπροσηλωμένη παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στους μετανάστες, μπροστά στην απεργία αλλά και συνολικά για την ένταξή τους στην οργανωμένη πάλη, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ έχει εκδώσει απεργιακή ανακοίνωση σε έξι γλώσσες: αγγλικά, αραβικά, μπανγκλαντέζικα, πακιστανικά, αλβανικά, ρωσικά. Την ανακοίνωση μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά τα συνδικάτα από τα γραφεία του ΠΑΜΕ (πλατεία Μητροπόλεως 10).

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ STAGE
Να πληρωθούν τώρα ζητά το ΠΑΜΕ

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζομένους με stage απαιτεί το ΠΑΜΕ με επιστολή του προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Η. Κικίλια.

Στην επιστολή σημειώνονται τα εξής: «Οι εργαζόμενοι με stage στο ΤΕΑΔΥ είναι απλήρωτοι παρά τις υποσχέσεις ότι σύντομα θα διευθετηθεί το πρόβλημα. Η απάντηση από την υπηρεσία τους είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται στον ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε διοίκηση ΤΕΑΔΥ και ΟΑΕΔ. Το ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων στο ΤΕΑΔΥ και ΤΕΑΠΟΚΑ. Καθώς επίσης και όπου αλλού υπάρχουν stage και είναι απλήρωτοι».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ