ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40

Ελλάς - Ελλήνων -

μετα...(δυ)ναστών

«Εξαπατήθηκαν» όσοι ήθελαν!

Το προεκλογικό λαθρεμπόριο ελπίδας του ΠΑΣΟΚ, η δημαγωγική χρυσόσκονη που κατανάλωσε για να πασπαλίσει το αντιλαϊκό του πρόγραμμα και τις προειλημμένες αποφάσεις του,

στις οποίες συνηγορούσαν και συνηγορούν ο δικομματισμός, τα συμπληρώματά του, η ΕΕ και οι φορείς της πλουτοκρατίας από τον ΣΕΒ μέχρι τους «οίκους»,

τους μόνους που μπορούσε να «θαμπώσει» ήταν τους έτοιμους και τους πρόθυμους να ...«θαμπωθούν».

*

Και εδώ, φυσικά, δεν αναφερόμαστε στον απλό ψηφοφόρο, αλλά στα κόμματα και σε όσους διαμορφώνουν από θέση ισχύος τη συνείδηση των ψηφοφόρων.

*

Οι τελευταίοι, οι ψηφοφόροι, άκουγαν τον κ. Παπανδρέου, προεκλογικά να λέει, π.χ.

-- 12/9/2009 (Ομιλία στη ΔΕΘ): «Η πρόταση που ακούσαμε, πριν μια βδομάδα, ήταν και θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν, σήμερα, παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά».

-- 13/9/2009 (Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ): «Μιλάει (σ.σ. η κυβέρνηση Καραμανλή) για πάγωμα αγοράς ως λύση του προβλήματος. Με 150 εκατομμύρια, μάλιστα, θα λύσει, υποτίθεται, το δημοσιονομικό πρόβλημα. Αυτά είναι αστεία».

-- 13/9/2009 (Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ): «Επειδή έχω ρωτήσει πολλές φορές ειδικούς πάνω στο θέμα αυτό - και ειδικούς κυρίως στην Ελλάδα - θεωρείται ότι αυτό δεν είναι το πρόβλημα για την εξυγίανση και βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, γι' αυτό εμείς έχουμε πάρει θέση για τη μη αλλαγή των ορίων ηλικίας».

*

Εντούτοις, οι πάντες, σε ό,τι αφορά στα κόμματα και στα ΜΜΕ, γνώριζαν τι θα επακολουθούσε.

Το ψεύδος ήταν κραυγαλέο και αρκούσε μια ματιά στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για να αντιληφθεί ο καθένας ότι «ρήσεις» σαν τις παραπάνω ήταν μια ακόμα,

αλλά πιο χυδαία και κακόγουστη

επανέκδοση της τακτικής των «καλύτερων ημερών» του 1985, που μετατράπηκαν - και τότε - σε «Σταθεροποιητικό», σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» για το «πάγωμα» των μισθών, σε βαριά λιτότητα.

***

Τι έπραξαν τα κόμματα;

Η ΝΔ έπαιζε το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ για τις δήθεν «διαφορές» που τους χώριζαν, ο ΣΥΝ είχε επιδοθεί στην καλλιέργεια των αυταπατών περί «αντιδεξιάς πολιτικής» που μετεκλογικά εξελίχτηκε σε «προγραμματική... αντιπολίτευση» και ο ΛΑ.Ο.Σ. δήλωνε έτοιμος να αρθεί στο ύψος του «ντόπερμαν» της αντιλαϊκής πολυκατοικίας.

*

Οσο για τα ΜΜΕ - τα ίδια που σήμερα προπαγανδίζουν το «πάγωμα» των μισθών - έδωσαν τα «ρέστα» τους στην εξαπάτηση του λαού.

***

Αντίθετα με τους παραπάνω, υπήρξε μια φωνή αντίστασης.

Αρκεί μια μόνο υπενθύμιση:

Την ακριβώς επόμενη μέρα από τις δηλώσεις του Παπανδρέου στη ΔΕΘ, όταν όλοι μιλούσαν για την «απόσταση» του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ,

στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ,

σημείωνε

«Επιβεβαιώθηκε για χιλιοστή φορά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο να επιτεθεί στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, ότι βαδίζει στο γνώριμο δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, χέρι χέρι με τη ΝΔ»

και ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορούσε τονίζοντας στο πρωτοσέλιδό του

«Ερχεται θύελλα μετά τις εκλογές - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν το λαό» («Ρ» 15/09/2009).

Από Νίκαια Λάρισας μέχρι Ινδίες!

Ως γνωστόν, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για την... «εικόνα» της Ελλάδας στο εξωτερικό από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Επιπλέον, να βγαίνουν οι αγρότες στους δρόμους δεν είναι και αρκούντως... «πατριωτικό».

Εχουμε και λέμε, λοιπόν (σύμφωνα με καταγραφή της εφημερίδας «Ελευθερία»):

  • 14/9/2009:Αυστριακοί αγρότες μπλοκάρουν Εθνική Οδό, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές στο γάλα.
  • 25/9/2009:Βόσνιοι αγρότες συγκεντρώνονται μπροστά στο Συνταγματικό Δικαστήριο, στο Σαράγεβο, καταγγέλλοντας την απόφασή του ν' ακυρώσει το νόμο που προέβλεπε επιβολή φόρων στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα για την προστασία των ντόπιων.
  • 28/10/2009:Ρουμάνοι αγρότες, που διαμαρτύρονται επειδή δεν πήραν εγκαίρως τις επιδοτήσεις, έρχονται αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, στο Βουκουρέστι.
  • 16/11/2009:Ιταλοί αγρότες πραγματοποιούν κινητοποίηση, ζητώντας καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους.
  • 17/11/2009:Νοτιοκορεάτες αγρότες - πάνω από 10.000 - πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στη χώρα τους και τις ΗΠΑ, που πλήττει την ντόπια παραγωγή.
  • 21/11/2009:Ισπανοί αγρότες μπαίνουν με τα τρακτέρ στη Μαδρίτη, διαμαρτυρόμενοι επειδή, ενώ αυτοί πουλούν τα προϊόντα τους σε πολύ χαμηλές τιμές, οι καταναλωτές τα αγοράζουν πανάκριβα.
  • 25/11/2009:Παραγουανοί αγρότες διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν κατά της μείωσης των κονδυλίων του προϋπολογισμού για αγροτικές επενδύσεις.
  • 2/12/2009:Τσέχοι αγρότες συρρέουν στην πρωτεύουσα Πράγα - στο ιστορικό κέντρο της πόλης - απαιτώντας χορήγηση μεγαλύτερου βοηθήματος από την κυβέρνηση.
  • 15/12/2009:Ινδές αγρότισσες κινητοποιούνται στην πόλη Αλαχαμπάντ, καταγγέλλοντας διαφθορά και ζητώντας καλύτερη αμοιβή για την αγροτική εργασία τους.
  • 17/12/2009:Γάλλοι αγρότες - κυρίως, νέοι στην ηλικία - κατεβαίνουν, ξημερώματα, στην κεντρική λεωφόρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, πετώντας άχυρα και βάζοντας φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση του εισοδήματός τους κατά 34%.

Δεδομένου του διεθνούς κύματος των αγροτικών κινητοποιήσεων που ξέσπασε πολύ πριν οι Ελληνες αγρότες βγουν στους δρόμους, θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τις νέες εκτιμήσεις των επιφορτισμένων να κρίνουν την «εικόνα» της Ελλάδας με βάση τα αγροτικά μπλόκα στη χώρα.

Οσο για τα περί «πατριωτισμού», στα οποία αρέσκονται όλοι αυτοί οι γνωστοί «μπουρλοτιέρηδες της εθνικής συνείδησης» είναι προφανές τι θεωρούν «πατριωτικό»: Οτιδήποτε τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, από Ελλάδα μέχρι Ισπανία και Γαλλία κι από Νότια Κορέα μέχρι Ινδίες...

Του Τάσου Αναστασίου (από τα «Νέα»)

1933 Στο «Ριζοσπάστη» δημοσιεύεται απόφαση της Συνδιάσκεψης των Κομμουνιστικών Κομμάτων Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Πολωνίας, Τσεχοσλοβακίας, Αυστρίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου, που συνήλθε στο Εσεν για κοινή δράση κατά του φασισμού και τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των Κομμουνιστικών Κομμάτων.

1934 Υπογράφεται στην Αθήνα από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρουμανίας, της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας το «Σύμφωνο Βαλκανικής Συνεργασίας».

1950: Ο γερουσιαστής ΜακΚάρθι κατηγορεί 200 στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών ότι είναι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.

1954: Ο έφιππος ανδριάντας του Κολοκοτρώνη τοποθετείται στη νέα του θέση, μπροστά στην παλιά Βουλή.

1967 Σφοδρότατες αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, με επιχωμάτωση της παραλίας σε βάθος 400 μέτρων, ώστε να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής, πλαζ, τουριστικές και μη εγκαταστάσεις.

1975 Μεταγωγικό σκάφος της «Λουφτβάφε», που μεταφέρει άνδρες και υλικό στο Πεδίο Βολής Κρήτης, συντρίβεται στα Λευκά Ορη λίγο πριν από την προσγείωσή του στη Σούδα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 43 επιβαίνοντες σ' αυτό.

1978 Ο Τζίμι Κάρτερ παρεμβαίνει προσωπικά καθώς η για 72η μέρα συνεχιζόμενη απεργία των ανθρακωρύχων τείνει να παραλύσει τη χώρα. Στις 25 του Μάρτη 1978 οι ανθρακωρύχοι πετυχαίνουν μεγάλη νίκη. Τερματίζουν την απεργία τους, που διήρκεσε 110 μέρες, και επιστρέφουν στην εργασία τους έχοντας πετύχει την υπογραφή τριετών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες προβλέπουν αύξηση στο μέσο ωρομίσθιό τους κατά 30%.

Οι «μαρξιστές» (!!!) του ... ΛΑ.Ο.Σ.

Οι του ΛΑ.Ο.Σ. εμφανίστηκαν διά του κυρ Καρατζαφέρη χτες στη Βουλή ισχυριζόμενοι ότι ανάλογα με τα δικά τους ρατσιστικά κηρύγματα, ανάλογες με τις δικές τους εθνικιστικές απόψεις κατά των μεταναστών είχαν οι... Μαρξ και Ενγκελς!

Για την αποκατάσταση της τάξης: Οι Μαρξ και Ενγκελς ποτέ δεν επιτέθηκαν κατά των μεταναστών. Επιτέθηκαν, όμως, με δριμύτητα κατά της τακτικής των καπιταλιστών και των βιομηχάνων της Αγγλίας του 19ου αιώνα που επιδίδονταν στην «εισαγωγή εργατών», με στόχο τη συγκρότηση απεργοσπαστικού στρατού.

Αυτά τα γνωρίζουν οι επαγγελματίες εθνικιστές και οι ψευταράκοι του ΛΑ.Ο.Σ. Αλλά ποντάρουν στην άγνοια και στη «δύναμη» της διαστρέβλωσης. Ελα όμως, που εδώ την «πάτησαν». Γιατί το να προσπαθούν να παρουσιάσουν «σαν τα μούτρα τους» τους ιδρυτές της κοσμοθεωρίας που έχει για προμετωπίδα της την αρχή «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι η γελοιότητά τους μπορεί να φτάσει μέχρι τα ακρότατα όρια!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ