ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ
Να γίνει βήμα οργάνωσης κόντρα στην ανάπτυξη του κεφαλαίου

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργάτη να κάνει δική του υπόθεση την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων

Να δώσει στην όξυνση της ταξικής πάλης το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό που επιβάλλει η υπεράσπιση των σύγχρονων εργατικών αναγκών καλείται η εργατική τάξη, όπως αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καθώς οι ταξικές δυνάμεις ήδη εντείνουν τη δράση τους για την επιτυχία της απεργίας.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, στις 12 μ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«ΕΡΓΑΤΗ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ. ΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΤΟ ΦΟΒΟ, ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ, ΟΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Ο ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να μη δώσει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση, στην πλουτοκρατία, στη ΝΔ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση να επιβάλουν το σάρωμα όσων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Να μην αποδεχτεί το δηλητήριο της λογικής ότι χανόμαστε, η πατρίδα κινδυνεύει, ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Αυτά βρίσκονται στις τσέπες της ολιγαρχίας και ακόμη και τώρα αυξάνουν.

Μας κοροϊδεύουν ασύστολα και επιχειρούν να μας πείσουν ότι πρέπει να αποδεχτούμε να τους παραδώσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, για να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου. Για να γίνει ακόμα πιο φτηνό το μεροκάματο, ο μισθός, για να έχουν στα χέρια τους τη ζωή μας. Η κυβέρνηση πιστά υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αφεντικών της.

Το ΠΑΜΕ καιρό πριν προειδοποιούσε ότι θα έρθουν ακόμα πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα. Να γιατί λέγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν επιλογή του κεφαλαίου και με λύσσα όλοι, πλουτοκρατία, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός πάλευαν με όλους τους τρόπους να βγει στην κυβέρνηση.

Τώρα επιχειρούν μαζί με την άγρια επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, να καταργήσουν το δώρο, το επίδομα αδείας, να απελευθερώσουν τις απολύσεις. Δηλαδή να μας δίνουν ένα πιάτο φαΐ, αντί για ζωή με δικαιώματα.

Τα μέτρα αυτά τα είχαν αποφασίσει καιρό πριν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πριν την καπιταλιστική κρίση και τα είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τώρα χρησιμοποιούν τον "πατριωτισμό" για να τα περάσουν. Πατριωτισμός γι' αυτούς είναι το συμφέρον των πολυεθνικών, η κερδοφορία τους και τα θύματα σ' αυτή τη μάχη οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να συζητήσει στους χώρους δουλειάς την οργάνωση της απάντησης, να πάρει μέτρα, να βάλει μπλόκα στην αντιλαϊκή πολιτική. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι τώρα να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις εκεί που δουλεύουν και επιτόπου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 ΦΛΕΒΑΡΗ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να βρεθούν στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, να ενημερώσουν τους εργάτες, τις εργάτριες, ιδιαίτερα τη νεολαία, για τα νέα μέτρα, να παρεμποδίσουν την εργοδοσία να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Η ευθύνη των ταξικών συνδικάτων, των Ομοσπονδιών, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι μεγάλη. Τα στελέχη του ταξικού κινήματος να μην υπολογίσουν κούραση και δυσκολίες. Πρέπει να γίνουν το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

Ο κάθε κλάδος συλλογικά να σχεδιάσει τη δουλειά του. Οχι μόνο να πετύχει η απεργία, αλλά και οι συγκεντρώσεις. Να δουλέψει για τη μαζικοποίηση των συνδικάτων. Να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι στον κάθε κλάδο γιατί είναι ανάγκη να πετάξουν στον Καιάδα τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που υπηρετούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ και της κερδοφορίας, υπονομεύουν τον αγώνα, υπηρετούν με συνέπεια την υποταγή και τη συναίνεση.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΧΤΙΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΙΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Πανασιατική Διάσκεψη στο Νεπάλ

Στις 18-19 Φλεβάρη, στο Κατμαντού. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ

Στις 18-19 Φλεβάρη διεξάγεται στο Κατμαντού η Πανασιατική Διάσκεψη Ειρήνης με συνδιοργανωτές το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και το Συμβούλιο Ειρήνης και Αλληλεγγύης του Νεπάλ. Τίτλος της διάσκεψης είναι: «Ενότητα των λαών για ειρήνη και πρόοδο, ενάντια στον ιμπεριαλισμό» και θα συμμετέχουν 26 Οργανώσεις από την Ασία και άλλες περιοχές του κόσμου.

Στις 20-21 Φλεβάρη θα συνέλθει η Γραμματεία του ΠΣΕ στο Κατμαντού, με σημαντικά θέματα, όπως το φετινό προγραμματισμό της δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ (πηγαίνοντας προς τη Σύνοδο Κορυφής της Πορτογαλίας το Νοέμβρη 2010), την πάλη για κατάργηση των πυρηνικών (μπροστά στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τη Συνθήκη Μη Διάδοσης - ΝΡΤ, το Μάη, στη Νέα Υόρκη ), αλλά και μια τοποθέτηση - παρέμβαση του ΠΣΕ για τις κλιματικές αλλαγές και τη σχέση με την πάλη για την ειρήνη.

Στο Νεπάλ θα μεταβεί από την Ελλάδα ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ, ο οποίος θα παρουσιάσει εκ μέρους του ΠΣΕ εισήγηση στη διάσκεψη με θέμα: «Οι ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι στρατιωτικές βάσεις και η απειλή για την ειρήνη και κυριαρχία των λαών». Στο Νεπάλ θα μεταβεί επίσης και η πρόεδρος του ΠΣΕ, Socorro Gomes.

Την έναρξη της Πανασιατικής Διάσκεψης θα κηρύξει ο πρωθυπουργός του Νεπάλ, Madhav Kumar Nepal και θα χαιρετίσουν όλα τα πολιτικά κόμματα της Συντακτικής Συνέλευσης. Το Νεπάλ βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια σε μεταβατική φάση εγκαθίδρυσης νέου πολιτεύματος, μετά την πτώση της μοναρχίας και έναν αιματηρό εμφύλιο 10 χρόνων. Το Μάη πρόκειται να ολοκληρωθεί το νέο Σύνταγμα της Λαοκρατικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας του Νεπάλ.

ΜΑΣ
Παναθηναϊκή συνάντηση για την απεργία

Παναθηναϊκή σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας, στις 24 Φλεβάρη, πραγματοποιούν σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

Η Αλέκα Παπαρήγα στο «MEGA»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA», σήμερα Τετάρτη 17 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ.

ΑΘΗΝΑ
Ολοι σήμερα στη σύσκεψη

Στις 7 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τη σημερινή σύσκεψη, που διοργανώνει, στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), το ΠΑΜΕ για την «προετοιμασία των ταξικών συνδικάτων για την οργάνωση και επιτυχία της πανεργατικής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι».

Ακόμα:

  • Σύσκεψη για την απεργία πραγματοποιείται σήμερα και στην Καλαμάτα, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας), με πρωτοβουλία της Γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ.
  • Αύριο, πλατιά σύσκεψη, σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Φλεβάρη, διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του ΕΚΘ.
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Με την Αθλητική Ομοσπονδία ΑμΕΑ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, την Πέμπτη 18 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ