ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΟΓΕ
Μέρα λαϊκού ξεσηκωμού η 8η Μάρτη

Τιμούν την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας με κοινό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως

Η πλατιά κινητοποίηση των εργαζόμενων γυναικών αποτελεί όρο για την ανασύνταξη του κινήματος (φωτ. από κινητοποίηση των εργαζομένων με stage)
Η πλατιά κινητοποίηση των εργαζόμενων γυναικών αποτελεί όρο για την ανασύνταξη του κινήματος (φωτ. από κινητοποίηση των εργαζομένων με stage)
Κοινό συλλαλητήριο, ενάντια στη σφοδρή επίθεση που δέχονται οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων διοργανώνουν στις 8 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας καλούν τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μετανάστες, τους συνταξιούχους, συνολικά τις λαϊκές οικογένειες να αξιοποιήσουν τα διδάγματα της 8ης Μάρτη, εντείνοντας την πάλη ενάντια στην ανάπτυξη που υπηρετώντας το κεφάλαιο εντείνει την ανισοτιμία των δύο φύλων.

Η κοινή πρωτοβουλία ΠΑΜΕ - ΟΓΕ αναδεικνύει ταυτόχρονα την ανάγκη να δυναμώσει ο αγωνιστικός συντονισμός του ταξικού συνδικαλιστικού και του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος για την ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων των γυναικών, αλλά και την εξειδίκευση που απαιτείται για την κινητοποίηση πλατιών γυναικείων μαζών, κόντρα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που στοχευμένα καλλιεργούν τα επιτελεία του κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που χτυπιέται ο κοινωνικός ρόλος της μητρότητας, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έχουν φτάσει στα ύψη, ενώ είναι πραγματικότητα και η εξίσωσή τους ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να προτάξουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να προτάξουν σύγχρονα αιτήματα που είναι σήμερα ώριμα και αναγκαία να ικανοποιηθούν, επειδή υπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνικής προόδου και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη. Να βάλουν φρένο στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτή είναι η πραγματική τιμή στις χιλιάδες πρωτοπόρες γυναίκες που «έπεσαν» για τα δικαιώματα της τάξης τους, για όλα όσα τους ανήκουν.

Το κοινό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ έχει ως εξής:

«Εργαζόμενες Ελληνίδες και μετανάστριες, άνεργες, νέες. Εργαζόμενοι, νέοι.

1910 - 2010: 100 χρόνια από την καθιέρωση της Διεθνούς μέρας της Γυναίκας. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με μεγάλο συλλαλητήριο στο Πεδίο του Αρεως Δευτέρα 8 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα. Στις 8 του Μάρτη 2010, μέρα αγώνα για την ισοτιμία της γυναίκας, μέρα λαϊκού ξεσηκωμού για να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή θύελλα. Ελάτε μαζί μας να διαδηλώσουμε μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας):

  • Κάτω τα χέρια από το 14ο μισθό.
  • Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Κάτω οι φόροι.
  • Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.
  • Αντρες και γυναίκες, νέοι και νέες σε νέους αγώνες για να υπερασπιστούμε τη ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Πρώτες εμείς οι γυναίκες, οι νέες, οι μητέρες που είμαστε τα πιο μεγάλα θύματα της άγριας επίθεσης κατά του λαού που εξαπολύει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., πρώτες εμείς πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα και να απαντήσουμε:

Δε θα επιτρέψουμε να φέρουν για εμάς και τα παιδιά μας μαύρες μέρες για να προστατευθούν τα κέρδη και να γίνει πιο ισχυρή η πλουτοκρατία.

Ολες, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους στον αγώνα, για να αποτρέψουμε το ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και τον ενταφιασμό της πενταετίας υπέρ των γυναικών. Τη δραστική μείωση των μισθών, του 14ου και 13ουμισθού, την κατάργηση ακόμα και του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων. Να μην επιτρέψουμε να μας πνίξουν από τους φόρους, τη νέα αύξηση του ΦΠΑ και των καυσίμων που θα κάνουν πανάκριβα τα ήδη ακριβά προϊόντα που χρειαζόμαστε εμείς και η οικογένειά μας.

Ολοι μαζί. Για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Τώρα μαχητικά στο δρόμο του αποφασιστικού αγώνα. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, αυτός είναι πατριωτισμός και μονόδρομος για όλο το λαό».

ΦΛΩΡΙΝΑ
Εκδήλωση για το ΔΣΕ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 28 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τον ομαδικό τάφο όπου θάφτηκαν, νεκροί και ζωντανοί, περισσότεροι από 800 μαχητές του ΔΣΕ που πήραν μέρος στη μάχη της Φλώρινας, το Φλεβάρη του 1949. Στο χώρο όπου το ΚΚΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην ανέγερση μνημείου αντάξιου του αγώνα και της θυσίας των σταυραετών του ΔΣΕ, των μαχητών που πήραν μέρος στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης του λαού μας και θυσιάστηκαν στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, στην πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας.

Στην Αριδαία

«Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας: Εμπνέει και διδάσκει στην αναμέτρηση με τον ιμπεριαλισμό», είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, την Κυριακή 28 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ.

Η Αλ. Παπαρήγα στη «ΝΕΤ»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση στη ΝΕΤ» και τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Ρίτσα Μπιζόγλη την Πέμπτη 25 Φλεβάρη και ώρα 8 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ