ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πανεξόρμηση για την αυριανή απεργία

Από έξι διαφορετικά σημεία σε όλη την Αθήνα ξεκίνησαν το Σάββατο μαζικές πορείες ενημέρωσης του λαού για το Ασφαλιστικό και την απόκρουση της θύελλας

Στο Περιστέρι
Στο Περιστέρι
«Ξεσηκωμός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα για τα κέρδη θα σε ματώσουν πάλι»! Με αυτό το σύνθημα να κυριαρχεί, εκατοντάδες μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο σε μια συντονισμένη κινητοποίηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του Κόμματος για την προπαγάνδιση της αυριανής απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 12 μ., στην Ομόνοια.

Με σημεία εκκίνησης την πλατεία Ομόνοιας, το Μετρό του Αγίου Αντωνίου, στο Περιστέρι, το σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πευκάκια, την πλατεία της Νέας Σμύρνης, το ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ», στα Ιλίσια και το Μετρό της Δάφνης, οι συγκεντρώσεις, που διοργάνωσαν οι κλαδικές και εδαφικές Αχτίδες της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Κνίτικες Οργανώσεις της Αθήνας, της Σπουδάζουσας και των ΤΕΙ, εξελίχθηκαν με μαζικές πορείες στις συνοικίες και στο κέντρο της πόλης. Κεντρικό υλικό ήταν η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης του Κόμματος για το Ασφαλιστικό και το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην αυριανή απεργία.

Από την Ομόνοια, όπου ήταν το πιο μαζικό ραντεβού, εργαζόμενοι και νεολαίοι, κρατώντας κόκκινες σημαίες και ένα πανό στην κεφαλή της πορείας, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συγκέντρωση στη Δάφνη συμμετείχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και στον Αγ. Αντώνη ο Ν. Παπακωνσταντίνου.

Στη Νέα Ιωνία
Στη Νέα Ιωνία
Το αυτοκίνητο με τη μικροφωνική που προπορευόταν καλούσε τον εργαζόμενο λαό να ξεσηκωθεί, να αποκρούσει τα αντεργατικά μέτρα και να φτιάξει το δικό του μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία: «Παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα! Για να μην καταδικάσουν εμάς και τα παιδιά μας στην εξαθλίωση, για να μη δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα για ψίχουλα».

Πατριωτισμός για μας το δίκιο του λαού!

Το πανό στην κεφαλή της πορείας έδινε το «στίγμα»: «ΠΑΣΟΚ - ΝΔ: Χθες σου ζητούσαν θυσίες, σήμερα τα θέλουν όλα. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία». Νεολαίοι μοίρασαν ανακοινώσεις στους περαστικούς, στα καταστήματα, στη Βαρβάκειο αγορά. Δεκάδες μικρά πηγαδάκια άνοιξαν σε όλη τη διάρκεια της μαζικής πορείας. «Εργάτη, σε θέλουν ακόμα πιο φθηνό γι' αυτό ξεθεμελιώνουν το Ασφαλιστικό», ακουγόταν το σύνθημα από την πορεία.

Οι δρόμοι απ' όπου πέρασαν οι διαδηλωτές γέμισαν με «τρικάκια» για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Ιδιαίτερη αίσθηση στους περαστικούς προκαλεί το σύνθημα «Πατριωτισμός για μας το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού», ενώ πολλοί κοντοστέκονται για να ακούσουν το κάλεσμα του ΚΚΕ: «Τα χρέη και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησε ο λαός, αλλά η ξέφρενη κερδοφορία από τη δική σου ληστεία. Γι' αυτούς δανείστηκαν, γι' αυτούς δανείζονται. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, σου λέει και πάλι την αλήθεια. Πάρε πίσω την ψήφο σου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας στις αγωνιστικές διεκδικήσεις για τα σύγχρονα δικαιώματά μας».


Το κάλεσμα σε ξεσηκωμό και οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έφτασαν χέρι με χέρι σε χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου
Το κάλεσμα σε ξεσηκωμό και οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έφτασαν χέρι με χέρι σε χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου

Από τη συγκέντρωση και πορεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ στην Ομόνοια
Από τη συγκέντρωση και πορεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ στην Ομόνοια

Στον Πειραιά

Εξόρμηση στα μαγαζιά και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο και οι Οργανώσεις του Εργατικού και της Α' Πειραιά της ΚΝΕ. Μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό και την προκήρυξη του ΠΑΜΕ για την απεργία, κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους σε ξεσηκωμό, για να βρουν ισχυρή αντίσταση τα προωθούμενα ταξικά μέτρα, να ακυρωθούν από τον ενιαίο επιθετικό αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τα χειρότερα που βλέπουν να έρχονται και τόνιζαν πως «δεν πάει άλλο». Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο πρώτο λιμάνι θα γίνει στις 11 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να προλάβουμε και να παρεμποδίσουμε τα μέτρα

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση της ΚΟΑ στην Ομόνοια, το περασμένο Σάββατο

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της από τη συγκέντρωση της ΚΟΑ στην Ομόνοια το περασμένο Σάββατο, υπογράμμισε:

«Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει να προλάβουμε και να παρεμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα πριν η κυβέρνηση τα φέρει στη Βουλή. Δεν θα πάρουν μόνο το 14ο μισθό. Θα πάρουν δυο και τρεις μισθούς. Μόνο και μόνο γιατί θα αυξήσουν τον ΦΠΑ, γιατί θα ανεβάσουν τα καύσιμα. Αυτό θα σηματοδοτήσει γενικότερο φούντωμα της ακρίβειας. Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι παίρνουν τα μέτρα για να καλύψει τα ελλείμματα και τα χρέη. Στην πραγματικότητα, ένα πολύ μικρό μέρος θα καλυφθεί. Πάει να πετύχει έναν και μοναδικό στόχο, να εξασφαλίσει την πλήρη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, την ανάκαμψη πάνω στις πλάτες των εργαζομένων που δεν είναι απλώς θύμα. Αυτή τη φορά οι συνέπειες θα ένα τραγικές και μακροπρόθεσμες».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιτυχία της εξεταστικής για την οικονομία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

«Το σύστημα στο οποίο ζούμε βασίζεται πάντα σε μια στρεβλή, αλλοιωμένη και πλάνα στατιστική. Για παράδειγμα, η ΕΕ στη στατιστική της περιλαμβάνει ως εργαζόμενους αυτούς που δουλεύουν ένα μήνα και 15 μέρες το χρόνο. Αλλά γενικότερα το σύστημα, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται, κάνει τη λεγόμενη "δημιουργική λογιστική". Πότε για να μπει μια χώρα στην ΟΝΕ, πότε για να ζητηθεί να πάρει μέτρα. Η στατιστική της ΕΕ είναι και αντιεπιστημονική και ψεύτικη και φιλομονοπωλιακή».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τα προβλήματα στην εικόνα της χώρας που θα προκληθεί από τη συζήτηση για τα στατιστικά στοιχεία, επισήμανε:

«Με τη συζήτηση γύρω από τα στατιστικά στοιχεία θα επιχειρήσουν να αποπροσανατολίσουν το λαό. Αν περάσει ο αποπροσανατολισμός θα είναι πρόβλημα. Ας μη φοβούνται οι διάφοροι ότι θα σπάσει η συναίνεση. Η συναίνεσή τους έχει βαθιά ρίζα, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας».

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, υπογράμμισε:

«Ελπίζω να θυμούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ ότι εδώ και δέκα χρόνια τους προειδοποιούσαμε ότι θα αρθεί η μονιμότητα και θα καταργηθεί ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης. Αυτό το έχουμε πει και για τον ιδιωτικό τομέα. Προς τα εκεί οδεύουμε. Γι' αυτό χρειάζεται σήμερα παλλαϊκός ξεσηκωμός. Ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, υπαλλήλων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων. Και πάνω απ' όλα αποβολή του φόβου περί πτώχευσης της Ελλάδας και όλων αυτών που επικαλείται η κυβέρνηση. Η πλουτοκρατία να πτωχεύσει, ο λαός δεν πρέπει να ριχτεί σε αυτήν τη δραματική κατάσταση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ