ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Μάρτη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής για τον Νίκο Μπελογιάννη

Την Τετάρτη 31 του Μάρτη, στο Πάρκο Γουδή, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εκδήλωση προς τιμήν του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που εκτελέστηκε μαζί με τους συντρόφους του στο Γουδή από την αστική τάξη, με κυβέρνηση Ν. Πλαστήρα, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 31 του Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Πάρκο Γουδή (πρώην στρατόπεδο Γουδή). Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου, έκθεση φωτογραφίας και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Προσυγκεντρώσεις για την εκδήλωση έχουν προγραμματίσει οι Οργανώσεις της ΚΟΑ στις 5.30 μ.μ. στα εξής σημεία: Πλατεία Γαρδένιας, Ζωγράφου (Οργανώσεις Ανατολικών συνοικιών), Σταθμός Μετρό «Κατεχάκη» (Οργανώσεις Βόρειων, Βορειοδυτικών, Βορειοανατολικών συνοικιών, Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ), Σταθμός Μετρό «Αμπελόκηποι» (Κλαδικές Οργανώσεις και Α' Αθήνας), Σταθμός Μετρό «Πανόρμου» (Οργανώσεις Νότιων, Νοτιοανατολικών, Νοτιοδυτικών και Δυτικών συνοικιών).

Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ συμμετέχει στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, τους νέους και τις νέες, με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, αλλά και με την αταλάντευτη ταξική τους δράση να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση νέων μαζικών ταξικών αγώνων ενάντια στην πολιτική - ιδεολογική - οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων.

«Με το ΚΚΕ στην οργάνωση του αγώνα για την κοινωνική συμμαχία, για μια λαϊκή εξουσία και οικονομία που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Μόνο το ΚΚΕ βγάζει Μπελογιάννηδες σε κάθε εποχή και με οποιεσδήποτε συνθήκες», σημειώνεται στο κάλεσμα. Η προσυγκέντρωση της ΚΟΠ έχει οριστεί στις 5.30 μ.μ. στη στάση «Κατεχάκη» του Μετρό.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ συμμετέχει επίσης στην εκδήλωση τιμής και δόξας για τον κομμουνιστή Ν. Μπελογιάννη. Καλεί «όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, τους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες, τους απογόνους και φίλους, να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση, για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη δικαίωση των ιδανικών και οραμάτων των ηρώων - αγωνιστών μας που θυσίασαν τη ζωή τους για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, ελεύθερη, σοσιαλιστική».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλατιά συζήτηση με το λαό

Συγκεντρώσεις και περιοδείες για την οικονομική κρίση και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το Κόμμα

Με συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά, με περιοδείες σε τόπους δουλειάς, μόρφωσης και εργατογειτονιές, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ συζητούν με τους εργαζόμενους και το λαό τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, τη στρατηγική που επιβάλλει τα αντιλαϊκά μέτρα, την ανάγκη να ενταθούν οι ταξικοί αγώνες.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω συγκεντρώσεις Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ:

-- Σήμερα, Κυριακή 30 του Μάρτη:

  • Συγκέντρωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ διοργανώνεται στο Λουτράκι, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 11 π.μ., με ομιλήτρια την Ειρήνη Ακαρέπη, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ διοργανώνεται στους Αγ. Θεοδώρους, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 6 μ.μ., με ομιλήτρια την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

-- Αύριο Δευτέρα 29 του Μάρτη:

  • Συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» διοργανώνουν οι ΚΟ Ηλιούπολης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Φλέμινγκ (πλ. Ηρώων, Λεωφόρος Ειρήνης), με ομιλητή τον Πέτρο Αλέπη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, διοργανώνεται στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο στην Αμφισσα, με ομιλητή τον Γ. Ιωσηφίδη, Γραμματέα της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 30 Μάρτη:

  • Συγκέντρωση εργαζομένων διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Τεχνικών Εταιρειών του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλ. Κάνιγγος), με ομιλητή τον Κώστα Ζιώγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Περιοδείες - συζητήσεις
  • Τη Δευτέρα 29 του Μάρτη, στις 9.30 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αντώνη Σκυλλάκο, βουλευτή του Κόμματος, θα επισκεφτεί το νοσοκομείο της Καρδίτσας.
  • Τη Δευτέρα 29 του Μάρτη, στη 1 μ.μ., στο «Πράκτικερ» στον Ταύρο, ο Τάσος Κεσόπουλος.
  • Την Τρίτη 30 του Μάρτη, στη 1 μ.μ., στο «Πράκτικερ» στο Ελληνικό, ο Σπύρος Μπότσης.
Πατριδογνωμόνιο
Ατελής ειλεός

Και να 'μαι μεσούσης της κρίσης τους ταβλιασμένη στο νοσοκομείο με ατελή ειλεό αποτέλεσμα παλιών επιτυχών μικροχειρουργικών επεμβάσεων που στο μήκος μιας ζωής μ' άφησαν μια κοιλιά γεμάτη άχρηστες συμφύσεις όπως λένε οι γιατροί. Πόνεσα - ξεπόνεσα, θαύμασα την πρόοδο της επιστήμης (χειρουργική με ρομποτική που καταλήγει να σε σώζει με δυο ραματάκια, δεν είναι δα και μικρό πράγμα) κι επομένως έχω αναγκαστικά στραμμένη την προσοχή μου μεροδούλι μεροφάι, ξαπλωμένη να θεώμαι το θαύμα της αρχαγγέλου Μέρκελ που φέρνει τον κρίνο του ΔΝΤ στη στέρφα χώρα μου. Εγώ κοιλοπονάω, η Ελλάδα γονιμοποιείται κι ύστερα βγαίνει ένα τέρας που δεν το καταλαβαίνω με την κοινή μου λογική ως τη μοιραία στιγμή: πετυχαίνω σε συνέντευξη Τύπου τον ΓΑΠ να απαντά αγγλιστί σε Κινέζα δημοσιογράφο αμερικάνικου ραδιοσταθμού, που τον ρωτάει με το χαμόγελο της «Τζοκόντα», «τόσα ταξίδια κάνατε, ως και στην Αμερική πήγατε, κατά Ασία μεριά και στην Κίνα μας δε θα 'ρθείτε να ζητήσετε βοήθεια και λεφτά;» ξεράθηκα. Η πρώτη μου επιθυμία είναι να ξανασυναντηθώ αμέσως με το ρομποτικό λαπαροσκόπο παρά με μια Κινέζα εξ ΗΠΑ που τώρα πια θέλει να μου δανείσει μέχρι και τα νοσήλια.

Υστερα σοβάρεψαν οι ειδήσεις και μου έδειξαν σε ποια χώρα ζω, παλεύω και περιστασιακώς νοσώ. Το χρηματιστήριο πανηγύριζε με απίστευτο θόρυβο την κατακόρυφη άνοδο των κερδών του και με ξεκούφαινε περισσότερο από τη δικαιολογημένα γουργουρίζουσα άδεια μου κοιλιά. Οι τραπεζίτες της χώρας μου ξύπνησαν πλούσιοι, ασφαλείς έχοντας ξεφύγει από το κόκκινο μιας πτώχευσης που αφορούσε, αφορά και θα αφορά τον καθένα και την καθεμιά μας, υγιή ή άρρωστο, εργαζόμενο ή άνεργο, φτωχό ή θεόφτωχο, εντέλει γεννημένο ή αγέννητο για πολλά ΔΝΤ χρόνια. Αυτός ο ατελής ειλεός, δηλαδή η βολικότερη για το κεφάλαιο κρίση από συστάσεως ελληνικού και ευρωελληνικού κράτους, ήταν τελικά αυτό που είπε το ΚΚΕ στη Βουλή, μία χρυσή ευκαιρία για να εφαρμοστεί η διαστροφικότερη αντιλαϊκή αντεργατική κυριολεκτικά νομιμοφανής κτηνωδία μιας δράκας ψηφισμένων αχρείων εναντίον όλων μας.

Λένε πως ο άνθρωπος φαίνεται στην αρρώστια του, στο μεθύσι και στο χαρτοπαίγνιο. Ομως εκείνοι οι παλιότεροι σαν τον ιατρό Ιπποκράτη, οι ρημάδες οι αρχαίοι διανοητές πρόγονοι και εκμαυλισμένων σημερινών βαρβάρων ίσως και να θέλουν πλέον συστηματική μετάφραση.

Επέμεναν. Αρχή άνδρα δείκνυσι. Δηλαδή, η εξουσία δείχνει ποιος πραγματικά είσαι. Κι ο Ιπποκράτης έλεγε πως καμιά θεραπεία δεν μπορεί να προξενεί μεγαλύτερη βλάβη απ' την ίδια την αρρώστια. Δυστυχώς, κατάλαβα ταβλιασμένη όπως φαντάζομαι κι οποιοσδήποτε σκεπτόμενος, πονεμένος ή μη ότι οι πολλοί θα φτωχύνουμε, θ' απελπιστούμε θα κακογεράσουμε, θα καταθλιβούμε ως θεραπεία για τους ελάχιστους που με τον κρίνο του ΔΝΤ θα ξαναπλουτίσουν κι εκεί που πήγα να κάνω εμετό, κυρίως για τη λέξη της άθλιας δημοσιογραφίας που εκστομιζόταν ολημερίς, «δώρο Τρισέ προς την Ελλάδα», έγινα σχεδόν αμέσως καλά. Θυμήθηκα τη λέξη ατελής. Δε θα τα καταφέρουν. Δε θα μας φάνε τα σωθικά. Καταλαβαίνουμε και θα τους πνίξουμε. Η εντελέχεια της θεραπείας δεν μπορεί και δε θα είναι ατελής.


Λιάνα ΚΑΝΕΛΛΗ

Σήμερα η συγκέντρωση στον Πειραιά

Με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που πραγματοποιούν η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, σήμερα Κυριακή 28 Μάρτη, στις 11.30 το πρωί. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ» (απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ