ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
Σελ. /32

...στο βίζ(μ)α

Οχι άλλο «πατριωτισμό», φτάνει!

«(...) μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ιδανικά για τις χώρες μας, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο επιδιώκουμε την ευημερία και την ειρήνη ανά τον κόσμο»!

*

Με αυτές τις λέξεις ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου υπό το βλέμμα της Κλίντον μετά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.

***

«Κοινές αξίες και ιδανικά»...

*

Αλλά ποιο ακριβώς «ιδανικό» να «μοιραστούμε» με τις ΗΠΑ;

Μήπως το «ιδανικό» των 37 εκατομμυρίων πεινασμένων του αμερικανικού λαού που κάθονται καθημερινά στην ουρά για το συσσίτιο;

Μήπως την «κοινή αξία» των 14 εκατομμυρίων παιδιών που λιμοκτονούν στη «χώρα της αφθονίας» για ένα πιάτο φαΐ;

Μήπως να «μοιραστούμε» σαν «κοινή αξία» το μοντέλο της Goldman Sachs, η οποία φιγουράρισε πρώτη στη λίστα των χρηματοδοτών του Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία;

Να «μοιραστούμε» το «ιδανικό» της αύξησης από τα 17 δισ. το 2008, στα 22 δισ. δολάρια το 2009, των «μπόνους» που εν μέσω κρίσης εισέπραξαν τα «γκόλντεν μπόις» της Γουόλ Στριτ και που υποτίθεται ότι θα «πατάσσονταν» από τον Ομπάμα, ή μήπως να «μοιραστούμε» το «ιδανικό» των εκατοντάδων χιλιάδων απολυμένων Αμερικανών εργαζόμενων, των χιλιάδων και χιλιάδων κατεστραμμένων από τη «φούσκα»;

***

«(...) επιδιώκουμε την ευημερία και την ειρήνη ανά τον κόσμο»...

*

Πώς ακριβώς και πού συγκεκριμένα;

Στο Αφγανιστάν των αμέτρητων δολοφονημένων άμαχων και των επιπλέον 40.000 πεζοναυτών;

Στο Ιράκ και στη μαρτυρική Φαλούτζα, που οι γιατροί παρακαλούν τις γυναίκες να σταματήσουν να μένουν έγκυες, για να πάψουν οι γεννήσεις παραμορφωμένων παιδιών;

Στη Γιουγκοσλαβία του απεμπλουτισμένου ουρανίου, των «έξυπνων» βομβών και των παράπλευρων «λαθών»;

Στην κατεχόμενη Κύπρο, στα «αμφισβητούμενα» Ιμια, στα «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο κατόπιν υπόδειξης του συζύγου Κλίντον και της Ολμπράιτ;

***

Το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ έγινε - λένε τα γνωστά φερέφωνα - στο πλαίσιο της «πατριωτικής» πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά είναι πρόδηλο:

Οταν ο «πατριωτισμός» έχει για αξεσουάρ του το κόψιμο του μισθού του Ελληνα εργάτη, δεν μπορεί παρά να έχει για σημαία του το «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ».


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Πάγκαλος, ο «καταλληλότερος»...

Περίπου σαν «κοινωνικά αποβράσματα» παρουσίασε τους απολυμένους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» ο Πάγκαλος στο «Mega», έχοντας την αμέριστη αβάντα από την πλειοψηφία των τηλεοπτικών του «συνδαιτημόνων», και πρωτίστως των - αντικειμενικών - δημοσιογράφων της παρέας (σ.σ.: τα συνηθίζουν αυτά οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι...).

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει δώσει ούτε μισό ευρώ αποζημίωση στους - εδώ και μήνες - 4.000 απολυμένους και άνεργους ανθρώπους, που έβαλε πλάτη για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής» και που τώρα καμώνεται τον «ενοχλημένο» από την σύμπραξη Βγενόπουλου - «Aegean», είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για τέτοιες «δουλειές».

Απόδειξη τα ίδια του τα λόγια:

*

«Του είπα του Ανδρέα Παπανδρέου (σ.σ.: το 1994) ότι αυτή η εταιρεία δεν είχε καμία ελπίδα. Πρέπει να δοθεί σε έναν ιδιώτη και αυτός να απολύσει όλους τους υπαλλήλους και αργότερα ίσως να προσλάβει μερικούς (...) Αυτοί είναι που καταστρέφουν την εταιρεία! (...) Λοιπόν, δεν πρόκειται ποτέ αυτή η εταιρεία να ορθοποδήσει εάν δεν πωληθεί σε ιδιώτη ο οποίος να έχει πλήρη ελευθερία σε σχέση με το προσωπικό της. Χρειάζεται ριζική λύση. Αυτή είναι η άποψή μου...».

*

Αυτή η άποψη (ενδεικτική του πώς πολιτεύτηκε το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της «Ολυμπιακής») είναι του διατελέσαντα και στη θέση υπουργού Μεταφορών, του Θόδωρου Πάγκαλου. Την είχε ομολογήσει σε χρόνο ανύποπτο (συνέντευξη στην «Απογευματινή», 5/6/2000).

Τα πράγματα έγιναν, τελικά, όπως τα ήθελαν και τα μεθόδευαν ο Πάγκαλος και το ΠΑΣΟΚ, ήδη από το 1994.

Και τώρα που ικανοποιήθηκε η πολιτική τους, τώρα που μαζί με τη ΝΔ πέτυχαν η «Ολυμπιακή»

«να δοθεί σε έναν ιδιώτη και αυτός να απολύσει όλους τους υπαλλήλους»

έχουν και τη «λεβεντιά» να βρίζουν και να συκοφαντούν τα θύματά τους!

«Αντίπαλον δέος»!

Για χρόνια πουλούσαν το ίδιο παραμύθι:

«Η ΕΕ αντίπαλο δέος των ΗΠΑ»!

«Η ΕΕ το ειρηνικό αντίβαρο των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις»!

Ηταν βέβαια η ΕΕ που έδωσε το έδαφός της, τη βάση του Αβιάνο στην Ιταλία, τις γερμανικές βάσεις των Αβακς, τη Σούδα - φυσικά - στην Ελλάδα, για να κάνουν οι ΗΠΑ τη δουλειά τους σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ. Ηταν η ΕΕ, επί της πορτογαλικής νήσου των Αζορών και με αμφιτρύωνα τον Μπαρόζο, που επισημοποίησε την «πρόθυμη ενσώματωσή της» στην αμερικανική «σταυροφορία» στην Ευρασία. Ηταν το ευρωπαϊκό έδαφος κρατών - μελών της ΕΕ που έγιναν οι μυστικές φυλακές για τους απαχθέντες από τη CIA.

*

Από τους ίδιους σεσημασμένους της εξαπάτησης, τώρα μαθαίνουμε ότι στο εκκολαπτόμενο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο βλέπουν ένα «Ευρωταμείο απέναντι στο ΔΝΤ»!

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται. Ούτε πρωτότυποι δεν μπορούν να είναι πια στην αυτογελοιοποίησή τους.

Του Αντρέα Πετρουλάκη (από την «Καθημερινή»)
Του Αντρέα Πετρουλάκη (από την «Καθημερινή»)
Αυτά σε ό,τι αφορά στη συνάντηση του Παπανδρέου με την Μέρκελ.

Οσο για τη συνάντηση με τον Ομπάμα, οι Αμερικανοί, πιο πρακτικοί και πιο «ευρύχωροι» καθώς είναι, θέλουν το Αιγαίο ολόκληρο.

Σιγά τώρα που θα κάτσουν να ασχολούνται αυτοί με τα νησιά κομμάτι - κομμάτι...

1876 Στη Βοστόνη λειτουργεί για πρώτη φορά το τηλέφωνο. Μια ανακάλυψη του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ.

1898 H Ελληνική Βουλή ψηφίζει το νόμο που θέτει τη χώρα υπό το καθεστώς του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (ΔΟΕ).

1905 Ξεσπά στην Κρήτη, στο Θέρισο, η επανάσταση.

1942 Πεθαίνει ο ποιητής και μεγάλος δημοτικιστής Γιάννης Γρυπάρης.

1944 Στην τότε Ελεύθερη Ελλάδα συντελείται ένα γεγονός τεράστιας ιστορικής σημασίας: Στη Βίνιανη της Ευρυτανίας γεννιέται μια νέα λαϊκή εξουσία και συγκροτείται η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ). Στο διάγγελμά της προς τον ελληνικό λαό, τονιζόταν: «Αφότου η επαναστατική δράση του ελληνικού λαού, βαδίζοντας από νίκη σε νίκη, έφερε στην απελευθέρωση ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής γης και στη δημιουργία πολυάριθμου λαϊκού στρατού, πρόβαλε φανερά η ανάγκη ενός υπεύθυνου πολιτικού οργάνου στην Ελεύθερη Ελλάδα, που να συμβολίζει την εθνική ενότητα, να συντονίζει τον αγώνα κατά των Γερμανών και των Βουλγάρων και να κατευθύνει τα διοικητικά όργανα που είχαν αυθόρμητα δημιουργηθεί».

1945 Εκατοντάδες αμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν ανελέητα το Τόκιο. Εχασαν τη ζωή τους πάνω από 100.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία άμαχοι.

1946 Εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι πραγματοποιούν μεγαλειώδη συγκέντρωση και διαδηλώνουν για ελεύθερες εκλογές, δημοκρατία και ανεξαρτησία.

1956 Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται μεγάλες σε όγκο και μαχητικές διαδηλώσεις για το Κυπριακό.

1975 Συνέρχεται για πρώτη φορά η Σύνοδος Κορυφής της ΕΟΚ, της κατοπινής ΕΕ.

«Καταπολεμάμε την αθέμιτη κερδοσκοπία», δήλωσε σε προχτεσινή του τηλεοπτική του εμφάνιση ο κ. Δρούτσας. Προφανώς, με τη ...θεμιτή κερδοσκοπία, δεν έχουν κανένα πρόβλημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ