ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Μάρτη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι θυσίες του αγώνα είναι μικρότερες από τα δεινά της υποταγής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την 25η Μάρτη

Ο πατριωτισμός σήμερα ταυτίζεται με την επιλογή του δρόμου της αντίστασης και της αντεπίθεσης στα κελεύσματα της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της
Ο πατριωτισμός σήμερα ταυτίζεται με την επιλογή του δρόμου της αντίστασης και της αντεπίθεσης στα κελεύσματα της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της
Σε ανακοίνωση για την 25η Μάρτη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«

Το πατριωτικό λαϊκό καθήκον σήμερα για το λαό είναι να μη δεχτεί να θυσιαστούν οι τελευταίες κατακτήσεις του, να τον καταδικάσουν στη φτώχεια η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα και τις επιλογές της πλουτοκρατίας.

Ο λαός δημιούργησε την Επανάσταση του 1821 όταν απέρριψε τη μοιρολατρία και εμπιστεύτηκε τη δύναμή του.

Η Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί στα πόδια της, έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί προς όφελος του λαού της. Εχει έμπειρη και ικανή εργατική τάξη και τις αναγκαίες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να αποδεσμευτεί από τις λυκοσυμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας, ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, και να μετατραπούν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε λαϊκή κοινωνική περιουσία. Αυτή η λύση, αυτός ο δρόμος ανάπτυξης είναι ώριμος και όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος για το λαό. Μπορεί να τον ανοίξει με μια ισχυρή αντιμονοπωλιακή συμμαχία.

Το μήνυμα της Επανάστασης του 1821, όπως και όλων των άλλων αγωνιστικών ανατάσεων, ήταν και παραμένει επίκαιρο: Οι θυσίες του αγώνα είναι μικρότερες από τα δεινά στα οποία οδηγεί ο δρόμος της υποταγής στις επιλογές των αντιδραστικών κυρίαρχων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αύριο το Διεθνές Σεμινάριο στις Βρυξέλλες

Διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος και βασική εισηγήτρια θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα

Μια από τις αφίσες που εξέδωσε το ΚΚΕ για τη φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
Μια από τις αφίσες που εξέδωσε το ΚΚΕ για τη φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
Διεθνές Σεμινάριο με θέμα: «Ο ρόλος των κομμουνιστών στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών», διοργανώνει το ΚΚΕ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 26 Μάρτη, με τη συμμετοχή 27 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων. Το σεμινάριο θα γίνει στο κτίριο Altiero Spinelli, αίθουσα AIG - 2, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος θα είναι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα μιλήσει ως βασική εισηγήτρια στο σεμινάριο, στις 9 π.μ. (ώρα Βρυξελλών).

Το σεμινάριο διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη Διεθνή Συνδιάσκεψη των Γυναικών, που καθιέρωσε, μετά από πρόταση της κομμουνίστριας επαναστάτριας Κλάρα Τσέτκιν, την 8η Μάρτη ως Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας. Οι εργασίες του σεμιναρίου θα αναδείξουν τη συμβολή του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, του σοσιαλισμού στην πάλη για τη γυναικεία χειραφέτηση. Θα αποτελέσει έτσι και μια απάντηση στις προσπάθειες των αστικών πολιτικών δυνάμεων να παραχαράξουν την Ιστορία, να ουδετεροποιήσουν και να προσεταιρισθούν τη Διεθνή Μέρα των Γυναικών.

Τα κόμματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι τα παρακάτω:

Κομμουνιστικό Κόμμα Αζερμπαϊτζάν, Εργατικό Κόμμα Βελγίου, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας, Τουντέχ (Ιράν), Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Κόμμα Κομμουνιστών της Κιργιζίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, ΑΚΕΛ Κύπρου, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας, Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Επαναστατικό Κόμμα Κομμουνιστών, Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Κόμμα Εργασίας Τουρκίας (ΕΜΕΠ), Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας).

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλούσια δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Συζήτηση με το λαό για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ

Με συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά, με περιοδείες σε τόπους δουλειάς, μόρφωσης και εργατογειτονιές, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ συζητούν με τους εργαζόμενους και το λαό τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, τη στρατηγική που επιβάλλει τα αντιλαϊκά μέτρα, την ανάγκη να ενταθούν οι ταξικοί αγώνες.

Σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο, προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω συγκεντρώσεις Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ:

-- Σήμερα, Πέμπτη 25 του Μάρτη

  • Συγκέντρωση εργαζομένων προγραμματίζεται στις 7 μ.μ. στη Δεσφίνα.

-- Αύριο, Παρασκευή 26 του Μάρτη

  • Συγκέντρωση με θέμα την οικονομική κρίση και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ διοργανώνεται στην Τρίπολη, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας (αίθουσα συνεδριάσεων), στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα.
  • Συγκέντρωση με θέμα την οικονομική κρίση και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ διοργανώνεται στην Αμαλιάδα, στην Αίθουσα Εμπορικού Συλλόγου στις 7 μ.μ. με ομιλητή τον Χρήστο Γιάνναρο, Γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.
  • Διοργανώνεται συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Στροφυλιάς, στις 7 μ.μ., με ομιλήτρια την Σοφία Ντούρου.

-- Το Σάββατο 27 του Μάρτη

  • Συγκέντρωση με θέμα την οικονομική κρίση και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ διοργανώνεται στη Σπάρτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα.
  • Συγκέντρωση με θέμα την οικονομική κρίση και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ διοργανώνεται στη Ζαχάρω, στην καφετέρια «ΙΟΝΙΟΝ Coffee» στον Κακόβατο, στις 7.30 μ.μ., με ομιλήτρια την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ διοργανώνει η ΝΕ Ζακύνθου στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου, με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Περιοδείες - συζητήσεις
  • Αύριο, Παρασκευή 26 του Μάρτη, στη 1 μ.μ., στο «Πράκτικερ» στο Αιγάλεω, η Σπυρέτα Παναγή.
  • Αύριο, Παρασκευή 26 του Μάρτη, στις 9.30 π.μ. στο Νοσοκομείο Αγρινίου και στο ΙΚΑ στις 12 μ., ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
  • Αύριο Παρασκευή, στις 6. 30μ.μ., αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου, θα περιοδεύσει στο Καβαλάρι και στον Αγιο Βασίλειο.
  • Τη Δευτέρα 29 του Μάρτη, στη 1 μ.μ., στο «Πράκτικερ» στον Ταύρο, ο Τάσος Κεσόπουλος.
  • Την Τρίτη 30 του Μάρτη, στη 1 μ.μ., στο «Πράκτικερ» στο Ελληνικό, ο Σπύρος Μπότσης.
Την Κυριακή στον Πειραιά

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, την ερχόμενη Κυριακή 28 Μάρτη, στις 11.30 το πρωί. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ» (απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά).

Συγκεντρώσεις στην Αττική

Συγκεντρώσεις, με θέμα την οικονομική κρίση, τις πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ διοργανώνει η Αχτίδα Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου και χωριών της Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ.

-- Παρασκευή 26 του Μάρτη: Στον Αυλώνα στο Πνευματικό Κέντρο, στις 6.30 μ.μ., με ομιλητή τον Νίκο Καλούτση, μέλος του ΝΓ Αττικής του ΚΚΕ.

-- Σάββατο 27 του Μάρτη: Στον Αγιο Στέφανο στο Πνευματικό Κέντρο, στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Κυριακή 28 του Μάρτη: Στον Ασπρόπυργο στο Πνευματικό Κέντρο, στις 11 π.μ., με ομιλητή στέλεχος του Κόμματος.

Δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα

Στο περιθώριο του Διεθνούς Σεμιναρίου στις Βρυξέλλες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα κάνει δηλώσεις για τις εξελίξεις, αύριο Παρασκευή, στις 4 μ.μ. (ώρα Βρυξελλών) στο κτίριο Altiero Spinelli, αίθουσα AIG - 2, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ