Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10636

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ
Κοινός αγώνας στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 8 Απρίλη

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ- ΠΑΣΕΒΕ, εργάτες, μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ δίνουν την Πέμπτη 8 του Απρίλη κοινή απάντηση κατά του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  17
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πρόταση κλιμάκωσης της πάλης με 48ωρη απεργία

Πρόταση προς όλες τις οργανώσεις της εργατικής τάξης να πάρουν απόφαση για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.


ΣΕΛ.  3

ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ μέσα σε όξυνση ανταγωνισμών

ΚΚΕ: Οι αντιθέσεις που αναπτύσσονται εντός της ΕΕ, αλλά και ανάμεσα στην ΕΕ και στο ΔΝΤ έχουν σχέση με την όξυνση των ανταγωνισμών των κεφαλαίων που εκπροσωπούν. Αυτούς υπηρετεί η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν, με τον πόλεμο που εξαπέλυσαν κατά του λαού

Χωρίς ανάσα συνεχίζεται και κλιμακώνεται η αντεργατική - αντιλαϊκή επέλαση κεφαλαίου και κυβέρνησης υπό το φως της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που αποτυπώνεται και στους περιβόητους δείκτες της αγοράς τους οποίους αξιοποιούν για το σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων. Οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες σε ΕΕ και ΗΠΑ μιλούν για την ανάγκη επέκτασης των αντιλαϊκών μέτρων ώστε να «επιτευχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα». Η κυβέρνηση, με «άλλοθι» την εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού, προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή νέων σαρωτικών ανατροπών, που έρχονται να ξεθεμελιώσουν το σύνολο των εργατικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων. Αλλωστε, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, με τη στρατηγική «ΕΕ 2020» και την επίσπευση αντεργατικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ξεθεμελιώνουν ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Επέβαλαν ελεύθερη διέλευση από διόδια σε όλη τη χώρα

Με κεντρικό σύνθημα «Ξεσηκωμός. Να μην πτωχεύσει ο λαός», μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν χτες το απόγευμα σε μια δυναμική και συντονισμένη κινητοποίηση σε 13 σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.

Για περισσότερες από δύο ώρες οι οδηγοί δεν πλήρωναν το χαράτσι των διοδίων που επιβάλλουν οι μεγαλοεργολάβοι με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


ΣΕΛ.  15

Σταύρωση λαού και Ανάσταση

Σταύρωση του λαού, θυσία στο κεφάλαιο οι ανάγκες του. Χτες γράφαμε ότι απόρρητη έκθεση του Χ. Αλμούνια στην Κομισιόν προβλέπει δραστική μείωση των μισθών με περικοπή των επιδομάτων και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η ανεργία καλπάζει. Απειλούν οι αστοί, προπαγανδίζοντας ότι κόμματα και κοινωνικοί φορείς που αντιδρούν και ορθώνουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, δεν κατανοούν ότι αν αποτύχει η κυβέρνηση Παπανδρέου, τα πράγματα δε θα εξελιχθούν ομαλά. Η αδυναμία τους να πείσουν για την αναγκαιότητα επιβολής μέτρων που τσακίζουν τη ζωή του λαού, για τα οποία, παρά την προπαγάνδα περί συναίνεσής του, η πραγματικότητα αποκαλύπτει λαϊκή εναντίωση σ' αυτήν, τους αναγκάζει να κραδαίνουν ψευτοδιλήμματα «υποταγή ή καταστροφή». Θέλουν το λαό στη γωνία, θέλουν να τσακίσουν τη δράση του. Η άποψη για θυσίες τώρα, ώστε αύριο να ωφεληθούν όλοι, είναι σε βάρος του. Η εξελισσόμενη σε βάρος του πραγματικότητα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα του άλλου δρόμου ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας. Ο λαός, κάνοντας πέρα τους φόβους, τις απειλές, να αντιτάξει την ανεξάντλητη, ακαταμάχητη δύναμή του στην επιδίωξη να τον σταυρώσουν, να βάλουν ταφόπλακα στην ελπίδα του. Τη ρεαλιστική ελπίδα που πατάει γερά στην κλιμάκωση των ταξικών αγώνων, για τη δική του «Ανάσταση».


O «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί αύριο Σάββατο 3 Απρίλη.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μείωση των κρατικών δαπανών για την Παιδεία

ΣΕΛ.  11
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Επαγρύπνηση, ετοιμότητα και λαϊκή αντεπίθεση

ΣΕΛ.  6
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες μοιράζει η κυβέρνηση

ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ