ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Ιούλη 2000
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΓΑΓΙΕΣ
Απ' τη Βωβούσα ως τη Λάιστα

Μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές που όμως περνά στα ψιλά της ειδησεογραφίας

Μια τεράστια καταστροφή, ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, συντελείται αυτές τις ημέρες στην κοιλάδα του Αωού λόγω των πυρκαγιών. Από ψηλά στο Περιβόλι μέχρι χαμηλά στο Δίστρατο και από εκεί απέναντι στο Λάιστα και ξανά απέναντι στη Βωβούσα όλα καίγονται. Τεράστιες δασικές εκτάσεις της σπάνιας φυσικής ομορφιάς κοιλάδας Βάλια Κάλντα και πληθυσμοί άγριων ζώων - όπως άγρια άλογα, αρκούδες και λύκοι - υφίστανται τα αποτελέσματα της συνειδητής αδιαφορίας της κυβέρνησης για να προστατέψει τον φυσικό πλούτο της χώρας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όλα τα πλάτη και μήκη της Ελλάδας, αφού καθημερινά εκδηλώνονται φωτιές και αυτό θα συνεχιστεί όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα κατά των μεγαλοκαταπατητών και των οικοπεδοφάγων.

Γρεβενά - Ιωάννινα

Πριν λίγες ημέρες οι φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή είχαν κατακάψει πάνω από 24.000 στρέμματα δάσους. Χτες εκδηλώθηκαν και πάλι πυρκαγιές στο χωριό Περιβόλι Γρεβενών και στη θέση Λάιστα Ιωαννίνων, δηλαδή κοντά στα σημεία που είχαν ξεσπάσει και οι προηγούμενες. Η φωτιά στο χωριό Περιβόλι κατευθυνόταν αρχικά βόρεια και στη συνέχεια δυτικά προς τη Λάιστα. Τελικά τα δύο μέτωπα ενώθηκαν στη θέση Λάιστα, προμηνύοντας ουσιαστικά την αύξηση του μεγέθους της καταστροφής.

Σέρρες

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χτες το απόγευμα η μεγάλη φωτιά που έκαιγε από την Πέμπτη στην περιοχή Καλόκαστρο του Στρυμονικού Σερρών. Μέχρι χτες το μεσημέρι έκαψε περισσότερα από 3.500 στρέμματα θαμνώδους δασικής έκτασης. Ολη η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας τέθηκε επί ποδός. Λίγο πριν το βράδυ, αναζωπυρώθηκε ένα από τα τέσσερα μέτωπα, χωρίς όμως τελικά να κινδυνέψουν κατοικημένες περιοχές ή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται διάσπαρτες στη γύρω έκταση.

Αγιά Λάρισας

Σε εξέλιξη βρισκόταν μεγάλη πυρκαγιά, μέχρι αργά χτες το βράδυ, στην επαρχία Αγιάς στο Νομό Λάρισας. Η φωτιά, που εκδηλώθηκε στην περιοχή Καστρί στις 5.30 το πρωί, γρήγορα επεκτάθηκε και στα σημεία Πρινιά και Ποταμιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν. Στο πέρασμά της έκαιγε δασική και χορτολιβαδική έκταση. Μάλιστα, περίπου στις 3 το μεσημέρι απειλήθηκε το χωριό Πρινιά και οι κάτοικοί του το εκκένωσαν. Το κακό αποφεύχθηκε, χάρη στην αλλαγή φοράς των ανέμων. Η πυρκαγιά έρχεται να προστεθεί στις πολλές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Νομό Λάρισας, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις στις περιοχές Αιγάνη, Αμπελάκια, Φάρσαλα, Συκούριο και αλλού.

Κάλαμος

Σε πύρινη κόλαση μετατράπηκε χτες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι ο Κάλαμος. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αρχαιολογικό χώρο της περιοχής και σύντομα οι πύρινες «γλώσσες» ξεχύθηκαν παντού, καίγοντας στο διάβα τους μεγάλη δασική έκταση, φτάνοντας ακόμα και κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή, 100 μέτρα σχεδόν από το σχολείο του Καλάμου.

Σ' αυτό «βοήθησαν» και οι άνεμοι που είχαν ως αποτέλεσμα να εξελιχθούν αρκετά πύρινα μέτωπα συγχρόνως, τα οποία όμως περιορίστηκαν σύντομα. Μεγάλα σύννεφα καπνού απλώθηκαν παντού και η ατμόσφαιρα παρέμεινε αποπνικτική και μουντή για πολλές ώρες.

Η κινητοποίηση των κατοίκων και του πυροσβεστικού σώματος άμεση. Στην προσπάθεια κατάσβεσης τραυματίστηκαν δύο δασοπυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλάμου. Ο ένας από αυτούς ο Αθ. Λιάπης, έκτακτος δασοπυροσβέστης, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με τραύματα στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι κάηκαν περίπου 400 στρέμματα δασικής έκτασης, απειλήθηκαν σπίτια και κάηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα. Επίσης από την πυροσβεστική ανακοινώθηκε πως συνελήφθησαν χτες τρία άτομα, υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου, ως ύποπτοι εμπρησμού, οι οποίοι θα σταλούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας. Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι και την προηγούμενη μέρα στο ίδιο περίπου σημείο ξεκίνησε μια εστία φωτιάς, αλλά λόγω της άμεσης επέμβασης κατοίκων σβήστηκε αμέσως. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος τα τελευταία χρόνια αποτελεί στόχο εμπρηστών και έχουν εκδηλωθεί πολλές πύρινες εστίες.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Κατεδάφισε το πρώην εργοστάσιο του ΦΙΞ στην Πατησίων

Οι μπουλντόζες του Αβραμόπουλου κατεδαφίζουν πλέον και τη βιομηχανική ιστορία της πόλης
Οι μπουλντόζες του Αβραμόπουλου κατεδαφίζουν πλέον και τη βιομηχανική ιστορία της πόλης
Το έγκλημα έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι εντολές του «απόλυτου άρχοντα» της Αθήνας εκτελέστηκαν με μυστικότητα, ταχύτητα και απόλυτη «επιτυχία»: Το πρώην εργοστάσιο του ΦΙΞ, στην Πατησίων, δεν υπάρχει πια!

Τρία συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, με τη συνοδεία «μπράβων» της Δημοτικής Αστυνομίας, κατεδάφισαν ολοκληρωτικά ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα σημαντικά μνημεία στην ιστορία της οικονομικής και βιομηχανικής ανάπτυξης της πόλης. Το «έργο» έγινε - κατόπιν υποδείξεων των «αυλικών» του δημάρχου, Δ. Αβραμόπουλου - πρωί πρωί, ώστε να μην τους «μυριστεί» κανείς.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε η ίδια η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, που βρέθηκε στο χώρο, προπηλακίστηκε και υβρίστηκε από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας. Καταγγελίες που χαρακτήρισε «ανυπόστατες και ψευδείς» ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Γ. Βαρδαλάκης. Ο ίδιος, με δηλώσεις του, προέβαλε ως πρόσχημα για την παράνομη και απαράδεκτη αυτή ενέργεια της δημοτικής αρχής τις ζημιές που υπέστη το κτίριο από το σεισμό στην Αττική, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή Αθήνας προβάλλει ως ευκαιρία την κατεδάφιση του πρώην εργοστασίου για να δημιουργήσει εκεί χώρο πρασίνου και αναψυχής. Οταν έχει συναινέσει στην καταστροφή του Πάρκου Ρηγίλλης και του Πάρκου Ελευθερίας. Οταν αντί να φροντίζει για τη διάσωση και τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, κάνει τα πάντα για την τσιμεντοποίησή τους.

Το όλο θέμα θέλησε να εκμεταλλευτεί το στέλεχος της κυβέρνησης που παραδίδει βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο τους ελεύθερους χώρους, ο υπουργός Πολιτισμού, Θ. Πάγκαλος. Ο ίδιος θέλησε να καταδικάσει τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής και σημείωσε ότι το κτίριο είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο και ήταν πρόσφορο για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου.

Δήλωση Γ. Σαρηγιάννη

Σχολιάζοντας την ενέργεια του Δήμου Αθηναίων, αλλά και τις κορόνες δήθεν διαμαρτυρίας της κυβέρνησης, ο Γιώργος Σαρηγιάννης, καθηγητής Πολεοδομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δήλωσε στο «Ρ»: «Το ένα θέμα είναι πολιτιστικό. Οι ανεγκέφαλοι του "εκσυγχρονισμού" δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο σε αυτό τον τόπο. Και ας μην παραπονιέται η τάχα σοσιαλιστική μας κυβέρνηση ότι "φταίει ο δεξιός δήμαρχος", γιατί το ίδιο γίνεται σε πανελλαδική κλίμακα από όποιον κατέχει την εξουσία, τοπική ή κεντρική, Πασόκων ή Νεοδημοκρατών ή των δορυφόρων τους. Θεσσαλονίκη, Στεμνίτσα, Σχοινιάς, Ναύπακτος. Αλλωστε και το ΦΙΞ της Συγγρού παράνομα το κατεδάφισε η παρούσα κυβέρνηση.

Το δεύτερο θέμα είναι πολιτικό. Το χειρότερο είναι ότι έχει χαθεί πλέον κάθε έννοια νομιμότητας και όλα είναι παραδομένα στον διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο χώρο της εξουσίας: Υπουργοί και δήμαρχοι, εισαγγελείς και δικαστές, ανώτατοι αστυνομικοί, διευθυντές υπηρεσιών, όλοι τους. Ούτε αυτό το Συμβούλιο της Επικρατείας στέκεται πια στο ύψος που το είχε ανεβάσει ο Δεκλερής. Εγινε πάλι (η τάχα ανεξάρτητη Δικαιοσύνη) όργανο της εξουσίας της αστικής κοινοβουλευτικής δικτατορίας».

ΡΑΦΗΝΑ
Κυβέρνηση κι αστυνομία ξεπέρασαν κάθε όριο

Ο γραμματέας της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Ραφήνα, Γ. Γραβάνης, μετά την «περιποίηση» που δέχτηκε από τα «σοσιαλιστικά» ΜΑΤ
Ο γραμματέας της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Ραφήνα, Γ. Γραβάνης, μετά την «περιποίηση» που δέχτηκε από τα «σοσιαλιστικά» ΜΑΤ
Ο,τι πιο απίστευτο, ό,τι πιο προκλητικό μπορούσε να συμβεί, συνέβη αυτές τις τελευταίες δύο ημέρες στη Ραφήνα. Βέβαια, από προχτές το απόγευμα - όταν η δημοτική αρχή του τόπου είχε αναγγείλει πως θα απέκλειε τις εισόδους του λιμανιού της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη λειτουργία του - οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί κατά μήκος του λιμανιού, αλλά και μέσα στα στενά της Ραφήνας, έπρεπε ίσως να βάλουν σε υποψίες ακόμα και τους πιο ανυποψίαστους.

Από την άλλη πλευρά, όμως, και ο πιο καχύποπτος των ημερών μας πολίτης δε θα μπορούσε να διανοηθεί πως μια απολύτως δικαιολογημένη λαϊκή απαίτηση - η οποία μάλιστα υφίσταται εδώ και μια δεκαετία - θα ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί, για μια ακόμα φορά, ο αυταρχισμός της σημερινής κυβέρνησης. Ενας αυταρχισμός που άγγιξε τα όρια του παραλόγου, ακριβώς γιατί η κυβέρνηση είχε να προασπίσει πολύ, μα πάρα πολύ σημαντικά συμφέροντα: Αυτά του εφοπλιστικού, του κατασκευαστικού και του μεγάλου κεφαλαίου...

Οι προκλήσεις προς τους κατοίκους της Ραφήνας ξεκίνησαν ακριβώς την ίδια ώρα που ξεκινούσαν και οι κινητοποιήσεις τους. Οταν βυτιοφόρο του Δήμου απέκλειε προχτές στις 8 μ.μ. τη λεωφόρο Φλέμινγκ, ένα νέο υπέρ - καταμαράν των Μινωικών Γραμμών κατέπλεε στο λιμάνι της πόλης, για να ξεκινήσει από χτες το πρωί καινούρια δρομολόγια! Τα όσα μεσολάβησαν έως τη χτεσινή δεύτερη μεγάλη πρόκληση είναι πλέον λίγο - πολύ γνωστά σε όλους. Ξυλοδαρμός των κατοίκων, άνευ λόγου και αιτίας, συλλήψεις, μέχρι εκβιασμοί και απειλές του στιλ «θα σας πηδήξουμε!» από υψηλόβαθμα αστυνομικά όργανα. Ωσπου χθες το πρωί συνέβη κι αυτό: Αστυνομικοί, κατόπιν εντολής, πήγαν στο ταχυδρομείο της Ραφήνας, όπου εργάζεται ο Σπύρος Μικρόπουλος και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών! Ο Σπ. Μικρόπουλος είναι ο δημοτικός σύμβουλος που στις προχτεσινές κινητοποιήσεις στάθμευσε το αυτοκίνητό του δίπλα στο βυτιοφόρο του δήμου - επί της Φλέμινγκ - αλλά σε σημείο που επιτρεπόταν η στάθμευση, αφού ήταν στο πλάι του δρόμου!

Ο αστυνόμος που μιλά με το δήμαρχο Ραφήνας είναι αυτός που είπε στους κατοίκους «θα σας πηδήξουμε»! Γνήσιος εκπρόσωπος της νέας αστυνομίας που υπηρετεί τη νέα οικονομία...
Ο αστυνόμος που μιλά με το δήμαρχο Ραφήνας είναι αυτός που είπε στους κατοίκους «θα σας πηδήξουμε»! Γνήσιος εκπρόσωπος της νέας αστυνομίας που υπηρετεί τη νέα οικονομία...
Ετσι τη Δευτέρα θα ακολουθήσουν τακτική δικάσιμο εκτός απ' τον Σπ. Μικρόπουλο κι άλλοι τρεις άνθρωποι που αδικαιολόγητα επίσης συνελήφθησαν προχτές. Ο Βασ. Πιστικίδης είναι ο ιδιοκτήτης μάντρας οικοδομικών υλικών επί της Φλέμινγκ, ο οποίος είχε παρκάρει - όπως καθημερινά συνηθίζει να κάνει - το φορτηγό του στην άκρη του δρόμου. Κατηγορείται για παρακώλυση συγκοινωνιών! Ο Παναγιώτης Γιαννιώτης είναι κάτοικος της Ραφήνας, ο οποίος κατά τη διάρκεια των προχτεσινών συμπλοκών διαμαρτυρήθηκε για την αστυνομική βαρβαρότητα (σ.σ: είχε «εισπράξει» κάμποσες κλοτσιές στο πόδι του έως τη στιγμή που διαμαρτυρήθηκε). Οι διαμαρτυρίες του «φούντωσαν» ακόμα περισσότερο τους... ευσυνείδητους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον ξυλοφόρτωσαν - μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς. Ημασταν όλοι μάρτυρες αυτού του γεγονότος. Κατηγορείται για παρακώλυση συγκοινωνιών και αντίσταση κατά της αρχής! Τέλος, προχτές αργά το βράδυ είχαμε και τη σύλληψη του δημοτικού υπαλλήλου Γιώργου Σακκή, ο οποίος έπειτα από εντολή του αντιδημάρχου πήγε να πάρει αυτοκίνητο του δήμου από τον ΟΤΕ και συνελήφθη, επίσης για παρακώλυση συγκοινωνιών!

Οι τέσσερις συλληφθέντες κρατήθηκαν έως χτες το απόγευμα στην αστυνομική Διεύθυνση της Αγίας Παρασκευής, ζήτησαν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Θα οδηγηθούν ωστόσο στο δικαστήριο την ερχόμενη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αγ. Παρασκευή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, είχε τηλεφωνική επαφή με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Δ. Ευσταθιάδη, όπου και διαμαρτυρήθηκε για την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων και για τις αδικαιολόγητες συλλήψεις των τεσσάρων πολιτών. Αλλά είπαμε: Συμφέροντα είναι αυτά και η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως ξέρει να τα υπερασπίζεται με γκλοπ και τρομοκρατία...

Ενα ακόμα δείγμα «ανδρισμού» από τη νέα αστυνομία
Ενα ακόμα δείγμα «ανδρισμού» από τη νέα αστυνομία
«Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία που επέβαλε η κυβέρνηση των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου στην πόλη μας αποδεικνύει το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οποιαδήποτε λαϊκή απαίτηση», ήταν το ενδεικτικό σχόλιο που έκανε ο Νίκος Στεφανίδης, νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και επικεφαλής της ΝΑΣ Ανατ. Αττικής.

Δημοτικό χρήμα για πέταμα

Υπέρογκα κονδύλια για κατασκευές έργων βιτρίνας και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, είναι μερικά από αυτά που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας παρακολουθώντας ένα Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων όπως αυτό της περασμένης Πέμπτης.

Ο Δ. Αβραμόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του πρότειναν την κατασκευή διάφορων έργων βιτρίνας με υπέρογκο κόστος. Συγκεκριμένα, εντός της ημερήσιας διάταξης υπήρχε πρόταση για τον ηλεκτροφωτισμό της οδού Αγ. Παύλου, στο Θησείο, ύψους 172 εκατομμυρίων δραχμών. Πρόκειται για ένα δρόμο 400 μέτρων όπου θέλουν να τοποθετήσουν συνολικά 82 παραδοσιακούς φωτιστικούς ιστούς, δηλαδή ένα φωτιστικό ιστό ανά δέκα μέτρα, την ώρα που πολλές συνοικίες της Αθήνας είναι βυθισμένες στο σκοτάδι! Επιπλέον θέλουν να δαπανήσουν αυτό το υπέρογκο ποσό ενώ υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί το έργο ύστερα από λίγο καιρό. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος εντάσσεται στο σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων γύρω από την Ακρόπολη, με πιθανή συνέπεια, όταν ξεκινήσει το έργο ενοποίησης, να απαιτείται διαφορετική διαμόρφωση του χώρου και επομένως να βγάλουν τους ιστούς. Τελικά, ακριβώς για αυτό το λόγο αναβλήθηκε η λήψη απόφασης.

Αποκαλυπτικό το πού πάνε τα λεφτά των δημοτών είναι η πρόταση του δήμου για να παραχωρηθούν σε ιδιώτες εργολάβους τα έργα με τίτλο: «Καθαρισμός πεύκων και θάμνων λόφων και Αλσών - Υλοτομία ξηρών δέντρων» και «Ελεγχος βλάστησης υψηλών δέντρων ιδιαίτερης επικινδυνότητας» συνολικού κόστους 297.000.000 δραχμών. Ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Λάμπρου από τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται τέτοια έργα σε ιδιώτες, όταν ο δήμος διαθέτει υπηρεσία για το πράσινο. Ούτε, συνέχισε, μπορεί να επικαλείται ο δήμος ότι δεν του φθάνει το προσωπικό γιατί με ευθύνη του το μείωσε από 1.100 άτομα σε 700, εκ των οποίων τα 300 είναι διοικητικό προσωπικό. Το όλο θέμα αναβλήθηκε, γιατί όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε καν συνοδευτική μελέτη για το έργο.

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Διεκδικούν πραγματικές αποζημιώσεις

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες παραγωγοί σε 42 χωριά της Δυτικής Κορινθίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Σα να μην έφτανε η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που χτυπά τις καλλιέργειες σταφίδας, λεμονιάς και ελιάς, ήρθε και η «θεομηνία» της πυρκαγιάς, για την οποία η δασοκτόνα πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Η αναγγελία των μέτρων για τις αποζημιώσεις ξεσήκωσε

θύελλα αντιδράσεων στα χωριά, καθώς όλοι οι κάτοικοι θεωρούν τα μέτρα ανεπαρκέστατα και όσον αφορά την απώλεια εισοδήματος, αλλά κύρια όσον αφορά την αποκατάσταση του φυτικού κεφαλαίου, ώστε να μπορέσουν να μείνουν στα χωριά τους. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, έγινε στο χωριό Μεγάλος Βάλτος του Δήμου Κιάτου μαζική σύσκεψη αντιπροσώπων και φορέων απ' όλα τα πληγέντα χωριά για να οργανώσουν την αντίδρασή τους στα μέτρα της κυβέρνησης. Οι συγκεντρωμένοι, αγανακτισμένοι, απέρριψαν το υπόμνημα του νομάρχη Κορινθίας, των δημάρχων, αλλά και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του νομού, οι οποίοι, δήθεν, ενδιαφέρθηκαν να μεσολαβήσουν στο υπουργείο και συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που θα παρουσιάσει τα δικά τους αιτήματα και θα οργανώσει τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση με δυναμικές μορφές πραγματικών αποζημιώσεων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ