ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Μάη 2010
Σελ. /40
Μεγάλη εκδήλωση στις 9 Μάη

Η ΚΝΕ γιορτάζει το 10ο Συνέδριό της τιμώντας την επέτειο από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Με μία μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 9 Μάη, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τιμά την ημέρα που υψώθηκε η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, την επέτειο από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Αυτή θα είναι και η μεγάλη κεντρική εκδήλωση της ΚΝΕ για τη λήξη του 10ου Συνεδρίου της Οργάνωσης.

Η εκδήλωση θα γίνει στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, στις 8.30 μ.μ.

Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΠΟΔΝ Τιάγκο Βιέρα καθώς και ένας εκπρόσωπος της τιμημένης γενιάς της αντίστασης από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί με μια μουσικοθεατρική παράσταση που φτιάχτηκε ακριβώς για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Αυτό το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης αποτελεί μια μεγάλη και φροντισμένη παραγωγή. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Κώστας Καζάκος, τις ενορχηστρώσεις οι Δ. Κουφαλάκος, Π. Τσίτσικας, Στ. Φευγαλάς και τις χορογραφίες η Β. Κυριαζίδου. Δεκατρείς μουσικοί πλαισιώνουν την ορχήστρα, ενώ ιδιαίτερο στοιχείο είναι το ότι στη σκηνή της εκδήλωσης γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συναντηθούν με νέους ερασιτέχνες, με το συγκρότημα, τη θεατρική ομάδα και την ομάδα χορού της ΚΝΕ.

Στη διάρκεια του πλούσιου μουσικοχορευτικού προγράμματος θα ακουστούν τραγούδια γνωστών δημιουργών, όπως Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Βαμβακάρη, Λεοντή, Μικρούτσικου και άλλων. Θα ακουστούν αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων των Γ. Ρίτσου, Τ. Λειβαδίτη, Μπ. Μπρεχτ, Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή, Βασίλη Κολοβού, καθώς και αποσπάσματα κειμένων του Νίκου Ζαχαριάδη και μαρτυρίες που συμπεριλαμβάνονται στο έργο «Για να θριαμβεύσει η ζωή».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ