ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
Σελ. /40
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδηλώσεις και περιοδείες σε χώρους νεολαίας

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας διοργανώνουν πολύμορφες εκδηλώσεις ιδιαίτερα σε χώρους νεολαίας, που το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

  • Σήμερα Πέμπτη:

-- Πανεπιστήμιο Πάτρας: Εκδήλωση με θέμα «Οι Ιστορικές Πρωτομαγιές της Ελλάδας - Τα σύγχρονα διδάγματα», στις 12 το μεσημέρι, στο ΑΘΕ 10. Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει ιστορικό, ποιήματα και μουσικό αφιέρωμα.

-- ΤΕΙ Πάτρας: Εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στις 12 το μεσημέρι, στο μικρό Αμφιθέατρο. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Μπολέτης, Γραμματέας του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει ιστορικό, ποιήματα και μουσικό αφιέρωμα.

-- ΤΕΙ Καλαμάτας: Εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στη 1 το μεσημέρι. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ. Θα προβληθεί DVD με θέμα: «Σύντομο οδοιπορικό σε κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης τον 20ό αιώνα μέσα από τον κινηματογράφο, τα ντοκιμαντέρ και τη σάτιρα».

-- Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Πάτρας: Περιοδεία στις 10 π.μ., του Δημήτρη Τζαβάρα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Η/Υ Πάτρας: Περιοδεία στις 10 π.μ., του Βασίλη Παπαχρήστου, μέλους της ΝΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ.

-- ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας: Περιοδεία του Βασίλη Θεοδωρόπουλου, Γραμματέα της ΚΟΒ ΤΕΙ.

-- Λαμία: Περιοδεία στον ΟΑΕΔ.

  • Αύριο Παρασκευή:

-- Πρέβεζα: Εκδήλωση στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο (παλαιά λαϊκή αγορά). Θα μιλήσει ο Κώστας Ντακοβάνος, μέλος του ΝΓ Πρέβεζας του ΚΚΕ.

-- Κατερίνη: Εκδήλωση στις 5.30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ». Θα μιλήσει ο Αλέκος Ρούτσας, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

-- Χαλκίδα: Περιοδεία στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ.

-- Λιβαδειά: Εκδήλωση στις 7 μ.μ. από τις Μαθητικές ΟΒ για την Πρωτομαγιά στα γραφεία του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Κοτρόγιαννος, μέλος του ΓΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

-- Αλιβέρι: Ομιλία στις 11 π.μ. στο εργοστάσιο ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ και το απόγευμα περιοδεία στον ΟΑΕΔ.

-- Πάτρα: Εκδήλωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων, με θέμα «Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε». Θα μιλήσει η Τασούλα Μπάτσικα, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό και θεατρικό αφιέρωμα.

-- Καλαμάτα: Εκδήλωση στις 8 μ.μ., στην αίθουσα Φιλαρμονικής, με θέμα «οι Ιστορικές Πρωτομαγιές της Ελλάδας - Τα σύγχρονα διδάγματα». Θα μιλήσει η Γιώτα Καλογεροπούλου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει ιστορικό, ποιήματα και μουσικό αφιέρωμα.

-- Παιδαγωγικό ΤΔΕ Πανεπιστημίου Πάτρας: Περιοδεία στις 10 π.μ., του Δημήτρη Τζαβάρα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Πύργος: Εκδήλωση στις 8 μ.μ., στο Δημαρχείο, με θέμα «οι Ιστορικές Πρωτομαγιές της Ελλάδας - Τα σύγχρονα διδάγματα». Θα μιλήσει ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει ιστορικό, ποιήματα, προβολή DVD και μουσικό αφιέρωμα.

  • Την Κυριακή 2 Μάη, στην Πάτρα: Εκδήλωση της Εργατικής Αχτίδας του ΚΚΕ και του Εργατικού Τομέα της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ (12ου Συντάγματος 34). Θα προβληθεί DVD με θέμα: «Σύντομο οδοιπορικό σε κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης του 20ού αιώνα μέσα από τον κινηματογράφο, τα ντοκιμαντέρ και τη σάτιρα».
  • Τη Δευτέρα 3 Μάη, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πάτρας, περιοδεία στις 11 π.μ., του Βασίλη Παπαχρήστου, μέλους της ΝΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ.
  • Την Τετάρτη 5 Μάη, στην Αρχιτεκτονική Πανεπιστημίου Πάτρας, περιοδεία στη 1 το μεσημέρι, του Φίλιππου Ακαρέπη, γραμματέα της ΝΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ.
Εκδηλώσεις από φοιτητές και μαθητές

Χτες σε Γιάννενα, σήμερα και αύριο στο Βόλο

Από τη χτεσινή εκδήλωση στα Γιάννενα
Από τη χτεσινή εκδήλωση στα Γιάννενα
Η βαμμένη με το αίμα και τις θυσίες αμέτρητων εργατών Εργατική Πρωτομαγιά, η πλούσια αγωνιστική και ιστορική κληρονομιά που αφήνει για τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, για τη συνέχιση του ταξικού ανειρήνευτου αγώνα, της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Μια εκδήλωση όχι μουσειακού και επετειακού χαρακτήρα αλλά άντλησης δύναμης, εμπειρίας, εξοπλισμού, πολύτιμο εργαλείο στους καθημερινούς αγώνες σήμερα. Σε αυτούς τους ταξικούς αγώνες που βρίσκονται μπροστά, στην ανασύνταξη του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για ανάπτυξη που θα είναι υποταγμένη στις λαϊκές ανάγκες αναφέρθηκε ο Πέτρος Γιωτόπουλος, στην ομιλία του εκ μέρους της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θεατρικό σκετς από φοιτητές.

Σήμερα και αύριο στη Θεσσαλία

Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (στο Βόλο) διοργανώνουν σήμερα εκδήλωση - συζήτηση για την Πρωτομαγιά στη 1 το μεσημέρι στο πανεπιστήμιο και το απόγευμα τουρνουά ποδοσφαίρου (5 μ.μ. - 9.30 μ.μ). Αύριο, Παρασκευή, πραγματοποιούν εκδήλωση αφιερωμένη στον Γ. Ρίτσο, στις 8 μ.μ. στο πανεπιστήμιο.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου διοργανώνει το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ αύριο, Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ. στο Βόλο με θέμα: «Η Εργατική Πρωτομαγιά και η επικαιρότητά της». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με ερασιτεχνικά συγκροτήματα, θεατρικό, έκθεση φωτογραφίας, ομιλίες από το Συντονιστικό και το ΠΑΜΕ.

Στην Κατερίνη

Εκδήλωση διοργανώνεται αύριο, Παρασκευή 30 του Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ». Θα μιλήσει ο Αλέκος Ρούτσας, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσιες δραστηριότητες
  • Με στόχο να διαδοθεί πλατιά το μήνυμα της ταξικής Πρωτομαγιάς και να αναδειχτεί η επικαιρότητά του, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης διοργανώνει σήμερα Πέμπτη τις παρακάτω δραστηριότητες:
  • Περιοδεία στις υπηρεσίες της Αγίας Τριάδας.
  • Εξόρμηση στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα της Τριανδρίας.
  • Εξόρμηση στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα της Χαριλάου.
  • Εξόρμηση στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα της Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη).
  • Περιοδεία στο ΕΚΑΒ.
  • Περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου Πυλαίας.
  • Εξόρμηση σε στέκια νεολαίας της Τριανδρίας.
  • Εξόρμηση στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκθεση φωτογραφίας στο Σύνταγμα

Από σήμερα έως την Πρωτομαγιά

Εκθεση φωτογραφίας του ΚΚΕ, με θέμα «1η Μάη. Σταθμοί του εργατικού και επαναστατικού κινήματος», θα λειτουργεί στην πλατεία Συντάγματος, από σήμερα Πέμπτη 29 του Απρίλη έως το Σάββατο 1η του Μάη. Η έκθεση θα «ταξιδέψει» και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ θα «κυκλοφορήσει» και σε χώρους εργασίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ