ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Μάη 2010
Σελ. /48
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Μήνυμα κλιμάκωσης ενάντια στους σφαγείς του λαού

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Ηχηρό μήνυμα έντασης του ταξικού, οργανωμένου και περιφρουρημένου αγώνα κατά της άγριας, ολομέτωπης επίθεσης, που δέχονται τα δικαιώματά τους, έστειλαν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας.

Από την κεντρική πλατεία στη Λάρισα, την πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο, την πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα και την κεντρική πλατεία στην Καρδίτσα, όπου έγιναν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές εργαζόμενοι κατήγγειλαν την επιχείρηση υπονόμευσης και προβοκαρίσματος της πάλης τους. Διαμήνυσαν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν να περάσει αυτή η επιχείρηση που χτυπά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες του, που θα γίνουν ακόμα πιο ισχυροί και πιο δυνατοί. Μετά τις συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκαν μαχητικές πορείες.

Βορειοδυτική Ελλάδα

Νέα αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν το σφαγιασμό των λαϊκών τους δικαιωμάτων, έδωσαν εργαζόμενοι και νεολαία στα Γιάννενα με την οργανωμένη, συλλογική και περιφρουρημένη τους κινητοποίηση. Πολιτικοποίηση της πάλης ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική ήταν το μήνυμα των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ σε Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Αρτα. Καθολικό ήταν το αίτημα για καμία θυσία για την πλουτοκρατία στα συλλαλητήρια σε Κέρκυρα και Λευκάδα, ξεκαθαρίζοντας πως οι προβοκάτσιες και η προσπάθεια συκοφάντησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν πρόκειται να αναχαιτίσουν τους αγώνες του εργαζόμενου λαού. Την κλιμάκωση του ταξικού αγώνα πρόβαλαν οι εργαζόμενοι μαζί με το ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις που έγιναν και σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο.

Στερεά - Εύβοια

Σάμος
Σάμος
Την ανάγκη της αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα διατράνωσαν και οι εργαζόμενοι στη Χαλκίδα, που πραγματοποίησαν μια μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς και πορεία στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, η οποία και κατέληξε στη Νεάπολη. Στη Θήβα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς, ενώ ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία, όπου οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν το λαό της περιοχής σε συσπείρωση και πάλη. Τέλος, συγκέντρωση έγινε και στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πελοπόννησος

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για μια ακόμη φορά, εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στην πλ. Τριών Συμμάχων στην Πάτρα, χτες το βράδυ. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές προχώρησαν σε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και δίνοντας την προοπτική για φιλολαϊκές εξελίξεις. Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν, επίσης, σε Καλαμάτα, Πύργο, Αμαλιάδα και Ζάκυνθο.

Νησιά

Στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς και δυναμική πορεία στην αγορά της πόλης. Στη Σάμο έγιναν δύο συγκεντρώσεις. Στο Βαθύ η συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο και ακολούθησε πορεία στην κεντρική πλατεία. Στο Καρλόβασι έγινε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν για ώρα φωνάζοντας συνθήματα.

Κρήτη

Γιάννενα
Γιάννενα
Σε αγώνα ρήξης και ανατροπής των σχεδίων της πλουτοκρατίας κάλεσαν την εργατική τάξη της Κρήτης οι ταξικές δυνάμεις, που χτες το απόγευμα διαδήλωσαν στο νησί κάνοντας σαφές ότι στην τρομοκρατία απαντούν με ένταση της ταξικής πάλης.

Στο Ηράκλειο για μια ακόμη φορά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν μαζική και ιδιαίτερα δυναμική, με την παρουσία νέων εργαζομένων από κλάδους δουλειάς, νεολαίας, αλλά και εργαζομένων, ανθρώπων κάθε ηλικίας, που συμμετείχαν για πρώτη φορά και με αποφασιστικότητα και πείσμα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην επιβολή των αντεργατικών μέτρων και σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του ταξικού λαϊκού κινήματος.

Η συγκέντρωση έγινε στη Νομαρχία και από κει ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα συνθήματα των συγκεντρωμένων να ξεχύνονται σε ολόκληρη την πόλη.

Στα Χανιά συγκέντρωση έγινε στα Νέα καταστήματα με ιδιαίτερα ξεχωριστή την παρουσία των νέων ανθρώπων και αμέσως μετά οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Συγκέντρωση έγινε επίσης και στο Ρέθυμνο στην πλατεία 4 Μαρτύρων.


Πάτρα
Πάτρα

Λάρισα
Λάρισα


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ