ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΛΑΟΣ
Ευθεία επίθεση και απειλές στο λαό

Σε παράκρουση οι εκπρόσωποί τους, στριμωγμένοι από τη λαϊκή οργή και την αποδοχή που συνάντησε η κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Ακρόπολη

Τουρίστες φωτογραφίζουν τα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη
Τουρίστες φωτογραφίζουν τα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη
Ευθεία συκοφαντική επίθεση στους εργατικούς αγώνες επιχειρεί η κυβέρνηση, ανήσυχη για τις κλιμακούμενες λαϊκές αντιδράσεις και την απήχηση που βρίσκει σε πλατιά λαϊκά στρώματα το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και του ΚΚΕ.

Το χορό της άθλιας προπαγάνδας και των απειλών σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος, έσυρε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, εστιάζοντας την προσπάθεια να σπιλωθούν και να χτυπηθούν οι εργατικοί αγώνες, στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη. Συνοδοιπόροι της κυβέρνησης στα φαιδρά και ξοφλημένα επιχειρήματα, ήταν για μια ακόμη φορά η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και τα παπαγαλάκια τους στα αστικά ΜΜΕ, προεξάρχοντος του ΣΚΑΪ και σύσσωμης της πρωινής δημοσιογραφικής του ζώνης σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Καψής του Μέγκα, εξέφρασε την «ανησυχία» του στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων μήπως οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ δίνουν την εντύπωση στην Ευρώπη ότι «η χώρα βρίσκεται στο έλεος κοινωνικής αναταραχής, βίας και αυθαιρεσίας» και αναπαρήγαγε τον εκβιασμό ότι «αν το πρόγραμμα σταθερότητας δεν περπατήσει, η χώρα θα χρεοκοπήσει».

Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ο Γ. Πεταλωτής ανακάλυψε «πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες (...) έχουν αναλάβει εργολαβικά να εκπροσωπούν, υποτίθεται, το συμφέρον των εργαζομένων».

Εξειδικεύοντας την άθλια προπαγάνδα, είπε ότι «ο τουρισμός σημαίνει έσοδα, σημαίνει δουλειά, σημαίνει ανάπτυξη. Δυστυχώς το ΠΑΜΕ έχει αναλάβει κατ' εργολαβία την υπονόμευση του τουρισμού. Και αυτό γίνεται με την ευθύνη του ΚΚΕ, αντιδρώντας στην αποβίβαση τουριστών στο λιμάνι του Πειραιά, βεβηλώνοντας την Ακρόπολη (...) Η δυσφήμιση για τη χώρα μας είναι τεράστια. Το ΚΚΕ - και το ΠΑΜΕ - είναι υπόλογο για τα έσοδα που χάνονται από τον τουρισμό ή για τις δουλειές που χάνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό όλο αυτό το διάστημα, και θα πρέπει να απολογηθεί γι' αυτό. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρακολουθεί και να δρα με ισορροπία, σύνεση και ψυχραιμία. Αλλά, η ανάγκη καταδίκης τέτοιων φαινομένων και τέτοιου είδους υποτίθεται ακτιβιστικών πράξεων είναι εντονότατη και πιστεύω ότι θα πρέπει να τη συμμερισθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Στριμώχτηκε ο Πεταλωτής

Νωρίτερα το πρωί, στην πρωινή δημοσιογραφική εκπομπή της ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για τα πανό στην Ακρόπολη ότι «τέτοιου είδους κινητοποιήσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη δυσφήμιση των λαϊκών αγώνων». Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι τα μέλη του ΚΚΕ εμπόδισαν τους τουρίστες να μπουν στην Ακρόπολη, προσθέτοντας ότι η εικόνα με τα δύο πανό «ήταν αποθαρρυντική» για όποιον ήθελε να επισκεφτεί το μνημείο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια των κεκτημένων» σε ό,τι αφορά τους εργατικούς αγώνες.

Τον Γ. Πεταλωτή εξέθεσε πλήρως η παρέμβαση του Π. Μεντρέκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Ακρόπολη παρέμεινε ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης και πως αγώνες σαν κι αυτούς αποτελούν «διαφήμιση» για τη χώρα, την εργατική τάξη και το λαό της. «Δεν είναι οι πράξεις αντίστασης που συκοφαντούν τη χώρα, αλλά τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν στόχο να σώσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας» σημείωσε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του.

Στο ίδιο πνεύμα με τον Γ. Πεταλωτή, ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, ισχυρίστηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ βάζουν «τρικλοποδιές» στην κυβέρνηση, ζημιώνουν τον τουρισμό με τις κινητοποιήσεις «στα λιμάνια και τους αρχαιολογικούς χώρους» και «επιταχύνουν την καταστροφή». Στη συνέχεια εκτόξευσε απειλές του τύπου «θα εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα την πολιτική μας», παρά τις όποιες αντιδράσεις, «για να σωθεί η πατρίδα».

Παράκρουση στα όρια της γελοιότητας

Τα όρια της γελοιότητας αγγίζει και η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την κινητοποίηση του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Η κίνηση αυτή εκτός από επικίνδυνη για τα μνημεία και τους φύλακες, είναι παράνομη και διασύρει την Ελλάδα σε κάθε γωνιά της γης. Την ώρα που δίνουμε μια σκληρή μάχη σε όλο τον κόσμο για να ανακάμψει ο ελληνικός τουρισμός, για να βρουν δουλειά χιλιάδες άνθρωποι που μαστίζονται από την ανεργία, η πράξη αυτή είναι τουλάχιστον ανεύθυνη και μικροκομματική. Αντί να εργαζόμαστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να βγει από την κρίση, κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για προσωπικά και παραταξιακά οφέλη. Την κίνηση αυτή καταδικάζει σύσσωμος ο ελληνικός λαός».

Το υπουργείο που έχει μετατρέψει τον πολιτισμό σε εμπόρευμα, που έχει παραδώσει τον Παρθενώνα σε ντεκόρ για τις διαφημίσεις των πολυεθνικών, που κρατάει απλήρωτους και με άθλιες εργασιακές σχέσεις χιλιάδες εργαζόμενους στον Πολιτισμό, εμφανίζεται να εγκαλεί το ΚΚΕ για μια κινητοποιήση - διαφήμιση του λαού και της δύναμής του σε όλον τον κόσμο.

Μετά από αυτά, καμιά έκπληξη δεν προκαλεί η παράκρουση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η οποία σημειώνει στην ανακοίνωση: «Ελπίζουμε ότι θα την καταδικάσει (σ.σ. την κινητοποίηση) και η ηγεσία του ΚΚΕ»!

Στο ίδιο πνεύμα ΝΔ και ΛΑΟΣ

Από το μαύρο μέτωπο δε θα μπορούσε να λείπει βέβαια η ΝΔ, η οποία καυχιέται ότι πρώτη στοχοποίησε τους απεργιακούς αγώνες ενοχοποιώντας τους για καταστροφή του τουρισμού και κλείσιμο των ξενοδοχείων και των μαγαζιών.

Χτες η αρμόδια τομεάρχης Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη επιτέθηκε κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, με αφορμή, όπως είπε, «την κατάληψη της Ακρόπολης». Σύμφωνα με την αρμόδια τομεάρχη που μάχεται για τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών, η ενέργεια αυτή «είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των ακραίων και αντιδημοκρατικών ενεργειών, που δυσφημούν τη χώρα και πλήττουν άμεσα τον ελληνικό τουρισμό», παραπέμποντας στην ακινητοποίηση του ZENITH στον Πειραιά και τον «αποκλεισμό» κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας.

Δε δίστασε μάλιστα να καλέσει την κυβέρνηση να πάρει αστυνομικά μέτρα σε βάρος των διαδηλωτών, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί «ο ελληνικός τουρισμός να αιμορραγεί και η κυβέρνηση να παραμένει άφωνη και άβουλη. Εστω και τώρα, ας αναλάβει τις ευθύνες της».

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ρωτήθηκε για την ανάρτηση πανό στην Ακρόπολη και έκανε την εξής αισχρή δήλωση: «Είναι οι ίδιοι αυτοί που δεν επέτρεψαν στους τουρίστες να ανέβουν στο κρουαζιερόπλοιο με αποτέλεσμα ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς να διαγράψει τα ελληνικά λιμάνια από τις κρουαζιέρες του και να στέλνει στην Τουρκία τους τουρίστες. Εγκληματούν σε βάρος της Ελλάδος».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τιμή για τη χώρα οι λαϊκοί αγώνες

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τα ψεύδη κυβέρνησης και ΜΜΕ για την Ακρόπολη

Με σχόλιό του για τα ψεύδη κυβέρνησης και ΜΜΕ για την Ακρόπολη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Αποτελεί ψεύδος και συκοφαντία ο ισχυρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου και ορισμένων ΜΜΕ, προεξάρχοντος του ΣΚΑΪ, ότι τα μέλη του ΚΚΕ που ανάρτησαν πανό στην Ακρόπολη παρεμπόδιζαν την είσοδο τουριστών. Η αλήθεια είναι ότι με παρέμβαση των μελών του ΚΚΕ άνοιξε η πύλη της Ακρόπολης για όλους τους επισκέπτες που κρατούσαν κλειστή οι αρμόδιοι με άνωθεν εντολή. Ομως η είσοδος των τουριστών απαγορεύτηκε και πάλι από την αστυνομία.

Τα μέλη του ΚΚΕ απέσυραν τα πανό και αποχώρησαν όταν έκριναν ότι το μήνυμα των πανό είχε φτάσει στους αποδέκτες του.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και οι κάθε λογής σύμμαχοί της επιχειρούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο. Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με συκοφαντίες και απειλές μπορούν να κάμψουν το ΚΚΕ, ώστε να πάψει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της λαϊκής πάλης και αντεπίθεσης. Αυτοί θέλουν το λαό με σκυμμένο το κεφάλι, για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, ενώ διασφαλίζουν τη μεγάλη κερδοφορία των μονοπωλίων.

Το μήνυμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης "ξεσηκωθείτε" θα ακούγεται διαρκώς όλο και πιο δυνατά και θα γίνεται πράξη από όλο και περισσότερους.

Για τη χώρα αποτελεί τιμή και όχι δυσφήμιση η αγωνιστική δράση του ΚΚΕ, των εργαζομένων, του λαού. Δυσφήμιση αποτελεί η πολιτική που ενώ σφάζει το λαό, τον καλεί σε υποταγή.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, τα δικαιώματα του λαού.

Ξεσηκωμός! Ολοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!».

Επιστρατεύουν το ψέμα

Η παρέμβαση του εισαγγελέα έδιωξε τα μέλη του ΚΚΕ από την Ακρόπολη, έλεγαν χτες ορισμένα από τα αστικά ΜΜΕ. Αφού δεν κατάφεραν να σπιλώσουν την κινητοποίηση του Κόμματος και το μήνυμά της, προσπάθησαν να μειώσουν την αποφασιστικότητα των διοργανωτών της, παρουσιάζοντας την αγωνιστική πρωτοβουλία να φυλλορροεί μετά την εισαγγελική παρέμβαση. Είναι ψεύτες. Εισαγγελέας υπήρχε στο χώρο καθ' όλη σχεδόν τη διάρκεια της κινητοποίησης. Αυτό σε τίποτα δεν εμπόδισε τα μέλη του ΚΚΕ να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους και να την ολοκληρώσουν όταν αυτοί το έκριναν σκόπιμο. Ολοι αυτοί που τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι με ψέματα και γελοιότητες θα δημιουργήσουν εντυπώσεις και θα μειώσουν την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η απήχηση της κινητοποίησης δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός φόβος και στόχος τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ