ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στις 19 Μάη ισχυρή Πανσπουδαστική ΚΣ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές, μπροστά στις φοιτητικές εκλογές στις 19 Μάη, να βγάλουν συμπεράσματα και από τις νέες αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία

Με τις νέες αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία προετοιμάζουν τις εργασιακές σχέσεις του αύριο, τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, στις 19 Μάη. Σε ανακοίνωσή του αποκαλύπτει την αλήθεια για τα νέα μέτρα στην Παιδεία και υπογραμμίζει ότι «διέξοδος υπάρχει! Απαιτεί την πλήρη σύγκρουση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος πλάι στο ταξικό εργατικό με την καρδιά της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου»!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών αναφέρει συγκεκριμένα:

«Οι νέες αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα. Η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05, το πολυνομοσχέδιο, το επικείμενο ΠΔ για τη Διά Βίου Μάθηση, όπως και η συγκρότηση του εθνικού πλαισίου επαγγελματικών προσόντων υποτάσσουν την Παιδεία στις ανάγκες του κεφαλαίου.

  • Προωθούν από τη μια την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού ανά χώρα και ανά κλάδο, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Κινητικότητα που ευνοεί την επέκταση του κεφαλαίου σε νέα πεδία κερδοφορίας όπως η πράσινη ανάπτυξη, οι ΑΠΕ κλπ.
  • Από την άλλη, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, που απαιτεί βαθύτερη προσαρμογή της εκπαίδευσης στους στρατηγικούς του στόχους, ούτως ώστε να προετοιμάζεται από νεαρή ηλικία εργατικό δυναμικό που θα είναι φθηνό, ιδεολογικά χειραγωγημένο και χωρίς δικαιώματα.

Τα παραπάνω οδηγούν στη διαμόρφωση της μεταδευτεροβάθμιας "σούπας" ιδρυμάτων από ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΕΣ, ΙΕΚ, κλπ. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και κατά κύριο λόγο οι σημερινοί μαθητές και σπουδαστές, ιδιαίτερα αυτοί που προέρχονται από φτωχές λαϊκές οικογένειες, θα κυνηγούν πιστωτικές μονάδες, απ' τις σχολές τους, τα ιδιωτικά κολέγια, τα ΙΕΚ, τα συνέδρια, τις απλές ημερίδες, τη συμμετοχή σε ΜΚΟ και την κάθε είδους δραστηριότητα ώστε να αποκτούν δεξιότητες "για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες για τις ενδεχόμενες αλλαγές σταδιοδρομίας" (από στρατηγική ΕΕ 2020).

Η ύπαρξη αποφοίτων σε παραπλήσιο αντικείμενο από διάφορους δρόμους (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ.) θα διαμορφώνει τη στρατιά ανέργων που είναι απαραίτητη για να συμπιέζει συνολικά την τιμή της εργατικής δύναμης και να προχωρεί το ξεθεμέλιωμα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών συμβάσεων.

Επομένως, πιο "ανταγωνιστικοί" θα είναι αυτοί που στην αγορά εργασίας θα δουλεύουν με τους χειρότερους όρους, θα επανακαταρτίζονται και θα ημιαπασχολούνται, θα είναι για μεγάλα διαστήματα άνεργοι. Ετσι αποκαλύπτεται η υποκρισία των ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, προέδρων ΤΕΙ, πρυτάνεων κ.ά. γύρω από το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων».


ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ

Ψήφος σε ΠΑΣΠ - ΔΑΠ είναι ψήφος έγκρισης της αντιλαϊκής θύελλας

Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο από τις ηγεσίες των ΠΑΣΠ και ΔΑΠ σε κάθε σχολή που επιδιώκουν να μην ταυτιστούν με τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους. Επιδιώκουν έτσι να εγκλωβίσουν μαζικά σπουδαστές, να αξιοποιήσουν την ψήφο τους για να προωθήσουν την πολιτική τους. Γι' αυτό κάνουν ρουσφέτια, αξιοποιούν καθηγητές, παριστάνουν τους φίλους. Ομως η πραγματικότητα είναι άλλη.

Κάθε χρόνο η ΝΔ, διά στόματος κορυφαίων στελεχών της μιλά για έγκριση της πολιτικής της όταν υπερψηφίζεται η ΔΑΠ.

Αντίστοιχα, πέρσι π.χ. που λόγω της αποχής ανέβηκαν τα ποσοστά της ΠΑΣΠ, ο σημερινός πρωθυπουργός πανηγύριζε.

Αυτό το έργο παίζεται κάθε χρόνο! Αυτό το έργο ετοιμάζουν και για φέτος!

Μην κάνεις την ψήφο σου συγχωροχάρτι της αντιλαϊκής θύελλας!

Να την κάνεις βόλι, να σημαδέψεις τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης, να μαυρίσεις τους εκπροσώπους τους στις σχολές, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ.

Η ψήφος σου να πιάσει τόπο με ισχυρή Πανσπουδαστική Κ.Σ.

Στο ίδιο έργο θεατές

Τώρα που υπάρχει ξανά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ξαναβγήκαν σαν τα σαλιγκάρια στελέχη της ΠΑΣΠ που παριστάνουν τους διαφωνούντες με τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, για να κρατήσουν στη στρούγκα παιδιά που προβληματίζονται και σιχτιρίζουν για τα αντιλαϊκά μέτρα.

Τα στελέχη της ΠΑΣΠ (πολλά εκ των οποίων είναι σε ηλικία που μπορεί και τα παιδιά τους να έχουν δικαίωμα ψήφου στις φοιτητικές!) έχουν θητεύσει στη μεγάλη του Λαλιώτη σχολή και ξέρουν πώς να κάνουν το άσπρο μαύρο.

1999: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει και συμμετείχε ενεργά στο σφαγιασμό του λαού της Γιουγκοσλαβίας (πρωθυπουργός Σημίτης, υπουργός Εξωτερικών Παπανδρέου). Η ΠΑΣΠ έλεγε ότι διαφωνεί και προσπαθεί να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ.

2001: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει και συμμετείχε ενεργά στο σφαγιασμό του λαού του Αφγανιστάν (πρωθυπουργός Σημίτης, υπουργός Εξωτερικών Παπανδρέου). Ακόμα και σήμερα υπάρχει στρατός κατοχής και με ελληνική συμμετοχή. Η ΠΑΣΠ εξακολουθεί να λέει ότι προσπαθεί να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ.

2003: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει και συμμετέχει ενεργά στο σφαγιασμό του λαού του Ιράκ (πρωθυπουργός Σημίτης, υπουργός Εξωτερικών Παπανδρέου). Η ΠΑΣΠ διαδήλωνε δήθεν ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δήθεν για να αλλάξει.

2010: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει και συμμετέχει ενεργά στο σφαγιασμό του λαϊκού εισοδήματος και των λαϊκών δικαιωμάτων. Η ΠΑΣΠ ξανά λέει ότι θα αλλάξει το ΠΑΣΟΚ.

Το έργο αυτό το έχουμε δει εκατοντάδες φορές. Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει γι' αυτό άλλαξε εσύ!

Στείλε μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης με ισχυρή Πανσπουδαστική Κ.Σ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ