ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Μάη 2010
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής

Σήμερα είναι οι εκλογές, σε περίοδο που τα αντιλαϊκά μέτρα οξύνονται, που η επίθεση στα δικαιώματα των σπουδαστών έχει πάρει διαστάσεις.

Η αντιλαϊκή επίθεση δυσχεραίνει τους όρους σπουδών. Περισσότεροι θα είναι οι σπουδαστές που θα αναγκαστούν να δουλέψουν για να τα βγάλουν πέρα, περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα παρατήσουν τις σπουδές τους.

Το μέλλον το σκιάζει η ανεργία, το ξεθεμέλιωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, η πλήρης αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα.

Είναι γεγονός ότι στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν υπάρχει η απαιτούμενη αγωνιστική κινητικότητα, παρά την έντονη δραστηριότητα των κομμουνιστών και των σπουδαστών που συσπειρώνονται στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ.

Οι εκλογές είναι ευκαιρία για να σταλεί αγωνιστικό μήνυμα, να ξεθαρρέψει κόσμος, να γίνουν περισσότεροι αυτοί που θα βγουν στο δρόμο, με αφετηρία την αυριανή απεργία.

Να μαυριστούν οι πλασιέ της κυβερνητικής πολιτικής, οι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, να μην έχουν την ευκαιρία οι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης να μιλάνε για συναίνεση των σπουδαστών στα σκληρά, αλλά αντιλαϊκά μέτρα.

Να αποκαλυφθεί ο επιζήμιος ρόλος των ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ που καλούν τους σπουδαστές να διαλέξουν ιμπεριαλιστή, που έχουν στο ενεργητικό τους απεργοσπασίες, που είναι χειροκροτητές των ξεπουλημένων συνδικαλιστών των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Η αποχή πριμοδοτείται από το κεφάλαιο, όπως είχε γίνει και στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Ολοι θυμούνται ότι η αποχή τότε δεν άλλαξε στο ελάχιστο την αντιλαϊκή πολιτική, ούτε τώρα θα την αλλάξει.

Στην πρώτη μεγάλη κάλπη μετά την ανακοίνωση της αντιλαϊκής θύελλας πρέπει να καταγραφεί συμμετοχή αγωνιστική, με ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ