ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Μάη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ - ΕΠΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Η χρηματοδότηση των ΠΑΕ το ζητούμενο...

«Τόσα δίνω, πόσα θες». Ο γνωστός στίχος αποδίδει σε μεγάλο βαθμό τα όσα έγιναν στη χτεσινή συνάντηση (έλαβε χώρα στη ΓΓΑ) ανάμεσα στους Σπ. Βούγια (υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη), Π. Μπιτσαξή (γγΑ), εκπροσώπους της ΕΠΟ (Πιλάβιος, Λούβαρης, Πηλαδάκης, Κουρίδης) και της Σούπερ Λίγκας (Πατέρας, Κομνηνός, Μποροβήλος).

Οι αθλητικοί παράγοντες «καίγονταν» για την άρση της αναστολής χρηματοδότησης των ΠΑΕ από την ΟΠΑΠ ΑΕ... Για να το πετύχουν λοιπόν δέχτηκαν να υπάρξει κάποια αυστηροποίηση στις ποινές για φαινόμενα βίας. Χτες επιβεβαιώθηκαν - όσα εδώ και καιρό είχαν συμφωνηθεί - και άπαντες είναι ευχαριστημένοι. Θα ψηφιστούν στη ΓΣ της ΕΠΟ για να ενσωματωθούν στο σχετικό πειθαρχικό κώδικα.

Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται ποινή αποκλεισμού έδρας, μηδενισμός ομάδων για επεισόδια ευρείας κλίμακας, αφαίρεση βαθμών κλπ. Κάποια από αυτά προβλέπονταν αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν; Η ουσία είναι ότι το ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ μπορεί πλέον να ξαναρχίσει να χρηματοδοτεί τις ΠΑΕ.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά να τους δίνει και περισσότερα λεφτά. Χαρακτηριστικά ο γγΑ αναφέρθηκε σε «κίνητρα για ομάδες που τα γήπεδά τους δεν είναι θέατρο βίας και συμπλοκών μεταξύ των φιλάθλων. Αυτές οι ομάδες θα έχουν πολύ καλύτερη μεταχείριση χρηματοδοτικά αν η απόδοσή τους στα θέματα βίας είναι πολύ καλή στο τέλος του χρόνου». Θα επιδοτούνται δηλαδή οι επιχειρήσεις ποδοσφαίρου και οι ιδιοκτήτες τους για το αυτονόητο...

Η κυβέρνηση ακόμα ...αγόρασε το δικαίωμα αναβολής ή μετάθεσης αγώνων, ενώ προαναγγέλθηκε άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Απαντες παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι, αν και ο πρόεδρος στην ΕΠΟ - για τους δικούς του λόγους - είπε και μέρος της αλήθειας. «Δεν πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με την αυστηροποίηση των ποινών».

ΠΛΕΪ ΟΦ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Φινάλε αγωνίας

Πέφτει σήμερα η αυλαία του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ. Και οι δύο αναμετρήσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την κατάκτηση της δεύτερης και τρίτης θέσης της διοργάνωσης που συνεπάγεται έναν αγώνα λιγότερο στα προκριματικά για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό (21.15 ΝΟΒΑ) θέλοντας μόνο την νίκη ενώ αντίθετα τους «ερυθρόλευκους» τους βολεύει και η ισοπαλία. Στο «Κλ. Βικελίδης» ο Αρης θέλει τη νίκη απέναντι στον αδιάφορο ΠΑΟΚ (21.15 ΣΚΑΪ) προκειμένου να εξασφαλίσει την εξίσου προνομιούχο τρίτη θέση.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010
Παρασκήνιο και διαφθορά

Τα έσοδα που ακολουθούν την αθλητική επιτυχία κάποιας χώρας σε μια τέτοιου είδους διοργάνωση είναι τεράστια. Οπως ...τεράστιος είναι και ο πόλεμος συμφερόντων που διεξάγεται εκτός αγωνιστικών χώρων προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα. Ενας πόλεμος που για την φετινή διοργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα έχει τα πρώτα του θύματα... Ο πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Τρίσμαν εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από δημοσιεύματα εφημερίδας που αφορούσε δηλώσεις του, με τις οποίες φέρεται πως άφηνε να εννοηθεί ότι οι άνθρωποι της Ισπανίας και της Ρωσίας σχεδίαζαν να δωροδοκήσουν διαιτητές στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου...


Ο «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ» ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Στο σκοτάδι για χάρη των αγώνων

Στο σκοτάδι θα κληθούν να βρεθούν για αρκετές νύχτες πολλοί κάτοικοι της Ν. Αφρικής (τουλάχιστον όσοι έχουν ηλεκτρικό...) για τις ανάγκες διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης. Η Ν. Αφρική έχει μεγάλο πρόβλημα ηλεκτροδότησης και περιορισμένης κατανάλωσης. Ετσι λοιπόν, έχει γίνει από τώρα έκκληση στον κόσμο αλλά θα γίνει και ...στους τουρίστες να προσέχουν πολύ με το ρεύμα την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκειμένου να αποφευχθούν διακοπές που θα δημιουργήσουν ανεπιθύμητες καταστάσεις στη διοργάνωση.

ΕΟΠΕ
Η νέα Διοικούσα Επιτροπή

Σε συμφωνία ήρθαν οι εκπρόσωποι των δύο πλειοψηφικών ψηφοδελτίων στο ΔΣ της ΕΟΠΕ, μετά και την παρέμβαση του Πρωτοδικείου. Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε για τις 9 Ιουνίου 2010, οπότε και θα προκύψει η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΠΕ. Από εκεί και πέρα, στο ΔΣ της ΕΟΠΕ προέκυψε πλειοψηφία δύο ψηφοδελτίων, των Μαυρομμάτη και Στουραΐτη. Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις τελικά υπήρξε συναίνεση, με την πλευρά Μαυρομμάτη να παίρνει έξι από τους 21 συμβούλους όσους και η πλευρά Στουραΐτη. Η πρώην διοίκηση θα κρατήσει 9 συμβούλους, όμως πλέον θα δυσκολευτεί να περάσει αποφάσεις αφού οι δύο άλλες πλευρές είναι ουσιαστικά στην ίδια όχθη αφού αποτελούσαν αντιπολίτευση στον Στέλιο Προσαλίκα.

Κερδισμένοι και χαμένοι

Aπο 3,2 εώς 4 δισ. δολ. ορίζεται το ποσό που προσδοκά να πάρει ως έσοδα η FIFA από το φετινό Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν μετά από έρευνα γνωστής διεθνούς τράπεζας. Την ίδια ώρα όμως, τα έσοδα της διοργανώτριας χώρας αναμένεται να είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα έξοδά της. Σε αυτό συντελεί και το άλμα που έγινε στον προυπολογισμό για το κόστος της διοργάνωσης αφού από τα περίπου 300 εκατ. δολ. που ήταν το αρχικό πλάνο εκτοξεύτηκε τελικά στα 2,4 δισ. δολ. Χρήματα που φυσικά θα κληθεί να πληρώσει ο λαός της Νότιας Αφρικής. Πάντως, σίγουρο είναι για μια ακόμη φορά κάτι... Οτι λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων οι πραγματικοί κερδισμένοι και χαμένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ήδη γνωστοί...

ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
«Ιδρωσε» ... για το 2-0

Τα εύκολα δύσκολα έκανε χθες ο Παναθηναϊκός στην Κυψέλη που χρειάστηκε ένα τρίποντο του Νίκολας 2?? πριν την λήξη προκειμένου να νικήσει τον Πανελλήνιο με 75-73 και να βρεθεί μια ανάσα πριν τον φετινό τελικό (αφού χρειάζεται άλλη μια νίκη στον αγώνα του ΟΑΚΑ). Ωστόσο οι «πράσινοι» ήταν απογοητευτικοί στο Β? μέρος αφού είδαν την διαφορά των 14 πόντων (44-30) στο ημίχρονο να εξαφανίζεται από τον αξιόμαχο Πανελλήνιο που ισοφάρισε αρχικά σε 60-60 (4η περίοδος) ενώ προηγήθηκε με 73-72 15?? πριν το φινάλε. Στην τελευταία επίθεση των «πρασίνων» οι γηπεδούχοι επέλεξαν να μην κάνουν φάουλ και έδωσαν το δικαίωμα στον Νίκολας να διαμορφώσει με τρίποντο το τελικό 75-73.

  • Σήμερα στο κλειστό του Αγ. Θωμά, το Μαρούσι θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό (17.00 ΝΟΒΑ) στο δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ