ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Μάη 2010
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΗ
Η νεολαία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Με τους αυριανούς συναδέλφους τους θα διαδηλώσουν οι νέοι και οι νέες

MotionTeam

Με τους αυριανούς συναδέλφους τους θα διαδηλώσουν οι νέοι και οι νέες
«Κλιμακώνουμε τους αγώνες ενάντια στο αντιδραστικό μέτωπο κυβέρνησης, εργοδοτών, Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ηγεσιών της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει πιο δυναμικά, πιο μαζικά να απαντήσουν, στην προσπάθεια ξεθεμελίωσης κάθε συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού δικαιώματος, στο τσάκισμα κάθε εργασιακής κατάκτησης».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας φοιτητές και σπουδαστές, ειδικά από τα λαϊκά στρώματα, να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που κάνει το ΠΑΜΕ την επόμενη Τρίτη, 1η Ιούνη, με προσυγκέντρωση στα Χαυτεία στις 5.30 μ.μ.

«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη! Πετσοκόβουν τις συντάξεις των γονιών μας! Η σύνταξη για μας είναι μακρινό όνειρο. Οι λαϊκές οικογένειες θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο. Περισσότερα παιδιά λαϊκών οικογενειών θα αναγκαστούν να παρατείνουν ή να παρατήσουν τις σπουδές τους και να βρουν δουλειά προκειμένου να στηρίξουν τα σπίτια τους που αιμορραγούν!

"Ασφαλιστικό" δεν σημαίνει μόνο σύνταξη, σημαίνει δωρεάν ιατρική περίθαλψη, σημαίνει δωρεάν φάρμακα, σημαίνει άδεια μετ' αποδοχών. Με μια κουβέντα σημαίνει την ελάχιστη προστασία του εργαζόμενου λαού!

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Είναι μόνιμα και παίρνονται για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των καπιταλιστών και μετά την κρίση, πάνε μαζί με την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας» σημειώνει το ΜΑΣ.

Να ξεσκεπαστούν οι απολογητές του σάπιου συστήματος

«Η πανελλαδική γραμματεία του ΜΑΣ - συνεχίζει - καλεί τις τοπικές γραμματείες, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα να οργανώσουν την πιο πλατιά και ολόπλευρη ενημέρωση των σπουδαστών. Να οργανώσουν πρόγραμμα δράσης μέσα και έξω από τις σχολές, για να ξεσκεπάσουν:

  • Την προπαγάνδα των μεγαλοκαπιταλιστών, της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και των μεγαλοκαθηγητάδων που ελέγχουν. Ολων αυτών που διδάσκουν υποταγή, ότι "πρόοδος" είναι να μην πάρουν οι γονείς μας σύνταξη ότι πρέπει να δουλεύουμε μέχρι το θάνατο.
  • Τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, (ΠΑΣΠ ΔΑΠ) που σε αγαστή σύμπνοια υπερασπίζονται με κάθε τρόπο την πολιτική των κομμάτων τους, που λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει το Ασφαλιστικό γιατί είμαστε "νέοι" άνθρωποι, ότι θα είμαστε η γενιά που δήθεν "θα νοικοκυρέψει τον τόπο". Θέλουν όμως να είμαστε η γενιά χωρίς δικαιώματα γι' αυτό προσπαθούν μπροστά στις εξεταστικές να εξαγοράσουν συνειδήσεις με σημειώσεις και ρουσφέτια, που έχουν στήσει παζάρι με τους υποψηφίους πρυτάνεις μεγαλοκαθηγητάδες.
  • Τους οπορτουνιστές ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ, ΕΑΑΚ, που στήνουν τις συγκεντρώσεις στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που συμφώνησαν με τους βιομηχάνους πόσο θα σφαγιάσουν τα δικαιώματα των εργατών, έκαναν ανοιχτή απεργοσπασία στα σωματεία που πλειοψηφούν σε προηγούμενες απεργίες, υπερασπίζονται μαζί με τα υψηλόμισθα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παναγόπουλο(ΓΣΣΕ), Παπασπύρο (ΑΔΕΔΥ), το νόμο Σιούφα και Ρέππα, δηλαδή τον αντιλαϊκό νόμο για το Ασφαλιστικό που ισχύει σήμερα.
Ανάπτυξη για τις ανάγκες του λαού, όχι για τα μονοπώλια!

Η μόνη διέξοδος που έχουμε μπροστά μας, που μπορεί να δώσει ελπίδα στους φοιτητές και στους σπουδαστές είναι η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, η πάλη για να κερδίζει έδαφος η προοπτική της διεξόδου στην οποία θα βγει κερδισμένος ο λαός και η νεολαία και όχι τα μονοπώλια».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή της για τα συλλαλητήρια της Τρίτης η ΟΓΕ σημειώνει:

«Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες να ξεσηκωθούν. Να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να διαδηλώσουν την 1η του Ιούνη μαζί με όλο το λαό, ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα υπηρετούν.

Δεν είναι μονόδρομος να δουλεύουμε 40 και 50 χρόνια χωρίς κανένα δικαίωμα, για όσες ημέρες και ώρες, με όποιο μισθό αποφασίζουν οι εργοδότες και στα βαθιά γεράματα να παίρνουμε αντί για σύνταξη ένα προνοιακό επίδομα κάτω από τα 300 ευρώ.

Οι νέες γυναίκες, με τη διπλάσια ανεργία από αυτή την ανδρών, με τη μερική απασχόληση και τις άλλες ελαστικές σχέσεις εργασίας, δε στερούνται μόνο το δικαίωμα να κάνουν οικογένεια και να αποκτήσουν έστω και ένα παιδί αλλά δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη ούτε ένα ευρώ πάνω από το προνοιακό επίδομα.

Η ΟΓΕ καλεί ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες να ματαιώσουν το γλέντι που έχει στήσει το κεφάλαιο με τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και την περιουσία του λαού, να απαντήσουν δυναμικά, δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο μπαράζ της παραπλάνησης, της εξαπάτησης και των εκβιασμών, να κάνουν τη δύναμή τους ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας, για να ανοίξει ο δρόμος για την άλλη λύση που υπάρχει».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΑΜΕ
Εντείνονται οι ρυθμοί

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να δίνουν τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης. Η εξόρμηση με τη μορφή της λαχειοφόρου αγοράς θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιούνη και κάθε λαχνός κοστίζει 5 ευρώ. Μπροστά στην ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, αλλά και στις ευθύνες που συνεπάγεται για το ΠΑΜΕ η εμπιστοσύνη του εργατόκοσμου, γίνεται επιτακτική η ένταση της δράσης τόσο των τοπικών και κλαδικών Γραμματειών και ταξικών συνδικάτων, όσο κάθε εργάτη ατομικά.

Μέχρι στιγμής το 100% του πλάνου τους έχουν πιάσει οι τοπικές Γραμματείες σε: Ικαρία, Λακωνία, Κεφαλονιά, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Ροδόπη. Ενώ στην κάλυψη του πλάνου τους πλησιάζουν οι Γραμματείες σε: Καβάλα, ΔΕΗ Κοζάνης, Ζάκυνθος, Κοζάνη, Γρεβενά, Κιλκίς, Εβρο, Λιβαδειά, Φωκίδα και Ηλεία, Αργολίδα, Ρέθυμνο, Κω - Κάλυμνο και Ρόδο.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο την 1η Ιούνη θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα στα εξής σημεία:

  • Πλ. Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι Οικοδόμοι, Μισθωτοί τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, Ξύλου, Εμπορίου, Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστριών, Χρηματοπιστωτικού, Δημοσίου, Μεταφορών, Καλλιτεχνών, Εκπαιδευτικών.
  • Πλ. Βάθης: Σωματεία και εργαζόμενοι Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χαρτιού, Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Χαυτεία: Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ).
  • Πλ. Καραϊσκάκη: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δυτικών Συνοικιών, Βόρειων Συνοικιών, Βορειοδυτικών Συνοικιών, Νοτιοδυτικών συνοικιών.
  • ΠΛ. Κλαυθμώνος: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Νότιων συνοικιών, Νοτιοανατολικών Συνοικιών, Υγείας, Ανατολικών συνοικιών, Βορειοανατολικών Συνοικιών, Α' Αθήνας.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 65ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΣΟ
Στις 15 Ιούνη στη Γενεύη

Τα 65 χρόνια ζωής και δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) τιμά η Γραμματεία Νέων της με εκδήλωση που διοργανώνει στη Γενεύη, στις 15 του Ιούνη, στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ με τη σειρά της προετοιμάζει τη συμμετοχή της στην εκδήλωση και καλεί τους νέους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση και να δηλώσουν συμμετοχή. Η αναχώρηση γίνεται με πούλμαν το Σάββατο 12 Ιούνη και η επιστροφή στην Αθήνα, την Πέμπτη 17 Ιούνη. Το κόστος είναι 150 ευρώ το άτομο για μεταφορικά και διαμονή. Οσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στα γραφεία του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, στα τηλέφωνα 210.3305.219 και 210.9214.417.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ