ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάη 2010
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΤΕΛΙΚΟΣ
Καθοριστικό δεύτερο ραντεβού

Για δεύτερη φορά τα ξαναλένε αύριο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στον κρίσιμο δεύτερο τελικό στο ΣΕΦ

Icon

Για δεύτερη φορά τα ξαναλένε αύριο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στον κρίσιμο δεύτερο τελικό στο ΣΕΦ
Στο πλέον καθοριστικό του σημείο φθάνει αύριο το φετινό πρωτάθλημα της Α1 με τη διεξαγωγή στο ΣΕΦ του δεύτερου και κρίσιμου τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (21.45 ΣΚΑΪ).

Οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται σε αντίθετη μοίρα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της ήττας στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (αλλά και της άσχημης απόδοσης), ενώ ο Παναθηναϊκός με την ψυχολογία στα ύψη θα προσπαθήσει να κάνει το καθοριστικότερο βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τροπαίου.

Στην ομάδα των γηπεδούχων το κλίμα είναι βαρύ καθώς δεν ήταν μόνο η ήττα, αλλά και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια στη φετινή σεζόν. Πλέον η ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού σε ενδεχόμενη καινούρια αποτυχία τότε οι ελπίδες για να στεφθεί πρωταθλητής ψαλιδίζονται στο ελάχιστο. Τεχνική ηγεσία και παίκτες φαίνεται να έχουν αντιληφθεί ότι εντός έδρας θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για πολλά ζητήματα.

Στην αντίπερα όχθη στον Παναθηναϊκό δηλώνουν προσγειωμένοι, παρά την εύκολη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι, καθώς όπως τονίζουν παίκτες και προπονητής το αυριανό παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό και με άλλες ισορροπίες. Αν και παραδοσιακά στους τελικούς σπάνια σπάει έδρα (μια στις έξι φορές είναι το στατιστικό ποσοστό), εντούτοις στους «πράσινους» υπάρχει η αισιοδοξία ότι από την Κυριακή το βράδυ η ομάδα μπορεί να βρεθεί μια ανάσα από την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

  • Με στόχο να ισοφαρίσει τις νίκες σε 1-1 και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα που οδηγεί στην Ευρωλίγκα, ο ηττημένος του πρώτου αγώνα για τον μικρό τελικό Πανελλήνιος υποδέχεται σήμερα το Μαρούσι στην Κυψέλη στο δεύτερο παιχνίδι των δυο ομάδων (17.00 ΝΟΒΑ).
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010
Β' ΕΘΝΙΚΗ

Συνεχίζεται η περιπέτεια της πρώτης προνομιούχου θέσης στα πλέι οφ αύριο Κυριακή. Ο Εθνικός θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ στο Ελληνικό, ενώ ο Πιερικός θα υποδεχτεί στην Κατερίνη τον Πανσερραΐκό. Και οι δύο αγώνες θα αρχίσουν στις 20.00. Η βαθμολογία: Πανσερραϊκός 7, ΟΦΗ, Εθνικός 4, Πιερικός 1.

Για τα πλέι άουτ θα παίξουν η Ρόδος με το Θρασύβουλο και ο Ιωνικός με την Δόξα Δράμας. Οι αγώνες αρχίζουν στις 17.30.

ΕURO 2016
Στη Γαλλία η διοργάνωση

Στη Γαλλία - ήταν το φαβορί - ανέθεσε η UEFA τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του EURO 2016. Η Ιταλία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, ενώ στην τελική διαδικασία η γενέτειρα του προέδρου στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (Μισέλ Πλατινί) επικράτησε της Τουρκίας με ψήφους 7-6. Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν η Γαλλία έχει διοργανώσει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1960 και το 1984 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1938 και το 1998.

Ελεγχος στους Ελληνες διεθνείς

Σε έλεγχο ντόπινγκ υποβλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας όπου συνεχίζεται η προετοιμασία για το Μουντιάλ. Εξαμελές κλιμάκιο της επιτροπής αντιντόπινγκ της FIFA στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων πριν από μεγάλες διοργανώσεις, έλαβε συνολικά δώδεκα δείγματα από οκτώ διεθνείς καθώς τέσσερις από αυτούς έδωσαν πρόσθετο δείγμα αίματος. Οι παίκτες ειδοποιήθηκαν και πραγματοποιήθηκε κλήρωση, παρουσία του τεχνικού διευθυντή Τάκη Φύσσα, αλλά και του γιατρού της ομάδας, Αρη Παναγιωτόπουλου για το ποιοι θα περνούσαν από έλεγχο. Oι παίκτες που υποβλήθηκαν σε έλεγχο είναι οι Χαριστέας, Γκέκας, Σαλπιγγίδης, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Καπετάνος, Πατστατζόγλου και Πρίτας.

Κρίσιμα φιλικά

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό Μουντιάλ με τους προπονητές τους να προσπαθούν μέσω των φιλικών αγώνων να βγάλουν τα τελικά συμπεράσματα για την ομάδα τους. Ετσι πλούσιο σε αγωνιστική δράση είναι το επόμενο διήμερο. Πιο συγκεκριμένα. ΣΑΒΒΑΤΟ: Σλοβενία-Καμερούν (15.00), Νορβηγία-Μαυροβούνιο (17.00), Πολωνία-Φινλανδία (18.00), Σουηδία-Βοσνία (20.00), Ουκρανία-Ρουμανία (20.00), ΗΠΑ-Τουρκία (20.00), Ουγγαρία-Γερμανία (20.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Αγγλία-Ιαπωνία (15.15), Ν.Κορέα-Λευκορωσία (16.00), Μεξικό-Γκάμπια (18.00), Παραγουάη-Ακτη Ελεφαντοστού (18.00), Τυνησία-Γαλλία (22.00), Χιλή-Β.Ιρλανδία (22.15).

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Σε αγώνα δίχως αύριο Τρίκαλα και Βύζας Μεγάρων αγωνίζονται σήμερα στη Ν. Σμύρνη (19.00) στον αγώνα μπαράζ της Γ' Εθνικής που θα κρίνει την τρίτη ομάδα που θα ανέβει στη Β' κατηγορία μετά τη Βέροια και την Καλλιθέα που εξασφάλισαν απευθείας την άνοδο.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ωρα Κυπέλλου στη Λαμία

Στη Λαμία, όπου διεξάγεται σήμερα και αύριο το φάιναλ φορ του κυπέλλου ανδρών, συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον των φίλων του χάντμπολ. Στον πρώτο ημιτελικό, το εισιτήριο θα διεκδικήσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ στον έτερο Βριλήσσια και ΑΣΕ Δούκα. Να σημειώσουμε ότι τα Βριλήσσια είναι η μοναδική από τους τέσσερις φιναλίστ που στο φάιναλ φορ διεκδικεί και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού στο πρωτάθλημα κατετάγη έκτη. Για να το πάρει, θα πρέπει να κατακτήσει το κύπελλο ή να φτάσει στον τελικό με αντίπαλο τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής: ΣΗΜΕΡΑ: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (15:00), Βριλήσσια - ΑΣΕ Δούκα (17.00). ΑΥΡΙΟ: ΤΕΛΙΚΟΣ (17.00). Οι ημιτελικοί θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το Sport + και ο τελικός από την ΕΤ-1.

Μέτρα για το ντόπινγκ

Nα περιορίσουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες για χρήση απαγορευμένων ουσιών στο Μουντιάλ θα προσπαθήσουν οι ιθύνοντες της FIFA που είναι αποφασισμένοι να λάβουν δραστικά μέτρα. Συγκεκριμένα, θα γίνει έλεγχος πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε όλες τις ομάδες, από τις οποίες θα εξεταστούν τουλάχιστον οχτώ παίκτες. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μερικούς μήνες η FIFA ενσωμάτωσε τους κανονισμούς της WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ) στο καταστατικό της όπου περιλαμβάνονται πλέον και οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Σημειώνεται πάντως ότι εδώ και μερικά χρόνια το θέμα αυτό της ενσωμάτωσης των κανονισμών της WADA ήταν αιτία διαφωνίας μεταξύ του Οργανισμού και της Παγκόσμιος Συνομοσπονδίας. Ωστόσο βέβαια, όσα μέτρα και εάν παρθούν δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι η ίδια η FIFA (όπως και η ΟΥΕΦΑ) φέρνουν μεγάλη ευθύνη για την έξαρση του ντόπινγκ. Οι τακτικές τους για περισσότερο κέρδος είναι αυτές που έχουν οδηγήσει σε αγωνιστικές περιόδους μαραθώνιες και χωρίς σταματημό με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές πλέον να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν με φυσικό τρόπο στις υποχρεώσεις τους που συνεχώς αυξάνουν.

ΠΑΟ
Αναβολή στο θέμα προέδρου

Για την ερχόμενη Τετάρτη πήρε παράταση το θέμα που έχει να κάνει με την εκλογή προέδρου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφού το χτεσινό διοικητικό συμβούλιο των μετόχων δεν κατέληξε σε κάποια λύση, δίνοντας ραντεβού για νέα συνεδρίαση στις 2 Ιούνη, αποτέλεσμα της εσωτερικής κόντρας συμφερόντων που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες. Σαν αιτία της αναβολής ήταν το γεγονός της απουσίας των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, καθώς και η άρνηση για ανάληψη της προεδρίας από τον εκπρόσωπο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο προεδρεύων του χτεσινού διοικητικού συμβουλίου και προσωρινός πρόεδρος Αντώνης Αντωνιάδης κάλεσε τους μεγαλομετόχους να δώσουν στην ερχόμενη συνεδρίαση το «παρών» και να προτείνουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ενώ διευκρίνισε για ακόμη μια φορά την άρνηση του πρώην προέδρου Νίκου Πατέρα να παραμείνει στη θέση του. Σημειώνεται ότι το «παρών» έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης έδωσαν και αρκετοί οπαδοί του «τριφυλλιού», οι οποίοι απαίτησαν την παραμονή Πατέρα στην προεδρία, ενώ καταφέρθηκαν με συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

ΕΘΝΙΚΗ ΚΩΦΩΝ

Τον πρώτο αγώνα, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωφών 2011 (η τελική φάση θα γίνει στη Δανία), δίνει σήμερα η Εθνική ομάδα με αντίπαλο την αντίστοιχη της Πολωνίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης (17.00). Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Νεκτάριος Σαβούρδος, στελέχωσε την αποστολή με τους: Επαμεινώνδα Κώνστα, Αντώνη Καραχάλιο (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ), Γιώργο Ρήγα, Γιαννόπουλο Δονάτο, Ιωακείμ Νικολαΐδη, Παναγιώτη Πλιατσικούρα, Αποστόλη Σταυρόπουλο, Ιωάννη Γκόντσιλ, Βαγγέλη Βορίλα (ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ), Δημήτρη Μάγγο, Δαμιανό Ραμαντάνη, Χρήστο Μιχαλάρη, Ηλία Καναβογιάννη, Πέτρο Γιάσια, Πρίφτη Θεοφάνη (ΜΕΣΟΙ), Αντώνη Λαυρεντίδη, Αναστάσιο Ξένο, Ανδρέα Ανδρούτσο (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ).

ΗΡΑΚΛΗΣ

Η ΠΑΕ Ηρακλής δεν κατάφερε να πάρει ούτε χτες την αδειοδότηση για τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα. Η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ έκρινε πως ο φάκελος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ ήταν ελλιπής, μια και δεν περιλαμβάνονταν βασικά έγγραφα. Το θέμα θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα, με τη διοίκηση του Γηραιού να πρέπει να μαζέψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα έως τότε, προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη αδειοδότηση.

Η διοίκηση του Ηρακλή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να καθησυχάσει τους φίλους της ομάδας σχετικά με την αδειοδότηση, τονίζοντας πως τη Δευτέρα θα κλείσει θετικά η υπόθεση.

ΒΟΛΕΪ
Βήμα πρόκρισης

Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο σε σχέση με το πρόσωπο που έδειξε στους αγώνες της Α' φάσης, η Εθνική ανδρών άνοιξε χτες με επιτυχία τους αγώνες της για τη δεύτερη φάση του Β' προκριματικού ομίλου για το Ευρωπαϊκό του 2011 που διεξάγεται στο Ηράκλειο επικρατώντας της Λετονίας με 3-0 σετ (25-17, 29-27, 25-17). Ετσι έγινε το πρώτο φαβορί για την κατάληψη τουλάχιστον της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ. Σήμερα, η εθνική θα αντιμετωπίσει τη Βρετανία (20.30 ΕΤ1) και την Κυριακή το φαβορί για την πρώτη θέση Φινλανδία (20.00 ΕΤ1). Για τον αντίστοιχο όμιλο των γυναικών που διεξάγεται στη Βουλγαρία, η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα από την οικοδέσποινα με 3-0 μειώνοντας κι άλλο τις πιθανότητες πρόκρισης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ