ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Ιούλη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναυλία αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα

Τη Τρίτη 6 Ιούλη στις 7.00 μ.μ. στο Σύνταγμα

Να είναι μια μέρα αγωνιστικής δράσης. Να σμίξουν τα συνθήματα, οι φωνές, με το τραγούδι χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών, μεταναστών ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, που θέλουν να κάνουν τη ζωή μας κόλαση.

Την Τρίτη 6 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα, το ΠΑΜΕ μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, καλούν στη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα, στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες που θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή αντίστασης και αγώνα των εργαζομένων.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής οι: Βαγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μάνος Πυροβολάκης, Λάκης Χαλκιάς, Ευσταθία.

«Στη μάχη που δίνουμε», σημειώνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, «αξιοποιούμε την προσφορά καλλιτεχνών για να δυναμώνει ο αγώνας. Ενα τραγούδι στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας που θέλουν να μας επιβάλουν. Για να τους σταματήσουμε. Να εμποδίσουμε το έγκλημά τους σε βάρος της ζωής μας».

Σε ανακοίνωσή του επίσης ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σημειώνει: «Η Τέχνη μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της. Να γίνει η φωνή του ταξικού αγώνα».

«Οι Ελληνες ηθοποιοί» - τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών - «σαν κομμάτι των εργαζομένων δε θα μπορούσαμε παρά να συνεισφέρουμε με το δικό μας τρόπο στην παλικαρίσια μάχη που μήνες τώρα δίνει η εργατική τάξη της χώρας μας, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα που συναποτελούν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για την απόκρουση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Το ΠΑΜΕ, που σήκωσε το ανάστημα του εργατικού κινήματος κόντρα στην ηττοπάθεια, το συμβιβασμό, το φιλοεργοδοτικό και φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ). Που προσπάθησε να δείξει στο λαό μας ότι έχει δύναμη, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν, αρκεί να το θέλουν, να σταματήσουν τη βαρβαρότητα».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση - συναυλία απευθύνουν και ηθοποιοί της χώρας σε κείμενο που υπογράφουν και σημειώνουν: «Εμείς οι ηθοποιοί, νιώθοντας ότι η θέση μας είναι δίπλα στους εργαζόμενους, δηλώνουμε και το δικό μας "παρών" στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας των αντιδραστικών μέτρων, που απειλούν να σαρώσουν κάθε δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή. Καλούμε όλο το λαό να αγκαλιάσει τη μεγάλη συναυλία, για να διατρανώσουμε, με όπλο μας και την τέχνη, την απόφασή μας να εμποδίσουμε τον αντικοινωνικό οδοστρωτήρα των ισχυρών του πλούτου και ν' ανοίξουμε δρόμο σε έναν πραγματικά ανθρώπινο πολιτισμό».

Το κείμενο μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει οι ηθοποιοί: Αντώνης Αντωνίου, Τάκης Βαμβακίδης, Νικολέτα Βλαβιανού, Αννα Γεραλή, Θανάσης Θεολόγης, Γιώργος Καρμανός, Ελισάβετ Ναζλίδου, Θέμις Πάνου, Χρήστος Σιμαρδάνης, Αγγελος Αντωνόπουλος, Μπέτυ Βαλάση, Γρηγόρης Βαλτινός, Κώστας Βουτσάς, Ελένη Γερασιμίδου, Καίτη Ιμπροχώρη, Κώστας Καζάκος, Θύμιος Καρακατσάνης, Λίλα Καφαντάρη, Βασίλης Κολοβός, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παύλος Ορκόπουλος, Ιωάννα Πηλιχού, Ελένη Ράντου, Τιτίκα Σαριγγούλη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ

«Παίζουμε στη συναυλία για να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα του ΠΑΜΕ, σε μια εποχή πολύ δύσκολη για το λαό μας, σε μια εποχή βαρβαρότητας».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ

«Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο σ' αυτή τη συναυλία διαμαρτυρίας για την ασφυξία της σύγχρονης πολιτικής ζωής».

ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ

«Συμμετέχουμε στη συναυλία μ' ένα τραγούδι κι εμείς, για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τον αγώνα των ανθρώπων που παλεύουν όλο αυτό τον καιρό και ταυτόχρονα να εκφράσουμε την αντίδρασή μας για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και την ανησυχία για το μέλλον μας».

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

«Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους, γι' αυτό συμμετέχουμε στη συναυλία του ΠΑΜΕ. Γιατί πιστεύω ότι μόνο με το μαζικό αγώνα μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Ταξικά, αγωνιστικά και ενωμένος ο κόσμος. Γιατί όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα δεν έχουν νοιαστεί για τα κατώτερα στρώματα και τους εργαζόμενους».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ

«Βρίσκομαι στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνιούν και αγωνίζονται για να κρατήσουν τουλάχιστον τα κεκτημένα τους. Το μεγάλο κεφάλαιο μας επιφυλάσσει και χειρότερα... Ερχονται τα χειρότερα. Με το μόνο όπλο που έχω για να αμυνθώ και ν' αντιπαρατεθώ, με το τραγούδι, θα βρεθώ και θα τραγουδήσω μαζί με όλους τους ανθρώπους που θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΡΔΑΡΟΣ

Πρόεδρος του ΣΕΗ

«Οφείλουμε όλοι να αρνηθούμε την αθλιότητα που μας επιβάλλουν. Οφείλουμε να πάψουμε να είμαστε παθητικοί. Οι ηθοποιοί οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με οδηγό τις δοκιμασμένες δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις του κλάδου των ηθοποιών. Και για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, οφείλουμε να συμπαραταχθούμε σε μια αγωνιστική προοπτική. Για την κρίση, οι μόνοι που δεν έχουμε ευθύνη είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Δεν είναι οι πενιχρές μας συντάξεις, οι μισθοί πείνας, η ανασφάλιστη κι απλήρωτη εργασία, η εφιαλτική ανεργία ειδικά των νέων ηθοποιών που δημιούργησαν τα ελλείμματα και τα μεγάλα χρέη του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά η πολιτική της εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου. Ολοι μαζί είμαστε μια δύναμη που μπορεί να ανατρέψει και να αλλάξει τον κόσμο».

Οι προσυγκεντρώσεις

Οργανωμένα θα πάνε οι εργαζόμενοι στη συναυλία - συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των αγωνιστικών σωματείων από τον κλάδο του πολιτισμού. Γι' αυτό το λόγο έχουν οριστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις, στις 6.30 μ.μ., σε:

  • Ομόνοια: Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), οι μαζικοί φορείς και οι εργαζόμενοι της Α' Αθήνας, των Βόρειων Συνοικιών, των Βορειοδυτικών, των Δυτικών και των Νοτιοδυτικών Συνοικιών.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι Νότιων και Νοτιοανατολικών Συνοικιών.
  • «Ευαγγελισμός»: Μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι Ανατολικών και Βορειοανατολικών Συνοικιών.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

«Καλούμε στη μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα, θέλοντας μέσω της τέχνης να δοθεί ένα μήνυμα υπέρ του αγώνα που δίνουν αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι της χώρας μας, για την υπεράσπιση των κατακτήσεών τους και για έναν δρόμο ανάπτυξης που να εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτών που παράγουν τον πλούτο και όχι αυτών που τον καρπώνονται. Θεωρούμε ότι η τέχνη σ' αυτό μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της. Η συναυλία έχει διττό στόχο. Από τη μία πλευρά να εμψυχώσει μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία τους αγώνες των εργαζομένων και από την άλλη να δώσει ένα μήνυμα στους καλλιτέχνες ότι πρέπει να είναι δίπλα σ' αυτούς τους αγώνες, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο της τέχνης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ