ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β' ΟΜΙΛΟΣ
Η προσπάθεια δεν αρκούσε

Προσπάθησε η Eθνική αλλά τελικά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αργεντινή. Ηττήθηκε με 2 - 0 (77' Ντεμικέλις, 89' Παλέρμο) και η περιπέτεια του 19ου Μουντιάλ ολοκληρώθηκε. Η Αργεντινή, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση, είναι αλήθεια ότι δεν φόρτσαρε. Αλλά και πάλι το έργο των Ελλήνων διεθνών δεν ήταν εύκολο. Με μαζική άμυνα το πάλεψαν όσο μπόρεσαν αλλά δεν κατάφεραν τίποτα άλλο παρά την ικανοποίηση της προσπάθειας. Την έτσι και αλλιώς δύσκολη κατάσταση επιδείνωσε ο τραυματισμός των Καραγκούνη, Κατσουράνη, Τοροσίδη. Ο Ρεχάγκελ παραδέχτηκε πως «χάσαμε από μια πιο δυνατή και μεγάλη ομάδα. Τα παιδιά προσπάθησαν αλλά χάσαμε δίκαια από μια ανώτερη ομάδα».

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Βύντρα, Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης (55΄ Πατσατζόγλου), Τζιόλης, Κατσουράνης (54΄ Νίνης), Καραγκούνης (46΄ Σπυρόπουλος), Σαμαράς.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Οταμέντι, Μπουρδίσο, Ντεμικέλις, Κλεμέντε, Μάξι Ροντρίγκες (63΄ Ντι Μαρία), Μπολάτι, Βερόν, Μέσι, Αγουέρο (77΄ Παστόρε), Μιλίτο (80΄ Παλέρμο).

«Χιτσκοκική» εξέλιξη

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στο έτερο ματς του ομίλου. Η εξέλιξη του σκορ αλλά και τα δρώμενα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν απαγορευτικά για καρδιακούς. Τελικά Νιγηρία και Ν. Κορέα έμειναν στο 2 - 2 (12' Ούτσε, 69' πεν. Αγιεγκμπένι - 38' Λι Γιουνγκ-Σου, 48' Παρκ Τσου-Γιουνγκ). Μοιράστηκαν χαμένες ευκαιρίες, βαθμούς, εντυπώσεις και στο τέλος οι Ασιάτες πανηγύρισαν την πρόκριση.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενγιάμα, Γιόμπο (46' Ετσιεγίλε), Κανού (57' Μάρτινς), Αφολαμπί, Σίτου, Γιακούμπου (71' Ομπίνα), Ούτσε, Αγίλα, Οντιά, Ομπάσι, Ετούχου

Ν. ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, Τσο Γιονγκ-Χιούνγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Κιμ Γιουνγκ-Ουού, Παρκ Τσου-Γιουνγκ (92' Κιμ Ντονγκ-Τζιν), Λι Γιoυνγκ-Πιο, Λι Γιουνγκ-Σου, Κι Σουνγκ-Γιονγκ (87' Κιμ Χάε-Σουνγκ), Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Γέομ Κι-Χουν (64' Κιμ Ναμ-Ιλ), Τσα Ντου-Ρι

Η βαθμολογία του ομίλου, έχει ως εξής: Αργεντινή 9, Ν. Κορέα 4, Ελλάδα 3, Νιγηρία 1.

Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα σε Α' και Β' Ομιλο, τα ζευγάρια στην επόμενη φάση είναι Ουρουγουάη - Ν. Κορέα (Σάββατο) και Αργεντινή - Μεξικό (Κυριακή).

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Κέρδισαν πρόκριση και εντυπώσεις

Κόντρα στις «εκτιμήσεις» και τις φήμες Ουρουγουάη και Μεξικό δεν «έκατσαν» στο βαθμό που τις εξασφάλιζε και τις δύο. Αγωνίστηκαν όσο μπορούσαν και στο τέλος δικαιώθηκαν αμφότερες αφού προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Η «Σελέστε», που κέρδισε 1 - 0 (43' Σουάρες), ως πρώτη, και το Μεξικό ως δεύτερο (υπερτέρησε της Ν. Αφρικής στη διαφορά τερμάτων) του Α' Ομίλου. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο αφού οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι.

ΜΕΞΙΚΟ: Πέρες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Μάρκες, Οσόριο, Τοράδο, Φράνκο, Μπλάνκο (63' Ερνάντεζ), Μορένο (57' Κάστρο), Ντος Σάντος, Γκουαρδάδο (46' Μπαρέρα)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Λουγκάνο, Φουσίλε, Βικτορίνο, Καβάνι, Σουάρες (85' Φερνάντες), Φορλάν, Α. Περέιρα (77' Σκότι), Πέρες, Μ. Περέιρα, Ρίος

Αποχαιρέτησαν και οι δύο

Το ταξίδι στο 19ο Μουντιάλ τελείωσε χτες για Ν. Αφρική και Γαλλία. Με τη διαφορά ότι οι οικοδεσπότες είπαν αντίο με ψηλά το κεφάλι, ενώ, αντίθετα, οι «τρικολόρ» απογοήτευσαν. Οι Αφρικανοί κέρδισαν 2 - 1 (20' Κουμάλο, 37' Μφέλα - 70' Μαλουντά) αλλά ήταν χειρότεροι στην ισοβαθμία με το Μεξικό. Ετσι έγιναν η πρώτη ομάδα διοργανώτριας χώρας που αποχωρεί τόσο νωρίς από τη διοργάνωση. Οι Γάλλοι αποχωρούν ως τελευταίοι του ομίλου, χωρίς μία νίκη.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Σανιά, Κλισί, Σκιλασί, Γκαλάς, Ντιαρά (82΄ Γκοβού), Ντιαμπί, Ριμπερί, Γκουρκίφ, Ζινιάκ (46' Μαλουντά), Σισέ (55' Ανρί).

Ν. ΑΦΡΙΚΗ: Τζόσεφς, Μασιλέλα, Μοκοένα, Κουμάλο, Κουμπόνι (78' Μοντίσε), Ενγκονγκά (55' Γκάχα), Σιμπάγια, Τσαμπαλάλα, Πίενααρ, Πάρκερ (68' Νομβέτε), Μφελά.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι: Ουρουγουάη 7, Μεξικό 4, Ν. Αφρική 4, Γαλλία 1.

ΠΟΛΟ

Υστερα από μια συγκλονιστική σειρά αγώνων ο ιστορικός ΝΟΒ κατέκτησε την τρίτη θέση στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών. Ο ΝΟΒ νίκησε 10-9 το «Δικέφαλο του Βορρά» στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στον 5ο και τελευταίο αγώνα για τις θέσεις 3-4, και έκανε το 3-2 στη σειρά των «μικρών τελικών» εξασφαλίζοντας θέση στην Ευρωλίγκα.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΤV

ΣΗΜΕΡΑ: Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Σλοβενία-Αγγλία (17.00 ΝΕΤ), ΗΠΑ-Αλγερια (21.30 ΕΤ1). Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Γκάνα-Γερμανία (21.30 ΝΕΤ), Αυστραλία-Σερβία (21.30 ΕΤ1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αφίξεις και αναχωρήσεις

Μια επιστροφή και ένα αντίο για τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» τοποθέτησε στη θέση του γενικού αρχηγού της ομάδας τον Τάσο Μητρόπουλο ο οποίος επιστρέφει στο σύλλογο. Την ίδια ώρα, μετά από επτά χρόνια στον Ολυμπιακό, ο Τάσος Πάντος αποτελεί παρελθόν, καθώς ενημερώθηκε ότι δε θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Την ίδια ώρα, από πλευράς διοίκησης του Ολυμπιακού ζητήθηκε να πέσουν οι τόνοι όσον αφορά τα μεταγραφικά σενάρια. Εν τω μεταξύ, όπως δείχνουν τα πράγματα (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) το δίδυμο του προπονητή Εβαντ Λίνεν και του βοηθού Μπόζινταρ Πάντοβιτς θα είναι αυτό που θα οδηγήσει την ομάδα στη φάση της προετοιμασίας στη Γερμανία.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Στην κόψη του ξυραφιού

Σε έναν όμιλο, όπου άλλο ήταν το θεωρητικό αφεντικό, άλλο πήρε κεφάλι, η Σλοβενία, έναντι της Αγγλίας που θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική. Το ματς ανάμεσα στη Σλοβενία και την Αγγλία κυριολεκτικά κόβει την... ανάσα με την πλάτη στον ...τοίχο να είναι η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο με τον Ιταλό τεχνικό να γλιτώνει στο παρά ένα τα εσωτερικά προβλήματα μεταξύ των παικτών. Τα λιοντάρια θέλουν μόνο νίκη, για να είναι σίγουρα στον επόμενο γύρο ή ισοπαλία με 2 γκολ και πάνω και ισοπαλία (χωρίς γκολ καλύτερα) στο άλλο παιχνίδι.

Στο άλλο παιχνίδι, ΗΠΑ και Αλγερία βρίσκονται και αυτές στον κόλπο της πρόκρισης με τους Αμερικανούς, βέβαια, να έχουν σαφώς προβάδισμα, αφού με νίκη δική τους και ήττα της Αγγλίας ή της Σλοβενίας παίρνουν την πρόκριση, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας και πιθανής ισοβαθμίας θα παίξουν ρόλο η διαφορά στα γκολ (με τους Αμερικανούς πάντως να είναι στο 3-3 μέχρις στιγμής).

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
Ολα ανοιχτά

Ενα από τα πιο ρευστά τοπία στους ομίλους του φετινού Μουντιάλ όπως είναι αυτό του Δ' ομίλου που δημιουργήθηκε μετά την ήττα της Γερμανίας από τη Σερβία, αναμένεται να ξεκαθαριστεί σήμερα. Η πρώτη στη βαθμολογία του ομίλου Γκάνα θα αγωνιστεί κόντρα στη Γερμανία με τους Αφρικανούς να ευνοούνται ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας που τους δίνει υπό προϋποθέσεις ακόμα και την πρωτιά του ομίλου. Για τους Γερμανούς η νίκη είναι μονόδρομος μετά το χαστούκι από τους Σέρβους με τον τεχνικό της ομάδας Γιοκίμ Λεβ να παίζει την θέση του σε περίπτωση αποκλεισμού.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Αυστραλία θα κοντραριστεί με τη Σερβία η οποία ουσιαστικά θέλει μόνο την νίκη για να είναι σίγουρη, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας τα πράγματα θα εξαρτώνται από το τι έχει γίνει στο άλλο παιχνίδι. Θεωρητικά ελπίδες πρόκρισης έχει ακόμα και η Αυστραλία, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα (νίκη δική της με τουλάχιστον 4 γκολ και ήττα της Γκάνας ή της Γερμανίας από 2 έως τρία γκολ διαφορά).

«ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 2010»
Στους ρυθμούς του Φεστιβάλ Γυμναστικής

Στους ρυθμούς του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Γυμναστική για Ολους» κινούνται πλέον τα πάντα στην Κεφαλονιά, όπου για μια ακόμη χρονιά διεξάγεται η σπουδαία αυτή αθλητική συνάντηση από αύριο μέχρι την Κυριακή. Tο ρεκόρ συμμετοχών έσπασε για άλλη μια φορά μιας και φέτος αναμένεται να λάβουν μέρος 1.500 αθλούμενοι που εκτός των ελληνικών συμμετοχών περιλαμβάνονται και οι αντίστοιχες από Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Βουλγαρία. Οπως δήλωσε και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σταύρος Μπασιαρδής, «το μυστικό της επιτυχίας των αγώνων είναι ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός αφού τα μετάλλια και οι διακρίσεις αφορούν όλους όσοι συμμετέχουν». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους αγώνες, που επί της ουσίας πρόκειται για ένα συνδυασμό χορού και γυμναστικής, δεν υπάρχει καν ηλικιακό όριο για τη συμμετοχή. Διοργανωτής του φεστιβάλ είναι ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Επτανήσων «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ», με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλονιάς - Ιθάκης, καθώς και των Αθλητικών Οργανισμών Αργοστολίου, Παλικής, Λειβαθούς και της Κοινότητας Ομαλών.

ΠΑΟ
Αδιέξοδο για πρόεδρο

Προ διοικητικού αδιεξόδου μοιάζει να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός ενόψει και του σημερινού κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ με σκοπό την ανάδειξη νέου προέδρου! Ο Νικόλας Πατέρας ξεκαθάρισε χθες στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και κάποιους μικρομετόχους της εταιρείας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στη θέση του προέδρου, κάνοντας λόγο και για διάσταση απόψεων.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ξανά Ιβκοβιτς

Ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στη μεγαλύτερη επιτυχία της, την κατάκτηση του τριπλ κράουν το 1997, βρίσκεται προ των πυλών της επιστροφής του στον Πειραιά. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, νυν τεχνικός της Εθνικής Σερβίας, φέρεται να συμφώνησε σε όλα με τους διοικούντες την ΚΑΕ κι απομένει απλά η ανακοίνωση της πρόσληψής του. Ο Ιβκοβιτς θα έχει (πιθανότατα) συνεργάτες τον Βαγγέλη Αγγέλου και τον Μίλαν Τόμιτς, ενώ θα παραμείνει προπονητής στην Εθνική Ομάδα της Σερβίας, μέχρι το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τον Σεπτέμβρη, όταν και εκπνέει το συμβόλαιό του με την σέρβικη ομοσπονδία.

ΠΣΑΚ
Επιστολή στον ΕΣΑΚΕ

Επιστολή σε έντονο ύφος απέστειλε ο ΠΣΑΚ στον ΕΣΑΚΕ, από τον οποίο ζητά να ενημερωθεί για όλα όσα αποφασίστηκαν επακριβώς στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο και όπως όλα δείχνουν ξαναφουντώνει η κόντρα. Eπίκεντρο φαίνεται να είναι οι δύο πρόσφατες αποφάσεις της Λίγκας των ομάδων, σύμφωνα με τις οποίες οι παίκτες θα καλούνται πλέον να πληρώνουν τους μάνατζερς, ενώ τους απαγορεύεται να πηγαίνουν στα δικαστήρια του FAT της FIBA για την επίλυση των οικονομικών τους διαφορών. Ο σύνδεσμος των παικτών ζητά περισσότερες διευκρινίσεις ενώ καυτηριάζει και την - όπως χαρακτηρίζει - «μονομερή» απόφαση των ιδιοκτητών των ομάδων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ