ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»
Την Τρίτη η συναυλία - συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

Την ερχόμενη Τρίτη έχει οριστεί το επόμενο, συλλογικό αγωνιστικό ραντεβού της εργατικής τάξης στην Αθήνα, στη συναυλία - συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν το ΠΑΜΕ, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Με σύνθημα «Ενα τραγούδι για τον αγώνα» εργατοϋπάλληλοι, νέοι, μετανάστες, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι θ' ανταμώσουν με τα συνδικάτα τους και άλλους μαζικούς φορείς στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Εκεί θα συναντηθούν με σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας που σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή στη σημαντική αυτή αγωνιστική και πολιτιστική πρωτοβουλία. Ετσι μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή των: Βαγγέλη Κορακάκη, Βασίλη Λέκκα, Λάκη Χαλκιά, Παντελή Θαλασσινού, Χρήστου Θηβαίου, Γιάννη Κούτρα, Αφροδίτης Μάνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτου Πασχαλίδη, Λάκη Παπαδόπουλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Φίλιππου Πλιάτσικα, Μάνου Πυροβολάκη.

«Στη μάχη που δίνουμε αξιοποιούμε την προσφορά καλλιτεχνών για να δυναμώσει ο αγώνας. Ενα τραγούδι στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας που θέλουν να μας επιβάλουν», σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία. «Θέλουμε να είναι μια μέρα αγωνιστικής δράσης στους τόπους δουλειάς. Το απόγευμα να σμίξουν οι φωνές με το τραγούδι χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών, μεταναστών ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ», συμπληρώνει.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ καταγράφει τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ο πολιτισμός στην αγωνιστική συσπείρωση αλλά και διαπαιδαγώγηση των εργαζομένων και των νέων. Οπως σημειώνει και το ΣΕΗ σε ανακοίνωσή του, «η Τέχνη μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της. Να γίνει η φωνή του ταξικού αγώνα. Κανένας καλλιτέχνης δε δικαιούται να σιωπά».

Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και των αγωνιστικών συνδικάτων από το χώρο του πολιτισμού αναδεικνύει την ευθύνη των ταξικών συνδικάτων να παρεμβαίνουν πολύμορφα σε κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων, για δημιουργική ψυχαγωγία και ανάπαυση, την ολόπλευρη ενίσχυση των δεσμών τους με τις εργατικές οικογένειες. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί μεταξύ άλλων και στους αγωνιστές καλλιτέχνες για την αγωνιστική απάντηση που πρέπει να δοθεί στην καλοσχεδιασμένη επίθεση αποχαύνωσης και αποπροσανατολισμού που εξαπολύει το κεφάλαιο με πρωτομάστορες τα μονοπώλια από το χώρο των ΜΜΕ και του πολιτισμού.


ΠΑΜΕ
Σήμερα η σύσκεψη στον Πειραιά

Συνεχίζεται η οικονομική εξόρμηση

Στην Αθήνα συνεδριάζει την Κυριακή στις 8.30 π.μ. η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ προκειμένου να συζητήσει τα βήματα που έχουν γίνει για την ανασυγκρότηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Επίσης, σήμερα, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί σε πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστικών παρατάξεων στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Σύσκεψη πραγματοποιεί επίσης σήμερα και η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο. Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποίησε χτες και η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.

Την ίδια στιγμή, με καθαρό το στόχο να μην επιστραφεί ούτε ένας λαχνός, οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία της μάχης για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΠΑΜΕ, που δίνεται με τη μορφή της λαχειοφόρους αγοράς και ολοκληρώνεται στις 6 Ιούλη. Η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ είναι κρίσιμη και αναγκαία όσο ποτέ για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η δράση του, ενάντια στη σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ