ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
Σελ. /32

ΠαναγοΠΑΣΟΚόπουλοι!

Μια φορά ΔΝΤ, πάντα ΔΝΤ

«Το ΚΚΕ και ο συνδικαλιστικός του βραχίονας ΠΑΜΕ δεν αναγνωρίζουν τους νόμους και το Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας λιμάνια και ακινητοποιώντας πλοία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις κοινές ιδεολογικές ρίζες φασιστών και κομμουνιστών»!

Το παραπάνω βαρύγδουπο γράφτηκε στην «Καθημερινή» (20/6/2010) με την υπογραφή της κυρίας Μιράντας Ξαφά.

*

Παρακάμπτουμε ότι όταν η κυρία μιλάει περί του «αξιοσέβαστου» νόμου, ομιλεί για το μνημόνιο.

Δεν θα την υποβάλουμε επίσης στη βάσανο να μας βρει σε ποια διάταξη το Σύνταγμα - που αυτή υπερασπίζεται - λέει ότι πρέπει να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις.

Αδιαφορούμε επίσης για το γεγονός ότι η αγωνία της για τα λιμάνια και τα πλοία τυγχάνει υπέρλαμπρης προβολής από την εφημερίδα ενός εφοπλιστή, του Αλαφούζου.

*

Επειδή, όμως, ακόμα και για τις κυρίες της τάξης της είναι άλλο πράγμα να χαριεντίζονται στα σαλόνια της «υψηλής κοινωνίας», να συναγωνίζονται στον αντικομμουνισμό του Νεάντερταλ και να κάνουν επίδειξη «πνεύματος» πετώντας τα εξυπνακίστικα περί «κοινών ιδεολογικών ριζών φασιστών και κομμουνιστών», και είναι άλλο πράγμα να παίρνουν μετά τους χαριεντισμούς για να παραγεμίζουν άρθρα,

παρακαλούμε να μας απαντήσει στο εξής:

Ως γνωστόν ουδέποτε το ΔΝΤ κατηγορήθηκε για σχέσεις έστω και με «μισό» κομμουνιστή.

Αντιθέτως, ως πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, μπορεί να μας πει η κυρία Ξαφά τον ακριβή αριθμό των δικτατόρων, των φασιστών και των πραξικοπηματιών ανά τον κόσμο, με τους οποίους συνεργάστηκε το ευαγές ίδρυμα, όχι παλιότερα, αλλά κατά την περίοδο που η ίδια (ευπειθώς) το υπηρετούσε;

«Τρέμουν» οι τράπεζες...

Στις μεν ΗΠΑ, η διάταξη περί επιβολής φόρου στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα απαλείφθηκε. Πλήρως.

Στη δε Γερμανία, το νομοσχέδιο προβλέπει ως συντελεστή φορολόγησης το υποτυπώδες 0,02% για ποσά μέχρι 10 δισ. ευρώ έως το ακόμα πιο υποτυπώδες 0,04% για ποσά άνω των 100 δισ. ευρώ! Οσο για τον όγκο των παράγωγων προϊόντων χαρτοφυλακίου (εκεί δηλαδή που γίνεται το «έλα να δεις» της τοκογλυφίας και της κερδοσκοπίας), αυτός θα φορολογείται με το... ιλιγγιώδες ποσοστό του 0,00015%!

Τέτοια και τόση, λοιπόν, η «πάταξη» της χρηματοπιστωτικής ασυδοσίας, ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού.

Οχι, βέβαια, ότι έστω κι αν επέβαλλαν κάποιο φόρο - που στο μέλλον δεν αποκλείεται - θα είχε καμία σημασία για τους λαούς, στο πλαίσιο της κρατικομονοπωλιακής σύμφυσης.

Εντούτοις, η όλη εξέλιξη είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι ακόμα και η απάτη και τα παραμύθια έχουν ελάχιστη διάρκεια ζωής σε συνθήκες αξεδιάλυτης σχέσης του ιμπεριαλισμού με τη χρηματιστική ολιγαρχία.

Εξέλιξη για την οποία, φυσικά, μερίδα των ευσήμων ανήκει και στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος κάθε τρεις και λίγο μας υπενθυμίζει τους σχετικούς «αγώνες» στο πλαίσιο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», αλλά και την επιστολή για την «αντιμετώπιση των κερδοσκόπων», που συνυπέγραψε με τους Μέρκελ και Σαρκοζί και που όλοι μαζί την είχαν αποστείλει στον Ομπάμα...

Πεταλώνει ψύλλο!

«Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ επενδύουν στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας».

Το είπε (χτες στη ΝΕΤ), σε μια έκρηξη ευφυούς πολιτικής ανάλυσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επομένως, το μνημόνιο με το ΔΝΤ και την ΕΕ, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα (το ομολογούν οι ίδιοι) το δημόσιο χρέος από 100% να φτάσει στο 150% του ΑΕΠ (!) και η ύφεση να κατρακυλήσει την οικονομία στο -4% (!),

δηλαδή το μνημόνιο που κυριολεκτικά διαλύει την ελληνική κοινωνία και παραλύει την ελληνική οικονομία, θα πρέπει - με βάση τα λόγια του κ. Πεταλωτή - να υποθέσουμε ότι δεν το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ!

*

Οσο, δε, για τον «ανορθωτικό» χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής,

θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι υπέρ της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί, προς ώρας και πέραν της (ανομολόγητης) συμφωνίας της ΝΔ,

από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον Στέφανο Μάνο, από την Μέρκελ, τον ΣΕΒ και το ΔΝΤ μέχρι την αμερικανική πρεσβεία και τον Ερντογάν!

Θέλουμε, επομένως, να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Πεταλωτή, που σε όλους αυτούς τους υμνητές του κόμματός του, δεν συμπεριλαμβάνει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

MEGA-νόμοι κι υπο-νόμοι

Υπάρχει νόμος που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν εφαρμόζεται.

Υπάρχει νόμος που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις καταβολή των χρεών τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν εφαρμόζεται.

Υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη φοροδιαφυγή των μεγαλόσχημων (αφού μόνο αυτοί μπορούν να φοροδιαφεύγουν) και άλλος που απαγορεύει την εισφοροδιαφυγή των βιομηχάνων, εφοπλιστών, εργοδοτών (αφού μόνο αυτοί μπορούν να εισφοροδιαφεύγουν). Δεν εφαρμόζονται.

Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις (ντάνες) κατά των καταχρηστικών όρων των τραπεζών εις βάρος των πολιτών. Δεν εφαρμόζονται.

Υπάρχουν διατάξεις (συνταγματικές μάλιστα) που υπαγορεύουν την κύρωση διεθνών συμβάσεων της χώρας, όπως είναι το μνημόνιο, με αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και όχι με τον πραξικοπηματικό τρόπο που το διέπραξαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Δεν εφαρμόστηκαν.

*

Σημειώνουμε τα ανωτέρω και αδημονούμε για την επόμενη παράσταση κατά την οποία

η ύπαρξη της κυρίας Τρέμη θα τρέμει σύγκορμη από οργή για τη «μη εφαρμογή του νόμου» εναντίον των ναυτεργατών

και ο κύριος Πρετεντέρης θα αναρωτιέται «τι σημαίνει ότι η δικαιοσύνη είναι σχετική;».

ΑΛΗΘΕΙΑ: Πώς - τόσο νομιμόφρονες άνθρωποι - ούτε μια φορά μέχρι τώρα δεν επέδειξαν σε περιπτώσεις καταστρατήγησης του νόμου, όπως οι παραπάνω, το απειροελάχιστο πάθος που επέδειξαν για να καταγγείλουν τους «παράνομους» ναυτεργάτες;

Αν δεν εκτιμούσαμε βαθύτατα (ρωτήστε όποιον θέλετε) τους συντελεστές του MEGA, θα ταλανιζόμασταν από την υποψία: Η επίκληση της «νομιμότητας», εκτός από σχετική, να είναι και ταξική;...

«Ψυχώ»!

Ποιες είναι οι κινηματογραφικές ταινίες που του φτιάχνουν το κέφι, ποιους κινηματογραφικούς ήρωες προτιμά, ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» την περασμένη Κυριακή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Και ο κ. Πάγκαλος απάντησε:

«...κάτι που να τρέχουν ποτάμια αίμα! Κάποιος που σκοτώνει συνέχεια! Φιλμ φρίκης και θρίλερ!».

Ουδέν το μεμπτόν με τις ταινίες θρίλερ και με τους λάτρεις τους. Το ενδιαφέρον, εν προκειμένω, έχει να κάνει με την «Ψυχώ» περιγραφή

(για να θυμηθούμε και τον μετρ του είδους Χίτσκοκ)

του πάθους που προκαλούν σε ενίους εκ των θιασωτών τους οι ταινίες θρίλερ...

1566 Πεθαίνει ο Νοστράδαμος, Γάλλος γιατρός και αστρολόγος, που το 1555 έγραψε έμμετρες προφητείες, μερικές από τις οποίες θεωρήθηκε ότι επαληθεύτηκαν.

1778 Πεθαίνει σε κατάσταση τρέλας ο Ζαν Ζακ Ρουσό, Γάλλος φιλόσοφος, γεννημένος στην Ελβετία. Ηταν δημιουργός του συνθήματος «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα». Είχε γεννηθεί το 1712.

1853 Η Ρωσία ξεκινά τον Κριμαϊκό Πόλεμο.

1893 Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος του Οθώνειου Πανεπιστημίου της Αθήνας, μετέπειτα Εθνικού και Καποδιστριακού.

1961 Αυτοκτονεί ο Ερνεστ Χεμινγουέι, Αμερικανός μυθιστοριογράφος.

1976 Το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ ενώνονται σε ενιαίο κράτος με πρωτεύουσα το Ανόι. Το Βιετνάμ ήταν χωρισμένο από το 1954.

1990 Πάνω από 1.000 μουσουλμάνοι προσκυνητές πεθαίνουν σε τούνελ, κατά τη διάρκεια άτακτης φυγής προς τη Μέκκα.

1997 Πεθαίνουν τα «ιερά τέρατα» του αμερικανικού κινηματογράφου Ρόμπερτ Μίτσαμ και Τζέιμς Στιούαρτ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ