ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Ιούλη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ανασύρει τη βρώμικη μετεμφυλιακή προπαγάνδα

Επικίνδυνος για το λαό και τα πραγματικά του συμφέροντα ο αντιΚΚΕ παροξυσμός ενός κόμματος που υπηρετεί από την πρώτη γραμμή τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας

Εφιάλτης για τον ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου είναι η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ στο λαϊκό κίνημα και η απήχηση της πολιτικής του
Εφιάλτης για τον ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου είναι η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ στο λαϊκό κίνημα και η απήχηση της πολιτικής του
Σε ρόλο σύγχρονου ταγματασφαλίτη και πιστοί στον εντεταλμένο ρόλο τους να συκοφαντούν το ΚΚΕ και το εργατικό λαϊκό κίνημα, βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., με πρωταγωνιστή τον Α. Γεωργιάδη, επιδόθηκαν χτες στη Βουλή σε ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά του ΚΚΕ.

Στόχος δικός τους και της τάξης που υπηρετούν, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είναι να νομιμοποιήσουν την καταστολή της εργατικής πάλης, για να περάσει στο σύνολό της η αντιλαϊκή στρατηγική, όπως αυτή εκφράζεται και με το μνημόνιο της τρόικας, το οποίο από κοινού στηρίζουν.

Τα προβοκατόρικα «επιχειρήματα» και οι εκφράσεις που χρησιμοποίησαν οι βουλευτές του κόμματος Καρατζαφέρη προσομοιάζουν με αυτές των χουντικών ή των στρατοδικών που σε μέρες μαύρες για τον ελληνικό λαό καταδίκαζαν τους κομμουνιστές ακόμα και σε θάνατο.

Το γεγονός εξάλλου ότι ο αντιΚΚΕ παροξυσμός του ΛΑ.Ο.Σ. αντιμετωπίστηκε τουλάχιστον με ανοχή από τον παριστάμενο υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη δείχνει πως η κυβέρνηση είναι αυτή που ενθαρρύνει, αν δε σχεδιάζει από κοινού με το ΛΑ.Ο.Σ., τη βρώμικη επίθεση σε βάρος των εργατικών λαϊκών αγώνων και της πολιτικής πρωτοπορίας τους.

Προμελετημένη αφορμή στάθηκε η συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Α. Γεωργιάδη, με την οποία ζητούσε τη λήψη μέτρων κατά των «παράνομων πράξεων του ΠΑΜΕ» στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα αφορά το ρόλο αυτού του κόμματος ως πρωτοπορίας στο χτύπημα κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης.

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., αφού έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για την επίθεση που έκανε στο ΚΚΕ την περασμένη Παρασκευή - «είπε επιτέλους ορισμένα πράγματα που πρωθυπουργοί εδώ και τέσσερις δεκαετίες αρνούνται να πουν προς το ΚΚΕ», ισχυρίστηκε προκλητικά - προχώρησε στο «ψητό» αναφέροντας: «Εχουμε παραχαϊδέψει αυτό το κόμμα εδώ και τέσσερις δεκαετίες και του έχουμε παραχωρήσει μια πολιτική ασυλία άνευ προηγουμένου για να κάνει πράγματα τα οποία κάνουν εγκληματίες».

Κρύβοντας συνειδητά ότι η αστική τάξη ποτέ δε χάιδεψε, ούτε ανέχτηκε το ΚΚΕ, αλλά το Κόμμα επέβαλε την πρωτοπόρα παρουσία του σε κάθε στιγμή της σύγχρονης ιστορίας με το σπαθί του και τη δύναμη του λαού, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε από το κράτος να επιβάλει το νόμο «εάν το ΠΑΜΕ συνεχίσει να κάνει αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες», λέγοντας ότι «η δημοκρατία είναι κατά νόμο συντεταγμένη πολιτεία και δεν είναι ότι γουστάρει το ΚΚΕ να κλείνει τους δρόμους». Στο ίδιο πνεύμα, χαρακτήρισε «κακοποιούς» όσους πηγαίνουν στο λιμάνι και «κλείνουν τα πλοία».

Κρεσέντο αντικομμουνισμού

Μέσα σ' ένα κρεσέντο αντικομμουνισμού, στο οποίο συμμετείχαν, φωνάζοντας σαν αγέλη, και άλλοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., επικαλέστηκε ντοκιμαντέρ το οποίο έπαιξε και στο κανάλι της Βουλής (άλλη πηγή αντικομμουνισμού αυτή), σύμφωνα με το οποίο στη Σοβιετική Ενωση όταν έγινε η μία και μοναδική απεργία τα στρατεύματα του «Ερυθρού Στρατού» εκτέλεσαν τους εργαζόμενους!

Απευθυνόμενος μάλιστα στην παριστάμενη βουλευτή του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου, είπε το αμίμητο: «Να δείτε στο ντοκιμαντέρ, κυρία μου, πώς τα στρατεύματα τα δικά σας εκτέλεσαν τους εργάτες της Σοβιετικής Ενωσης που έκαναν απεργία»!

Στο παραλήρημά του και φανερώνοντας τα συγκοινωνούντα δοχεία της αντιΚΚΕ προπαγάνδας, δεν παρέλειψε να μνημονεύσει και τους έμμισθους του εφοπλιστή Αλαφούζου στην εφημερίδα «Καθημερινή», για να ισχυριστεί ότι το ΚΚΕ προχώρησε σε περιστολή μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων στον «902» και τον «Ριζοσπάστη», περιστολή «μεγαλύτερη και από αυτή που κάνει η κυβέρνηση στους υπόλοιπους Ελληνες»!

Διαστρεβλώνοντας ακόμα και την τοποθέτηση της Α. Παπαρήγα στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε: «Ακούστε ποια ήταν η απάντηση της Α. Παπαρήγα. Είναι διθυραμβική. Την προτείνω δε σε όλους τους Ελληνες επιχειρηματίες. Λέει λοιπόν: "Εμείς δικαιούμαστε να κατεβάσουμε το μισθό και δικαιούμαστε και να περιστείλουμε τα εργασιακά δικαιώματα, διότι αυτά δεν είναι επιχειρήσεις, είναι μέσα προπαγάνδας του ΚΚΕ και αυτοί είναι μέλη του κόμματος"».

Εκείνο που τους πονάει είναι πραγματικότητα που μετέφερε η Αλ. Παπαρήγα στη συγκεκριμένη συνέντευξη και την οποία προσπαθούν να διαστρεβλώσουν. Αυτό που είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι ο «Ριζοσπάστης» και ο «902» δεν είναι επιχειρήσεις και πως το Κόμμα δεν έχει σχέση εργοδότη - εργαζόμενου με τα μέλη του. Αρα, κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τους όρους που διαμορφώνουν τη σχέση του Κόμματος με τα μέλη του, ανεξάρτητα από ποια χρέωση υπηρετεί ο καθένας τη στρατηγική του ΚΚΕ.

Διαστρεβλώνοντας συνειδητά αυτή την πραγματικότητα, ο Α. Γεωργιάδης έκανε προβοκατόρικα λόγο «για σκληρούς και αδίστακτους εργοδότες που μειώνουν το μισθό στους δικούς τους εργαζόμενους, τους απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία στην "Τυποεκδοτική" και καλούν όλους τους άλλους εργαζόμενους να απεργήσουν για να καταστραφούν όλες οι άλλες ελληνικές επιχειρήσεις και να μείνουν κερδοφόρες μόνο οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ».

Αναμασώντας την πιο άθλια προπαγάνδα των μετεμφυλιακών χρόνων, όπου το ΚΚΕ χαρακτηριζόταν από το αστικό κράτος «ξενοκίνητο» και οι κομμουνιστές δικάζονταν κατά εκατοντάδες σαν «πράκτορες της ΕΣΣΔ», είπε ότι «το ΚΚΕ είναι παράρτημα της Σοβιετικής Ενωσης» για να πάρει την απάντηση από την Σ. Καλαντίδου ότι το κόμμα του είναι «παράρτημα των εφοπλιστών και του Αλαφούζου».

«Να απολογηθείτε για τα εγκλήματα που έχετε κάνει στην ιστορία και στην Ελλάδα» συνέχισε στο ίδιο βρώμικο πνεύμα και ανέσυρε ξανά την ξοφλημένη προβοκάτσια με το «Γερμανό», λέγοντας ότι «εγώ θα πάω στο "Γερμανό" με τις μετοχές σας και δώστε και σε μας μερικές μετοχές από τις πολλές που έχετε στις επιχειρήσεις σας». Το αντιΚΚΕ κρεσέντο του Γεωργιάδη επιχείρησε να σιγοντάρει και ο πρώην αρχιπράκτορας, επικεφαλής της ΕΥΠ, Γ. Κοραντής, λέγοντας: «Α, ρε, κόμμα προδοσίας».

Πήρε την «πάσα» η κυβέρνηση

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σ. Βούγιας δεν απέκλεισε τη λήψη μέτρων στο μέλλον κατά των εργατικών κινητοποιήσεων, λέγοντας ότι «θέλουμε πολιτικές τοποθετήσεις στις οποίες βέβαια δεν αποκλείονται ενέργειες πρόληψης, αποτροπής ή και καταστολής στην έσχατη περίπτωση».

Για να χαϊδέψει μάλιστα τα αυτιά του ΛΑ.Ο.Σ. και να δικαιολογήσει το στρατοκρατικό καθεστώς που επιβλήθηκε την Τρίτη στο λιμάνι, προσπάθησε να διαστρεβλώσει κι αυτός την πραγματικότητα, λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων δέχονται «την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού, που έγινε κατανοητή στη γενική απεργία, η οποία θα μπορούσε να προϋποθέτει πολύ μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στο λιμάνι. Από τα 22 δρομολόγια για τις Κυκλάδες, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, την Ικαρία και τα μεγάλα νησιά, δεν έγιναν μόνο 6, πράγμα που σημαίνει πως αυτή η πολιτική αντιπαράθεση είχε τα θετικά της αποτελέσματα ενώπιον του ελληνικού λαού».

Αυτό που φυσικά δεν είπε ο Σ. Βούγιας είναι ότι οι ναυτεργάτες επέβαλαν με αποφασιστικότητα και με την αλληλεγγύη χιλιάδων συναδέλφων τους το δικαίωμα στην απεργία, κερδίζοντας τη συμπαράσταση και εκατοντάδων ταξιδιωτών που οι εταιρείες κατέβασαν στο λιμάνι παρά την απεργία. Οσο για τα πλοία που λέει ότι έφυγαν, κρύβει ότι απέπλευσαν άδεια από επιβάτες (!) και με τις δυνάμεις καταστολής να λύνουν άρον άρον τους κάβους, ενώ κανένα άλλο δρομολόγιο δεν έγινε μέχρι τη λήξη της απεργίας.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
Φοβέρες στο ΚΚΕ δεν πιάνουν

Στο παραλήρημα του ΛΑ.Ο.Σ. απάντησε η βουλευτής του Κόμματος

Στο παραλήρημα των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. έδωσε απάντηση η Σ. Καλαντίδου, στην τοποθέτησή της κατά τη συζήτηση Επερώτησης για την υπογεννητικότητα που ακολούθησε. Ο ΛΑ.Ο.Σ., είπε, χρησιμοποιείται από εφοπλιστές και βιομήχανους για το χτύπημα των εργαζομένων. Στηρίζει και ψηφίζει αντιλαϊκά μέτρα για το χτύπημα των δικαιωμάτων. Η επίθεσή του προς το ΚΚΕ, τόνισε, γίνεται επειδή αυτό πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. Πρόσθεσε ότι «ξέρετε πολύ καλά πώς πληρώνονται τα στελέχη μας» και ανέφερε ότι εκείνο που δεν μπορείτε να κατανοήσετε είναι πως γίνεται με τόση ανιδιοτέλεια, πόνο και θυσία μετά τη δουλειά στη σκαλωσιά ο οικοδόμος να προσφέρει στο Κόμμα ή να κάνει πολιτική δουλειά στο λιμάνι ή να δίνει συνδρομή στο ΚΚΕ η καθαρίστρια. Εμείς, κατέληξε, δε θα απολογηθούμε στους εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι αυτοί που στηρίζονται πλουσιοπάροχα από αυτό. «Φοβέρες δεν πιάνουν στο ΚΚΕ. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σύγχρονοι ταγματασφαλίτες

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για τη βρωμερή επίθεση των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. κατά του ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος υπογραμμίζει:

«Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., ως σύγχρονοι ταγματασφαλίτες, ξανά στο έργο της εντεταλμένης αποστολής τους και στο γνωστό ρόλο της συκοφαντίας κατά του ΚΚΕ: Σήμερα στη Βουλή, με το γνωστό ύφος του Γκαίμπελς, επιδόθηκαν σε υβρεολόγιο κατά του ΚΚΕ, ενώ απαίτησαν από την κυβέρνηση ακόμα περισσότερα μέτρα καταστολής εναντίον του εργατικού κινήματος.

Δυστυχώς για τους ίδιους, το μπόι τους είναι πολύ μικρό, για να κρύψει εκείνους που βρίσκονται πίσω τους: Τους εφοπλιστές και γενικότερα τους μεγαλοκαπιταλιστές.

Οι εργαζόμενοι θα τους πληρώσουν σύμφωνα με τα έργα τους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ