Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10717

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ξεσηκωμός για Υγεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με το νομοσχέδιο για Υγεία - Πρόνοια, που κάνει τα νοσοκομεία καπιταλιστικές επιχειρήσεις, καλεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με πλαίσιο πάλης Δημόσια Νοσοκομεία στην υπηρεσία των εργατικών και λαϊκών αναγκών και όχι στην υπηρεσία των κερδών των πολυεθνικών.


ΣΕΛ.  10

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘOY - ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ «διεκδικεί» η φιλοκαπιταλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ
  • Η διεκδίκηση αύξησης 1-1,5%, με πληθωρισμό 6%, οδηγεί σε απόλυτη μείωση
  • Ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ, να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα, για Συλλογικές Συμβάσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους

«Στον αέρα» βρίσκεται η υπόθεση υπογραφής της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με την εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να προωθεί ύπουλα την υπογραφή της στα πλαίσια του μνημονίου, δηλαδή σύμφωνα με την πολιτική κεφαλαίου - κυβέρνησης - «τρόικας». Ετσι στις απαιτήσεις του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της «τρόικας» για τριετές πάγωμα των μισθών, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «απαντάει» διεκδικώντας αυξήσεις στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού, 1-1,5%, όταν ο πληθωρισμός έφτασε ήδη το 6%, ενώ οι συνέπειες από τους έμμεσους φόρους και τη νέα αύξηση του ΦΠΑ από 1η Ιούλη αδειάζουν τις τσέπες των εργαζομένων. Επίσης, στην προσπάθεια να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός από ΣΕΒ και κυβέρνηση, η ΓΣΕΕ επιχειρεί και στηρίζει την ενσωμάτωσή τους, δηλαδή με άλλο τρόπο την κατάργησή τους.


ΣΕΛ.  3

Αντιλαϊκές επιβουλές

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, χθες, στο «Συμπόσιο της Σύμης», είπε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με άλλες απειλές: Τη βία, την παγκόσμια πενία, τα νέα μεταναστευτικά ρεύματα, την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος, τα όπλα μαζικής καταστροφής και τη διάδοση αυτών», αναπαράγοντας ουσιαστικά τις απειλές που περιλαμβάνει το στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ. Ανακηρύσσοντας σε βασικό εχθρό την ιδεολογία και πολιτική που αμφισβητεί και αντιπαλεύει με όρους ταξικού κινήματος τον καπιταλισμό, «νέα μορφή βαρβαρότητας» τη χαρακτήρισε, έδωσε το πολιτικό πλαίσιο της κρατικής καταστολής του λαού. Τα περί «φονταμενταλισμού», «βίας», που προέρχεται από πενία και μεταναστευτικά ρεύματα (αυτά είναι δικά τους δημιουργήματα), αποτελούν ιδεολόγημα των διαχειριστών του καπιταλισμού, που τροφοδοτεί ενέργειες μηχανισμών κρατικών υπηρεσιών και παρακράτους, που δρουν προβοκατόρικα κατά των αντιιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών, αντικαπιταλιστικών λαϊκών κινημάτων, ενισχύουν την κρατική τρομοκρατία. Στο όνομα όλων αυτών γίνονται οι πόλεμοι σε Ιράκ-Αφγανιστάν, η «αντιτρομοκρατική» κρατική καταστολή. Ετσι μετά τα διαβόητα περί «αναδιανομής», για αντιμετώπιση της κρίσης, δηλαδή πολιτική που κλέβει από τους εργάτες, ενισχύοντας τους καπιταλιστές, έρχεται η βαρβαρότητα της κρατικής τρομοκρατίας. Απάντηση, το ενιαίο μέτωπο πάλης κόντρα στις αντιλαϊκές επιβουλές, ως την ανατροπή του καπιταλισμού.



ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ
Ασυδοσία ζητούν τα κόμματα του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΕΚ
Στην υπηρεσία τραπεζών και μεγαλοκατασκευαστών

ΣΕΛ.  9
ΚΡΗΤΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΣΕΛ.  6  -  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ