ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Ιούλη 2010
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στα δύσκολα με Αγιαξ ο ΠΑΟΚ

Το εμπόδιο του Αγιαξ καλούνται να ξεπεράσουν στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες του ΠΑΟΚ

Eurokinissi

Το εμπόδιο του Αγιαξ καλούνται να ξεπεράσουν στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες του ΠΑΟΚ
Στα δύσκολα, όπως αναμενόταν άλλωστε, αφού βάσει της ειδικής βαθμολογίας βρισκόταν στο γκρουπ των ανίσχυρων, έπεσε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του για τον 3ο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αγιαξ, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση, με την ολλανδική ομάδα να είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης.

Ο Αγιαξ διαθέτει μια πλειάδα σπουδαίων ποδοσφαιριστών, με αυτούς που ξεχωρίζουν να είναι η αποκάλυψη του φετινού Μουντιάλ ο Ουρουγουανός Σουάρες, καθώς και οι Ολλανδοί διεθνείς Στεκέλεμπουργκ, Φαν ντε Βιλ Ντε Ζέου. Βέβαια, το καλό για τους ασπρόμαυρους είναι ότι και οι τρεις αφ' ενός μεν είναι κουρασμένοι από τις υποχρεώσεις για το Μουντιάλ και βρίσκονται σε άδεια με αμφίβολη τη συμμετοχή τους στα παιχνίδια, αφ' ετέρου δε βρίσκονται στο στόχαστρο πολλών ομάδων και μπορεί να φύγουν από τον Αίαντα (ακόμα και πριν τα παιχνίδια με το ΠΑΟΚ). Ο πρώτος αγώνας των δυο ομάδων θα γίνει στην Ολλανδία στις 27 ή 28 Ιούλη και η ρεβάνς στην Τούμπα στις 3 ή 4 Αυγούστου.

Να είναι έτοιμη η ομάδα του για τις δυνατές αναμετρήσεις με την ομάδα του Αμστερανταμ είναι ο στόχος του τεχνικού του ΠΑΟΚ Μάρι Μπερέτα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος αμέσως μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης. «Ξέραμε σίγουρα ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη ομάδα, αφού όλες έχουν ένα υψηλό επίπεδο. Είχαμε κάνει μια προεργασία σχετικά με τους πιθανούς αντιπάλους, αλλά από σήμερα κιόλας εγώ και οι συνεργάτες μου θα εστιάσουμε την προσοχή μας στον Αγιαξ, συλλέγοντας τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες και στις μέρες που απομένουν θα κάνουμε το παν να είμαστε απόλυτα έτοιμοι σε αυτό το κρίσιμο ευρωπαϊκό ραντεβού», τόνισε ο Ιταλός.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια του γκρουπ των μη πρωταθλητών για τον 3ο προκριματικό γύρο είναι:

Ντιναμό Κιέβου - Γάνδη, Φενέρμπαχτσέ - Γιουνγκ Μπόις, Μπράγκα - Σέλτικ, Ζενίτ - Ουνιρέα.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Χαλαρός ο ένας

Χαμόγελα για έναν επιφύλαξε η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου για τους δυο εκπροσώπους της Ελλάδας που συμμετέχουν σε αυτή τη φάση, τον Αρη και τον σχεδόν σίγουρο Ολυμπιακό (που έχει νικήσει εκτός έδρας με 5-0 την αλβανική Μπέσα για τον 2ο προκριματικό γύρο). Από τους δυο, πιο χαλαρός δικαιούται να είναι ο Αρης, που θα αντιμετωπίσει την Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ από την Πολωνία, η οποία φυσικά δεν εμπνέει ανησυχία αφού δε θεωρείται και από τις πιο δυναμικές ομάδες της χώρας. Εντούτοις, αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε χρειάζεται προσοχή. Αντίθετα σαφώς πιο δύσκολη αποστολή σε σχέση με τις υποχρεώσεις του για τον 2ο γύρο (κόντρα στην Μπέσα) θα έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος (όταν οριστικοποιήσει την πρόκριση μετά και τη διεξαγωγή της ρεβάνς) πιθανότατα θα τεθεί αντίπαλος με την πάντα επικίνδυνη και έμπειρη στην Ευρώπη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα από το Ισραήλ, που ήταν η πιο καλή από τους υποψήφιους αντιπάλους των Πειραιωτών, λογικά θα περάσει τη Μόγκρεν, αφού στον πρώτο αγώνα επικράτησε με 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κοντά σε Ριέρα

Ραγδαίες εξελίξεις στο σίριαλ απόκτησης από τον Ολυμπιακό του Αλμπερτ Ριέρα! Ολυμπιακός και Λίβερπουλ φέρονται να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Ισπανού διεθνή αριστερού χαφ στον Πειραιά και απομένει μόνο η συμφωνία και με τον 28χρονο παίκτη ώστε να φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Ο Ολυμπιακός φέρεται να κατέθεσε στη Λίβερπουλ νέα κατά τι βελτιωμένη πρόταση στην αγγλική ομάδα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στις απαιτήσεις της και πλέον το «ναι» των κόκκινων θεωρείται πιθανό.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010
Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ιντερπόλ, πέντε χιλιάδες άτομα συνελήφθησαν καθώς έπαιξαν παράνομο στοίχημα από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου. Το διάστημα, δηλαδή, που διήρκεσαν οι αγώνες στη Νότια Αφρική. Την όλη έρευνα διεξήγαγε η Ιντερπόλ που στεγάζεται στη Λιόν της Γαλλίας και είχε ως αντικείμενο τη στοιχηματική δραστηριότητα στην Ασία, ήπειρο που θεωρείται ως το άντρο των παράνομων εταιρειών στοιχήματος. Στην όλη επιχείρηση πήραν μέρος και οι αστυνομίες από την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη. Κατά τη διάρκεια της έρευνας και των κατά τόπους επεμβάσεων, η αστυνομία κατάσχεσε 10 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιντερπόλ, «αναγνωρίστηκαν περίπου 800 παράνομες στοιχηματικές πράξεις, οι οποίες διαχειρίστηκαν περισσότερα από 155 εκατομμύρια δολάρια».

ΒΟΛΕΪ
Φουντώνει ο πόλεμος χαρακωμάτων

Φουντώνει ο πόλεμος χαρακωμάτων στους κόλπους της ΕΟΠΕ ενόψει των εκλογών που θα κρίνουν τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ετσι μετά την παρουσίαση των θέσεων για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ από τον Αχιλλέα Μαυρομάτη, έναν εκ των δυο υποψηφίων για την προεδρία, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Μελισσουργός, βασικός αντίπαλος του Μαυρομάτη στις εκλογές, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα. Σύμφωνα με αυτά, ζητάει να κριθεί μη σύννομη η συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΠΕ και να μη διεξαχθούν οι εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για τις 29/7. Η τακτική δικάσιμος για τα ασφαλιστικά μέτρα έχει οριστεί δύο μέρες πριν τις εκλογές (27/7) και αν δικαιωθεί ο Μελισσουργός, τα πάντα είναι στον αέρα για τη νέα διοίκηση της ΕΟΠΕ.

ΠΑΟ
Επανέρχεται το θέμα Γκαλάς

Η υπόθεση Γουίλιαμ Γκαλάς για μεταγραφή στον Παναθηναϊκό όχι απλά δε ναυάγησε, αλλά φαίνεται να έχει και θετική εξέλιξη, σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι συμπατριώτες του στα ΜΜΕ της χώρας. Συγκεκριμένα, μπορεί οι μάνατζερ του παίκτη να αποχώρησαν σύντομα και χωρίς αποτέλεσμα από τα γραφεία της ΠΑΕ, ωστόσο η γαλλική ιστοσελίδα «LeParisien» αναφέρει πως η υπόθεσή του «τελειώνει» θετικά για τους «πράσινους». Κατά τα άλλα λύθηκε χτες και τυπικά η συνεργασία με τον Νασίφ Μορίς, αφού οι δυο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του παίκτη που τα δυο τελευταία χρόνια είχε δοθεί δανεικός (σε Ουέλβα και Σαταντέρ).

ΠΣΑΚ
«Προκλητική η ΕΟΚ»

Με αφορμή την επιστολή της ΕΟΚ που ζήτησε μεγαλύτερη επιχορήγηση από τη ΓΓΑ, ο ΠΣΑΚ απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη και στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή. Στην επιστολή των παικτών χαρακτηρίζεται προκλητική η επιχειρηματολογία της Ομοσπονδίας με την οποία αξιώνει μεγαλύτερη επιχορήγηση. Οπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΚ, οι επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ που επικαλείται η Ομοσπονδία πιστώνονται στους αθλητές και προπονητές ενώ κατηγορεί την Ομοσπονδία για το επίπεδο του αθλήματος που επικρατεί σήμερα και κατηγορεί την ΕΟΚ για δεινοσαυρισμό. «Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική ομοσπονδία έχει να επιδείξει μόνο έχθρα, αντιπαλότητα και άρνηση προς την ικανοποίηση των αιτημάτων των Ελλήνων αθλητών οι οποίοι με θυσίες και στερήσεις έχουν φέρει στη χώρα τις διακρίσεις τις οποίες η ομοσπονδία προσπαθεί να πιστωθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΠΣΑΚ για να ικανοποιήσει η Πολιτεία το αίτημα της ΕΟΚ θα πρέπει πρώτα να γίνουν μια σειρά από πράγματα, όπως: 1ον Να τεθεί σε ισχύ το συμφωνηθέν από ΕΟΚ, ΠΣΚΑ, ΓΓΑ νομοσχέδιο για τα εργασιακά δικαιώματα στην Α2. 2ον να αποσαφηνιστεί το καθεστώς εάν οι αθλητές των εθνικών κατηγοριών Β' Εθνικής και αυτών κατώτερης κατηγορίας, είναι επαγγελματίες ή όχι. 3ο να καταργηθεί το μέτρο περιορισμού μεταγραφής αθλητών ηλικίας 30 ετών. 4ο να καταργηθεί ο περιορισμός μεταγραφής των Ελλήνων παικτών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, κάτι το οποίο μπλοκάρει με επιμονή η Ομοσπονδία παρ' όλη την θέληση των άλλων πλευρών.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού οι Νέοι

Στο δρόμο των περσινών επιτυχιών φαίνεται να βαδίζει και φέτος η Εθνική νέων που από χτες φιγουράρει στους 4 του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κροατία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο χτεσινό αγώνα για την προημιτελική φάση επικράτησε με 74-55 της Ρωσίας και πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Κροατία - Σερβία. Αυτή ήταν η έβδομη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση. Οι νεαροί παίκτες του Κώστα Μίσσα δεν ξεκίνησαν καλά αφού σε όλο το πρώτο μέρος ήταν άστοχοι με αποτέλεσμα να είναι συνέχεια πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη ωστόσο, οι Ελληνες διεθνείς ανέκαμψαν, προηγήθηκαν αρχικά με 43-31 και 67-47 5' πριν τη λήξη εδραιώνοντας τη νίκη τους.

  • Την ήττα με 44-62 από το Ισραήλ γνώρισε η Εθνική Νέων Γυναικών στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β' Κατηγορία) στην πόλη Καβαντάρτσι της FYROM.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ