ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
Σελ. /32

Οι Ζημενσόβιοι «τσακώθηκαν»

με τους Βατοπεδόβιους...

«Φούφουτοι»

Πόσο δίκιο έχει ο Πάγκαλος! Πράγματι, δεν κυβερνάει η τρόικα. Αυτοί κυβερνούν! Κι αυτοί είναι που θα εισπράξουν το «λογαριασμό», ό,τι κι αν κάνουν για να κρυφτούν πίσω από την τρόικα, που αυτοί την έφεραν, αυτοί την εγκατέστησαν και μαζί της θα ξεκουμπιστούν
Πόσο δίκιο έχει ο Πάγκαλος! Πράγματι, δεν κυβερνάει η τρόικα. Αυτοί κυβερνούν! Κι αυτοί είναι που θα εισπράξουν το «λογαριασμό», ό,τι κι αν κάνουν για να κρυφτούν πίσω από την τρόικα, που αυτοί την έφεραν, αυτοί την εγκατέστησαν και μαζί της θα ξεκουμπιστούν
Ο Λοβέρδος δήλωσε προχτές στη Βουλή, όταν προανήγγειλε ακόμα και την επιβολή νομοθετικού «γύψου» (!) στις κλαδικές συμβάσεις:

«Από τη στιγμή που ψηφίσαμε το νόμο που μετέφερε το μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη (...) όλοι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να στοιχηθούν (...)»!

Αυτός ο κύριος - σας υπενθυμίζουμε - είναι ο ίδιος που έχει μετατρέψει σε πασαρέλα τα κανάλια για να καμώνεται ότι όπου τον συναντούν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ...τον τρέμουν!

*

Χτες, όμως, και παρά τα επισήμως λεχθέντα από τον Λοβέρδο περί «στοίχησης» πίσω από τη «νομιμότητα» του μνημονίου, εκείνο που δέσποζε στις φιλικές προς την κυβέρνηση εφημερίδες ήταν μια «κολοκοτρωνέικη» φράση που φέρεται να είπε ο Πάγκαλος σε κλειστή σύσκεψη υπουργών. Σύμφωνα με τη φράση του αντιπροέδρου:

«Δεν μας κυβερνάει η τρόικα»...

Μάλιστα, οι προπαγανδιστές της κυβερνητικής «λεβεντιάς» φρόντισαν να μεταφέρουν στο αναγνωστικό τους κοινό μια ακόμα φράση του Πάγκαλου,

ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε τους εκπροσώπους της τρόικα «φον φούφουτους»...,

προς τους οποίους (σ.σ.: στους «φον φούφουτους») οι υπουργοί δεν οφείλουν να δίνουν αναφορά, καθότι, όπως είπε ο Πάγκαλος, κυβερνάει η κυβέρνηση και ουδείς τρίτος...

***

Ο συνδυασμός των παραπάνω, τα λεγόμενα του Λοβέρδου στη Βουλή και του Πάγκαλου στην έξω από τα φώτα της δημοσιότητας σύσκεψη, παράγει ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

*

Πρώτο συμπέρασμα: Οταν οι κυβερνώντες ομιλούν πίσω από κλειστές πόρτες και αναφέρονται στην τρόικα, ξεχειλίζουν από «μαγκιά». Η «μαγκιά» τους, δε, είναι τόσο «βαριά και ασήκωτη», που βάζουν τους φίλους τους στον Τύπο να την διακινούν, αφού οι ίδιοι καλό είναι να κρατούν και καμιά «πισινή»...

Δεύτερο συμπέρασμα: Οταν οι ίδιοι ομιλούν δημοσίως, τουτέστιν η φωνούλα τους είναι αναγνωρίσιμη στα αυτιά της τρόικας, αποδεικνύονται τόσο μελίρρυτοι προς τους «φον φούφουτους» που αναρωτιέσαι αν πρόκειται για υπουργούς ή για κατοικίδια της αυλής του ΔΝΤ...

Τρίτο συμπέρασμα: Πράγματι, δεν μας κυβερνάει η τρόικα και, πράγματι, για όλα τα άθλια που έχουν προκαλέσει στον ελληνικό λαό τους 9 τελευταίους μήνες, τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν αυτοί, στο ακέραιο, όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Τέταρτο συμπέρασμα: Οταν ως κυβερνώντες εμφανίζονται από βήματος Βουλής να κουνούν το δάκτυλο προς τον ελληνικό λαό και να κραδαίνουν εναντίον του τη «νομιμότητα», μια «νομιμότητα» που παρήχθη από τη δική τους συνεργασία, τη δική τους συμφωνία και το δικό τους συνεταιρισμό με τους «φον φούφουτους», τότε - μην τους παρεξηγείτε - δεν πάσχουν από το σύνδρομο κάποιας «αριστοκρατικής καταγωγής», δεν ενεργούν ως «φον κάτι». Ως «φούφουτοι», σκέτοι, ενεργούν...

Νόμοι - «βρικόλακες»!

Πραξικόπημα πρώτο: Πέρασαν από τη Βουλή το μνημόνιο καταστρατηγώντας τη συνταγματική διάταξη που υπαγορεύει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων για διεθνείς συμβάσεις της χώρας, επιλέγοντας τον βολικό γι' αυτούς δρόμο της απλής πλειοψηφίας των 151 ψήφων.

Πραξικόπημα δεύτερο: Εισήγαγαν τροπολογία με την οποία δίνεται η «λουδοβίκεια» δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών να προχωράει σε διεθνείς συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, καταργώντας το δικαίωμα της Βουλής να κυρώνει ή να απορρίπτει τέτοιες συμβάσεις.

Πραξικόπημα τρίτο: Προωθούν νομοθετικό «γύψο» ενάντια στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, «παγώνουν» διά νόμου τους μισθούς, βγάζουν στην «παρανομία» (!) ακόμα και τα ψίχουλα που κάποιοι εργοδότες υποχρεώνονται να παραχωρήσουν κάτω από τον αγώνα των εργαζομένων.

*

Αυτοί είναι που μιλούν για «νομιμότητα».

Αυτοί είναι που μιλούν για «σεβασμό στο Σύνταγμα».

Αυτοί είναι που δεν αντέχουν ούτε το άκουσμα του συνθήματος «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Αυτοί είναι που με κάθε τους κίνηση, κάθε τους πράξη, κάθε τους απόφαση επιβάλλουν ως «νόμο το "δίκιο" του κεφαλαιοκράτη».

*

Να, γιατί πρέπει να ανατραπούν οι νόμοι τους, η τάξη τους, η εξουσία τους.

Να, τελικά, πόσο δίκιο είχε ο Μοντεσκιέ - ο «δικός τους» Μοντεσκιέ - όταν έγραφε ότι

«είναι καλό να εξορκίσουμε τους νόμους πριν βρικολακιάσουν και ξεκινήσουν να πίνουν το αίμα μας».

«Σκάι» από ... ΠΑΣΟΚίτιδα!

Προχτές δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το χρόνο προβολής των πολιτικών κομμάτων από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, για το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Τι προκύπτει; Οτι ο τηλεοπτικός σταθμός «Σκάι» έσπασε όλα τα κοντέρ ...ΠΑΣΟΚίτιδας, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών!

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, ο σταθμός του εφοπλιστή Αλαφούζου κατόρθωσε να ξεπεράσει, όσον αφορά το χρόνο που διέθεσε για την προβολή του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και το χρόνο που πρόσφερε στο ΠΑΣΟΚ η κρατική ΝΕΤ!

Για την ακρίβεια, ενώ η ΝΕΤ διέθεσε στο ΠΑΣΟΚ το 59,5% από το σύνολο του τηλεοπτικού χρόνου που αφιερώθηκε στα κόμματα το προηγούμενο εξάμηνο, ο «ΣΚΑΪ» είχε ακόμα «καλύτερη επίδοση»: Ο χρόνος που διέθεσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του για να λιβανίζει το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του έφτασε στο δημοκρατικότατο ποσοστό του 64,2%!

Πρώτος από όλους τους σταθμούς στην προβολή του ΠΑΣΟΚ ο «Σκάι», λοιπόν. Μάλλον θα οφείλεται στο ότι ο εφοπλιστής - ιδιοκτήτης του καναλιού είναι «σοσιαλιστής». Οπως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, την οποία και διαφημίζει ο σταθμός του...

1456 Ο Ούγγρος στρατηγός Ιωάννης Ουνιάδης νικά τους Τούρκους και πολιορκεί το Βελιγράδι.

1898 Γεννιέται ο Ερνεστ Χεμινγουέι.

1917 Γίνεται πρωθυπουργός της Ρωσίας ο Αλεξάντερ Κερένσκι, στη θέση του πρίγκιπα Λβοβ. Το φθινόπωρο ανατράπηκε από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση.

1936 Υπογράφεται συμφωνητικό ανάμεσα στο ΚΚΕ και το Αγροτικό Κόμμα (Ι. Σοφιανόπουλος) για τη δημιουργία Λαϊκού Μετώπου πάλης κατά του φασισμού, για την υπεράσπιση και ανάπτυξη της δημοκρατίας.

1943 Με την απόφαση των Γερμανών να αντικαταστήσουν με βουλγαρικά φασιστικά στρατεύματα τα δικά τους στρατεύματα κατοχής στη Μακεδονία, το ΕΑΜ καλεί το λαό σε «συναγερμό για τη σωτηρία του λαού της Μακεδονίας και της Θράκης από τα νύχια των αιμοβόρων εισβολέων...». Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτέλεσε η μάχη που έδωσε ο αθηναϊκός λαός στις 22 Ιούλη 1943. Τα γερμανικά τανκς επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να διαλύσουν τις φάλαγγες των διαδηλωτών, 30 από τους οποίους πέφτουν νεκροί, 200 τραυματίζονται και 500 συλλαμβάνονται.

1944 Απελευθέρωση της Πολωνίας.

1974 Στην Κύπρο ο «πρόεδρος» - μαριονέτα της χούντας Σαμψών κηρύσσει την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι βγάζουν τανκς στην Κυρήνεια, ρίχνουν αλεξιπτωτιστές στο βόρειο τμήμα του νησιού, στέλνουν νέα πλοία και προσγειώνουν 80 αεροπλάνα στη θέση Αγύρτα.

Εχοντας για φόντο τη δολοφονία του Γκιόλια, διάφοροι τυμβωρύχοι βρήκαν την ευκαιρία, πατώντας στο αίμα, να βγουν από τα λαγούμια τους για να παραστήσουν τους ήρωες της δημοσιογραφίας.

Εφτασαν οι διαφημιστές του Καρατζαφέρη να πιάνουν στο στόμα τους τον Βιδάλη και οι οικοδεσπότες των ξέκωλων και των Ψινάκηδων να πιάνουν στο στόμα τους τον Πολκ.

Πρόκειται για μια ακόμα, παράπλευρη, υπηρεσία των προβο-πρακτόρων. Να προσφέρουν το άλλοθι στους ασπάλακες της διαπλοκής και της αναξιοπρέπειας για να το παίζουν «λειτουργοί του καθήκοντος και της ευπρέπειας».

Ας συνεχίσουν. Γελάει ο κόσμος μαζί τους.

Την προηγούμενη φορά που ο Πάγκαλος το έπαιξε «λέων» και είχε πει κάτι για τους «φον», του βγήκε ξινό. Από τότε είναι, που, όποτε συναντάει Γερμανό, από καγκελάριο μέχρι τουρίστα, αρχίζει τα «συγγνώμην», «συγγνώμην», «συγγνώμην»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ