ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Αυγούστου 2010
Σελ. /28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΦΩΤΟ

Στους έξι μήνες από την απώλεια του συντρόφου μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Ανάκασσας.

Ελένη Κατροδαύλη

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αλεξάνδρου ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ γεννήθηκε το 1924 από γονείς φτωχούς αγρότες. Μικρός μπήκε στη βιοπάλη και γνώρισε την αδικία και τη δύσκολη ζωή του αγρότη. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας. Μετά τη Βάρκιζα κυνηγήθηκε από ΜΑΥδες. Το 1946 αναγκάστηκε να καταφύγει και πάλι στο βουνό, στον ΔΣΕ, μαζί με τα αδέλφια του. Ως διοικητής Διμοιρίας πολέμησε στο Βίτσι και στο Γράμμο. Τραυματίστηκε δύο φορές.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, εργάστηκε στο εργοστάσιο «ΤΑΣ ΣΕΛΜΑΣ» και ήταν αγαπητός από τους συναδέλφους του. Εκεί δημιούργησε οικογένεια.

Εχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στις 25 Ιούλη 1953. Αφησε πίσω του τη σύζυγό του και δυο μικρά παιδιά.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Αιχμαλωτίστηκε το 1948, στάλθηκε στις φυλακές της Λάρισας και καταδικάστηκε σε θάνατο από Στρατοδικείο. Στη δίκη παρέμεινε αλύγιστος, αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση μετανοίας και εκτελέστηκε στο Μεζούρλο Λάρισας. Μαζί του εκτελέστηκαν και άλλοι πατριώτες, τους οποίους έθαψαν σε ομαδικό τάφο. Ο άλλος αδελφός τους, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ, αγνοείται από το 1948, ενώ πολεμούσε στην περιοχή των Τζουμέρκων.

ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Στη μνήμη του, η σύζυγος και τα παιδιά του Νικόλαου Μπερμπέρη πρόσφεραν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας θείος ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το αγαπημένο του κόμμα, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Οι ανιψιές του Αντωνία, Χρυσούλα, Ιωάννα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΕΥΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗ, που σήμερα 8 Αυγούστου συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατό της, προσφέρω 30 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, 15 ευρώ στο ΝΣ Τρικάλων της ΚΝΕ και 15 ευρώ στο παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ο σύζυγός της Γιώργος Σωτηρίου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μας ΕΛΕΑΝΑΣ ΡΑΝΤΑ, που σκοτώθηκε άδικα σε τροχαίο δυστύχημα στην Ικαρία στις 24 Ιουλίου 2010, μέλους της ΤΟ Κατάρτισης και του ΔΣ Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, προσφέρουμε 210 ευρώ στην ΚΝΕ.

* Η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟΑ προσφέρει 135 ευρώ στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΕΛΕΑΝΑΣ ΡΑΝΤΑ, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 6 Αυγούστου, συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από το θάνατο του συντρόφου και συζύγου μου ΑΝΤΩΝΗ ΔΡΟΓΓΙΤΗ, καθώς και δώδεκα χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, από Λιθακιά Ζακύνθου. Στη μνήμη τους προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λαγανά.

ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ιωάννα Δρογγίτη

***

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, η γυναίκα του Ειρήνη προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Σαλαμίνας.

***

Εφυγε από κοντά μας ο ΤΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, πλήρης ημερών, 101 χρόνων, γεννημένος στον Πόντο, κάτοικος Αγίας Παρασκευής Κιλκίς, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Αφησε ακριβή παρακαταθήκη σ' όλους μας τη συμμετοχή του στους πατριωτικούς αγώνες του λαού μας: στο αλβανικό μέτωπο, στην Αντίσταση, στο ΔΣΕ.

Στη μνήμη του, αντί για στεφάνι, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Καλαντίδου Σοφία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΜΠΑΜΠΑΒΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, αγωνιστή που απεβίωσε στις 4 Αυγούστου 2009, η οικογένειά του προσφέρει το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, για το Κόμμα που τίμησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Οι κόρες του Αθηνά, Βάσω, Ειρήνη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ, η σύζυγός του Μαργαρίτα, προσφέρει 100 ευρώ στο Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Μαρουσιού και 100 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαρουσιού.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 5 χρόνια που έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μου σύντροφος ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ. Γεννήθηκε στο χωριό Πιλαλίστρα Μεσσηνίας. Η οικογένειά της ήταν προοδευτική και για αυτό στα μαύρα χρόνια ταλαιπωρήθηκε από τους φασίστες, όπως και η ίδια. Στην μνήμη της, προσφέρω 50 ευρώ στον «902», που ήταν η συμπάθειά της.

ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Επίσης, στη μνήμη των συγχωριανών μου, Μακρονησιωτών και φυλακισμένων για πολλά χρόνια, ΑΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, δασκάλας, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΗΛΙΑ ΡΟΥΣΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ, ΜΙΜΗ ΓΕΩΡΓΑΡΑ καθώς και στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, νεολαίου που σκοτώθηκε στη Δακοκτονία από τρακτέρ, προσφέρω 50 ευρώ στην Κ.Ο. Μενιδίου.

Κώστας Γεωργιόπουλος

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΛΙΑΠΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ και πολιτικού πρόσφυγα στην Τασκένδη, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Λύσανδρος Ταμουρίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμητου συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ, που έκλεισαν τρία χρόνια από το θάνατό του, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) και η γυναίκα του Θεοδώρα, προσφέρουν μέσω ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα 8 Αυγούστου, συμπληρώνονται 33 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μου και πατέρας ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ.

Αγωνιστής από τα φοιτητικά του χρόνια ως το τέλος της ζωής του, αφού πέρασε από τις φυλακές και την εξορία.

Γεννημένος στην Καρδίτσα, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Για χρόνια υπήρξε μέλος του Γραφείου και της Επιτροπής Πόλης της ΕΔΑ πριν τη χούντα. Συνδικαλιστής, από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Λογιστών Θεσσαλονίκης και για πολλά χρόνια στο ΔΣ.

Ενώ ήταν φυγόδικος, έπαθε έμφραγμα καρδιάς και κρατούμενος στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης δεν είχε τη σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ετσι, έφυγε νωρίς από τη ζωή.

Στην αξέχαστη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, στα ιδανικά του οποίου έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία του πνοή.

Η συντρόφισσά του Μάγδα

Τα παιδιά του Πάνος και Αστέριος

ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΝΙΚΟΥ ΚΟΪΝΗ, που για δεύτερο χρόνο δεν είναι κοντά μας να γιορτάσουμε τα γενέθλιά του στις 6 Αυγούστου. Πάντα θα τον θυμάμαι με πολλή αγάπη γιατί ήταν ξεχωριστός άνθρωπος. Προσφέρω στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ερυθραίας, 100 ευρώ.

Η γυναίκα του Βάσω

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗ του Νικολάου, που απεβίωσε στις 5 Ιουλίου 2010, προσφέρω 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών.

Ο αδερφός του, Βελισσαρίδης Κωνσταντίνος

***

Η Σπυριδούλα Κατσαμά, που κατάγεται από την Ανωγή Ιθάκης και ζει στην Αυστραλία, προσφέρει στην ΚΟ Ιθάκης 20 ευρώ στη μνήμη του πατέρα της ΓΑΒΡΙΛΗ ΚΑΤΣΑΜΑ, που για τις ιδέες του εξορίστηκε στη Μακρόνησο.

***

Πριν λίγο καιρό έφυγε από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ στα πενήντα του χρόνια. Καταγόταν από εργατική οικογένεια και ο πατέρας του ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη του, ο αδελφός του Χρήστος Σκληρός προσφέρει στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ιθάκης 300 ευρώ για τις ανάγκες διοργάνωσης της εκδήλωσης τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τον ΔΣΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΔΗΜΟΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, γεννήθηκε το 1903 στο Συκούριο Λάρισας. Από τις 13 Σεπτέμβρη του 1947 εντάχθηκε στις γραμμές του ΔΣΕ και έδωσε πολλές μάχες. Σκοτώθηκε στις 6 Μάρτη 1949 στη μάχη της Φλώρινας.

Στη μνήμη του, ο γιος του Γεώργιος Δημολός προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αυλώνας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την ανέγερση του μνημείου για τον ΔΣΕ στη Φλώρινα.

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του συζύγου και συντρόφου μου ΘΕΟΔΟΣΗ ΧΡΗΣΤΕΑ, προσφέρω στη μνήμη του 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Η σύζυγος Μαργαρίτα, τα παιδιά του Ηλέκτρα και Χρήστος

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Θεοδόσης Χρηστέας
Θεοδόσης Χρηστέας
ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
Δημήτρης Χαρός
Δημήτρης Χαρός
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΩΛΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΩΛΗ
ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ
ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ
Παναγιώτης Βελισσαρίδης του Νικολάου
Παναγιώτης Βελισσαρίδης του Νικολάου
Αντώνιος Δημολός
Αντώνιος Δημολός
Παναγώτης Μπαβαβέας
Παναγώτης Μπαβαβέας
Προσφορά

Ο Λευτέρης Τσέλιος από την ΚΟ Αμαλιάδας, προσφέρει ως 4η δόση το ποσό των 500 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, ως βοήθεια στον ανυποχώρητο αγώνα του για την υπεράσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ