ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΗΣ
Συγκρατημένη αισιοδοξία

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κούπερ

Sportidea

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κούπερ
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου για το σημερινό αγώνα (19.00) κόντρα στην Αούστρια Βιέννης για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Αργεντινός τεχνικός του Αρη τόνισε ότι οι δύο ομάδες είναι ισάξιες, ενώ υποστήριξε ότι στο σημερινό αγώνα «Κλεάνθης Βικελίδης», εκτός από την αυστριακή ομάδα ο Αρης έχει να αντιμετωπίσει τη ζέστη και τα λάθη!

«Δε γνωρίζω αν θα παίξει ρόλο η θερμοκρασία για την ομάδα μου, αλλά στις προπονήσεις μας οι θερμοκρασίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ήταν υψηλές. Δε θεωρώ, όμως, ότι αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί. Η ομάδα μου καλείται να κάνει άλμα βελτίωσης, καθώς το επίπεδο είναι υψηλό, με ομάδες από καλά πρωταθλήματα. Είναι πολύ σημαντικό να μην κάνουμε λάθη, γιατί πληρώνονται ακριβά και ένα μικρό λάθος μπορεί να σε αφήσει έξω. Θεωρώ ότι οι ομάδες είναι ισάξιες».

Για την Αούστρια Βιέννης: «Eίναι καλή ομάδα και κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον αντίπαλο. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και αρκεί να σκεφτούμε ότι δυσκολευτήκαμε στο ματς με τη Γιαγκελόνια. Εχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και πρέπει να το δείξουμε αυτό στους δύο αγώνες απέναντι στην αυστριακή ομάδα. Η δουλειά που κάναμε είναι πολύ σκληρή. Δυστυχώς, όμως, με κάποια προβλήματα τραυματισμών. Εντούτοις, εμπιστεύομαι το ρόστερ μου. Αυτός είναι διαφορετικός γύρος και νομίζω ότι στο δεύτερο παιχνίδι μπορούν να κριθούν τα πάντα. Θα κάνουμε το καθετί δυνατό για να ανυψώσουμε το ηθικό του κόσμου μας, που θα μας δώσει την ώθηση που μας δίνει πάντα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της αντιπάλου: «Η Αούστρια παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει κοντινές μεταβιβάσεις και καλούς επιθετικούς».

ΜΠΑΣΚΕΤ - «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»
Πρεμιέρα με Καναδά

Ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιόνας Καζλάουσκας. «Αυτή την περίοδο αρχίσαμε τη σκληρή δουλειά από νωρίς και κάναμε καλή δουλειά. Ισως θα μπορούσαμε να είχαμε δώσει περισσότερο φιλικά, αλλά δε θα είχε νόημα αν δεν αντιμετωπίζαμε κάποια πραγματικά ισχυρή ομάδα. Εχουμε ήδη ξεχάσει τις εμφανίσεις στην Κύπρο», τόνισε ο Λιθουανός προπονητής:

Αναφορικά με τους τραυματισμούς, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός παραδέχτηκε πως υπάρχουν κάποια προβλήματα που δυσκολεύουν τις προπονήσεις: «Υπάρχουν κάποια αγωνιστικά προβλήματα, μικρά και μεγάλα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό του Μπουρούση. Οι γιατροί πιστεύουν πως θα είναι έτοιμος στο Μουντομπάσκετ. Καθημερινά κάνει θεραπεία και το απόγευμα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Η κατάσταση του Σπανούλη δεν είναι τόσο σοβαρή. Εχει ένα διάστρεμμα, αλλά θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο τουρνουά "Ακρόπολις" από την αρχή".

Σήμερα η Εθνική θα αντιμετωπίσει τον Καναδά στο τουρνουά «Ακρόπολις» στις 21.45 (ΕΤ1). Στο άλλο ματς θα παίξουν η Σερβία με την Σλοβενία.

ΒΟΛΕΪ

Η ομάδα των Νεανίδων κατέκτησε, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που έγινε στη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, το χάλκινο μετάλλιο. Κέρδισε, στο «μικρό» τελικό, τη Ρουμανία με 3-1 σετ (25-20, 23-25, 25-14, 25-10).

ΠΟΛΟ
Ασημένιοι έφηβοι

Μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου έφτασε η Εθνική εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Στουτγκάρδη. Ομως - όπως και πέρυσι στο Παγκόσμιο - έχασε στην παράταση και τελικά πήρε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Οι παίχτες του Περικλή Δαμάσκου ηττήθηκαν στον τελικό από την Ιταλία με 13-12 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 7-7, παράταση 8-8). Την τρίτη θέση κατέκτησε η Κροατία, που επικράτησε στο «μικρό τελικό» 8-6 της Σερβίας. Η τελική κατάταξη: Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία, Σερβία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Τουρκία, Γερμανία, Ρωσία, Ολλανδία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Γεωργία.

ΕΠΑΕ

Και τυπικά στη Δ' Εθνική θα αγωνίζονται Καλαμάτα, Αιγάλεω και Πυρσός Γρεβενών. Η Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' & Γ' Εθνικής κατηγορίας γνωστοποίησε ότι οι τρεις δεν υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Σύμφωνα λοιπόν «με το άρθρο 7 παράγραφος 3 του Κ.Α.Π. οι προαναφερόμενες ομάδες υποβιβάζονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία». Οι δύο πρώτες την απελθούσα αγωνιστική περίοδο είχαν υποβιβαστεί από την Β' στη Γ' Εθνική κατηγορία. Ο Πυρσός είχε τερματίσει στην έβδομη θέση του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ενδιαφέρον για Ουρτάδο

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον αμυντικό μέσο της Εσπανιόλ Μ. Ουρτάδο είναι δεδομένο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Mundo Deportivo, έχουν ξεκινήσει επαφές ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Εσπανιόλ για τον Ισπανό μέσο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν ένα ποσό γύρω στα 2,2 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσουν, όμως η Εσπανιόλ φέρεται να ζητά πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ, για να παραχωρήσει έναν παίκτη που, όπως γράφει η εφημερίδα, μέχρι πρότινος ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της καταλανικής ομάδας. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις.

Στο μεταξύ, εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα του Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού, αφού οι ερυθρόλευκοι σε φιλικό ματς συνέτριψαν στο Καραϊσκάκη το Ρόμα με 5 - 1.

ΤΖΟΥΝΤΟ
Διπλή επιτυχία

Δύο χρυσά μετάλλια πανηγύρισε η ελληνική ομάδα που πήρε μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα τζούντο U20 που έγινε στο Κίκινταν της Σερβίας. Ο Ρομάν Μουστόπουλος («Ολυμπιονίκης» Αγίου Ιωάννη Ρέντη), στον τελικό των -73 κιλών, επικράτησε του Σέρβου Ντούσαν Μάρκοβιτς και βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Εκεί ανέβηκε και η Σοφία Τσολάνη (ΑΟ Ιλίου), αφού κέρδισε, στον τελικό της κατηγορίας των -57 κιλών, την Γιοβάνκα Γκουσακόσκα από την ΠΓΔΜ.

Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία τους κατέλαβαν οι Γιώργος Αζωίδης (-66 κ.), Γρηγόρης Βοτίκας (-90 κ.). Την τρίτη θέση στα -81 και -100 κιλά πήραν αντίστοιχα οι Παύλος Γκαρακλόβ και Νίκος Αμβροσιάδης, ενώ ο Μιχάλης Λίλικιν ήταν 5ος στα -60 κιλά. Στη γενική κατάταξη, η Ελλάδα ήταν 4η πίσω από Σερβία, Ρουμανία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

ΑΜΕΑ
Αργυρό μετάλλιο ο Ταμπαξής

Το αργυρό μετάλλιο - στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης των ΑΜΕΑ που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας - κατέκτησε, στα 50 μ. ελεύθερο ανδρών (κατηγορία S1), ο Χρήστος Ταμπαξής με 1:21.45. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ανδρέας Κατσαρός ήταν 4ος με 1:43.93 και ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης 5ος με 1:52.04. Στα 50 μ. ελεύθερο ανδρών (κατηγορία S2) o Αριστείδης Μακροδημήτρης ήταν 5ος με 1:09.58 και ο Γιώργος Καπελλάκης ήταν 7ος με 1:12.88. Στα 50 μ. ελεύθερο ανδρών (κατηγορία S3) ο Γιάννης Κωστάκης ήταν 7ος με 58.00. Στα 400 μ. ελεύθερο ανδρών (κατηγορία S6) ο Παναγιώτης Χριστάκης ήταν 4ος με 5:59.59. Στα 400 μ. ελεύθερο ανδρών (κατηγορία S7) ο Χαράλαμπος Παπαϊωάννου ήταν 7ος με 5:44.25. Στα 50μ. ελεύθερο γυναικών (κατηγορία S2) η Μαρία Καλπακίδου κατέλαβε την έκτη θέση με 1:23.65 και στα 50μ. ελεύθερο γυναικών (κατηγορία S3) η Σεμίχα Ριζάογλου ήταν 7η με 1:20.35.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ
Παραλίγο βάθρο

Κοντά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου έφτασε ο Παναγιώτης Σαμιλίδης (κολύμβηση), στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στη Σιγκαπούρη. Στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο τερμάτισε τέταρτος με 1.03.08, πίσω από τον Ιταλό Μπιζάρι (1.02.22). Την πρώτη θέση πήρε ο Αυστραλός Σάφερ και τη δεύτερη ο Ρώσος Λομπανόφ. Στον τελικό των 50 μέτρων πρόσθιο η Μαρία Μιχάλακα κατετάγη 6η με 32.90. Την πρώτη τριάδα στελέχωσαν οι Νικόλ (Καναδάς), Καπάρο (Ιταλία), Ντε Πίνο (Πορτογαλία). Στην ενόργανη γυμναστική, ο Νίκος Ηλιόπουλος ήταν 12ος στον προκριματικό γύρο στο ατομικό των οργάνων, συγκεντρώνοντας 82.200 βαθμούς και προκρίθηκε στον τελικό. Στο μπάσκετ 3Χ3, η Εθνική ομάδα κέρδισε το Πουέρτο Ρίκο με 23-21 (στην πρεμιέρα είχε κερδίσει τη Ν. Ζηλανδία με 22-19) και σήμερα αντιμετωπίζει τη Σερβία. Διπλή παρουσία θα υπάρχει σήμερα στην κωπηλασία. Την παρουσία τους στον ημιτελικό στη δίκωπο εξασφάλισαν στους άντρες οι Ναστόπουλος/Λαμπρίδης που ήρθαν πρώτοι (3.09.29) στην προκριματική σειρά και στις γυναίκες οι Διαμαντή/Νταλαμάγκα ως δεύτερες (3.31.50) στα προκριματικά.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στη Βουδαπέστη. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος ήταν όγδοος στον τελικό στα 400 μέτρα μεικτής ατομικής. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν το Σάββατο η Λυμπερτά και η Δράκου. Η πρώτη τερμάτισε 5η στα 1.500 μ. ελεύθερο. Στην ίδια θέση ήταν στα 50 ύπτιο η Δράκου που στον ημιτελικό είχε σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ.

  • Ξεκινάει σήμερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο γυναικών.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ