ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εμπορεύονται τις ανάγκες νέων ζευγαριών και παιδιών

Ο Θανάσης Παφίλης συζητά με εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς
Ο Θανάσης Παφίλης συζητά με εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς
«Η κατάσταση που διαμορφώνεται στα λαϊκά στρώματα σε ό,τι αφορά την προσχολική αγωγή είναι κυριολεκτικά τραγική. Κατά τη γνώμη μας, χρειάζεται αποφασιστική καταδίκη και με την ψήφο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των δημάρχων, νομαρχών και περιφερειαρχών, οι οποίοι τόσα χρόνια υπηρέτησαν μια πολιτική που δημιουργεί τραγικά αδιέξοδα για τη λαϊκή οικογένεια στο σύνολό της».

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στην περιοδεία που πραγματοποίησε νωρίς χτες το πρωί στον Παιδικό Σταθμό Πρόνοιας και στον 4ο Παιδικό Σταθμό, στο Περιστέρι. Στην περιοδεία συμμετείχε και ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Θ. Παφίλης συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια με τους παιδικούς σταθμούς. Ενδεικτικά είναι όσα ανέφεραν από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στον υποψήφιο περιφερειάρχη για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, φέτος στον Παιδικό Σταθμό Πρόνοιας αναμένεται να φιλοξενηθούν περίπου 70 παιδιά, ενώ από τους 10 εργαζόμενους στην εκπαίδευση, οι δύο έχουν μόνιμη θέση και οι οκτώ έχουν συμβάσεις που λήγουν το Δεκέμβρη (5 με σύμβαση έργου, 3 stage).

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Περιστερίου. Μόλις 10 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι δύο είναι βοηθοί (7 μόνιμοι, 2 με σύμβαση έργου, 1 τετράωρη εργασία), αναμένονται να καλύψουν πάγιες θέσεις για να εξυπηρετήσουν τα 90 παιδιά (36 βρέφη και 54 νήπια) που φέτος θα φιλοξενήσει ο σταθμός.

Παράλληλα, ο φόβος, η αγωνία και η αβεβαιότητα των εργαζομένων για το μέλλον ήταν έκδηλα σε όλες τις συζητήσεις που έγιναν. Οπως είπαν οι εργαζόμενοι, η κατάσταση είναι «πολύ δύσκολη». «Δουλεύουμε με συμβάσεις, καλύπτουμε πάγιες και δύσκολες θέσεις με ελάχιστο προσωπικό, αλλά και μεγάλη αμφιβολία για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά μία εργαζόμενη. «Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι η ανακύκλωση των εργαζομένων. Θα λήξει η μία σύμβαση, θα έρθει άλλη κοπέλα και ξανά πάλι τα ίδια, ενώ το πρόβλημα δε θα έχει λυθεί», τόνισε μία άλλη. «Αυτή τη στιγμή έχω δουλειά, σε λίγους μήνες όμως δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν είμαι μόνη. Εχω μία οικογένεια πίσω μου, που ούτε μπορώ να την πληθύνω, ούτε να τη ζήσω», πρόσθεσε.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι όλα αυτά είναι τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για τη λαϊκή οικογένεια, για όλες τις πτυχές της ζωής της. Είναι υπεύθυνοι, είπε, γιατί εμπορεύονται από τη μία τη ζωή και τις ανάγκες των παιδιών για προσχολική αγωγή και φροντίδα, ενώ από την άλλη πετάει στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι στο χέρι των εργαζομένων, όπως είπε, να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Πλούτος υπάρχει και μπορεί να αξιοποιηθεί για να καλύψει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για να υπάρξουν κοινωνικές υποδομές που να στηρίξουν τους εργαζόμενους.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Κοινά τα συμφέροντα αυτοαπασχολούμενων - εργαζομένων

Περιοδεία σε καταστήματα στο Κουκάκι

Ο Νίκος Σοφιανός
Ο Νίκος Σοφιανός
«Ο λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που γονατίζει τους εργαζόμενους και εξουθενώνει τους αυτοαπασχολούμενους. Πρέπει και με τον αγώνα και με την ψήφο του να βάλει ένα φρένο σε αυτήν την πολιτική και να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές».

Αυτό τόνισε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια περιοδείας του σε εμπορικά καταστήματα στο Κουκάκι.

Στις συζητήσεις με τους καταστηματάρχες και τους αυτοαπασχολούμενους κυριαρχούσε το ζωτικό θέμα της επιβίωσης. «Από το κακό στο χειρότερο πάμε. Μην κοροϊδευόμαστε. Ο κόσμος δεν έχει να φάει, ρούχα θα ψωνίσει;» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας καταστηματάρχης ρούχων, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αναδουλειά που υπάρχει. Πιο κάτω, ο ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού με απορρυπαντικά σημείωνε σχετικά: «Μας έχουν ρημάξει τόσα χρόνια. Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει. Να πάρει την κατάσταση ο κόσμος στα χέρια του, να αντιδράσει ειδάλλως θα αφανιστούμε όλοι».

Σε δήλωσή του, μετά την περιοδεία, ο Ν. Σοφιανός ανέφερε: «Σε κάθε γειτονιά της Αθήνας η πολιτική του μνημονίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ έχει φέρει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, χωρίς προσωπικό ή με έναν - δύο υπαλλήλους, κυριολεκτικά να δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Καλούμε αυτό τον κόσμο σε οργάνωση, σε αγώνα με αιτήματα και στόχους που δίνουν ανάσες σήμερα για τη λαϊκή οικογένεια, σε αγώνα με συνάντηση με την εργατική τάξη και το ταξικό κίνημα, επιδιώκοντας να διεκδικήσουν σήμερα στοιχειώδη αιτήματα για να μπορέσει να επιβιώσει αυτός ο κόσμος, παλεύοντας ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων, γιατί και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν κοινό συμφέρον σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια. Η συγκέντρωση σε μια σειρά τομείς του εμπορίου από τα μονοπώλια και τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων εκτοπίζει χιλιάδες μικρομεσαίους. Η απάντηση μπορεί να δοθεί και με την ψήφο στην "Λαϊκή Συσπείρωση"».

«ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Να καταβληθούν άμεσα οι εξισωτικές αποζημιώσεις

Απλήρωτοι παραμένουν 595 μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι στην Κεφαλονιά (δηλαδή τα 2/3 του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού) καθώς δεν έχει ακόμη καταβληθεί εδώ και μήνες η εξισωτική αποζημίωση που δικαιούνται.

Βέβαια, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς τα τελευταία χρόνια η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχει καταφέρει συντριπτικά χτυπήματα σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, υλοποίησαν την επιταγή της ΕΕ για «πράσινη ανάπτυξη», σχεδίασαν την ΚΥΑ για τον Αίνο και έβαλαν σε εφαρμογή σχέδιο στο όνομα τάχα της «προστασίας» και της «ανάδειξης» του εθνικού δρυμού επιδιώκοντας την εκχώρησή του, μαζί με άλλους ορεινούς όγκους του νησιού, σε μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα (ανεμογεννήτριες, τουριστικές υποδομές κ.ά.) με αποτέλεσμα να μειώνονται δραστικά οι βοσκότοποι.

Εκλεισαν τα σημερινά σφαγεία (Ληξούρι και Αργοστόλι) με πρόσχημα τις ελλείψεις που δημιούργησε η σκόπιμη και διαχρονική εγκατάλειψή τους από τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με αποτέλεσμα το νησί να μείνει χωρίς σφαγεία, και οι κτηνοτρόφοι στο έλεος του «νόμου», να σφάζουν παράνομα κάτω από τα δέντρα για να μη χαθεί εντελώς ο κόπος τους.

Εβγαλαν παράνομη και δεν προστάτεψαν με κάθε μέσο και με κάθε αναγκαία υποδομή, την παραγωγή της παγκοσμίως γνωστής και ποιοτικά αναγνωρισμένης Κεφαλονίτικης «Φέτας».

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί την κυβέρνηση να καταβάλει αμέσως τις χρωστούμενες αποζημιώσεις στους αγρότες και να σταματήσει να τους κοροϊδεύει. Τονίζει επίσης, ότι ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι άρρηκτα δεμένος με το «νήμα» των αγώνων της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων. Γι' αυτό, καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να οργανωθούν, να αγωνιστούν για ριζικές πολιτικές λύσεις στα προβλήματά τους γενικότερα, αλλά και τώρα που παίζονται νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Περιοδείες Ν. Σοφιανού

Ο Νίκος Σοφιανός σήμερα Σάββατο στις 10 π.μ. θα κάνει περιοδεία σε εμπορικά καταστήματα της οδού Πατησίων.

Τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ. θα κάνει περιοδεία στο ΙΚΑ Νέου Κόσμου.

Περιοδεία Θ. Παφίλη στη Βαρβάκειο

Ο Θανάσης Παφίλης θα κάνει περιοδεία σήμερα Σάββατο 4 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στη Βαρβάκειο Αγορά. Την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. σε καφενείο στην Καλλιθέα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ