ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /32
Από αύριο και για τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη
  • Στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» ανοίγει αύριο τις πύλες του το Φεστιβάλ
  • Κορυφώνεται το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, που θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Αύριο Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη ανοίγει τις πύλες του το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας πραγματοποιείται 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Προηγούμενα θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η ΚΝΕ καλεί τους χιλιάδες νέους και νέες με τους οποίους βρέθηκε μαζί στους αγώνες, τους νέους που ακόμα πιο εντονότερα το επόμενο διάστημα θα δεχθούν την πίεση από τις συνέπειες της κρίσης, τους νέους που προβληματίζονται και αναζητούν τη διέξοδο από τα αδιέξοδα που γεννά ο καπιταλισμός, παρά την τρομοκρατία και το φόβο που συστηματικά καλλιεργείται, να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να συναντηθούν στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, με το ΚΚΕ και τη νεολαία του.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει:

Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Ιροντίνα Κάνδραλη. Π. Θαλασσινός - Γ. Νέγκα - Σ. Χατζηευσταθίου. «Κίτρινα Ποδήλατα».

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης «Οι φίλοι της παράδοσης». Ποντιακά χορευτικά. «Παλιοί Διαβάτες» αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι. Ξανθίππη Καραθανάση.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μαθητικά συγκροτήματα. «Κόκκινα στιχάκια». «X - Dreams». «Iternal sickens». «3 Laloun». «Magic de Spell». «Skelters».

ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Συζήτηση με θέμα «Τα ναρκωτικά φαινόμενο κοινωνικό και οι αστικές προσπάθειες διαχείρισης του προβλήματος». Εισηγήτρια θα είναι η Ελευθερία Βενέτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επικεφαλής της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ. Θα ακολουθήσει σχετική προβολή ταινίας.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: Κουκλοθέατρο «Το άρωμα των λουλουδιών». Ομαδική χειροτεχνία - κολάζ για το περιβάλλον.

Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συγκρότημα της ΚΝΕ, αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στη διεθνή και ελληνική οικονομία. Αλήθειες και ψέματα για την κρίση», με εισηγητές τους: Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Σωτήρη Ζαριανόπουλο, γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ακολουθούν: Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή σε αφιέρωμα στο Βαλκανικό και Διεθνές τραγούδι. Μ. Στόκας - Δ. Σταρόβας - Α. Κωνσταντόπουλος.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: «ΑΡΓΩ» χορευτικά από τη Γεωργία. Ορχήστρα του ΠΑΜΕ των ΟΤΑ. Βασίλης και Δημήτρης Πρατσινάκης αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη. Αγάθωνας.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μαθητικά συγκροτήματα. «Nothing and Everything». «Λέξεις Σφαίρες». «Dayend». «Banda Latinico». Λάκης Παπαδόπουλος.

ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Αφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους από την ΕΣΣΔ. Εισηγητής Κώστας Σταματόπουλος, σκηνοθέτης.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: Παράσταση «Ο Καραγκιόζης μάγειρας στην κρίση».

Σάββατο 11 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Δ. Νικολούδης - Μ. Φωτίου - Γ. Τσολακίδης, αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία. Χαιρετισμός από τον Θοδωρή Χιόνη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Πολιτική ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μίλτος Πασχαλίδης. «C-Real».

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Παραδοσιακό χορευτικό. Βαγγέλης Κορακάκης. Βασίλης Κασούρας, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Ερασιτεχνικά συγκροτήματα. «Αθόρυβες Νότες». «Μπλε». «Χειμερινοί Κολυμβητές».

ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Σύγχρονος χορός από τη χορευτική ομάδα «Β+6». Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ θα παρουσιάζει το έργο του Μπ. Μπρεχτ «Πόσο κοστίζει το σίδερο». Προβολή της τούρκικης ταινίας «Η Διεθνής».

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: Θεατρικό με παιδιά, αφιερωμένο στην ειρήνη.

Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αποτελούν αυτήν την περίοδο βήμα πλατιάς επικοινωνίας του ΚΚΕ με το λαό και τη νεολαία, αποτελούν πολιτικές συγκεντρώσεις που απηχούν το κάλεσμα του Κόμματος προς το λαό. Σε πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις, θα μιλήσουν το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

  • ΚΟΖΑΝΗ, 10 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Αγίου Δημητρίου, έναρξη 8 μ.μ. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου.
  • ΛΑΜΙΑ, 10 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Διάκου, έναρξη 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, που είναι και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
  • ΧΑΝΙΑ, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο Φρούριο (στο πρώην «Ξενία»), έναρξη 8 μ.μ. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας.
  • ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Λιμενικού, έναρξη εκδηλώσεων 7.30 μ.μ. Τη δεύτερη μέρα, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
  • ΓΙΑΝΝΕΝΑ, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιθαρίτσια, έναρξη 8 μ.μ. Τη δεύτερη μέρα, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, που είναι και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, έναρξη 8.30 μ.μ. Τη δεύτερη μέρα, στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς.
  • ΧΑΛΚΙΔΑ, 11 Σεπτέμβρη, στο «Στρογγυλό» της παραλίας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, που είναι και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 11 και 12 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Κομμένο Μπεντένι, έναρξη 8 μ.μ. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας.
  • ΛΑΡΙΣΑ, 11 και 12 Σεπτέμβρη, στο Κηποθέατρο. Την πρώτη μέρα, στις 9.45 μ.μ., θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου.
Το πρόγραμμα στις άλλες πόλεις
Αύριο Πέμπτη, 9 Σεπτέμβρη

Δράμα, στον Κήπο, έναρξη 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αριστείδης Θάνος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη

Κομοτηνή, στην παλιά Νομική, έναρξη 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Βαργεμίδης, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αλεξανδρούπολη, στο πάρκο Ακαδημίας, έναρξη 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Βέροια, στην Πλατεία Δημαρχείου, έναρξη 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Πύργος. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ηγουμενίτσα, στην πλατεία δημαρχείου, έναρξη 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Λιβαδειά, στην «Κρύα», έναρξη 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη

Κόρινθος. Θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ζάκυνθος. Θα μιλήσει ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Καρδίτσα, στο «Παυσίλυπο». Θα μιλήσει ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Σεπτέμβρη

Κέρκυρα, στην Πάνω Πλατεία, έναρξη 8 μ.μ. Τη δεύτερη μέρα στις 10 μ.μ., θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Κεφαλονιά. Θα μιλήσει ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη

Τρίκαλα, στο «Μύλο Ματσόπουλου». Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη

Πτολεμαΐδα, στην κεντρική πλατεία, έναρξη 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας.

Την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη

Γρεβενά, στην κεντρική πλατεία, έναρξη 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ