ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αναγνώριση «ζωτικών συμφερόντων» απαιτεί η Τουρκία

Εντείνονται τα παζάρια για τη διευθέτηση των ζητημάτων που σχετίζονται με το Αιγαίο

Με εντατικούς ρυθμούς και προς την κατεύθυνση που ορίζουν τα «ζωτικά συμφέροντα» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και οργανισμών, συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας για τη διευθέτηση των διμερών διαφορών σε ό,τι αφορά στο Αιγαίο.

Το στίγμα της προωθούμενης συμφωνίας, η οποία εμπεριέχει το σπέρμα μελλοντικών εντάσεων στην περιοχή, δίνουν τα όσα αποκαλύπτει ο «Ρ» σχετικά με τις αξιώσεις που προβάλλει η Τουρκία και συζητάει η Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί «λύση» που θα επιτρέψει τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, κάτω από την ομπρέλα των ισχυρών πολυεθνικών συμφερόντων και του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», οι διαπραγματευτές της κυβέρνησης της Τουρκίας θέτουν τις παρακάτω τρεις απαιτήσεις:

  • Στην όποια συμφωνία προκύψει, να γίνεται ρητή και ξεκάθαρη αναφορά στα «τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο».
  • Η Ελλάδα να απεμπολήσει το δικαίωμά της να ορίσει ζώνες αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης, ανεξάρτητα από το εύρος της υφαλοκρηπίδας.
  • Στη συμφωνία να αναφέρεται ρητά ότι τελειώνει διά παντός η συζήτηση για το εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Χωρικά ύδατα «δαντέλα»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες έχουν σχεδιάσει σε χάρτες τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, λαμβάνοντας κατά περίπτωση ως εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων άλλοτε τα 6 μίλια και άλλοτε τα 8. Στην περίπτωση που οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, θα προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα απεμπολήσει οριστικά και αμετάκλητα το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως έχει δικαίωμα από τις Διεθνείς Συνθήκες.

Η πληροφορία αυτή «δένει» απόλυτα με τις προειδοποιήσεις Νταβούτογλου ότι η Τουρκία θα άρει το Casus Belli για τα 12 μίλια μόνο αν πάρει τα ανάλογα ανταλλάγματα, τα οποία όπως όλα δείχνουν συνίστανται στις διαβεβαιώσεις από την Ελλάδα ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει χρήση του δικαιώματος που της προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα προσπαθεί να αποφύγει τη ρητή διατύπωση στην συμφωνία περί «τουρκικών ζωτικών συμφερόντων στο Αιγαίο» που απαιτεί η Αγκυρα και αντιπροτείνει μια αναφορά στη Συμφωνία της Μαδρίτης. Πρόκειται για την συμφωνία Σημίτη - Ντεμιρέλ, προϊόν της αμερικανικής διαμεσολάβησης μετά το επεισόδιο των Ιμίων, στην οποία για πρώτη φορά η Αθήνα αναγνώρισε τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ρ», το «αντάλλαγμα» που προσφέρει στην ελληνική κυβέρνηση η Αγκυρα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η διχοτόμηση του Αιγαίου, είναι η αναγνώριση της υφαλοκρηπίδας των νησιών. Ωστόσο, η τουρκική «προσφορά» έχει ελάχιστη σημασία, από τη στιγμή που η εν λόγω συζήτηση θα διευκρινίσει και ζητήματα κυριαρχίας επί νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου, που σύμφωνα με την Αγκυρα δεν αναφέρονται στις Διεθνείς Συνθήκες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στοχευμένο χτύπημα στις υπηρεσίες Πρόνοιας

Η διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και η έκφρασή της στην εφαρμογή του μνημονίου έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού δομές ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους με αναπηρία

Από τη συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους της Σχολής Τυφλών
Από τη συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους της Σχολής Τυφλών
Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο οριστικού λουκέτου βρίσκεται η Σχολή Τυφλών Βόρειας Ελλάδας «Ο Ηλιος», η μοναδική που λειτουργεί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη και έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης των εκατοντάδων τυφλών στην περιοχή.

Το ίδρυμα είναι προνοιακού χαρακτήρα, καλύπτει τις ανάγκες για ανθρώπους ηλικίας από 6 έως 70 χρονών και απασχολεί σήμερα 56 εργαζόμενους. Στις εγκαταστάσεις του διαμένουν τουλάχιστον 30 άτομα, ενώ εξυπηρετούνται και 150 που πηγαινοέρχονται καθημερινά ή κάποιες φορές την εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι της Σχολής είναι απλήρωτοι για δέκα μήνες και συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν από τις 18 Μάη. Το έλλειμμα της σχολής πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ και χρωστά σε προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της πολιτικής συρρίκνωσης των δημόσιων δαπανών και υπηρεσιών Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής, που σταθερά ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι συνέπειες αυτής της βαθιά ταξικής πολιτικής, που εντάθηκε με όχημα το μνημόνιο, στρώνει το δρόμο στους ιδιώτες και συνθλίβει τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία.

Από τη Δευτέρα, μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε συντονισμένες κινητοποιήσεις, απαιτώντας εδώ και τώρα λύση των προβλημάτων με κάλυψη όλων των ελλειμμάτων από το κράτος, διασφάλιση χρηματοδότησης για την εύρυθμη λειτουργία της και καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους. Παράλληλα διεκδικούν να μετατραπεί το Ιδρυμα σε δημόσιο, να λειτουργεί ως κρατικό.

Σταθερά στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Στο πλευρό τους βρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες το απόγευμα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και ο Σ. Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα ήρθε σε συνέχεια των πολλών παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει η ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι βουλευτές του Κόμματος στην κατεύθυνση επίλυσης όλων των παραπάνω προβλημάτων, αλλά και για την αναβάθμιση της Σχολής με πρόληψη μόνιμου προσωπικού, με τη δημιουργία σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων κλπ.

Συζητώντας με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι, οι τυφλοί και οι γονείς τους κατήγγειλαν τη συνειδητή πολιτική υποβάθμισης που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να εξαγοράσει την ανοχή γονέων, αναπήρων και εργαζομένων, μπροστά στην ένταση των κινητοποιήσεων, αλλά και της επίσκεψης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωση που έστειλε χτες στα ΜΜΕ, καμώνεται προκλητικά ότι πασχίζει δήθεν για να διασφαλιστεί η αδιάκοπη λειτουργία της Σχολής.

Σ' αυτή την κατεύθυνση δηλώνει ότι κατέθεσε μέρος των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους και πως «η διοίκηση της σχολής πραγματοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο οργανισμός να τεθεί στο καθεστώς ρύθμισης οφειλών του ΙΚΑ και να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα».

Επιπλέον, ανακοινώνει ότι τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης της σχολής από το υπουργείο Υγείας, ώστε να εκταμιευθεί η επιδότηση της σχολής από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Ελιγμοί απέναντι στο οξυμένο πρόβλημα

Πρόκειται για ενέργειες που δεν απαντούν στην ουσία του προβλήματος, ούτε δίνουν λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δήλωσαν στην Αλέκα Παπαρήγα ότι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά την άδεια λειτουργίας της Σχολής, σημείωσαν ότι αυτή λειτουργεί εδώ και 27 χρόνια με ΠΔ.

Κατά συνέπεια, οι έκτακτες κυβερνητικές εξαγγελίες είναι εκ του πονηρού και αυτό επιβεβαιώνεται από τα όσα κατά καιρούς έχουν πει στελέχη του υπουργείου Υγείας, ότι δηλαδή εξετάζεται αν η συνέχιση της λειτουργίας της σχολής είναι «συμφέρουσα» ή όχι.

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δε δέχεται πως αποτελούν κόστος οι δαπάνες για τη μισθοδοσία των εργαζομένων και τη λειτουργία της Σχολής, συνολικά των υπηρεσιών Πρόνοιας. Προειδοποίησε ότι με τον «Καλλικράτη» τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους τυφλούς και τους γονείς τους να δυναμώσουν τον αγώνα και δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για να προβάλει το πρόβλημα και να δοθεί άμεσα οριστική λύση.

Εκ μέρους των εργαζομένων, ο Νίκος Βασιλείου, πρόεδρος του σωματείου, ζήτησε για μια ακόμη φορά κάλυψη των ελλειμμάτων για να επαναλειτουργήσει η Σχολή και απαίτησε βιώσιμη, οριστική λύση που θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του χώρου και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ισχυρισμός του υπουργείου Υγείας, πως έχει καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων, δεν ισχύει.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Η πολυεθνική χρηματοδοτούσε το ΠΑΣΟΚ

Καταθέτοντας χτες, ο Θ. Τσουκάτος επανέλαβε ότι το 1999 πήρε για το κόμμα του ένα εκατομμύριο μάρκα από τα «μαύρα ταμεία»

Την ομολογία του ότι το 1999 πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα από τη «ΖΗΜΕΝΣ» για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε χτες ο Θ. Τσουκάτος, ισχυριζόμενος ότι καθ' όσον τον αφορά «υπήρξε μεμονωμένο γεγονός», επειδή ήταν συναρμόδιος για την εκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου που θα γινόταν τότε και των Ευρωεκλογών του 1999.

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής πολυεθνικής, άφησε αιχμές και κατά του ΠΑΣΟΚ - που τον έθεσε εκτός κόμματος - κάνοντας λόγο για «έλλειψη θάρρους του κομματικού μου χώρου».

Σε υπόμνημα που κατέθεσε, αναφέρει ότι η «χορηγία» στο ΠΑΣΟΚ δόθηκε σε ανύποπτο χρόνο, όταν δεν είχαν ακόμα αποκαλυφθεί τα «μαύρα ταμεία» της «ΖΗΜΕΝΣ» και προσθέτει ότι ο ίδιος δεν κατείχε καμία κυβερνητική ή διοικητική θέση. Ο Θ. Τσουκάτος λέει ότι τα χρήματα κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως «επιβεβαιώθηκε εμμέσως για ευνόητους λόγους, πλην σαφώς» από τις καταθέσεις των ταμιών του κόμματος, αλλά και από καταθέσεις στη Γερμανία των στελεχών της «ΖΗΜΕΝΣ» που εκταμίευσαν το ποσό.

Ομολογεί ότι η καθ' υπέρβαση του ορίου του νόμου προεκλογική οικονομική ενίσχυση γινόταν συχνά - πυκνά σε κάθε προεκλογική περίοδο, «πρακτική την οποία κληρονόμησα και δεν την καθιέρωσα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει αποκαλυπτικά: «Ψεύδονται βέβαια συνειδητά, και μάλιστα γνωρίζοντας πως ουδείς πολίτης τους πιστεύει, εκείνοι που βεβαιώνουν πως το δικό τους κόμμα (αναφέρομαι στα μεγάλα) δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους με αντίστοιχα υψηλές χορηγίες που ξεπερνούν κατά πολύ το ανώτατο όριο των επιτρεπόμενων οικονομικών ενισχύσεων του σχετικού νόμου».

Ο Θ. Τσουκάτος καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι μέχρι σήμερα δε συγκρότησε μια ενδοκομματική επιτροπή για να ερευνήσει το γεγονός, «που ασφαλώς δεν ήταν το μοναδικό», όπως λέει, και γι' αυτό αναφέρει «βρέθηκα αιφνιδίως και αναπολόγητος σε αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, εξομοιούμενος με άλλες περιπτώσεις εντελώς διαφορετικές και αυτό γιατί εκείνοι που με έθεσαν εκτός κόμματος απλά δεν ήθελαν να γνωρίζουν και επιδίωξαν απλώς την απομόνωσή μου, αντί της αντιμετωπίσεως του προβλήματος κρυβόμενοι στην άμμο».

Επιτακτική ανάγκη να αντεπιτεθεί ο λαός

Στους Κήπους του Πασά, στον Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χθεσινή συγκέντρωση
Από τη χθεσινή συγκέντρωση
Υπάρχει πείρα στους εργαζόμενους, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε με την ψήφο τους να μη βάλουν «μπουρλότο» στους αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και παράλληλα να δημιουργήσουν συνθήκες αντεπίθεσης, τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους Κήπους του Πασά, στον Αγιο Παύλο της Θεσσαλονίκης. Ανέδειξε σε κρίσιμο ζήτημα να κατανοήσει ο λαός ότι η σημερινή κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και πως η ανάκαμψη που θα έρθει θα είναι αναιμική και πολύ γρήγορα θα μπούμε σε νέο κύκλο κρίσης, ακόμα πιο βαθύ. Σημείωσε ότι το κίνημα που πρέπει να αναπτύξει ο λαός, για να αποτρέψει τα χειρότερα και να περάσει στην αντεπίθεση, πρέπει να είναι ένα κίνημα εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και φτωχών αγροτών με ενιαίο πλαίσιο πάλης, που θα συγκρούεται με τα μονοπώλια. Ξεκαθάρισε ότι το κίνημα θα έχει αποτελέσματα, όταν ο λαός απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις του δικομματισμού, σημειώνοντας ότι οι τοπικές εκλογές είναι μία πρώτη ευκαιρία οι εργαζόμενοι να κάνουν το βήμα, να συμπορευτούν με τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, με τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΕΕΔΥΕ
Το Σάββατο συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο

Στις 9 π.μ., στο Δημαρχείο της Νίκαιας

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς και τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης απ' όλη την Ελλάδα, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στις 9 το πρωί στο Δημαρχείο της Νίκαιας. Ανάμεσα σε άλλα, το Εθνικό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με τις εξελίξεις στην περιοχή μας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την κατάσταση στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, αλλά και την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τους κινδύνους που εγκυμονεί. Ταυτόχρονα, θα καθορίσει τους στόχους και τα μέτωπα πάλης για το επόμενο διάστημα και θα πάρει μέτρα για τη βελτίωση και την ανανασυγκρότηση των Επιτροπών της ΕΕΔΥΕ, αξιοποιώντας την επέτειο των 55 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ και προετοιμάζοντας το 16ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο α' εξάμηνο του 2011.

Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ
  • Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 12 μ. στη φαρμακοβιομηχανία «ΕΛΠΕΝ ΑΕ» (Πικέρμι) θα περιοδεύσει ο Π. Παπαγεωργόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στη 1 μ.μ. στην «PNG Γερολυμάτος» θα περιοδεύσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 8 π.μ., στον «Οίκο του Ναύτου», θα περιοδεύσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στο ΝΑΤ.

  • Αύριο Πέμπτη

-- Στις 7 π.μ. συγκέντρωση στο τεχνικό τμήμα Φαλήρου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ με τον Ν. Παπακωνσταντίνου, βουλευτή του ΚΚΕ.

Το σημερινό πρόγραμμα

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη η επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

-- 9.30 π.μ.: Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και της HELEXPO.

-- 11 π.μ.: Συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ «Νικόλαος Γερμανός» (περίπτερο 8) στην αίθουσα C.

-- 1 μ.μ.: Περιοδεία στην ΕΛΒΟ και συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Να αφήσει τις υπεκφυγές η κυβέρνηση

Η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης με το σωματείο των εργαζομένων στη Σχολή Τυφλών, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Εδώ απ' τη Θεσσαλονίκη, με τους ανθρώπους της Σχολής Τυφλών σε κινητοποίηση, καλούμε τον υπουργό Υγείας να λύσει άμεσα το ζήτημα, να δοθεί πλήρης οικονομική επιχορήγηση για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και όλα τα κενά που υπάρχουν τα οικονομικά, αλλά και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Η λύση που έδωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα, και ενδεχομένως ενόψει της κινητοποίησης και της επίσκεψης, είναι μια λύση μεσοβέζικη, κοροϊδεύει κυριολεκτικά. Δίνει ένα μέρος των χρημάτων, καθιερώνει μια γραφειοκρατική διαδικασία που θα περάσουν πολλοί μήνες μέχρι απ' αυτά τα χρήματα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά το ίδρυμα αυτό. Εμείς ζητάμε 100% οριστική πλήρη λύση, με κεντρική ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Ολα τα άλλα είναι υπεκφυγές και για εμάς τουλάχιστον το μνημόνιο δεν ισχύει. Και να μας απαντήσει ο υπουργός αν το μνημόνιο ισχύει και γι' αυτούς τους ανθρώπους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ