ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /40

Πλαφόν φούφουτοι

Οκταπλασίασαν (!!!) τα τοκογλυφικά...

Προχτές η καλή μας κυβέρνηση - μεγάλη η χάρη της! - προέβη σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει χαράξει η (καλή μας) κυβέρνηση ομού μετά του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ - μεγάλη η χάρη τους! - είχε ως αποτέλεσμα το επιτόκιο με το οποίο φεσώθηκε ο ελληνικός λαός για τον νέο δανεισμό να ανέλθει στο 4,82%.

Τα επιτελεία της κυβέρνησης μιλούν για «επιτυχία»...

*

Να, ποια είναι η αλήθεια για τον νέο τους «θρίαμβο»:

Στην προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων εντόκων (13/7/2010) ο τόκος ήταν 4,65%.

Στην αμέσως προηγούμενη (13/4/2010) ο τόκος ήταν 4,55%.

Στην πιο προηγούμενη (12/1/2010) ο τόκος ήταν 1,38%.

Και στην προηγούμενη αυτής (13/10/2009) ο τόκος ήταν 0,59%.

*

Συμπέρασμα:

Αφότου ανήλθαν στην κυβέρνηση οι «σοσιαλιστές», αφότου έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο «σωτηρίας» της χώρας, αφότου έφεραν στην Ελλάδα το ΔΝΤ μαζί με τους «εταίρους» της Κομισιόν και των ευρωτραπεζιτών,

ο τόκος που φορτώνεται στις πλάτες του ο ελληνικός λαός διαρκώς μεγαλώνει,

με αποτέλεσμα να έχει φτάσει να αυξηθεί ...κατά 8 φορές! Από το 0,59% στο 4,82%!

*

Δηλαδή, οι ...πατριώτες του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και οι υπόλοιποι «αντιεξουσιαστές», αυτοί που ό,τι κάνουν το κάνουν - όπως λένε - για να απαλλάξουν τη χώρα από τους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους,

σε διάστημα ενός μόλις έτους από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση, έχουν εξασφαλίσει στους τοκογλύφους και στους κερδοσκόπους ...οκταπλάσια τοκογλυφικά (!) από το σπεκουλάρισμα πάνω στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

*

Και κάτι ακόμα:

Το 90% των εντόκων γραμματίων πήγαν σε εγχώριους «επενδυτές». Σε «πατριωτάκια» μας!

Αυτοί είναι δηλαδή - τα «πατριωτάκια» μας - που τίναξαν τα επιτόκια οκτώ φορές ψηλότερα από τα προ έτους αντίστοιχα.

Εν ολίγοις, οι λεγόμενοι «κερδοσκόποι» και «τοκογλύφοι» δεν είναι παρά οι εγχώριοι καπιταλιστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, με μια λέξη οι κεφαλαιούχοι, όλοι όσοι συμφύονται στο πλαίσιο της χρηματιστικής ολιγαρχίας, αυτοί που δημιούργησαν το χρέος, αυτοί που κερδοσκοπούν πάνω στο χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν και για τους οποίους «δουλεύει» η (καλή μας) κυβέρνηση.

*

Το τι ικανοποίηση νιώθουν για όλα αυτά οι εκπρόσωποι του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ, όπως και τα κομματόσκυλά τους στα ΜΜΕ, δεν περιγράφεται!

Αλλος κερδοσκοπεί, άλλος πληρώνει!

Χτες το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή ένα βενζινοπώλη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι παραβίασε το πλαφόν της κυβέρνησης στην τιμή της βενζίνης.

Ομως, όπως αποδείχτηκε και όπως παραδέχτηκε το δικαστήριο, ήταν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών που πούλησαν τα καύσιμα στο βενζινοπώλη πάνω από την τιμή που είχε ορίσει η κυβέρνηση.

Επομένως, εκείνες ήταν που παραβίασαν το ...νόμο και επομένως πώς θα μπορούσε ο βενζινοπώλης να πουλήσει τα καύσιμα με χαμηλότερη τιμή απ' ό,τι τα αγόρασε;

Ωστόσο, την «καμπάνα» δεν την «έφαγαν» ούτε τα διυλιστήρια, ούτε οι εταιρείες εμπορίας, την «έφαγε» ο βενζινοπώλης,

αφού στο πλαίσιο μιας πολιτικής που έχει διπλασιάσει την τιμή των καυσίμων από τις απανωτές αυξήσεις στους φόρους, οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Ρόβλιας έρχονται τώρα για να κάνουν κι από πάνω το ...φιλολαϊκό «κομμάτι τους»!

*

Τα προηγούμενα μπορεί να μοιάζουν με λεπτομέρεια μπροστά στα τόσα και τόσα που συμβαίνουν, το περιστατικό είναι εντούτοις χαρακτηριστικό:

Οσοι δε θέλουν να μιλήσουν για ταξική δικαιοσύνη, όλο το παραπάνω γαϊτανάκι της κοροϊδίας το περιγράφουν ως «τυφλή» δικαιοσύνη!

Η οποία - «τυφλή» βεβαίως καθώς είναι - κινείται εντός των ορίων μιας ταξικής πολιτικής, που επιβάλλει ταξικούς νόμους, ταξικές ρυθμίσεις και (εν προκειμένω) ρυθμίσεις αποπροσανατολισμού τύπου «πλαφόν»...

*

ΥΓ: Προχτές η κυβέρνηση αύξησε την τιμή των καυσίμων βάζοντας ...πλαφόν. Από χτες αυξάνει ξανά την τιμή των καυσίμων ...βγάζοντας το πλαφόν! «Μπίνγκο»!

MEGA-«πρατήριο»

Το MEGA έχει αναλάβει εργολαβικά να ανακρίνει κάθε βράδυ στο δελτίο των ειδήσεών του τον εκπρόσωπο κάθε κλάδου που «τολμά» να διαμαρτύρεται εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

Τις τελευταίες μέρες από την ανάκριση περνούν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, οι οποίοι καλούνται από τους Καψήδες να ομολογήσουν ότι είναι οι υπαίτιοι της κερδοσκοπίας στα υγρά καύσιμα.

*

Το MEGA αποτελεί ένα από τα βασικότερα (αν όχι το βασικότερο)... «πρατήριο» της κυβερνητικής πολιτικής στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Δηλαδή, είναι βαστάζος, χειροκροτητής και προπαγανδιστής της πολιτικής που, μόνο φέτος, έχει αυξήσει τρεις φορές τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα!

*

Το MEGA είναι ο «μέγας» θιασώτης εκείνης της νομιμότητας, της νομιμότητας που παράγουν οι νόμοι, οι αποφάσεις και τα μνημόνια της κυβέρνησης, που έχει ως συνέπεια, σήμερα, η τιμή του 1 λίτρου αμόλυβδης βενζίνης να είναι κατά 65% φόροι.

*

Το MEGA, επίσης, διατηρεί προνομιακή σχέση με τον Ομιλο Βαρδινογιάννη, τον εκ των βασικών μετόχων του σταθμού κατά την ίδρυση του συγκεκριμένου τηλεοπτικού δικτύου. Στον Ομιλο Βαρδινογιάννη ανήκει το ένα από τα δύο διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα. Αποτελεί, δηλαδή, το βασικό μονοπώλιο που, μαζί με το μονοπώλιο του Λάτση, καθορίζουν την τιμή διυλιστηρίου των υγρών καυσίμων. Σήμερα, η τιμή του 1 λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης, είναι κατά 30% η τιμή διυλιστηρίου.

*

Το MEGA δεν μπορεί (με τόσους έγκριτους ρεπόρτερ που διαθέτει) να μη γνωρίζει ότι στην τιμή του 1 λίτρου της τιμής της αμόλυβδης περιλαμβάνεται ένα 4% που αποτελεί το ποσοστό κέρδους των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών.

***

Κι όμως!

Ενώ το 65% της τιμής της βενζίνης είναι φόροι που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική (η πολιτική που στηρίζει το MEGA),

ενώ το 30% είναι η τιμή διυλιστηρίου (με τον ιδιοκτήτη του οποίου το MEGA διατηρεί ειδικές σχέσεις),

ενώ το 4% της τιμής της βενζίνης είναι ποσοστό κέρδους των εταιρειών εμπορίας (στις οποίες το MEGA κάνει πλάτες;),

το «μεγάλο κανάλι» έχει ανακαλύψει ότι η κερδοσκοπία βρίσκεται σε εκείνο το... 1%, που αποτελεί το περιθώριο κέρδους των βενζινοπωλών!

*

Δεν αποκλείεται (αφού το λέει το MEGA...) να είναι κι έτσι.

Αλλά πότε το MEGA θα καλέσει τους φορομπήχτες, όπως ο Παπακωνσταντίνου, για να τον ανακρίνει (και όχι για να τον «ξεσκονίσει»), πότε θα καλέσει τον Βαρδινογιάννη για να τον ανακρίνει, όπως κάνει με τους πρατηριούχους;

Ετσι, δηλαδή, για να μας αποδείξει - σε μια κατ' αντιπαράσταση... ανάκριση - ότι την κερδοσκοπία στα καύσιμα δεν (!) τη διενεργούν αυτοί που καθορίζουν το 99% της τιμής τους, αλλά οι βενζινοπώλες, που συμμετέχουν μόλις στο 1% της τιμής τους...

1687 Καταστροφή ενός μέρους του Παρθενώνα από τον Μοροζίνι.

1810 Ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Μεξικού.

1920 Συνέρχεται το Εκτακτο Συνέδριο του ΚΚΕ. Αποφασίζει τη συμμετοχή του Κόμματος στις εκλογές και συντάσσει το εκλογικό πρόγραμμα.

1944 Σε πάνδημο συλλαλητήριο, ο λαός της Αθήνας απαίτησε τη διάλυση των «ταγμάτων ασφαλείας» και την απόλυση των κρατουμένων.

1946 Αντάρτες του ΔΣΕ χτυπούν και καταλαμβάνουν την Πυρσόγιαννη. Εξουδετερώνουν την Υποδιοίκηση Χωροφυλακής και απελευθερώνουν 60 κρατούμενους.

1976 Ο Τζίμι Κάρτερ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας σε Ελληνες ομογενείς στην Ουάσιγκτον, δηλώνει ότι ως Πρόεδρος των ΗΠΑ θα ζητήσει να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από την Κύπρο...

1978 Σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει το Βορειοανατολικό Ιράν, προκαλώντας το θάνατο 30.000 ατόμων.

1986 Τραγωδία σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής, όταν, κατά τη διάρκεια της εξόρυξης, εκλύονται δηλητηριώδη αέρια στις στοές, προκαλώντας το θάνατο 117 εργατών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ